Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Na AC/HC s 3 pasovi v eno smer morajo vozila voziti po skrajnem desnem pasu, ki ni zaseden. 150 €

Vem za ta člen in se ga držim
158
59%
Vem za ta člen, a se ga praktično ne držim
18
7%
Prvič slišim
52
20%
Vedno vozim po prehitevalnem pasu
9
3%
Pravila me ne zanimajo, vozim po občutku in brez oviranja drugih
29
11%

Skupaj glasov : 266

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Re: Telebani na cesti (Anketa)

Napisal/-a ~toMmy~ Po avg 12, 2013 9:52 pm

Ja zdaj pa obračat na naselje in 50 km/h... :roll: Če se izven naselja voziš tudi 100 km/h in je za tabo par avtov, ki te dohitijo in te nimajo možnosti prehitet, ne vem, zakaj se ne bi umaknil, če imaš za to dobre pogoje (npr. malo večje počivališče). Ne vidim popolnoma nobenega razloga, da bi nekoga zadrževal za sabo, če ga lahko s preprosto gesto spustim naprej. Res pa, da če me kdo ne prehiti na kakšni ravnini(ali dveh, treh), ko mu dam desni žmigavec, se tudi sam ne bom umikal. Drugače je pa res žalostno, da se vam zdi takšna aroganca nekaj normalnega, vozniška kultura res na psu...
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Po avg 12, 2013 10:40 pm

Eno je, da ti prigoni en zadaj med prehitevanjem, ko se ne moreš umaknit in za povrh morebiti še blenda. Druge ja da vztrajaš na prehitevalnem - češ, zakon dovoljuje 130 km/h in na mojem števcu je 130 km/h. Moj števec pa itak ne laže.

Ne tako dolgo nazaj je nekdo lepo napisal, kdo so največji seratorji po cestah - tisti, ki pravijo za druge: "ja bo pa malo potrpel". Je pa najlažje potem vse skupaj obračat na omejitve 50 km/h, pa dajmo raje se na cone 30 obesit. Ravno danes sem se vozil skozi cono 30, pa sem moral več onega zadaj gledat kot vse ostalo. Saj mi ne pade na pamet da se umaknem, če kdo to misli. Se mi pa ni težko umaknit na odprtih cestah, če me dohiti skupina ljudi in ni mesta za prehitevanje. Sploh se ne bom dotikal tega, kaj vse doživljam ko grem nekoga prehitevat prehitevat. Šele, ko prehitiš nekoga, ki dejansko ob tvojem prehitevanju ne pospešuje, si lahko oddahneš in rečeš, da nisi paranoičen,,,

Bi bilo veliko lepše na cestah, če bi se vsak zase brigal. Stanje v državi pa je tako kot na cestah iz istega razloga; vsi bi neke šerife špilali. Če nekomu ni žal plačati 500 € kaj se vi sekirate? Zakon z omejitvami ne daje vam pravice, da ste arogante riti*.

*kdor se najde v tem, to očitno na njega leti; ne ciljam pa na nikogar.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Po avg 12, 2013 11:45 pm

odprti clio je napisal/-a:Bi bilo veliko lepše na cestah, če bi se vsak zase brigal.

Problem je v tem da se to že dogaja in nihče oz. zelo redko kdo gleda tudi na druge.

Govora je bilo ravno o naseljih, drugače mi na AC pri 150 ni noben problem še bolj pohodit gas če vidim da se mi nekdo približuje. Take imam še raje, ker vem da ko se mu bom umaknil oz. ko bom že nakazal da se bom umaknil, skoraj pade mim mene, ne pa kaki sanjači ki nevejo al bi prehitel al bojo še mal naravo gledal. Takim ponavadi kar zapeljem nazaj in prehitevam dalje po svoje, on pa naj sanja še naprej.

Izven naselji se pa žal nebom umikal! Zakaj bi zaradi nekoga ustavljal in se umikal s ceste, če hoče iti hitro?

Pa še eno vprašanje o AC in kamionih. Koliko izmed vas spusti kamion pred sabo da prehiti drugega ki je od njega počasnejši? No koliko? To leti na tiste ki kruzate s 110 km/h.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss To avg 13, 2013 12:14 am

DePalmo je napisal/-a:Pa še eno vprašanje o AC in kamionih. Koliko izmed vas spusti kamion pred sabo da prehiti drugega ki je od njega počasnejši? No koliko? To leti na tiste ki kruzate s 110 km/h.

A resno misliš, da ti bodo po pravici povedali..? :DDD

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio To avg 13, 2013 9:30 am

BBoss je napisal/-a:

Ne samo na to vprašanje. Pa da ne bo kdo mislil, da sem brezmadežen na cesti... Samo, ko se je gradil štadion in so vsi pljuvali čez Leko, sem jaz sedel v kamionu in gledal kaj delajo vsi tisti, ki pljuvajo. Ko vsi pišeju tu gor, kako se peljejo po skrajno desnem, jaz na tistem pasu samevam. Vsi tako lepo prižigajo smerokaze v rondojih, pa sem v BTC-ju (kolikor seže moje vidno polje) edini, ki mu kaj utripa na avtu.

In očitno sem tudi edini, ki se umakne hitrejšim. Ne pravim, da je to vsak dan; nazadnje ej bilo to v Romuniji - nočna vožnja, malo dežja in skozi naselja sem bil najpočasnejši z 80 km/h, na odprtih cestah si se komot s skupino treh ali štirih peljal 140 do 150 km/h. In kolikor gredo meni na živce tujci, ki se pri nas vlečejo, toliko sem šel jaz njim. Pa sem se umaknil in samo zapeljal skozi počivališče, profitiral pa dvoje:
1. ni bilo za mano nikogar, ki bi mi rinil v rit,
2. do naslednjega naselja sem vozil za njimi ("radar ščit"); 100 skozi naselje mi pa pač ni pri srcu.

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Napisal/-a DePalmo To avg 13, 2013 10:31 am

BBoss je napisal/-a:
DePalmo je napisal/-a:Pa še eno vprašanje o AC in kamionih. Koliko izmed vas spusti kamion pred sabo da prehiti drugega ki je od njega počasnejši? No koliko? To leti na tiste ki kruzate s 110 km/h.

Ne :D

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe To avg 13, 2013 10:45 am

sami šerifi so klele pa vsi vse vemo an.
če se voziš po prehitevalnem 130 km/h pa na voznem nimaš nikogar potem si v prekršku. ampak to je tvoja odločitev in boš sam plačal kazen če jo boš.
če se ti pa en zadaj prpele pa se mu ti nočeš umaknt z prehitevalnega tudi če se mu lahko,ker pač ti voziš po omejitvah si pa BUTL.TAVELK BUTL.
kdo pa si ti da boš njemu narekoval tempo vožnje?
tut ti nisi tisti ki si na cesti za red in če misliš da s tem delaš red potem se zelo motiš.
v sloveniji mamo za red delat policijo ne samooklicane šerife.
nevem kaj tukaj ni jasno?
p.s. ni letelo direktno na nikogar sam izražam svoje mnenje.
p.s.s. jst sm se navadu da če se mi nekdo noče umaknt pa ma to možnost ga kr po desni prehitim.pa mi je vseen kaj si poj kdo misl.
jst če se hočm se bom po ac vozu tut 160.to je moja odločitev in tut jaz bom nosu posledice.sam bom kazn plačal.nebo mi je noben drug udeleženec, zato me tut nben drug nima kj namerno ovirat.
to da sm pa pr 160 jst divjak pa nevarn za promet pa nevem kaj še vse pa trdijo pač BUTLI.
je velik bl nevarhih zadev na ac kot vožnja čez omejitev, jst k sm vsak dan službeno za volanm vidm vse živo. in lahko trdim da najnmanj je pizdarij z prehitroveozečimi.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a .com To avg 13, 2013 11:17 am

@abbe ...ti dam čist prav...

zakaj nebi hitreje vozečega za sabo spustil naprej, četudi se voziš magičnih 130kmh???
popolna oslarija...njemu in sebi prišparaš nemalo živcev in si naredil lepo gesto, katera te je stala celih 15sek vožnje na desnem pasu/pod 130kmh...
meni gre tudi na živce, ko se nekomu približujem z večjo hitrostjo, pa me vidi, pa se mi ne umakne... ne, on gre varnih 130kmh in ne j**e še naslednjih 500m ali več... a lahko bi se umaknil, samo nogo dol z gasa, pa bi lahko potem, ko ga prehitim, normalno nazaj zapeljal na prehitevalni pas...simpl kt pasulj... tudi jaz tako prakticiram...
pa še zagovorniki omejitev.... niste šerifi, da bi vi delali red in mene učili, koliko naj vozim...tako kot je abbe napisal, sam reskiram kazen in sam jo bom plačal...
| GOLF 6 in 7 | TSI power |

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Napisal/-a DePalmo To avg 13, 2013 11:24 am

Enkrat sem že govoril da imam raje norce na cest kot pa kretene/idiote.

Z norci se bomo vse lepo zmenili, vsi vemo kaj in kako. Če pa srečaš kretena, se pa hitro krivi pločevina.

Najbolj mi grejo na živce idioti na pospeševalnem pasu. Res nevejo kaj naj tam delajo in vozijo do konca s svojimi 60km/h in se nato kar vključijo na vozni pas. Itak, kriv bo tisti norc ki je lepo in po pravilih pripeljal 110km/h. In potem sem jaz norec, ki se nočem vključiti s 60 km/h in raje takega pacienta prehitim po desni (medtem ko je on že na voznem pasu), pospešim na 100 ali več in se šele nato vključim.
Al pa, ko nekdo dejansko pospešuje, se vključim ker ni nobenega na voznem, ta k****n pred mano kljub temu da mu pustim zadosti placa, začne zavirat, da se bo vključil za mano (ta primer sem imel ravno prejšnji ponedeljek, uvoz AC Grosuplje-Lj). WTF?? A so res vozniške dobl na bolhi??

In še eno vprašanje. Punca se ravno uči CPP in sem dejansko pogledal njen učbenik. Notri lepo piše da ko se nekdo vključuje na AC, se mora tisti ki je na voznem umakniti na prehitevalnega, če je prostor. Kaj pa če ga ni? Moraš zavirat, ali se mora prilagoditi tisti ki se vključuje? Tega ni pisalo.
Nekateri, kljub temu da si mu dobesedno vzporedno, kar rinejo vate.

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a .com To avg 13, 2013 11:34 am

ja odvisno od hitrosti... če je približna tistemu, ki se vključuje, potem zaviram, če je pa večja od tistega, ki se vlkjučuje, potem konkretno pospešim... mislim, da delam pravilno...
seveda, če je pa prazen prehitevalni pas, grem levo...
| GOLF 6 in 7 | TSI power |

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking To avg 13, 2013 11:53 am

Vse se začne pri kulturi voznikov. Žal je slovenska kultura na psu, pes pa na kuzli.

Ker je jasno, da če je nekdo hitrejši, se bo poskušal počasnejši kulturni voznik umakniti. oz. omogočiti hitrejšemu vozilu varno prehitevanje. Brez da sploh razmišljamo o tem kakšna je omejitev hitrosti. Ker je nepomembna.

Če prehitevanje ni možno zaradi prometa, cest in ostalih dejavnikov, spredaj počasnejši voznik pa nima možnosti omogočiti varno prehitevanje oz. se umakniti. Potem je logično da kulturni hitrejši voznik ne bo rinil v spredaj počasnejše vozilu tik za ritjo, mu trobil...
Ko se tako srečata dva kulturna voznika, rešita takšen problem, brez nevarnosti za oba, okolico in živčnosti.

Nevem no zakaj imate nekateri takšne strašne težave. Meni ni noben problem, če se peljem po AC prehitevalnem pasu 140km/h spredaj pa vozilo ki se vozi 100km/h in se ne spravi nazaj na vozni pas. Lepo se vozim za njim in se popolnoma nič ne sekiram. Če za menoj pride kakšen živčni bolnik, se pač spravim nazaj na vozni pas in naj mu trobi, se vozi za ritjo, če ne more živeti sam sabo, da se bo kakšno minutko vozil za omenjenim vozilom malo počasneje.

Mi je pa zanimivo opazovati razne živčne voznike, ki komaj čakajo da pokažejo kaj znajo. Prav smešni so.

Uporabniški avatar
SuperVeloce
Novinec

Napisal/-a SuperVeloce To avg 13, 2013 12:26 pm

Notri lepo piše da ko se nekdo vključuje na AC, se mora tisti ki je na voznem umakniti na prehitevalnega, če je prostor. Kaj pa če ga ni? Moraš zavirat, ali se mora prilagoditi tisti ki se vključuje? Tega ni pisalo.
Nekateri, kljub temu da si mu dobesedno vzporedno, kar rinejo vate.

Ne vem, če res tako piše. Da se mora umakniti? Jaz pravim, da bi se moral, če se lahko, ampak ne verjamem da je to uzakonjeno. Je le del nekega bontona. Nekdo iz pospeševalnega pasu pa NE SME siliti z glavo skozi zid na vozni pas, to je neizpodbitno izsiljevanje. Zagotovo nekje v CPP piše, da mora voznik na pospeševalnem pasu pred vklučevanjem hitrost prilagoditi toku vozil na voznem pasu. Na avtocesti z odstavnim pasom to pomeni, da se lahko pelješ še naprej dokler se varno ne vključiš (torej dosežeš primerno hitrost ali dobiš prosto mesto za vključitev, če prvo ni možno). Vsekakor pa ne ustavljanja ob koncu pospeševalnega pasu, kot da vidiš pred seboj zid.
when in doubt, flat out

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Napisal/-a DePalmo To avg 13, 2013 12:45 pm

SuperVeloce je napisal/-a:Ne vem, če res tako piše. Da se mora umakniti? Jaz pravim, da bi se moral, če se lahko, ampak ne verjamem da je to uzakonjeno. Je le del nekega bontona. Nekdo iz pospeševalnega pasu pa NE SME siliti z glavo skozi zid na vozni pas, to je neizpodbitno izsiljevanje. Zagotovo nekje v CPP piše, da mora voznik na pospeševalnem pasu pred vklučevanjem hitrost prilagoditi toku vozil na voznem pasu. Na avtocesti z odstavnim pasom to pomeni, da se lahko pelješ še naprej dokler se varno ne vključiš (torej dosežeš primerno hitrost ali dobiš prosto mesto za vključitev, če prvo ni možno). Vsekakor pa ne ustavljanja ob koncu pospeševalnega pasu, kot da vidiš pred seboj zid.

Bom pogledal še enkrat in potrdim 100% kaj piše (žal šele naslednji teden, ker ne živiva skupaj), sem pa skoraj prepričan da tako piše.

Tudi v avtošoli učijo da se pospeši in če se ne moreš vključiti, pospešuješ po odstavnem pasu. A velika večina dejansko opazi tisto polno črto (go figure, ponavad so vsi slepi k kure) in bremzajo k nori.

Evo, sem šel guglat :)
http://www.youtube.com/watch?v=nzD7wqyL20s - tale video bi nekaterim kar vgraviral v glavo
https://zakonodaja.com/zakon/zvcp-1/110 ... rna-vozila - 3. in 4. točka ... a kaj ko je pri nas v praksi ravno obratno

Uporabniški avatar
opelboy
Novinec

Kraj: Stopc da hills

Napisal/-a opelboy To avg 13, 2013 1:20 pm

Moram priznat, da tega z odstavnim pasom pa res nisem vedel. Včasih sem rajši še malo bolj stopil po gasu in prehitel celo kolono, kot da bi vozil več časa po odstavnem.
Pa vem nekaj novega :)

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe To avg 13, 2013 2:12 pm

zj se spet da filozofirat kle okol pospeševalnega pasa.
ce je prehitevalni prazn greš tja. če ni prazn pač nadaljuješ vožnjo,jaz osebno nebi nikoli zaviral na voznem da bi se nekdo lahko uključil iz poseševalnega ČE bi za sabo imel vozilo. zato ker ne vem koliko tisti za mano spremlja vožnjo.
kar se tiče tistih na pospeševalnem 3/4 se jih uključuje na vozni pas za ne več kot 80 km/h,kot da ne morejo pospešiti.
še večji pacienti so tisti ki na koncu pospeševalnega zavirajo,če se ne uspejo uključit.
če se men ne uspe nadaljujem pospeševanje po odstavnem pasu pa se poj takoj ko je mogoče varno uključim.folk pa kr bemza pred koncem kot da je na konc pospeševalnega pasu zid.
to je 1000x bolj nevarno kot nadaljevaje vožnje po odstavnem,zato ker poj mora pospešit iz 0 pa do neke hitrosti recimo 100 km/h.nekateri za tak podvig potrebujejo 1km po mamo pa nalete na ac.....
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Napisal/-a DePalmo To avg 13, 2013 3:18 pm

Ni nč za filozofirat, tisti ki pospešuje se mora prilagoditi, in ne tisti ki je že na voznem pasu. Veliko ljudi tega sploh neve in je že kar v navado prišlo da se zavira na voznem, da se bo lahko kaka mamca vključila s svojimi 60km/h.

Me pa zanima razsodba policije, če bi počilo. Verjetno bi bil kriv tisti ki je že na voznem pasu zaradi premajhne varnostne razdalje.

Uporabniški avatar
skopusnik
Stalni uporabnik

Napisal/-a skopusnik To avg 13, 2013 3:41 pm

Fajn so tud tisti k prleti z 60km/h na pospeševalnem pa takoj k je konc ograje na vozni pas, čeprav ma še 100m pospeševalnega. Mater jim...
www.mihafabijan.si
Renault Sport

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo To avg 13, 2013 5:16 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Ja zdaj pa obračat na naselje in 50 km/h... :roll: Če se izven naselja voziš tudi 100 km/h in je za tabo par avtov, ki te dohitijo in te nimajo možnosti prehitet, ne vem, zakaj se ne bi umaknil, če imaš za to dobre pogoje (npr. malo večje počivališče). Ne vidim popolnoma nobenega razloga, da bi nekoga zadrževal za sabo, če ga lahko s preprosto gesto spustim naprej. Res pa, da če me kdo ne prehiti na kakšni ravnini(ali dveh, treh), ko mu dam desni žmigavec, se tudi sam ne bom umikal. Drugače je pa res žalostno, da se vam zdi takšna aroganca nekaj normalnega, vozniška kultura res na psu...

A zdej,ko si pa v kotu stisnjen, pa kr obračam al kaj? No,pa dajva drugače: Če izven naselja vozim 90km/h in me dohiti par avtov bi se jim po tvoje umaknil. Kaj pa če teh pogojev nimaš? Se jim pač ne umakneš,a ne? Torej....kar ser mene tiče, se bomo pač vozili po mojih 90km/h. Ker konec koncev se pa tut ne mislim rinit v prekršek samo zato,ker se nekomu mudi. Če se mu mudi, bi šel 5 minut prej na pot ali pa naj se ustavi, se skrije za grm in naj se polula.

Tistim pa, ki jemljete spoštovanje prometnih predpisov kot aroganco, svetujem, da vrnejo vozniško na UE in hodijo peš. Bo vsekakor bolj varno za vse udeležence v cestnem prometu.

odprti clio je napisal/-a:Eno je, da ti prigoni en zadaj med prehitevanjem, ko se ne moreš umaknit in za povrh morebiti še blenda. Druge ja da vztrajaš na prehitevalnem - češ, zakon dovoljuje 130 km/h in na mojem števcu je 130 km/h. Moj števec pa itak ne laže.

Ne tako dolgo nazaj je nekdo lepo napisal, kdo so največji seratorji po cestah - tisti, ki pravijo za druge: "ja bo pa malo potrpel".

Bi bilo veliko lepše na cestah, če bi se vsak zase brigal. Stanje v državi pa je tako kot na cestah iz istega razloga; vsi bi neke šerife špilali. Če nekomu ni žal plačati 500 € kaj se vi sekirate? Zakon z omejitvami ne daje vam pravice, da ste arogante riti*.

Na prehitevalnem pasu nimaš kaj vztrajat, če je vozni pas fraj.E, če pa vozni pas ni fraj...pa tut na prehitevalnem ne grem preko 130.
Mrbit smo res seratorji in wnb šerifi,ampak taki ne izgubljamo časa s pregovarjanjem s policistom češ, pa res nisem tuk hitr pelu,kt je polcaj izmeru, niti ne vplačujemo nekih zneskov v proračun države zaradi kršenja predpisov.
A ti to resno,da se nej vsak zase briga na cesti? Sorry,ampak tale izjava ne pije vode. Če bi se vsak brigal zase, bi bilo na cesti še več sranja kot ga že je. Med vožnjo je potrebno aktivno spremljati unga pred sabo, ob sebi in za sabo, da ne pride zaradi briganja zase do nepotrebne pizdarije.Unem zadaj, ki se mu kao mudi, se ne umikam ravno zato,ker se ne sekiram s tem, kulk se mu mudi. Sem že zgoraj napisal,kaj mu je v tem primeru storiti.

.com je napisal/-a:pa še zagovorniki omejitev.... niste šerifi, da bi vi delali red in mene učili, koliko naj vozim...tako kot je abbe napisal, sam reskiram kazen in sam jo bom plačal...

Zagovorniki omejitev so tebe učili vrtet volan...Le kako to, da nisi na izpitni imel enakega mnenja?

.com je napisal/-a:ja odvisno od hitrosti... če je približna tistemu, ki se vključuje, potem zaviram, če je pa večja od tistega, ki se vlkjučuje, potem konkretno pospešim... mislim, da delam pravilno...
seveda, če je pa prazen prehitevalni pas, grem levo...

V prvem delu delaš narobe. Ti se moraš umaknit na prehitevalni pas.....če je le ta fraj. Če pa ni fraj, pa nadaljuješ vožnjo po voznem pasu, tisti ki pa se vključuje na AC,pa nadaljuje po odstavnem pasu. To je edini primer, v katerem navadni smrtniki lahko uporabljamo odstavni pas.

DePalmo je napisal/-a:Ni nč za filozofirat, tisti ki pospešuje se mora prilagoditi, in ne tisti ki je že na voznem pasu. Veliko ljudi tega sploh neve in je že kar v navado prišlo da se zavira na voznem, da se bo lahko kaka mamca vključila s svojimi 60km/h.

Me pa zanima razsodba policije, če bi počilo. Verjetno bi bil kriv tisti ki je že na voznem pasu zaradi premajhne varnostne razdalje.

Tudi mene zanima tale razsodba :)
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To avg 13, 2013 8:51 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:Ja zdaj pa obračat na naselje in 50 km/h... :roll: Če se izven naselja voziš tudi 100 km/h in je za tabo par avtov, ki te dohitijo in te nimajo možnosti prehitet, ne vem, zakaj se ne bi umaknil, če imaš za to dobre pogoje (npr. malo večje počivališče). Ne vidim popolnoma nobenega razloga, da bi nekoga zadrževal za sabo, če ga lahko s preprosto gesto spustim naprej. Res pa, da če me kdo ne prehiti na kakšni ravnini(ali dveh, treh), ko mu dam desni žmigavec, se tudi sam ne bom umikal. Drugače je pa res žalostno, da se vam zdi takšna aroganca nekaj normalnega, vozniška kultura res na psu...

A zdej,ko si pa v kotu stisnjen, pa kr obračam al kaj? No,pa dajva drugače: Če izven naselja vozim 90km/h in me dohiti par avtov bi se jim po tvoje umaknil. Kaj pa če teh pogojev nimaš? Se jim pač ne umakneš,a ne? Torej....kar ser mene tiče, se bomo pač vozili po mojih 90km/h. Ker konec koncev se pa tut ne mislim rinit v prekršek samo zato,ker se nekomu mudi. Če se mu mudi, bi šel 5 minut prej na pot ali pa naj se ustavi, se skrije za grm in naj se polula.

Tistim pa, ki jemljete spoštovanje prometnih predpisov kot aroganco, svetujem, da vrnejo vozniško na UE in hodijo peš. Bo vsekakor bolj varno za vse udeležence v cestnem prometu.

Nisem čisto nič v kotu stisnjen in ti spet obračaš! Zdaj se izgovarjaš "Kaj pa če teh pogojev nimaš?"... A nisem slučajno napisal "če imaš za to dobre pogoje"? Kje sem omenjal, da moraš rinit v prekršek, da bi se umaknil? A nas imaš kulturne voznike za takšne idiote, da kar v jarek zapeljemo, če nas kdo dohiti? Totalne nesmisle pišeš, da bi le opravičil to, da se nočeš umaknit (in to si napisal čisto brezpogojno, ne samo če nimaš pogojev)!

Pa tako informativno, če že bluziš, da jemljemo spoštovanje prometnih predpisov kot aroganco, si preberi to:

(4) Voznik ne sme brez upravičenega razloga voziti tako počasi, da bi oviral druge udeležence v cestnem prometu. Voznik vozila, ki vozi na čelu kolone z nižjo hitrostjo od največje dovoljene hitrosti in od hitrosti prometnega toka vozil na smernem vozišču, za katerim se nabere kolona vozil, se mora, če ga kolona ne more varno prehiteti, na prvem primernem kraju umakniti z vozišča in pustiti kolono vozil mimo.

Torej tudi če čez ovinke voziš manj kot je "največja dovoljena hitrost", se moraš koloni umaknit. Če si to kdo razlaga kako drugače, gre verjetno za enega tistih pacientov, ki čez ovinke in na mestih, kjer ni dovoljeno prehitevanje vozijo po jajcih, takoj ko se pojavi šansa, da bi jih kdo prehitel, pa gas do konca.

Sicer pa predpisi gor ali dol, še vedno se mi niti približno ne sanja, kaj se dogaja človeku v glavi, da ima raje za sabo avto oz. kolono, kot da se umakne, čeprav ima za to dobre pogoje. Te psihološke ovire res ne morem razumet...
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio To avg 13, 2013 11:14 pm

TrijoAdijo, to kar večina dojema za poln vozni pas je po navadi več kot dovolj, da prehitim po desni :shock: Sam nikogar ne forsiram, da naj vozi nad omejitvami, naj pa jih ne vsiljuje drugim. Sem že polnil državni proračun zaradi čiste neumnosti, pa se nisem nikomur žalil.

Narobe si interpretirate mojo izjavo; če bi se vsak zase brigal in manj za druge, v smislu lej tega kaj dela in unega ter kaj bi ta za mano rad, saj je naslednji kamion samo 15 s stran...

Konec koncev je meni popolnoma vseeno, kaj počnete na cesti. Jaz se vedno trudim narediti tako, da nikogar ne oviram. Če bi vsak pri sebi popucal, da bo vljuden na cesti, pa če si to drugi zaslužijo ali ne... Ne, vi zgolj zahtevate, da se drugi tako do vas obnašajo, ker se držite vseh omejitev (kar absolutno ni šans), ste pa sami arogantne riti. Če drugega ne, se je končno preslikalo stanje cest v to temo. Sami šerifi :roll:

Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov