odprti clio je napisal/-a:Bi bilo veliko lepše na cestah, če bi se vsak zase brigal.
DePalmo je napisal/-a:Pa še eno vprašanje o AC in kamionih. Koliko izmed vas spusti kamion pred sabo da prehiti drugega ki je od njega počasnejši? No koliko? To leti na tiste ki kruzate s 110 km/h.
BBoss je napisal/-a:
A resno misliš, da ti bodo po pravici povedali..?
BBoss je napisal/-a:DePalmo je napisal/-a:Pa še eno vprašanje o AC in kamionih. Koliko izmed vas spusti kamion pred sabo da prehiti drugega ki je od njega počasnejši? No koliko? To leti na tiste ki kruzate s 110 km/h.
A resno misliš, da ti bodo po pravici povedali..?
Notri lepo piše da ko se nekdo vključuje na AC, se mora tisti ki je na voznem umakniti na prehitevalnega, če je prostor. Kaj pa če ga ni? Moraš zavirat, ali se mora prilagoditi tisti ki se vključuje? Tega ni pisalo.
Nekateri, kljub temu da si mu dobesedno vzporedno, kar rinejo vate.
SuperVeloce je napisal/-a:Ne vem, če res tako piše. Da se mora umakniti? Jaz pravim, da bi se moral, če se lahko, ampak ne verjamem da je to uzakonjeno. Je le del nekega bontona. Nekdo iz pospeševalnega pasu pa NE SME siliti z glavo skozi zid na vozni pas, to je neizpodbitno izsiljevanje. Zagotovo nekje v CPP piše, da mora voznik na pospeševalnem pasu pred vklučevanjem hitrost prilagoditi toku vozil na voznem pasu. Na avtocesti z odstavnim pasom to pomeni, da se lahko pelješ še naprej dokler se varno ne vključiš (torej dosežeš primerno hitrost ali dobiš prosto mesto za vključitev, če prvo ni možno). Vsekakor pa ne ustavljanja ob koncu pospeševalnega pasu, kot da vidiš pred seboj zid.
~toMmy~ je napisal/-a:Ja zdaj pa obračat na naselje in 50 km/h...Če se izven naselja voziš tudi 100 km/h in je za tabo par avtov, ki te dohitijo in te nimajo možnosti prehitet, ne vem, zakaj se ne bi umaknil, če imaš za to dobre pogoje (npr. malo večje počivališče). Ne vidim popolnoma nobenega razloga, da bi nekoga zadrževal za sabo, če ga lahko s preprosto gesto spustim naprej. Res pa, da če me kdo ne prehiti na kakšni ravnini(ali dveh, treh), ko mu dam desni žmigavec, se tudi sam ne bom umikal. Drugače je pa res žalostno, da se vam zdi takšna aroganca nekaj normalnega, vozniška kultura res na psu...
odprti clio je napisal/-a:Eno je, da ti prigoni en zadaj med prehitevanjem, ko se ne moreš umaknit in za povrh morebiti še blenda. Druge ja da vztrajaš na prehitevalnem - češ, zakon dovoljuje 130 km/h in na mojem števcu je 130 km/h. Moj števec pa itak ne laže.
Ne tako dolgo nazaj je nekdo lepo napisal, kdo so največji seratorji po cestah - tisti, ki pravijo za druge: "ja bo pa malo potrpel".
Bi bilo veliko lepše na cestah, če bi se vsak zase brigal. Stanje v državi pa je tako kot na cestah iz istega razloga; vsi bi neke šerife špilali. Če nekomu ni žal plačati 500 € kaj se vi sekirate? Zakon z omejitvami ne daje vam pravice, da ste arogante riti*.
.com je napisal/-a:pa še zagovorniki omejitev.... niste šerifi, da bi vi delali red in mene učili, koliko naj vozim...tako kot je abbe napisal, sam reskiram kazen in sam jo bom plačal...
.com je napisal/-a:ja odvisno od hitrosti... če je približna tistemu, ki se vključuje, potem zaviram, če je pa večja od tistega, ki se vlkjučuje, potem konkretno pospešim... mislim, da delam pravilno...
seveda, če je pa prazen prehitevalni pas, grem levo...
DePalmo je napisal/-a:Ni nč za filozofirat, tisti ki pospešuje se mora prilagoditi, in ne tisti ki je že na voznem pasu. Veliko ljudi tega sploh neve in je že kar v navado prišlo da se zavira na voznem, da se bo lahko kaka mamca vključila s svojimi 60km/h.
Me pa zanima razsodba policije, če bi počilo. Verjetno bi bil kriv tisti ki je že na voznem pasu zaradi premajhne varnostne razdalje.
TrijoAdijo je napisal/-a:~toMmy~ je napisal/-a:Ja zdaj pa obračat na naselje in 50 km/h...Če se izven naselja voziš tudi 100 km/h in je za tabo par avtov, ki te dohitijo in te nimajo možnosti prehitet, ne vem, zakaj se ne bi umaknil, če imaš za to dobre pogoje (npr. malo večje počivališče). Ne vidim popolnoma nobenega razloga, da bi nekoga zadrževal za sabo, če ga lahko s preprosto gesto spustim naprej. Res pa, da če me kdo ne prehiti na kakšni ravnini(ali dveh, treh), ko mu dam desni žmigavec, se tudi sam ne bom umikal. Drugače je pa res žalostno, da se vam zdi takšna aroganca nekaj normalnega, vozniška kultura res na psu...
A zdej,ko si pa v kotu stisnjen, pa kr obračam al kaj? No,pa dajva drugače: Če izven naselja vozim 90km/h in me dohiti par avtov bi se jim po tvoje umaknil. Kaj pa če teh pogojev nimaš? Se jim pač ne umakneš,a ne? Torej....kar ser mene tiče, se bomo pač vozili po mojih 90km/h. Ker konec koncev se pa tut ne mislim rinit v prekršek samo zato,ker se nekomu mudi. Če se mu mudi, bi šel 5 minut prej na pot ali pa naj se ustavi, se skrije za grm in naj se polula.
Tistim pa, ki jemljete spoštovanje prometnih predpisov kot aroganco, svetujem, da vrnejo vozniško na UE in hodijo peš. Bo vsekakor bolj varno za vse udeležence v cestnem prometu.
(4) Voznik ne sme brez upravičenega razloga voziti tako počasi, da bi oviral druge udeležence v cestnem prometu. Voznik vozila, ki vozi na čelu kolone z nižjo hitrostjo od največje dovoljene hitrosti in od hitrosti prometnega toka vozil na smernem vozišču, za katerim se nabere kolona vozil, se mora, če ga kolona ne more varno prehiteti, na prvem primernem kraju umakniti z vozišča in pustiti kolono vozil mimo.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov