rutenka je napisal/-a:TrijoAdijo je napisal/-a:plinaš je napisal/-a:
o vzdržljivosti in primernosti na lpg predelanih fordov ni kaj razpravljati - kjerkoli .... bv....
s60 t5 ...pa še čipiran povrhu ... s prins-om dela bp ...kolk km je naredil ne vem , jepa rekel da jih kar nabija.. sem pa tipčku enkrat žarnico zamenjal k ni imel pojma pa sem slučajno videl nalepko prins na motorju ...
Ja, normalno da ne. Sej motorji fabriško niso zasnovani za lpg (stari focusi so imeli to možnost,ampak ne pri nas - pač za tiste dve pumpe z lpg-jem,ki so bile,pa če so sploh že bile pri nas, se jim ga ni splačalo niti nam ponudit) . Zdej pa če ga kdo želi v fordu imet, ga naj ima. Ampak naj vzame v obzir, da če bo prišlo do okvare motorja zaradi plina in slabo nastavljenega lpg sistema, bojo vsi monterji valili krivdo na forda (pač za en falus motor in bla bla bla), ki btw zna naredit motor, da traja in traja v kolikor je redno pravilno vzdrževan in uporablja gorivo za katero je bil zasnovan.
Nekaj dni odsoten pa nisem nič sledil foruma zato pozen odgovor.
Glede na to da vozim Forda, sem kar malo zbegan ob teh postih.
Na Prinsu so zagotovili da težav tudi na Fordu ne sme biti, saj naj bi Valvecare nudil dovolj zaščite! Ali pač ni tako??
iziboy je napisal/-a:Ford in Opel sta najbolj občutljiva. Pri Oplu še posebej 1.6 twinport motorji, 1.2 v Corsah pa kar delajo... Razlike so v materialih ki jih uparabljajo za ventile in sedeže ventilov. Glede na to da obstajajo majstri, ki zamenjajo ventile in sedeže, da je na plinu mir, ne vem zakaj tega že proizvajalec ne naredi? Najbrž je treba v današnjih časih narediti avto za 100.000km da pol novega kupiš...bandaPri italijanih ni nobenih težav, kolega ima na Puntu II, 1.2, že preko 200.000km s plinom pa niti enga samega problema. Podobno je z BMW ,Mercedes, VAG-ovi motorji...
iziboy je napisal/-a:Mazanje rabi. Avtohisa Serbinek vgrajuje Prinsa...
golden je napisal/-a:A ima kdo izkušnje s predelavo avta z direktnim vbrizgom (passat 1.4 TSI DSG). Kako se obnese, kakšna je cena predelave.?
(edit mod - Daj prihodnjič malo poišči po forumu in ne odpiraj nove teme, če je vse o LPG tu. Še posebno ne v "Obvestila in predlogi")
rutenka je napisal/-a:Še nekaj sem pozabil omeniti. Opažam da se večkrat zgodi da avto normalno preklopi na plin in po cca 1min sistem enkrat zapiska, zasveti oranžna lučka, potem še sekundo utripa lučka kot pri ogrevanju in nato neopazno nazaj dela na plin bp. Vse skupaj se zgodi zelo hitro od piska do preklopa nazaj na plin mogoče sekunda. in to samo enkrat in potem dela ok. Kaj bi lahko bilo'
Frips je napisal/-a:Jst padec moči pri A4, 2.0, 96kw ne čutim...
Se mi je pa ustavilo doziranje valvecare-a:) Tako ali tako imam servis v kratkem, pa bojo pogledal. Sumim,da so mi na Audi servisu kaj "poštrumfal", ko so tam okoli nekaj po mašini šraufal:)
rutenka je napisal/-a:V drugi temi viewtopic.php?f=6&t=95015 sem nekaj bral o oljih in me zanima če vi v svoja vozila na lpg dajete kakšna posebna olja ali pač navadno.
PS: zate Plinaš vem da staviš noter vse živo, nekoč si celo fehtal za ostanke olja
Pa še na to nisem dobil odgovora:rutenka je napisal/-a:Še nekaj sem pozabil omeniti. Opažam da se večkrat zgodi da avto normalno preklopi na plin in po cca 1min sistem enkrat zapiska, zasveti oranžna lučka, potem še sekundo utripa lučka kot pri ogrevanju in nato neopazno nazaj dela na plin bp. Vse skupaj se zgodi zelo hitro od piska do preklopa nazaj na plin mogoče sekunda. in to samo enkrat in potem dela ok. Kaj bi lahko bilo'
rutenka je napisal/-a:V drugi temi viewtopic.php?f=6&t=95015 sem nekaj bral o oljih in me zanima če vi v svoja vozila na lpg dajete kakšna posebna olja ali pač navadno.
rutenka je napisal/-a:Sam imam novo stikalo( tisto ta okroglo) in v času ogrevanja utripa napis Prins, ko pa preklopi napis Prins sveti neprekinjeno. Pod tem napisom je oranžna lučka, ki zasveti ko opozaraja da je kaj narobe in ta se občaasno zasveti za mogoče sekundo in potem dela vse bp naprej.
Serviser oz predstavnik Prinsa pravi da je verjetno za updejtat software, če se ne poslabša uredim to čez kak mesec ali dva ko imam servis.
žuža je napisal/-a:Vprašanje za uporabnike Zavoli sistema.
Me zanima na koliko imate optimalno nastavljeno mazanje? Koliko kapljic na minuto?
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov