Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
rutenka
Novinec

Re: Avtoplin - stari znanec?

Napisal/-a rutenka Po feb 11, 2013 11:35 am

Še nekaj sem pozabil omeniti. Opažam da se večkrat zgodi da avto normalno preklopi na plin in po cca 1min sistem enkrat zapiska, zasveti oranžna lučka, potem še sekundo utripa lučka kot pri ogrevanju in nato neopazno nazaj dela na plin bp. Vse skupaj se zgodi zelo hitro od piska do preklopa nazaj na plin mogoče sekunda. in to samo enkrat in potem dela ok. Kaj bi lahko bilo'
lakom lačen hoče papico

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Po feb 11, 2013 12:07 pm

rutenka je napisal/-a:
TrijoAdijo je napisal/-a:
plinaš je napisal/-a:
o vzdržljivosti in primernosti na lpg predelanih fordov ni kaj razpravljati - kjerkoli .... bv....

s60 t5 ...pa še čipiran povrhu ... s prins-om dela bp ...kolk km je naredil ne vem , jepa rekel da jih kar nabija.. sem pa tipčku enkrat žarnico zamenjal k ni imel pojma pa sem slučajno videl nalepko prins na motorju ...

Ja, normalno da ne. Sej motorji fabriško niso zasnovani za lpg (stari focusi so imeli to možnost,ampak ne pri nas - pač za tiste dve pumpe z lpg-jem,ki so bile,pa če so sploh že bile pri nas, se jim ga ni splačalo niti nam ponudit) . Zdej pa če ga kdo želi v fordu imet, ga naj ima. Ampak naj vzame v obzir, da če bo prišlo do okvare motorja zaradi plina in slabo nastavljenega lpg sistema, bojo vsi monterji valili krivdo na forda (pač za en falus motor in bla bla bla), ki btw zna naredit motor, da traja in traja v kolikor je redno pravilno vzdrževan in uporablja gorivo za katero je bil zasnovan.

Nekaj dni odsoten pa nisem nič sledil foruma zato pozen odgovor.
Glede na to da vozim Forda, sem kar malo zbegan ob teh postih.
Na Prinsu so zagotovili da težav tudi na Fordu ne sme biti, saj naj bi Valvecare nudil dovolj zaščite! Ali pač ni tako??

Lej, če je sistem dobro nastavljen (pravilno doziranje valvecare-a ipd.) mu ne bo nič. Če pa je šalabajzersko skup narejeno, bi pa znalo bit kako sranje. Pač motor v osnovi NI narejen za plin.Je za bencin in to je to.Če pa je predelava na plin narejena tko kot mora bit, pa se nimaš kaj sekirat.

iziboy je napisal/-a:Ford in Opel sta najbolj občutljiva. Pri Oplu še posebej 1.6 twinport motorji, 1.2 v Corsah pa kar delajo... Razlike so v materialih ki jih uparabljajo za ventile in sedeže ventilov. Glede na to da obstajajo majstri, ki zamenjajo ventile in sedeže, da je na plinu mir, ne vem zakaj tega že proizvajalec ne naredi? Najbrž je treba v današnjih časih narediti avto za 100.000km da pol novega kupiš...banda :evil: Pri italijanih ni nobenih težav, kolega ima na Puntu II, 1.2, že preko 200.000km s plinom pa niti enga samega problema. Podobno je z BMW ,Mercedes, VAG-ovi motorji...

Sem že enkrat pisal v tej temi, da je pri fordu (starejši 1,6 in 1,8) možnost dobit novo glavo z ventili, ki so za predelavo za plin.Samo,košta pa košta.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

iziboy
Stalni uporabnik

Kraj: močvirje

Napisal/-a iziboy Po feb 11, 2013 2:38 pm

Tudi za (naj)novejše Forde in Ople se da glavo(beri ventile, sedeže) poštimat. Strošek je nekje 400-450€.
VSE KAR SE DA RAZDRET, SE DA TUD NAZAJ SESTAVIT!

plavko61
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a plavko61 Po feb 11, 2013 6:43 pm

A mi lahko kdo svetuje mojstra in sistem v mariborskih koncih. Avto megane berline 1.6 letnik 2003. A rabim flash lube?

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Po feb 11, 2013 7:00 pm

Mazanje rabi. Avtohisa Serbinek vgrajuje Prinsa...

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš To feb 12, 2013 12:28 am

iziboy je napisal/-a:Mazanje rabi. Avtohisa Serbinek vgrajuje Prinsa...

mazanje rabi...ne flash lube..... pri vgradnji prins-a boš dobil valve care ki dela..in to dobro...zaenkrat še nihče drug ni ustvaril kaj boljšega...
plin je cnej k bencin

golden
Nov uporabnik

lpg za direktni vbrizg

Napisal/-a golden To feb 12, 2013 5:59 pm

A ima kdo izkušnje s predelavo avta z direktnim vbrizgom (passat 1.4 TSI DSG). Kako se obnese, kakšna je cena predelave.?

(edit mod - Daj prihodnjič malo poišči po forumu in ne odpiraj nove teme, če je vse o LPG tu. Še posebno ne v "Obvestila in predlogi")

zijan
Nov uporabnik

Napisal/-a zijan To feb 12, 2013 10:48 pm

Ker se tudi sam zanimam za predelavo vozila (VW Golf 5, 1.6 102 KM) na plin (PRINS?) bi rad vedel sledeče:
- ali predelava vozila na plin vpliva na redne predpisane servise proizvajalca?
- ali ta tip motorja potrebuje dodatno mazanje ventilov ali ne in kakšna je cena?
- koliko stanejo redni servisi plinske naprave?
- za koliko procentov se poveča realna poraba goriva ter zmanjša moč motorja?

Pri Prinsu trdijo, da moč ostane enaka, ker uporabljajo injektorje za vbrizgavanje plina in ne le navadnih elektromagnetnih ventilov in vbrizg plina je linearen tako kot na bencinu. Ali je to res?
Hvala za odgovore.

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Sr feb 13, 2013 6:37 am

Evo ti par odgovorov

-ne
-ne
-odvisno od naprave, vprašaj pri monterju, vendar bodi pozoren tudi na dolžino servisnega intervala
-poraba gre gor nekje 10-15%, moč pade približnpo2%, oz nekaj podobnega kot bi vklopil klimo, spet je pa različno od avta do avta

iziboy
Stalni uporabnik

Re: lpg za direktni vbrizg

Napisal/-a iziboy Sr feb 13, 2013 6:43 am

golden je napisal/-a:A ima kdo izkušnje s predelavo avta z direktnim vbrizgom (passat 1.4 TSI DSG). Kako se obnese, kakšna je cena predelave.?

(edit mod - Daj prihodnjič malo poišči po forumu in ne odpiraj nove teme, če je vse o LPG tu. Še posebno ne v "Obvestila in predlogi")

Znanec ima Golfa VI z enakim motorjem in DSG-jem. Predelal ga je pri Prinsu, ima vgrajeno tekočo fazo, se pravi ne rabi nič bencina. Res da je kar huda cena, (2700) ampak zaenkrat vse špila kot mora.
Imaš pa tudi opcijo naprave kjer se uporablja mešano poleg plina tudi nekaj bencina. Je kar enkaj 100€ cenejše, ampak porabi cca 10% bencina.

Frips
Nov uporabnik

Napisal/-a Frips Sr feb 13, 2013 9:13 am

Jst padec moči pri A4, 2.0, 96kw ne čutim...
Se mi je pa ustavilo doziranje valvecare-a:) Tako ali tako imam servis v kratkem, pa bojo pogledal. Sumim,da so mi na Audi servisu kaj "poštrumfal", ko so tam okoli nekaj po mašini šraufal:)

Uporabniški avatar
rutenka
Novinec

Napisal/-a rutenka Sr feb 13, 2013 6:57 pm

V drugi temi viewtopic.php?f=6&t=95015 sem nekaj bral o oljih in me zanima če vi v svoja vozila na lpg dajete kakšna posebna olja ali pač navadno.
PS: zate Plinaš vem da staviš noter vse živo, nekoč si celo fehtal za ostanke olja :-)

Pa še na to nisem dobil odgovora:
rutenka je napisal/-a:Še nekaj sem pozabil omeniti. Opažam da se večkrat zgodi da avto normalno preklopi na plin in po cca 1min sistem enkrat zapiska, zasveti oranžna lučka, potem še sekundo utripa lučka kot pri ogrevanju in nato neopazno nazaj dela na plin bp. Vse skupaj se zgodi zelo hitro od piska do preklopa nazaj na plin mogoče sekunda. in to samo enkrat in potem dela ok. Kaj bi lahko bilo'
lakom lačen hoče papico

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Če feb 14, 2013 1:06 am

Frips je napisal/-a:Jst padec moči pri A4, 2.0, 96kw ne čutim...
Se mi je pa ustavilo doziranje valvecare-a:) Tako ali tako imam servis v kratkem, pa bojo pogledal. Sumim,da so mi na Audi servisu kaj "poštrumfal", ko so tam okoli nekaj po mašini šraufal:)

ja se je že zgodilo , da so enostavno pocvikali napeljavo.....

rutenka je napisal/-a:V drugi temi viewtopic.php?f=6&t=95015 sem nekaj bral o oljih in me zanima če vi v svoja vozila na lpg dajete kakšna posebna olja ali pač navadno.
PS: zate Plinaš vem da staviš noter vse živo, nekoč si celo fehtal za ostanke olja :-)

Pa še na to nisem dobil odgovora:
rutenka je napisal/-a:Še nekaj sem pozabil omeniti. Opažam da se večkrat zgodi da avto normalno preklopi na plin in po cca 1min sistem enkrat zapiska, zasveti oranžna lučka, potem še sekundo utripa lučka kot pri ogrevanju in nato neopazno nazaj dela na plin bp. Vse skupaj se zgodi zelo hitro od piska do preklopa nazaj na plin mogoče sekunda. in to samo enkrat in potem dela ok. Kaj bi lahko bilo'

olje pri plinu zdrži več / se pri istem intervalu menjave manj obrabi....dokazano manjša obraba mehanskih delov - spodnji del motorja - zaradi veliko manj saj , ki nastajajo pri izgorevanju ---- nekje 30-35% ...

tisto fehtanje za ostanke frišnega olja je zgodovina....zdaj od 30.000k naprej ga futram z rabljenim ... slej kot prej mora it nekaj k vragu..samo se mi zdi , da bo prej avto razpadel preden bo motor crknil...

za tak primer še nisem slišal.... meni oranžna lučka pred preklopom na plin samo sveti - ne utripa ... mogoče kaj v vezi z valve care-om...zanimivo bo izvedeti , kaj bo ugotovil serviser - upam da si se že dogovoril...
plin je cnej k bencin

Frips
Nov uporabnik

Napisal/-a Frips Če feb 14, 2013 8:44 am

rutenka je napisal/-a:V drugi temi viewtopic.php?f=6&t=95015 sem nekaj bral o oljih in me zanima če vi v svoja vozila na lpg dajete kakšna posebna olja ali pač navadno.

Predpisano olje za avto in predpisane svečke:)

@Plinaš: če so na servisu precvikal kaj, bom jst nih precviknu...si ne želijo tega....

Uporabniški avatar
rutenka
Novinec

Napisal/-a rutenka Če feb 14, 2013 8:50 am

Sam imam novo stikalo( tisto ta okroglo) in v času ogrevanja utripa napis Prins, ko pa preklopi napis Prins sveti neprekinjeno. Pod tem napisom je oranžna lučka, ki zasveti ko opozaraja da je kaj narobe in ta se občaasno zasveti za mogoče sekundo in potem dela vse bp naprej.
Serviser oz predstavnik Prinsa pravi da je verjetno za updejtat software, če se ne poslabša uredim to čez kak mesec ali dva ko imam servis.
lakom lačen hoče papico

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Če feb 14, 2013 10:02 pm

rutenka je napisal/-a:Sam imam novo stikalo( tisto ta okroglo) in v času ogrevanja utripa napis Prins, ko pa preklopi napis Prins sveti neprekinjeno. Pod tem napisom je oranžna lučka, ki zasveti ko opozaraja da je kaj narobe in ta se občaasno zasveti za mogoče sekundo in potem dela vse bp naprej.
Serviser oz predstavnik Prinsa pravi da je verjetno za updejtat software, če se ne poslabša uredim to čez kak mesec ali dva ko imam servis.

ja je nekaj na tem... proizvajalec pač ne more stestirati čisto vseh motorjev v vseh letni časih....sem pa slišal , da pri prinsu razvoj zelo hitro odreagira z novim softwearom če so kakšne pripombe ali pa se pojavijo problemi ...

fascinira me, da je razvojni oddelek na podlagi podatkov iz dotičnega avta sposoben spremeniti sofrwear v dokaj kratkem času...se mi zdi , da je to omenil "kael" v postu...
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
žuža
Nov uporabnik

Napisal/-a žuža Pe feb 15, 2013 1:51 pm

Vprašanje za uporabnike Zavoli sistema.

Me zanima na koliko imate optimalno nastavljeno mazanje? Koliko kapljic na minuto?
Vozim na plin ter za okolje in denarnico skrbim.

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking Pe feb 15, 2013 2:40 pm

žuža je napisal/-a:Vprašanje za uporabnike Zavoli sistema.

Me zanima na koliko imate optimalno nastavljeno mazanje? Koliko kapljic na minuto?

Gvorimo o Flashlube sistemu?

Potem velja slednje: Prvič ko se sistem nastavlja, se nastavi 12 kapljic na minuto. Potem pa je potrebno spremljati količino porabljenega plina in količino porabljene tekočine. Nastavit je potrebno na: 50ml flashlube tekočine za 50l porabljenega plina. Oziroma 1ml tekočine za 1l plina.

brs
Novinec

Napisal/-a brs Pe feb 15, 2013 2:49 pm

Jaz imam Zavoli sistem, pa mazanja ventilov sploh nimam.
Vgrajevalec mi je povedal, da moje vozilo ne spada med tvegana in da tega ne potrebujem.

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Pe feb 15, 2013 3:32 pm

Mozno...kateri avto oz. motor?
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov