Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Na AC/HC s 3 pasovi v eno smer morajo vozila voziti po skrajnem desnem pasu, ki ni zaseden. 150 €

Vem za ta člen in se ga držim
158
59%
Vem za ta člen, a se ga praktično ne držim
18
7%
Prvič slišim
52
20%
Vedno vozim po prehitevalnem pasu
9
3%
Pravila me ne zanimajo, vozim po občutku in brez oviranja drugih
29
11%

Skupaj glasov : 266

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Re: Telebani na cesti (Anketa)

Napisal/-a X-Hair Sr avg 14, 2013 8:47 am

~toMmy~ je napisal/-a: Te psihološke ovire res ne morem razumet...

In nisi edini. Sicer je pa itak že vse čist brezveze v bananarepublik. Četudi sem poklical na PP se ni zgodilo nič. Je rekel majstr na drugi strani linije, da bodo videli kaj se da storiti. Čaki, kako to mislite, kaj se da storiti? Ko sem videl, da ne ve v kakšni službi je zaposlen, sem mu svetoval kam naj se postavijo in počakajo 15min. Ko smo prevozili 50km cjazenja sem čez 1h spet poklical na PP in se jim zahvalil, da niso storili nič. Za kamionom pa 143 avtomobilov. Kamion pa mimo 23 izogibkov na katerih bi se komot umaknil. Glavno, da fašeš kazen na 2km ravnini, desno in levo pa 200m travnika in ogrožaš samo veter, listje, travo, mravljinčke, mušice, kamenčke, čebele, metulje, prah, zrak, .... :roll:

odprti clio je napisal/-a:Konec koncev je meni popolnoma vseeno, kaj počnete na cesti. Jaz se vedno trudim narediti tako, da nikogar ne oviram. Če bi vsak pri sebi popucal, da bo vljuden na cesti, pa če si to drugi zaslužijo ali ne... Ne, vi zgolj zahtevate, da se drugi tako do vas obnašajo, ker se držite vseh omejitev (kar absolutno ni šans), ste pa sami arogantne riti. Če drugega ne, se je končno preslikalo stanje cest v to temo. Sami šerifi :roll:

Amen Slika
SlikaSlika

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Sr avg 14, 2013 9:26 am

@~toMmy~: A daj ne cvili no...
Ne izgovarjam se, samo vprašal sem, kaj če teh pogojev nimaš? A naj potem iz 90 potegnem na 120 in s tem sebe rinem v prekršek?To sprašujem. ;)

A sem kje omenil, da se vozim pod največjo dovoljeno hitrostjo? Nisem ne. Zakaj ne? Ker se vozim po omejitvi...se pravi če je omejitev 50 potem 50, če je 70 potem 70..itd..Tisti odstavek mi je pa zelo znan,tko da me ni treba učit. Bi pa se morali ta odstaveknaučit raznorazni kamionđije in kombi fahrerji (ampak ne vsi, nekateri ga celo poznajo) ;)

odprti clio je napisal/-a:TrijoAdijo, to kar večina dojema za poln vozni pas je po navadi več kot dovolj, da prehitim po desni :shock: Sam nikogar ne forsiram, da naj vozi nad omejitvami, naj pa jih ne vsiljuje drugim. Sem že polnil državni proračun zaradi čiste neumnosti, pa se nisem nikomur žalil.

Narobe si interpretirate mojo izjavo; če bi se vsak zase brigal in manj za druge, v smislu lej tega kaj dela in unega ter kaj bi ta za mano rad, saj je naslednji kamion samo 15 s stran...

Konec koncev je meni popolnoma vseeno, kaj počnete na cesti. Jaz se vedno trudim narediti tako, da nikogar ne oviram. Če bi vsak pri sebi popucal, da bo vljuden na cesti, pa če si to drugi zaslužijo ali ne... Ne, vi zgolj zahtevate, da se drugi tako do vas obnašajo, ker se držite vseh omejitev (kar absolutno ni šans), ste pa sami arogantne riti. Če drugega ne, se je končno preslikalo stanje cest v to temo. Sami šerifi :roll:

A mogoče z vožnjo po omejitvi koga oviram? Če gledamo po črki zakona, potem ga ne. Oviram pa une, ki ne vozijo po črki zakona...taki pa zato plačujejo. Jaz nisem nikoli kazni plačal zarad prehitre vožnje, niti je ne mislim. Tako se ne mislim nikomur umikat na raznorazna počivališča, ker vozim po omejitvi (sem zgoraj opisal,kaj zame pomeni vožnja po omejitvi),njemu pa se mudi. Še manj pa takim,ki potem za mano blendajo,trobijo in mahajo naj potegnem že enkrat čez omejitev. Torej kdo je zdej tu šerif? Jaz sigurno ne. Je sedaj vse jasno,al moram že začet risat?
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Sr avg 14, 2013 11:06 am

TrijoAdijo je napisal/-a:A mogoče z vožnjo po omejitvi koga oviram? Če gledamo po črki zakona, potem ga ne.

TrijoAdijo je napisal/-a:Oviram pa une, ki ne vozijo po črki zakona...taki pa zato plačujejo. Jaz nisem nikoli kazni plačal zarad prehitre vožnje

TrijoAdijo je napisal/-a:Tako se ne mislim nikomur umikat na raznorazna počivališča, ker vozim po omejitvi (sem zgoraj opisal,kaj zame pomeni vožnja po omejitvi),njemu pa se mudi.

TrijoAdijo je napisal/-a:Še manj pa takim,ki potem za mano blendajo,trobijo in mahajo naj potegnem že enkrat čez omejitev.

Tudi taki obstajajo, žal... Nimam pa občutka, da bi kdo tu gor take zagovarjal.

TrijoAdijo je napisal/-a:Torej kdo je zdej tu šerif? Jaz sigurno ne. Je sedaj vse jasno,al moram že začet risat?

Bolj ti ne bi znal narisat. Vsaka poved je tipična poved arogantnih osebkov na naših cestah, ki svojo gonijo do zadnje. Tiste miselnosti, da kdo je pa on, da se bom jaz umikal.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Sr avg 14, 2013 12:46 pm

Lej, odprti clio, sej ne bodo dojeli. Taki, ki so v prometu tako egoistični nikakor ne bodo razumeli tega kar jim tukaj pišemo. Vse bodo dojeli kot napad nase, ker tisti velik JAZ jim pač tako preklemansko nagaja, da ne morejo razumeti, da sami niso edine osebe na svetu in da se bo vsaka neegoistična oseba znala vživeti tudi v nekoga drugega ali pa vsaj za trenutek pomisli, kako bi se sama počutila v njegovi koži.

In to je tista bistvena razlika tudi dojemanja samega prometa in zato je najbolj smešno ravno to, da taki, ki imajo o sebi najvišje mnenje, razlagajo, da je na Slo cestah sami kaos. Bolj, ko se ne prilagajaš, bolj ko trdoglaviš in izvajaš egoizem več "čudnih" zadev in kontraefektov se ti dogaja - nekateri bi celo temu rekli "slaba karma".

Osebno vozim kolikor se da in razmere dovoljujejo nekje v območju maksimalne omejitve ali pa mogoče kak kilometer čez, vedno pa omogočam, če se pojavi hitrejši, da gre mimo. To ne pomeni, da zapeljem v jarek ampak, da se na AC vedno vračam na vozni pas tudi, če vidim, da bom na njem le kakih 10 sekund. Če nekdo poskuša prehiteti mu to omogočim tako, da na izhodu iz ovinka na ravnino ne pritisnem na gas temveč počakam, da prehiti in šele nato pospešim do omejitve. To so majhne zadeve, ki olajšajo vožnjo vsem jih pa pač zmoremo le tisti, ki imamo svoj ego pod nadzorom.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Sr avg 14, 2013 7:16 pm

Pobje, bom počakal da se zunanje temperature dvignejo, pa potem še enkrat preberite moje prejšnje poste in sporočite, če ste jih skapirali.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Če avg 15, 2013 12:34 pm

BBoss je napisal/-a:Osebno vozim kolikor se da in razmere dovoljujejo nekje v območju maksimalne omejitve ali pa mogoče kak kilometer čez, vedno pa omogočam, če se pojavi hitrejši, da gre mimo. To ne pomeni, da zapeljem v jarek ampak, da se na AC vedno vračam na vozni pas tudi, če vidim, da bom na njem le kakih 10 sekund. Če nekdo poskuša prehiteti mu to omogočim tako, da na izhodu iz ovinka na ravnino ne pritisnem na gas temveč počakam, da prehiti in šele nato pospešim do omejitve. To so majhne zadeve, ki olajšajo vožnjo vsem jih pa pač zmoremo le tisti, ki imamo svoj ego pod nadzorom.

BBoss začni risat. Mogoče bi bila kakšna animacija še bolj dobrodošla. ;) :mrgreen:
SlikaSlika

zajbel
Novinec

Napisal/-a zajbel Če avg 22, 2013 12:36 pm

~toMmy~ je napisal/-a:A nas imaš kulturne voznike ...

Zanimivo, da se imaš za kulturnega voznika. Ampak tole pa ni bilo nabolj kulturno od tebe:

~toMmy~ je napisal/-a:V sredo v naših koncih en (domačin) s Ceedom po pregledni ravnini kar lepo 40 km/h, najprej ni šlo mimo zaradi prometa v nasprotno smer, potem je pa že zmanjkalo ravnine, tako da sem začel trobit, da je pospešil na vratolomnih 60 km/h

vuli
Novinec

Kraj: Bovec

Napisal/-a vuli Če avg 22, 2013 3:53 pm

zajbel je napisal/-a:

Zanimivo, da se imaš za kulturnega voznika. Ampak tole pa ni bilo nabolj kulturno od tebe:

~toMmy~ je napisal/-a:V sredo v naših koncih en (domačin) s Ceedom po pregledni ravnini kar lepo 40 km/h, najprej ni šlo mimo zaradi prometa v nasprotno smer, potem je pa že zmanjkalo ravnine, tako da sem začel trobit, da je pospešil na vratolomnih 60 km/h

Meni se skoraj sfrka, če dobim takega pred sabo. Zgleda, bom moral še jaz začet malo trobit...

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Pe avg 23, 2013 8:54 pm

zajbel je napisal/-a:

A tebi se zdi normalno, da nekdo po pregledni dolgi ravnini na dobri, široki cesti s sodobnim avtom "vozi" 40 km/h? Napisal sem, da sem kulturen voznik, ne pa svetnik z jeklenimi živci. Če ima nekdo namen v avtu sanjarit, si rihtat šminko, drkat, spreminjat status na fb ipd., naj zapelje stran iz ceste!
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Pe avg 23, 2013 9:28 pm

~toMmy~ je napisal/-a:
zajbel je napisal/-a:

A tebi se zdi normalno, da nekdo po pregledni dolgi ravnini na dobri, široki cesti s sodobnim avtom "vozi" 40 km/h? Napisal sem, da sem kulturen voznik, ne pa svetnik z jeklenimi živci. Če ima nekdo namen v avtu sanjarit, si rihtat šminko, drkat, spreminjat status na fb ipd., naj zapelje stran iz ceste!

Jaz ravnam v skladu z zakonom in prižgem vse 4 smernike :lol:.
No escape from the mass mind rape...

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Sr sep 25, 2013 9:31 pm

Tale je imel pa fino naložen in dobro zavarovan tovor...
Slika

vezuv
Novinec

Napisal/-a vezuv So sep 28, 2013 4:04 pm

Lp.
Zanimivo,da sm prvic prebral v danasnjem zurnalu,da v Sloveniji ze od leta 2011 vec ne poznamo kvalifikacije prometnih pasov na voznega in prehitevalnega.Ce prav razumem ta clanek to pomeni,da sta obadva pasova samo se vozna pasova ali se motim.Ker potemtakim v Sloveniji nimamo avtocest.....

Uporabniški avatar
daneb
Nov uporabnik

Napisal/-a daneb Ne sep 29, 2013 3:03 am

Nimamo jih še, imamo pa vinjete, da lahko stojimo v prometu na takozvanih avto cestah.
LP
Moto šport me je zasvojil.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Ne sep 29, 2013 4:28 pm

vezuv je napisal/-a:Lp.
Zanimivo,da sm prvic prebral v danasnjem zurnalu,da v Sloveniji ze od leta 2011 vec ne poznamo kvalifikacije prometnih pasov na voznega in prehitevalnega.Ce prav razumem ta clanek to pomeni,da sta obadva pasova samo se vozna pasova ali se motim.Ker potemtakim v Sloveniji nimamo avtocest.....

Motiš se. Vozi se vedno po skrajnem desnem poasu (tudi, če so trije - poglej anketo!), ostali (ali dva ostala sta torej samo za prehitevat- Edino če je skrajni desni v celoti zaseden, se lahko vozi po srednjem.

vezuv
Novinec

Napisal/-a vezuv Ne sep 29, 2013 4:36 pm

Sj jest to vem sam bil sem preprican,da je desni normalni vozni pas levi pa prehitevalni se pravi za hitrejsa vozila od tebe,mene itd.Mam obcutek,da bo kaki vaski serif pa zdej to narobe razumel in si razlagal to tako kot si je to ze zdaj razlagal,pa ceprav ni imel prav....upam da veste kaj sm hotu s tem povedat.
Lp Andrej

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh Ne sep 29, 2013 4:46 pm

esem je napisal/-a:

Motiš se. Vozi se vedno po skrajnem desnem poasu (tudi, če so trije - poglej anketo!), ostali (ali dva ostala sta torej samo za prehitevat- Edino če je skrajni desni v celoti zaseden, se lahko vozi po srednjem.

To velja le za ceste, rezervirane za motorna vozila (hitre ceste) in za avtoceste. Za ostale ceste, tj. regionalke, ta pravila ne veljajo. Tu sta oba pasova (oz. so vsi pasovi) enakovredni in jih ne ločujemo glede na namembnost.

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a EX-B Ne sep 29, 2013 5:29 pm

Kolikor imam jaz v spominu, sploh nikoli v zakonu pasovi na AC in hitrih cestah niso bili oznaceni kot "vozni" in "prehitevalni", pac pa samo vozni pasovi. Potem imas pa normalna pravila, da se vozi po skrajno desnem in prehiteva po levem in to..
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

zajbel
Novinec

Napisal/-a zajbel Sr okt 02, 2013 9:23 pm

hahehihoh je napisal/-a:
esem je napisal/-a:

To velja le za ceste, rezervirane za motorna vozila (hitre ceste) in za avtoceste. Za ostale ceste, tj. regionalke, ta pravila ne veljajo. Tu sta oba pasova (oz. so vsi pasovi) enakovredni in jih ne ločujemo glede na namembnost.

To ni res. To velja za vse ceste, ki niso v naselju.

Uporabniški avatar
Malner
Nov uporabnik

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Malner Če okt 24, 2013 6:55 am

Opazil sem, da je na cesti nova vrsta ljudi, ki ne zanjo uporabljati žmigavcev, lastniki Lexusov. Pa tako močne zavorne luči ima, da sem videl še eno minuto potem, ko sem ga izgubil izpred oči.

Drugi telebani pa so policaji. Kako naj ljudjo vozijo z normalno varnostno razdaljo, če še policaji ne znajo in oni naj bi bili za vzgled.
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 39 gostov