Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Na AC/HC s 3 pasovi v eno smer morajo vozila voziti po skrajnem desnem pasu, ki ni zaseden. 150 €

Vem za ta člen in se ga držim
158
59%
Vem za ta člen, a se ga praktično ne držim
18
7%
Prvič slišim
52
20%
Vedno vozim po prehitevalnem pasu
9
3%
Pravila me ne zanimajo, vozim po občutku in brez oviranja drugih
29
11%

Skupaj glasov : 266

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Re: Telebani na cesti (Anketa)

Napisal/-a dask Če okt 24, 2013 7:11 am

Malner je napisal/-a:Opazil sem, da je na cesti nova vrsta ljudi, ki ne zanjo uporabljati žmigavcev, lastniki Lexusov. Pa tako močne zavorne luči ima, da sem videl še eno minuto potem, ko sem ga izgubil izpred oči.

Drugi telebani pa so policaji. Kako naj ljudjo vozijo z normalno varnostno razdaljo, če še policaji ne znajo in oni naj bi bili za vzgled.

Hehe, sem ravno danes vozil za policijsko kiblo ca. 75 skozi naselje ...

Uporabniški avatar
daneb
Nov uporabnik

Napisal/-a daneb Če okt 24, 2013 8:07 am

Malner je napisal/-a:Opazil sem, da je na cesti nova vrsta ljudi, ki ne zanjo uporabljati žmigavcev, lastniki Lexusov. Pa tako močne zavorne luči ima, da sem videl še eno minuto potem, ko sem ga izgubil izpred oči.

Drugi telebani pa so policaji. Kako naj ljudjo vozijo z normalno varnostno razdaljo, če še policaji ne znajo in oni naj bi bili za vzgled.

Policije se ne kritizira!
Moto šport me je zasvojil.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Če okt 24, 2013 8:34 am

Jest pa sem opazil, da je veliko ljudi,ki dajejo žmigavc....v večpasovnih rondojih po LJ. Namreč vključijo se v rondo na zunanji pas, dajo desni žmigavc nato pa 3/4 kroga odvozijo po zunanjem pasu (čeprav je notranji pas prost) preden zapustijo rondo :roll:
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS Če okt 24, 2013 8:42 am

TrijoAdijo je napisal/-a:Jest pa sem opazil, da je veliko ljudi,ki dajejo žmigavc....v večpasovnih rondojih po LJ. Namreč vključijo se v rondo na zunanji pas, dajo desni žmigavc nato pa 3/4 kroga odvozijo po zunanjem pasu (čeprav je notranji pas prost) preden zapustijo rondo :roll:

podpis.

Mene moti, da ne zna večina folka po lj daz žmigavca pred izhodom iz krožišča. Zgleda, da je to dodatna oprema (doplačilo). Večino je voznikov holzkant
Slika

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Če okt 24, 2013 9:08 am

Kaj sm pa včeraj doživel... Na LJ obvoznici sem se vozil 5. v koloni za Volvom, ki nas je na prehitevalnem vodil z vrtoglavo hitrostjo 100 km/h (mimogrede, AC odsek). Nakar gre legenda na prehitevalnem pasu (še enkrat - prvi je) zavirat, ker je vehiča nenormalno zanimalo zakaj za vraga je na kontra strani policija ustavila romunski kombi.

Mislim, pa a je to normalno?

Tak človek bi praktično povzročil verižno trčenje za seboj na odseku, ki je že tako statistično črno obarvan - doma (in na forumih) bi pa modroval, kako je temu botrovala nestrpnost in pomanjkanje varnostne razdalje, brez da bi se sploh zavedal, da je zakuhal celo sranje on.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Če okt 24, 2013 9:59 am

Šus v glavo. Na licu mesta.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
daneb
Nov uporabnik

Napisal/-a daneb Pe okt 25, 2013 2:45 am

AgitatoR je napisal/-a:Šus v glavo. Na licu mesta.

b****
Moto šport me je zasvojil.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Pe okt 25, 2013 7:27 am

odprti clio je napisal/-a:Kaj sm pa včeraj doživel... Na LJ obvoznici sem se vozil 5. v koloni za Volvom, ki nas je na prehitevalnem vodil z vrtoglavo hitrostjo 100 km/h (mimogrede, AC odsek). Nakar gre legenda na prehitevalnem pasu (še enkrat - prvi je) zavirat, ker je vehiča nenormalno zanimalo zakaj za vraga je na kontra strani policija ustavila romunski kombi.

Mislim, pa a je to normalno?

Tak človek bi praktično povzročil verižno trčenje za seboj na odseku, ki je že tako statistično črno obarvan - doma (in na forumih) bi pa modroval, kako je temu botrovala nestrpnost in pomanjkanje varnostne razdalje, brez da bi se sploh zavedal, da je zakuhal celo sranje on.

Njemu je očitno normalno.... :roll: Šupak en...takemu bi bilo treba na licu mesta odvzet vozniško, njemu nabit kazen in avto odvzet in ga porint v prešo. Njega pa povrhu vsega še v psihiatrično ustanovo zaprtega tipa zapret!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Po okt 28, 2013 6:21 pm

Danes na relaciji Ribnica-Ljubljana. Normalne vozne razmere in dohitiš drekača, ki izven naselja pelje 55-60.
Cestarji so ob cesti čistili veje in z zastavico urejali promet. Ker je bila v naši smer zelena je dotični po zožanem delu mimo delavcev in traktorja s prikolico pospešil na 100. Ko je bil mimo je bremzal nazaj na 55-60. Ob priliki smo šli mimo. Model je imel čudno pozicijo za volanom in je le-tega držal kot, da bi ga hotel izpulit.

A je tako tele za na cesto ?
Je varen, ker je počasen ?
Ne.
Le zabit v glavo kot telegraf štanga v zemljo.
Še huje je pa to, da svojega ravnanja ne vidi kot problematično in nevarno.

Ne grem dostikrat v LJ. Kadar pa grem, na tej relaciji vedno srečam vsaj enega b*****

In ja, šus v glavo bi bil edino učinkovito zdravilo za take.
Še dobro, da bom do jutri pozabil na situacijo. Do naslednje podobne.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh So nov 02, 2013 10:54 am

Sicer prigoda ni ravno zelo v kontekstu s to temo, pa vendar. Pred par dnevi se vozim v Italiji na regionalni cesti v predoru, bil je zgoščen promet, vozili smo okoli 50 km/h, nakar avto pred mano začne zavirat, jaz sem bil malo prepozen (lahko bi imel malo več varnostne razdalje), nakar zavrem do konca in se ustavim pred vozilom, ki je bilo pred mano. Gospa za mano je bila malo manj pozorna oz. je imela malo manj sreče, in se je zaletela vame zadaj. Vklopim vse štiri žmigavce, grem ven, vidim da ni skoraj nič škode, avto pomaknem malo naprej in grem preverit stanje. Vidim, da je le ena manjša praska, gospa za mano pa takoj začne govorit, da ni nič (na njeni pandi dejansko škode ni bilo nič), in da to ni od tega udarca. Sem ji povedal, da mi je žal, ampak te praske ni bilo prej. Je imela moža zraven, ki je imel malo soli v glavi in je rekel, da če mi je v redu, mi lahko da 50 evrov. Sem vzel, dal roko in smo se poslovili. Skratka, zaslužil za eno majhno praskico. :)

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko So nov 02, 2013 11:07 am

podobno izkšnjo imam jaz....sicer u mb v križišču kjer je ženska imela premalo varnostno razdaljo....Jaz zavrem pred križiščem, se ustavim, dam žmigavec nakar poči. Stopim iz avta in vidim razsutega cliota (odbijač,maska,napihjeni blatniki) na jeepu pa niti praske....tko da zaslužit lih nisem mogel :D
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
SuperVeloce
Novinec

Napisal/-a SuperVeloce So nov 02, 2013 12:23 pm

zavrem pred križiščem, se ustavim, dam žmigavec

Nekaj je narobe s tem zaporedjem, se ti ne zdi? :-P
when in doubt, flat out

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss So nov 02, 2013 2:14 pm

SuperVeloce je napisal/-a:

aha in ženska se je torej zadaj zaletela zaradi tega? :?

Uporabniški avatar
SuperVeloce
Novinec

Napisal/-a SuperVeloce So nov 02, 2013 3:15 pm

Kdo in zakaj se je zaletel, tukaj nima veze, vseeno pa je večja možnost nesreče takole.
when in doubt, flat out

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Ne nov 03, 2013 10:16 am

BBoss je napisal/-a:
SuperVeloce je napisal/-a:

aha in ženska se je torej zadaj zaletela zaradi tega? :?

Ne! Zaletela se je zato, ker ni ostala pri šporhetu :mrgreen:

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Ne nov 03, 2013 2:24 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:Ne! Zaletela se je zato, ker ni ostala pri šporhetu :mrgreen:

hihi, feministično združenje ti že pripravlja ovadbico ... :D

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Ne nov 03, 2013 2:30 pm

:mrgreen: :mrgreen:

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Po nov 04, 2013 7:09 pm

Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
LeQuack
Novinec

Napisal/-a LeQuack Po nov 04, 2013 9:52 pm

Anger warnining. =P The Worst Driver in Russia:
Slika

renault_dti
Novinec

Zakaj se folk vozi skoz 60 kmh?!

Napisal/-a renault_dti Pe nov 22, 2013 3:51 pm

Hei,
Mogoče, je ta tema že bila, pa vendar si moram olajšati dušo, pa še taprav forum je zato. :D
Ni mi jasno, kaj je z današnjim folkom na cesti!? A je vse tako prizadela kriza, ali se tresejo za 0,012 l/100km prihranka goriva, so popolnoma apatični, visijo na FBju med vožnjo ali so preprosto tako butasti, da ne vedo kdaj je naselje ali kdaj ga ni?!
Vsak dan se vozim 30 km v službo v eno stran in za pot, ki sem jo pred leti še brez težav prevozil v pol ure v skladu z omejitvami, danes rabim slabo uro!! Večina folka apatično vozi 60 kmh (nekateri še celo manj izven naselja), še imam srečo kdo pospeši do 70 (to je že res praznik), je pa tudi pogosto, da se vozimo v naseljih 30-40, kjer je seveda 50 in cesta popolnoma ravna in pregledna. Zakaj?! Ko mi pa popustijo živci in grem koga prehitevat me pa folk gleda kot da jih bom spravil kar v grob, ker se pospešil do 80 kmh izven naselja?! :shock: :roll:
Da se razumemo, nisem noben prepotentnež na cesti, sem že v srednjih letih, tudi avto imam "slabšega korejca", tako, da to ni besedilo mladeniča, ki pozna samo desni pedal svojega nemškega premium vozila.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov