Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
sablač
Stalni uporabnik

Kraj: štore-celje

Napisal/-a sablač So dec 23, 2006 12:16 am

Ignac je napisal/-a:meni se kratka luc vgasne ko vklopim dolge. Nevem kak dela bi-xenon, ce ze z dolgimi povezana samo zaslonka, kratkimi pa xenon?
V glavnem, ce morata delat kratka in dolga hkrati? za navadni xenon in bi-xenon.

to se da preprosto resit z dovolj mocno diodo 3a ki jo vezes med kabl za kratko in dolgo luc,tako da ko preklopis na dolge ti iz dolgih napaja balast za ksenon (ki je napajan vedno iz kratkih)in tudi pri dolgih ne ugasne.
glede radijskega sprejemnika pa ksenon deluje na visoki frekvenci ki ti moti radijski sprejem-to se pa da resit z faradajevo kletko-zadekat kable,balast z plocevino oz kot oplet na koaksialnih kablih...
Vsi so vedeli da je to nemogoče. Potem pa je prišel nekdo, ki tega ni vedel in uspelo mu je!

Uporabniški avatar
Ignac
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Ignac So dec 23, 2006 10:08 am

za prvi primer ni problema je v samem kitu narejeno nekak da deluje brez posegov v elektroniko avta. Sam preklapla.
Druga stvar, pa mi najbol ne disi da bi mogo vse kable pa balaste v plocevino oblacit :D :D
Sigurno se obstaja kaka druga opcija.
LP Igor

Uporabniški avatar
ghostrider
Novinec

Kraj: kva te boli ku...

Napisal/-a ghostrider Če dec 28, 2006 10:43 am

Na avtu mam po novem xenonke in je noro dobr. Zanima pa me sledeče: Ali obstaja tudi za dolge luči kaka močnejša varjanta, ker se sedaj zdi, kakor, da ne bi bile vklopljene. :lol:
Svaki čedo svoga konja hvali!

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo Če dec 28, 2006 11:48 am

ghostrider je napisal/-a:Na avtu mam po novem xenonke in je noro dobr. Zanima pa me sledeče: Ali obstaja tudi za dolge luči kaka močnejša varjanta, ker se sedaj zdi, kakor, da ne bi bile vklopljene. :lol:

Bixenon
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
ghostrider
Novinec

Napisal/-a ghostrider Če dec 28, 2006 12:11 pm

To je sam za h4. Jst mam h7

Uporabniški avatar
Marki's
Novinec

Kraj: Lendava-Ljubljana

Napisal/-a Marki's Pe dec 29, 2006 12:13 am

Mene pa zanima, če je priporočlivo to sam montirat ali pa je boljše delo prepustit strokovnjaku, ki se s tem ukvarja?Če se sploh kdo v SLO?
Opel Vectra C+ 1.9 CDTI COSMO

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Pe dec 29, 2006 12:35 am

A xenon kit misliš? To lahko skor vsak doma vklopi. Drgač pa kaj vem, avtoelektričar?
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
shelton
Novinec

Kraj: štajerska

Napisal/-a shelton Pe dec 29, 2006 1:15 pm

ghostrider je napisal/-a:Na avtu mam po novem xenonke in je noro dobr. Zanima pa me sledeče: Ali obstaja tudi za dolge luči kaka močnejša varjanta, ker se sedaj zdi, kakor, da ne bi bile vklopljene. :lol:

Pri H7 in H1 je tako, da moraš isto kot za kratke dat še en xenon kit za dolge, pa je stvar rešena. Finančno gledano pa je to druga zgodba ;)

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Pe dec 29, 2006 2:55 pm

Nikakor ne dajaj za dolge še enega kita, ker boš s pogostim prižiganjem in ugašanjem zjebal ceu komplet; namreč, ko ugasneš xenon, moraš počakati vsaj nekaj minut pred ponovnim prižigom, drugače ti bo kmalu šlo vse u maloro :!:

Uporabniški avatar
shelton
Novinec

Kraj: štajerska

Napisal/-a shelton Pe dec 29, 2006 3:26 pm

Se popolnoma strinjam :) Kit za zasenčene luči je popolnoma dovolj.

Uporabniški avatar
ghostrider
Novinec

Napisal/-a ghostrider Pe dec 29, 2006 5:05 pm

Hvala. Imam pa še eno vprašanje. Mogoče pozna kdo koga, ki vozi rabljene dele z italije ali s koderkoli? Stvar je namreč v tem, da bi rabil sprednje meglenke za leona.

Uporabniški avatar
DonFilipo
Novinec

Kraj: 18S; 172W - najdi na karti

Napisal/-a DonFilipo So dec 30, 2006 8:54 pm

Sh3bO je napisal/-a:

Bixenon

50W xenon booster. Samo xenon dolge bos tezko dobu. :D
--= Hasta La Vista Don =---

Impreza STi 330 SE
440i
R1200 RT

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Ne dec 31, 2006 11:04 am

Za dolge lahko daš le 100w, če hočeš več svetlobe, samo je nevarno, da ti skuri releje, pa še kaj. No jaz sem jih na P206 imel 100w cca pol leta namesto kratkih 55w in mi ni skurlo nič, Pugi, ki je na tem forumu, pa se mi zdi, da mu je nekaj skurilo, ko jih je imel not, tko da se sam odloči :roll:

Uporabniški avatar
Sokol
Novinec

Napisal/-a Sokol Ne dec 31, 2006 12:39 pm

Se še komu drugemu trese "svetloba" ko zapelje čez kakšno luknjo.Kajti prej ko sem imel navadne žarnice notri tega ni bilo za opazit.JE pa žaromet z lečo!

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Ne dec 31, 2006 2:18 pm

A to se ti na xenonkah dogaja zdaj? Lahko da ti te špangice, ki držijo žarnico v fokusu ne držijo vredi, ker je xenonka malo drugačna. Men se tud to dogajalo. Sam ni zdravo za žarnico da jo pajtla tak, ti lahko gre hitro po gobe.
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
Sokol
Novinec

Napisal/-a Sokol Ne dec 31, 2006 3:31 pm

Ja kupil sem xenon kit zdaj pa ko se čez luknje peljem mi nekaj trese.Moram res pogledat če žarnica dobro sedi.Ker je namreč ta plastika na žarnici debelejša od tiste kovine na obični žarnici in zgleda da je ta klik sistem v leči ne prime dovolj dobro.

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Če jan 04, 2007 8:56 am

Nic ni narobe s tem da se ti zatrese. Meni se trese ze skoraj dve leti :)
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
DonFilipo
Novinec

Kraj: 18S; 172W - najdi na karti

Napisal/-a DonFilipo Če jan 04, 2007 10:10 am

Courage™ je napisal/-a:Nic ni narobe s tem da se ti zatrese. Meni se trese ze skoraj dve leti :)

slabo monitiran kit. popravi to. cetudi ni nic narobe, je motece za tebe in ostale v prometu.
--= Hasta La Vista Don =---

Impreza STi 330 SE
440i
R1200 RT

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay Če jan 04, 2007 11:43 am

DonFilipo je napisal/-a:
Courage™ je napisal/-a:Nic ni narobe s tem da se ti zatrese. Meni se trese ze skoraj dve leti :)

slabo monitiran kit. popravi to. cetudi ni nic narobe, je motece za tebe in ostale v prometu.

XENON je tak in tak dostkrat moteč :? je pa res da je xenon res dobra stvar
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo Če jan 04, 2007 12:57 pm

Xenon trese! Imam original zaromete not (sicer so naknadno) pa tudi tresejo... Se navadis.
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 10 gostov