Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Somebody_new
Novinec

Napisal/-a Somebody_new To avg 12, 2008 12:44 pm

Firediver je napisal/-a:Izpostavil bi nekaj zadev:

4. Večkratno poviševanje kazni v zadnjih letih ni doseglo namena. To je dejstvo. Zdaj je čas, da se posvetimo novim rešitvam. Zato pa rabimo predloge - in to konstruktivne!

To zadnje zvišanje kazni je doseglo kar lep učinek, ker zdaj se vedno v naselju morem peljat za nekom 50km/h, kjer so prej ponavadi pelalji min od 60 do 80km/h, nekateri tud 100km/h1 Sej sedaj se tud najde kdo tak ampak le bolj redko, zadnjič je en Hrvat s Passatom šol celo kolono prehitevat, prvo se je meni v rit zapičo, kr sm pač bil zadnji v koloni, pol pa skozi križišče in prehod za pešče šol prehitevat (4 avte)(to je blo v Mestinju)!! Pa nasploh se sedaj povsod v naseljih opazi, da se ne divja več tak kot se je prej!!! Tako visoke kazni pa sploh nebi bile potrebne, v Nemčiji sploh nimajo velikih kazni ampak se tam nek Bosanec/Hrvat vseeno drži omejitve - zakaj: zato ker se tam bojijo policije!!!
Pri nas pa policija kopuje drage avte zato, da jih prakirajo na eno mesto ob cesti in pustijo tam 2 meseca, pol postavijo še zraven tisto lutko od policaja pa pustijo naprej... Sicer zelo dobra ideja ki na začetku deluje ampak potem že večina voznikov pozna ta štos in se peljejo prehitro mimo! Sedaj bi morali to lutko zamenjat s pravimi policisti, in bi lepo nakasirali! Potem pa bi vozniki vedno bli previdni, saj nebi vedli kdaj bodo pravi policisti tam!!!
TIGR

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver To avg 12, 2008 12:48 pm

Somebody_new je napisal/-a:

4. Večkratno poviševanje kazni v zadnjih letih ni doseglo namena. To je dejstvo. Zdaj je čas, da se posvetimo novim rešitvam. Zato pa rabimo predloge - in to konstruktivne!

To zadnje zvišanje kazni je doseglo kar lep učinek, ker zdaj se vedno v naselju morem peljat za nekom 50km/h, kjer so prej ponavadi pelalji min od 60 do 80km/h, nekateri tud 100km/h1 Sej sedaj se tud najde kdo tak ampak le bolj redko, zadnjič je en Hrvat s Passatom šol celo kolono prehitevat, prvo se je meni v rit zapičo, kr sm pač bil zadnji v koloni, pol pa skozi križišče in prehod za pešče šol prehitevat (4 avte)(to je blo v Mestinju)!! Pa nasploh se sedaj povsod v naseljih opazi, da se ne divja več tak kot se je prej!!! Tako visoke kazni pa sploh nebi bile potrebne, v Nemčiji sploh nimajo velikih kazni ampak se tam nek Bosanec/Hrvat vseeno drži omejitve - zakaj: zato ker se tam bojijo policije!!!
Pri nas pa policija kopuje drage avte zato, da jih prakirajo na eno mesto ob cesti in pustijo tam 2 meseca, pol postavijo še zraven tisto lutko od policaja pa pustijo naprej... Sicer zelo dobra ideja ki na začetku deluje ampak potem že večina voznikov pozna ta štos in se peljejo prehitro mimo! Sedaj bi morali to lutko zamenjat s pravimi policisti, in bi lepo nakasirali! Potem pa bi vozniki vedno bli previdni, saj nebi vedli kdaj bodo pravi policisti tam!!!

Malo off:

A 7 mrtvih v 3 dneh je dosežek? Žal že velikokrat je bilo toliko mrtvih v tako kratkem času - in to od zadnje uvedbe strožjih kazni!
Človek brez problema, to strašna je stvar!

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi To avg 12, 2008 1:04 pm

1. Ceste in prevsem križišča so bila dimenzionirana za xy gostoto prometa. Ta xy je marsikje že bistveno prekoračen in tudi zato (ne pa samo zato) se dogajajo nesreče.

Tudi AC bi lahko začeli delati tripasovne v eno smer, tam kjer jih še delajo. AC je velikokrat preobrememnjena in ne upam si zamisliti situacijo čez 10 let, ko se bomo spet vozili kot po stari dolenjki, v koloni tokrat bo razlika samo v tem da se bomo peljali v dveh kolonah v vsako smer ;)

Miholl84
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Miholl84 To avg 12, 2008 1:44 pm

@somebody: sam policaji pa res nimajo dragih avtov...sej vozijo škodilake pa Opelice...cenej bi šlo sam še s kakimi Kiami...

Bo treba vozni park kje drugje pogledat...pa ne mislim samo Nemcev ampak tut vzhodnjake z dosti nižjim standardom...
C u O r E S p O r T i V o

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi To avg 12, 2008 2:11 pm

Miholl84 je napisal/-a:@somebody: sam policaji pa res nimajo dragih avtov...sej vozijo škodilake pa Opelice...cenej bi šlo sam še s kakimi Kiami...

Bo treba vozni park kje drugje pogledat...pa ne mislim samo Nemcev ampak tut vzhodnjake z dosti nižjim standardom...

PROVIDA so že na hrvaškem dosti bolj luksuzni avti. Kar se tiče pa navadnih, nevem . Bi se dalo tudi z malo manj ugodja (tu imam v mislih 200 VWjevih SUVov in ogromno Superbov) :)

Uporabniški avatar
Somebody_new
Novinec

Napisal/-a Somebody_new To avg 12, 2008 2:14 pm

Miholl84 je napisal/-a:@somebody: sam policaji pa res nimajo dragih avtov...sej vozijo škodilake pa Opelice...cenej bi šlo sam še s kakimi Kiami...

Tuaregi pa Teranoti za moje pojme niso ravno poceni avti, no sicer Teranoti imajo zasluženo ceno in so opravičen nakup ampak njihov namen pa ni da so parkirani na enem mestu 1 mesec!!!
TIGR

Miholl84
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Miholl84 To avg 12, 2008 3:17 pm

Še dobr da veste o čem pišete...

Tuarege je "častila",beri plačala EU in ne naš proračun, pod pogojem da se koristijo striktno za potrebe šengena.

Superba so dobavljali,ker je bila to najcenejša večja (2.8 V6) limuzina za hitro vožnjo po avtocestah in lokalnih cestah.
C u O r E S p O r T i V o

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR To avg 12, 2008 3:43 pm

MacTron je napisal/-a:... ne morete sedaj gledati skozi ti dve nesrece in
metati slabo luc na vseh ostalih 100.000 motoristov (st. je izmisljena)

Žal lahko mečemo luč skoraj na vseh "100.000" motoristov.
Dokler bo 99,9% motoristov idiotov ki gonijo in prehitevajo v vsak ovinek,
ne bo nič boljše...

Prav opazoval sem zadnje čase motoriste, in vsakič ko sem ga spustil (beri: se mu umaknil skrajno desno) je pred mano šel v prehitevanje v mrtvi desni ovinek...

Grdo bom rekel: "Zaslužijo si!"... pa naj se sliši še tako kruto... ... Zresnejo naj se in enkrat že dokončno vidijo kaj sploh delajo!

Sm4jli
Novinec

Napisal/-a Sm4jli To avg 12, 2008 3:57 pm

Miholl84 je napisal/-a:.Tuarege je "častila",beri plačala EU in ne naš proračun, pod pogojem da se koristijo striktno za potrebe šengena.

off: Prosim??? Preden kaj napišeš se o tem pozanimaj. Financirani so izključno iz državnega proračuna in nihče ni nič "častil".

Uporabniški avatar
Sportivo
Poznavalec foruma

Kraj: Cerkno

Napisal/-a Sportivo To avg 12, 2008 6:28 pm

Nesrečo ki se je zgodila pri cerknem bi lahko preprečilo preprosto ogledalo, tako pa se v križišču popolnoma nič ne vidi na levo, dokler nisi že v križišču :? .

Uporabniški avatar
black
Poznavalec foruma

Napisal/-a black To avg 12, 2008 6:43 pm

bass je napisal/-a:Zamere ni, sicer ne vem od kdaj si odgovoren za cenzuriranje mojih postov, ampak OK.

Glede določenih izjav: Nekatere so svinjsko neokusne, ne le black-ova.
In ne vidim razloga, zakaj bi se naj take izjave toleriralo...ups, sem pozabil, da je to Slovenclija, če sosedu krava(foter) crkne, je zategadelj pred nami dober jutri...mar ne? :roll: Ampak 'troc so pa boščki....jejhata, ježš krists.

Prihrani "modrost" za koga drugega, jaz stojim za svojimi besedami in dejanji.

Jaz stojim pa za svojimi besedami!

To se ne nanaša na ta primer kateri je bil da en bo kateri užaljen in niti ne vem podrobnosti...
Ampak,BMK za norce katere gredo z motorji 200 po cesti,prehitujejo brez glave,dirkajo med sabo in en vem kaj še vse.Naj gre pod cesto...bo vsaj dobil kar je iskal.Želim si samo da takrat ne bo še koga drugega vzel seboj...
In me niti pod razno ni sram tega napisat :!:

Pa ne bodi pameten

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky To avg 12, 2008 6:53 pm

Vrjetno bi opazno zmanjšai število nesreč, če bi ble ceste redno vzdrževane, kar sedaj niso.
Največ nesreč se po vsej vrjetnosti zgodi zato, ker ljudje delajo med vožnjo 1001 stvar, ali pa že na rahlo dremajo pri svoji konstantni hitrosti(takih je sedaj zavoljo visokih kazni manj).
Dosti nesreč se pa nardi tut zato ker ljudje enostavno ne znajo prehitevat. Očitno ne znajo prestavit v nižjo prestavo in pohodit gas do konca, da ne pišem o takih, ko imajo celo ravnino prosto nasproti že od začetka, on pa se odloči prehitevat na koncu ravnine v(po možnosti nepregleden) ovinek.
In na koncu je tu še majhno število norcev, ki pa ne j*bejo sistema.
Somebody_new je napisal/-a:Sej sedaj se tud najde kdo tak ampak le bolj redko, zadnjič je en Hrvat s Passatom šol celo kolono prehitevat, prvo se je meni v rit zapičo, kr sm pač bil zadnji v koloni, pol pa skozi križišče in prehod za pešče šol prehitevat (4 avte)(to je blo v Mestinju)!! Pa nasploh se sedaj povsod v naseljih opazi, da se ne divja več tak kot se je prej!!!
Kje točno v Mestinju je prehod in križišče? Edino kar bi lahko blo to je pri Rogaški les oz bivši bohor. Če se večkrat voziš tam, vrjetno veš, da je tam omejitev 60, da tam ni križišče ampak dovoz in da tam razen ob izmenah, izjemno redko doživiš, da kdo zavije na cesto ali gre čez prehod.

Teranote in dicoverija majo pa zarad schengena ;) mene bolj zanima zakaj majo vsi ti schengenski terenci spredaj vitlo. Dvomim da vozijo po takem terenu, da bi jo rabli(razen če majo vsake tolkokak hill climb race z vojaki na boč :P )

Se pa strinjam s tem, da vozijo tu pri nas dosti počasneje čez naselja in pa seveda počasneje tudi izven :roll:
LP Rok

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar To avg 12, 2008 7:17 pm

vsak drugi se meni po tel med vožnjo, včas bi najraj vidu da bi kater požru tist telefon!

Uporabniški avatar
Somebody_new
Novinec

Napisal/-a Somebody_new To avg 12, 2008 8:40 pm

kolesar je napisal/-a:vsak drugi se meni po tel med vožnjo, včas bi najraj vidu da bi kater požru tist telefon!
in se j***a zaradi tega 60 po cesti kjer je omejitev 90km/h!!!

Ja tam sem mislil v Mestinju, pa kolk jz vem ne smeš prehitevat čez prehod za pešce + ura je bla 14:00 tak da je takrat že nevarno za pešce! Če bi takrat keri pešec šel čez prehod se ta d**** nebi mogel ustavit! Dans popoldan, ko sm se peljal od Poljčan proti Rogaški, se pripeljem do križišča v Podplatu, seveda je še svetila rdeča luč, čez tri sekunde rumena in pol zelena že speljem ko zadnji čas opazim da od Mestinja proti Rogaški pridirka vlačilec (brez prikolice) verjetno nekje blizu 100km/h, buf mimo mene (predvidevam da je na oni strani gorela rdeča luč že več kot 5 sec ko se je on skozi peljal), plavo rumene barve z SG registracijami in kar brez bremzanja skozi križišče! Če nebi jz prvo pogledal tak kot vedno naredim za vsak primer bi verjetno zdaj bil v mrtvašnici ali pa kliničnem centru!!! Pol sm se seveda pognal za tem kretenom in ga prehitel, mu malo trobo pa počasi zabremzal pred njim na 50km/h, on pa mi čisto za rit in pa še vse luči vklopo ka jih ma spredaj na tovornjaku!!!
TIGR

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky To avg 12, 2008 11:08 pm

glede onega pri bohorju se strinjam s tabo, sam ni mi blo čist jasno prej ;)
v podplatu pa so tovornjakarji včasih divji in tut js vednopogledam obe strani čeprav zavijam običajno proti mestinju. Da ne začnem o šleperjih in prikoličarjih in njihovem sekanju ovinkov med poljčanami in pečico. Še dobr, da so na taenih ovinkih stebrički dost vstran od ceste, drugače bi že ene par jih zlamal. Al pa kiperji ki 1/4 šodra zgubijo preden pripeljejo na cilj. Sreča je da ni neke hude gužve z naših koncev proti MB.
LP Rok

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Sr avg 13, 2008 7:07 am

Zdaj, če mislite tisto sekanje ovinka, ko greš čez pečico proti Podplatu, tam ko cesta zavije skoraj za 180°, tam šleper nemore drugače zvozit kot tak da seka ovinek. Še tako gre s sprednjim delom čist ob ograji, prikolica pa na drugi strani ob ograji. Pa še nižje sta dva ovinka, ki sta mal preveč zaprta, da bi lahko šleper normalno zvozil.
Sej pa tam počakajo, da je fraj, ne grejo kar enega stiskat v ovinek. Moreš bit pa ti kot voznik avta tud toliko uvideven, da pogledaš kaj pride iz druge strani in ga počakaš pred ovinkom, da lahko normalno zvozi ne pa, da ko vidiš vlačilca pa kar rineš naprej, potem, ko je on že v ovinku. Drugač ni njemu fajn tam povno naloženega ustavljat potem pa speljevat. Druga zgodba pa so tisti ovinki od kamnoloma naprej, tam bi pa res lahko tul šleperji vozili tako, da ne nagazijo vse kar jim pride pred nos.

Uporabniški avatar
Somebody_new
Novinec

Napisal/-a Somebody_new Sr avg 13, 2008 7:51 am

mišek je napisal/-a:Zdaj, če mislite tisto sekanje ovinka, ko greš čez pečico proti Podplatu, tam ko cesta zavije skoraj za 180°, tam šleper nemore drugače zvozit kot tak da seka ovinek. Še tako gre s sprednjim delom čist ob ograji, prikolica pa na drugi strani ob ograji. Pa še nižje sta dva ovinka, ki sta mal preveč zaprta, da bi lahko šleper normalno zvozil.
Sej pa tam počakajo, da je fraj, ne grejo kar enega stiskat v ovinek. Moreš bit pa ti kot voznik avta tud toliko uvideven, da pogledaš kaj pride iz druge strani in ga počakaš pred ovinkom, da lahko normalno zvozi ne pa, da ko vidiš vlačilca pa kar rineš naprej, potem, ko je on že v ovinku. Drugač ni njemu fajn tam povno naloženega ustavljat potem pa speljevat. Druga zgodba pa so tisti ovinki od kamnoloma naprej, tam bi pa res lahko tul šleperji vozili tako, da ne nagazijo vse kar jim pride pred nos.

Ja za tiste ovinke je res da jih morejo sekat in to razumem ampak ko pa greš iz Poljčan proti kamnolomu, ko je ravno, cesta je pa malo vijugasta je tam super za prehitet koga, ampak pa ponavadi vsi kar pičijo ravno prek črte ko si že ti na nasprotnem pasu!!!

Enkrat sm se dol po Pečici proti Podplatu peljal za enim vlačilcem, za onim 180° ovinkom mi človek da desni žmigavec in malo upočasni kao da ga lahko prehitim se zaženem na nasprotni pas gor pa se trije avti peljejo.. Mislim ej ka je s totim idiotom, pol na koncu tiste ravninice za desnim ovinkom spet to naredi in že spet mislim prehitet ampak gor pa se tovornjak pelje!!! Potem mi to naredi tik pred tistim ovinkom ko je več kot 90°, in zdaj bi naj jz šol tam prehitevat ko sploh ne vidim če se kdo pripelje nasproti!!! Na koncu sm ga na oni ravnini dole prehitel! Zdaj ne vem če je človek tak zabit al kaj....
TIGR

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Sr avg 13, 2008 8:24 am

Ja jaz tem nakazovanjem z žmigavci nič ne verjamem, če sam ne vidim ne grem naprej. Včasih ti nakazujejo na takih nemogočih krajih, da glava peče. Mislim ne, pa kak bom šel prehitevat, če je spredaj desni ovinek in dokler nisi mimo tovornjaka ne vidiš nič, če je fraj ali ne. On pa potem blinka s tistim žmigavcem pa čist po povžje vozi, da te hoče prisilit, da ga pojt prehitevat. Pa ne grem, če na lastne oči ne vidim, da je fraj. Sej ko pa greš po tisti ravnini mimo kamnoloma tam ga pa tiši 80 pa po celi cesti leta. Tam bi naj malo upočasnil pa po svojem pasu vozil pa bi ga lahko normalno prehitel, to se pa jajcaš do Podplata za njim.
Sam to še kar gre, problem je ko si z biciklom pa grejo ti osli prehitevat, ko je nasprotni promet, pa te s prikolico stisne v ograjo. pišuka takrat bi mu pa kar gume prestrelu. Pa tud avtomobilisti kake delajo. Najbol mi gre na jetre, je ravnina voziš z biciklom 40, ni nobenega na nasprotnem pasu pa te gre prehitevat pol metra od balance. A hudič nebi malo zavil na nasprotni pas pa me malo bol stran obvozil. Za take sem rekel, da bi si mogel na okvir namontirat eno torbico v kateri bi imel take kamenčke na dosegu roke in ko bi tako tele prišlo mimot bi mu ga samo zabrisal v zadno šajbo.

On
Novinec

Napisal/-a On Sr avg 13, 2008 11:34 am

FBR...

Verjetno nikoli nisi imel motorja in upam da ga tudi neboš imel!! Prav zaradi takih kot si ti, ker se umikajo voznikom motornih koles na umazan, beri "na bankino" in s tem te zasipavajo z peskom in prinašajo nesnago na cestišče se večina pametnih odloči takoj pred takega voznika in jaz nisem izjema. S tem ko se umikate in s tem posledično zmajšate hitrost ogrožate sebe in voznike za sabo.

Uporabniški avatar
5cho
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a 5cho Sr avg 13, 2008 11:45 am

On je napisal/-a:FBR...

Verjetno nikoli nisi imel motorja in upam da ga tudi neboš imel!! Prav zaradi takih kot si ti, ker se umikajo voznikom motornih koles na umazan, beri "na bankino" in s tem te zasipavajo z peskom in prinašajo nesnago na cestišče se večina pametnih odloči takoj pred takega voznika in jaz nisem izjema. S tem ko se umikate in s tem posledično zmajšate hitrost ogrožate sebe in voznike za sabo.

Čaki mal a je narobe, če se jaz umaknem motoristu na desni rob asfalta (NE BANKINO) in mu s tem omogočim varnejše prehitevanje?

Razloži svojo trditev prosim.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov