Debate, ki niso vezane na ostala področja...

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed Pe sep 07, 2007 7:58 am

Lepo vas prosim ne se igrat z življenji. ne s svojimi še manj pa s tujimi. Po svoje podpiram tistega strica ki je prepotentnemu mladeniču malo predelal bmwja. Vsekakor pa ne odobravam "iskanja težav" - težnjo kakršno nekateri tu kažete.

nikar pa si ne mislite, da imate vse pod kontolo ko povzročite tak vzgojni karambol. Sam preživim ogromno časa v kliničnem centru in okolici (zaradi študija) in se da videt zelo hude poškodvance zaradi neznatnih nesreč. Ko poči pleh je preveč odvisno od sreče, da bi lahko nekdo kar tako potegnil mejo kdaj se bo zaletel, kdaj pa bo popustil!

@nebivedu... ne boš verjel, te popolnoma razumem tebe in ostale "prave policaje", pa vendar. Zavedaj se da ko pride do prometne nesreče stvari nimaš več pod kontrolo. Lahko, da bo tip v drugem avtu fužinc, prijazen možak ali pa kdo, ki te bo razbil ko gajbo gnilega paradajza. Vedno se najde kdo, ki je še močnejši, itd... V tem primeru ti pa tudi naš sodni sistem ne bo mogel kaj dosti pomagat. Kaj ti bo miljardna odškodnina če pa se boš moral na novo učit hodit, govorit, boš imel doživljenjske probleme z ravnotežjem, morebiti celo invalid... vse prej kot da ti to privoščim, se pa zavedaj ti in tebi podobni, da se taka sranja vsakodnevno dogajajo!

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee Pe sep 07, 2007 8:08 am

nebivedu je napisal/-a:
killah bee je napisal/-a:
Za nekatere je to kar počnemo dvigovanje EGA in zato visoko letamo nam pravijo.U bistvu pa niti ni prikazovanje moči, le izliv svojega gneva nad tistimi ki nas ogrožajo - upravičeno. Premoremo pa tok j**c, da to naredimo, medtem ko drugi le sledijo črednemu nagonu in se potem živcirajo in jokajo na forumih, kako jih v križiču izsiljujejo in da ne morejo nič narest.

Očitno je tudi zate to dvigovanje Ega. Ego je človekov gnev :) ;) Torej priznaš, le zavedaš se ne svojega priznanja :)

In jest ne jokam. Jokajo predvsem taki, ki včasih tudi sami podobni, le da sebe ne vidijo ;)

EGO = Gnev???? Od kdaj?

Meni se pa to ne zdi dvigovanje ega, le malce nemoralno a dosledno upoštevanje cestno prometnih predpisov.
S tem dejanjem bremzanja pred rdečo lučjo pa niti moralno ne čutim odgovornosti za nekoga, ki se mi vozi 20cm za mojo ritjo. Kvečjemu bi jo moral on, ker se ne drži CPP-ja.

Povpraši kakega psihiatra ali psihologa o gnevu in Egu. Na kak način sta povezana ;)

Bi reveč zavzelo pisanje in razglabljanje o tej temi.

Odgovornost pri bremzanju: ravno tako on kot ti ;) Pa če imaš prav ali ne. Zavestno delaš to ;)

Sej men tudi kdaj pa kdaj kaj ne paše. Vendar se ne poslužujem tako nizkotnih prijemov in iščem rešitev na drugačen način. Civiliziran način, z dobro mero okusa, kar tvoje dejanje sigurno ni. Pač, ker imaš tako prevozno sredstvo lahko to počneš in samo na to se opiraš. Pač če nekaj imaš, lahko to počneš. V določenih primerih ja spet v drugih ne. In na cesti skrbimo zase in za drugega, pa če ima drugi prav ali ne. Slej ko prej bo prišel do spoznanja, prav takšnega kot ga rabi in zate velja enako! ;) In ne samo zate. Za vse nas. slej ko prej ;)

Pač preveč se obremenjujete z drugimi, napihujete zadeve, ker vam pač tako ne paše. Jest tud dnevno za koga rečem, lej ga psihota kaj dela. Se odpeljem naprej po svojih opravkih in čez 5 minut že ne vem več, da je tista oseba sploh kdaj obstajala.

Ne zavedate se svojih problem in odvračate pozornost drugam, k drugim in svoje probleme prelagate na druge, izlivate gnev vašega življenja na druge, blablabla

Je pa dokazano, da naše življenje vodi v 70-90% naš lastni Ego, zato tudi toliko nasilja, nestrpnosti, maščevanja, itd... Pa tega niti ne veste ;)
Slika

Uporabniški avatar
5cho
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a 5cho Pe sep 07, 2007 8:44 am

ghandaed je napisal/-a:
Lepo vas prosim ne se igrat z življenji. ne s svojimi še manj pa s tujimi. Po svoje podpiram tistega strica ki je prepotentnemu mladeniču malo predelal bmwja. Vsekakor pa ne odobravam "iskanja težav" - težnjo kakršno nekateri tu kažete.

nikar pa si ne mislite, da imate vse pod kontolo ko povzročite tak vzgojni karambol. Sam preživim ogromno časa v kliničnem centru in okolici (zaradi študija) in se da videt zelo hude poškodvance zaradi neznatnih nesreč. Ko poči pleh je preveč odvisno od sreče, da bi lahko nekdo kar tako potegnil mejo kdaj se bo zaletel, kdaj pa bo popustil!

@nebivedu... ne boš verjel, te popolnoma razumem tebe in ostale "prave policaje", pa vendar. Zavedaj se da ko pride do prometne nesreče stvari nimaš več pod kontrolo. Lahko, da bo tip v drugem avtu fužinc, prijazen možak ali pa kdo, ki te bo razbil ko gajbo gnilega paradajza. Vedno se najde kdo, ki je še močnejši, itd... V tem primeru ti pa tudi naš sodni sistem ne bo mogel kaj dosti pomagat. Kaj ti bo miljardna odškodnina če pa se boš moral na novo učit hodit, govorit, boš imel doživljenjske probleme z ravnotežjem, morebiti celo invalid... vse prej kot da ti to privoščim, se pa zavedaj ti in tebi podobni, da se taka sranja vsakodnevno dogajajo!

Pa dobr no, a je kul če ti en za ritjo voz? Al pa da te v križišču po levi prehiti, ker se mu ne da čakat v koloni? A to se lahko tolerira, ko pa en mal bremzo hitrej stisne pred RDEČIM semaforjem, to je pa dvigovanje ega, objestnost in še nekaj izrazov je bilo uporabljenih za to. Vsi poznamo (vsaj upam) pravilo za varnostno razdaljo in bi ga morali upoštevati!

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee Pe sep 07, 2007 8:50 am

5cho je napisal/-a:
ghandaed je napisal/-a:

Pa dobr no, a je kul če ti en za ritjo voz? Al pa da te v križišču po levi prehiti, ker se mu ne da čakat v koloni? A to se lahko tolerira, ko pa en mal bremzo hitrej stisne pred RDEČIM semaforjem, to je pa dvigovanje ega, objestnost in še nekaj izrazov je bilo uporabljenih za to. Vsi poznamo (vsaj upam) pravilo za varnostno razdaljo in bi ga morali upoštevati!

Tako le ti to stvar vidiš, ker imaš ozek pogled. Je kdo kje omenil, da je to početje dobro. Isto si dviguje svoje. To početje ravno tako kot početje tistih, ki to mislijo preprečevat. So na popolnoma enakem nivoju. Balansirani objestneži al nekak tako.

Vsi polni Ega. Samo, da si je to najtežje priznat :D
Slika

denyto
Nov uporabnik

Napisal/-a denyto Pe sep 07, 2007 5:39 pm

Takih par talentov, ki se imajo za rešitelje se lahko najde smao v sloveniji.

Ravno zadnjič sem v eni reviji prebral, da so najhujši vozniki, vozniki terncev, saj naj bi se v svojih avtomobilih počutili bolj varene kot ostali udeleženci in zato velikokrat prevozijo rdečo luč, med voznjo drzijo mobilni telefon ipd.

Me zanima kaj bi se zgodilo če bi kdo od teh pravih policajev kdaj nabasal koga, ki je z veliko hitrosto priletel skozi rdečo luč in bi človek umrl ali utrpel hude posledice.Vrjetno bi rekli, jaz sem vozil po predpisih, boli mene za druge.

turtle
Novinec

Kraj: kp

Napisal/-a turtle Pe sep 07, 2007 6:47 pm

Mate je napisal/-a:Pri sestavi peticije za izboljšanje prometne varnosti na pameten način rad sodelujem.

Moji predlogi so predvsem v smeri preventive. Tečaj varne vožnje bi moral biti obvezen za vsakega začetnika, prav tako bi bilo dobro, če bi moral vsak voznik ta tečaj ponavljati vsaj enkrat na 5 let. Ob primerni ceni, bi se ga sam udeležil vsako leto, predvsem praktičnega dela. Žal pa je cena blizu 200 € za enodnevni tečaj, kakor ga ponuja AMZS, precej visoka.

Kar se pa tiče kazni in kontrole na cestah pa bi morali celoten sistem reorganizirati. Najprej bi morala bit pregledana prometna signalizacija po cestah v državi, s tem mislim tako omejitve, kot tudi prekinjene in neprekinjene črte. Kaznovanje prehitrih voznikov, bi moralo biti smiselno, ne pa, da je enaka kazen za 80 km/h po Šmartinki, kot za 70 km/h po recimo Streliški. Meritve hitrosti se bi morale izvajati tam, kjer je to tudi smiselno.
Ravno v torek zjutraj sem priletel na radar ob delu na avtocesti med Ljubljano in Grosupljem. Zaprt je bil samo odstavni pas, nikjer žive duše, ničesar neposredno nevarnega, samo omejitev 80 km/h in radar v belem Focusu.
Nisem še slišal, da je kdo dobil kazen ali pa vsaj opozorilo za počasno vključevanje na avtocesto, stalno vožnjo po prehitevalnem pasu, "spanje za volanom", neutemeljeno počasno vožnjo, rinjenje v križišče, ko je jasno, da ne boš prišel skozi in podobno. Vse naštete stvari ogrožajo ostale voznike, jim načenjajo živce, zaradi česar trpi strpnost. Prav tako bi morala biti sankcionirana vzvratna vožnja ali obračanje na avtocesti, ko je revež zgrešil odcep in ne more narediti dodatnih 10km in na naslednjem izvozu obrnit.

Glede na število voženj v napačni smeri po avtocesti, bi bilo smiselno razmisliti o fizičnih ovirah, ki bi tako vožnjo onemogočale. Na pamet mi pridejo poševne špice, ki narobe vozečemu preluknjajo gume, pravilno vozečemu se pa poklopijo.

Morda bi bilo pametno razmisliti tudi o hitrostnih omejitvah. Veliko sedanjih avtomobilov varno omogoča višje hitrosti, kot pa avtomobili izpred 20ih letih. Jasno je, da to ne vpliva na človekove reakcijske sposobnosti, ki ostajajo enake. Tudi omejitve na lokalnih cestah so vprašljive. 90 km/h na široki magistralki, ali pa majhni cestici med vasemi je skoraj neprimerljivo.
Potem so tu še razni cestni in avtocestni odseki, kjer vsako jutro nastajajo zastoji, pa se bore malo stori proti temu.

jaz imam en predlog da bi se zakonsko uredil :idea: namesto da bi si ljudje omislili razne patrole in bullbare bi si lahko če bi imeli voljo in denar kupili sistem a la provida in posneli prepotenteže namesto da bi se v njih zaletavali, ter posnetek dali policiji ki bi kaznovala. vse seveda pod enim strogim pogojem! da tudi snemalci ne bi kršili zvcp.

Uporabniški avatar
Niva13
Uporabnik

Kraj: planet Vulcan

Napisal/-a Niva13 Pe sep 07, 2007 8:29 pm

denyto je napisal/-a:Ravno zadnjič sem v eni reviji prebral, da so najhujši vozniki, vozniki terncev, saj naj bi se v svojih avtomobilih počutili bolj varene kot ostali udeleženci in zato velikokrat prevozijo rdečo luč, med voznjo drzijo mobilni telefon ipd.
Me zanima kaj bi se zgodilo če bi kdo od teh pravih policajev kdaj nabasal koga, ki je z veliko hitrosto priletel skozi rdečo luč in bi človek umrl ali utrpel hude posledice.Vrjetno bi rekli, jaz sem vozil po predpisih, boli mene za druge.

Oprosti ampak tako kot ne mores sodit vse voznike Audijev in BMW-jev, na podlagi par prepotentnih debilov, ki z visoko hitrostjo drvijo skozi rdeco, tako tudi voznike terencev ne tlaci v isti kos.
Izbira terenca za prevozno sredstvo ni vedno iskanje podaljska necesa, prej bi rekla, da to funkcijo opravljajo dodatni konji v masini. :P
@w~ b#0n~

Uporabniški avatar
DonFilipo
Novinec

Kraj: 18S; 172W - najdi na karti

Napisal/-a DonFilipo Pe sep 07, 2007 10:22 pm

Vi ki ste napisali clanek pejte vozit v Svico. Tam se spostuje red. Povsod v normalnem svetu se vozi divje, hitro, vriva se, trobi se.... kaj bi radi od slovenije naredli idilcno drzavo z mirnim prometom? Zato pa so take guzve ker vecina vozi po "austria" predpisih. vse posano, dpugocasno in zabasano. pejte pogledat kako se vozi v trstu pa vam bo jasno. temu se rece voznja. ce bote pa mene samo spraskali vam bom najdu vasega terenca in ga zazgau!
Po eni strani se greste nekega reda, po druga pa ste prav vi tisti ki prvi hocete delati ne-red in se to poveste javno!
--= Hasta La Vista Don =---

Impreza STi 330 SE
440i
R1200 RT

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass So sep 08, 2007 1:08 am

Niva13 je napisal/-a:
denyto je napisal/-a:Ravno zadnjič sem v eni reviji prebral, da so najhujši vozniki, vozniki terncev, saj naj bi se v svojih avtomobilih počutili bolj varene kot ostali udeleženci in zato velikokrat prevozijo rdečo luč, med voznjo drzijo mobilni telefon ipd.

Oprosti ampak tako kot ne mores sodit vse voznike Audijev in BMW-jev, na podlagi par prepotentnih debilov, ki z visoko hitrostjo drvijo skozi rdeco, tako tudi voznike terencev ne tlaci v isti kos.
Izbira terenca za prevozno sredstvo ni vedno iskanje podaljska necesa, prej bi rekla, da to funkcijo opravljajo dodatni konji v masini. :P

Nisem še srečal voznika BMWja, ki bi znal držati normalno varnostno razdaljo. Za vas ne vem, jaz imam take izkušnje.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
strmi
Novinec

Napisal/-a strmi So sep 08, 2007 9:53 am

http://24ur.com/naslovnica/novice/crnak ... 105142.php

kaj bi še lahko bilo, če bi imeli policaji terenca :roll:
LP S.
www.spletnideli.si - avtodeli za vsa vozila

Uporabniški avatar
Zmaj78
Novinec

Kraj: Mazda Mx-6 2.5i 24v LPG

Napisal/-a Zmaj78 So sep 08, 2007 10:50 am

bass je napisal/-a:Nisem še srečal voznika BMWja, ki bi znal držati normalno varnostno razdaljo. Za vas ne vem, jaz imam take izkušnje.

Žal marsiker zakompleksanc kup "bemeve" k bi rad izstopu, pol pa hoče to še pokazat na cesti! :lol:

Sama znamka pri tem nima nič, se samo napačni nanjo lepjo, vseeno so nekteri šofiji zihr normalni! ;)

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide So sep 08, 2007 12:48 pm

bass je napisal/-a:
Niva13 je napisal/-a:

Nisem še srečal voznika BMWja, ki bi znal držati normalno varnostno razdaljo. Za vas ne vem, jaz imam take izkušnje.

Mogoče pa ti vsakega sprovociraš :roll: To je blo bolj v hecu...Od tebe bi človek pričakoval malo bolj zrel post...
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN So sep 08, 2007 1:43 pm

ste že sploh kakega zrinili s ceste?

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar So sep 08, 2007 1:48 pm

turtle je napisal/-a:jaz imam en predlog da bi se zakonsko uredil :idea: namesto da bi si ljudje omislili razne patrole in bullbare bi si lahko če bi imeli voljo in denar kupili sistem a la provida in posneli prepotenteže namesto da bi se v njih zaletavali, ter posnetek dali policiji ki bi kaznovala. vse seveda pod enim strogim pogojem! da tudi snemalci ne bi kršili zvcp.

to se mi zdi zelo dober predlog!!

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed So sep 08, 2007 2:51 pm

ja itak in pol me bo nek zahojenc pofu...snemal ker bom šel po avtocesti 160 :roll: :roll: :roll:

Uporabniški avatar
Pavel_P
Stalni uporabnik

Kraj: Kr&Lj

Napisal/-a Pavel_P So sep 08, 2007 8:17 pm

ghandaed je napisal/-a:ja itak in pol me bo nek zahojenc pofu...snemal ker bom šel po avtocesti 160 :roll: :roll: :roll:

Še enkrat preber kaj je napisal. Boš mogoče pogruntal da to ni možno. S tem bi tut snemalec kršil zvcp.

turtle
Novinec

Kraj: kp

Napisal/-a turtle So sep 08, 2007 8:26 pm

tako je 8) mislil sem predvsem na objestneže, za une ki vozijo 160 po ac naj jih lovi policija čeprav če imaš 160 na števcu ti noben ne bo reku nič

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide So sep 08, 2007 9:20 pm

Ne, nima veze...zakona ne mormo jemat v svoje roke...

1. Verjemite da bi kreteni to zlorabljali...in bi te kdo ki se bi mu zameril čakal in čakal da boš naredil prekršek...to ne gre..

2. Policija zelo težko prepreči kretene za volanom...s povečano prisotnostjo na cestah lahko sicer prispeva k bolj zmerni vožnji, vendar je za takšne ukrepe enostavno premalo kadra...za začetek bi pa res lahko prestavili lokacijo izza tabel za naselja na kritične točke...sicer se to ne dogaja povsod, vendar tam kjer se...ampak tam morajo spremenit miselnost šefi in ne policaji. Žal morajo ponekod delat na ukaz, čeprav to ni smisel policije

3. Mislim da že vrabci čivkajo da je te probleme treba reševat drugje...prej in drugače...vplivat na (na tisoč načinov) miselnost voznikov, še preden ti postanejo vozniki, mogoče tudi z DRUGAČNIMI in ne zgolj višjimi kaznimi...
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate So sep 08, 2007 9:47 pm

Dajte osebne težave reševat s privatnimi sporočili, ali pa si naredite temo, v kateri se boste kregali o vaših osebnih prepričanjih, ki se med vami očitno precej razlikujejo. Ta tema je bila namenjena komentiranju Nove policije in njihovih akcij. Po par konstruktivnih predlogih pa je tema zašla v smeri filozofov, psihologov in sociologov. Dajte napisat raje kakšno res dobro idejo za izboljšanje varnosti in več strpnosti na naših cestah.

Danes sem dobil še eno idejo, ki se mi ne zdi slaba. Kazni, ki jih dobi posameznik bi se morale seštevati. Ko bi se nabralo dovolj sredstev za financiranje enodnevnega tečaja varne vožnje, pa bi se ga moral ta posameznik obvezno udeležiti v nekaj mesecih.

Dober je tudi predlog o javni objavi števila nesreč, njihovih posledicah in vzrokih, ter ukrepe, ki so bili izvedeni na določenem odseku ceste za preprečevanje nesreč. Kmalu bi se videlo, kaj se res dela in kakšni so učinki. Verjamem tudi, da bi nas bilo več tiho, če bi ugotovili, da je večina kontrol hitrosti izvedena na mestih, kjer je to tudi nujno potrebno in da so te kontrole obrodile sadove v smislu zmanjšanja prometnih nesreč.
Mislim da taki javno objavljeni podatki nikakor ne bi škodovali. Tudi če bi se nekdo naučil na pamet vse lokacije, kjer se pojavljajo kontrole in tam lepo vozil, bi bil s tem namen dosežen, ker bi se promet umiril.
Na splošno bi bil tak zemljevid nesreč skupaj z vzroki pozitiven. Ljudje bi se lahko naučili, kakšni točno so razlogi za nesreče in bi tako prej prepoznali nevarne situacije.
Primer: magistralna cesta Ljubljana - Litija, odsek med Klečami in Dolskim. Okoliški teren je kakšen meter nižji od ceste, večinoma travniki najmanj 200 metrov na obe strani. Cesta je zelo široka, v zelo blagem levem ovinku, zato je vidljivost iz Ljubljanske strani zelo dobra. Vidi se več kot kilometer daleč. Omejitev je 90 km/h, ob prazni cesti se da peljati krepko več kot so omejitve na avtocestah. Problem pa je majhna lokalna cesta, ki se priključi na magistralko na sredini omenjenega odseka, ravno tam, kjer je vidljivost največja. Cestica se priključi iz leve iz ljubljanske smeri. Zaradi dobre vidljivosti se zelo veliko ljudi odloči prehitevati tudi več avtomobilov naenkrat. Neka manjšina ljudi pa tam zavije levo. Problem je jasen: nekdo s 120 km/h prehiteva dve ali več vozil, od katerih prvo zmanjšuje in zavija levo. Posledica je trk v bok z recimo 90 km/h, kar je praktično gotova smrt. Razlogov za te nesreče je več. Verjetno je marsikateri zavijajoči voznik smerokaz vklopil le malo preden je zavil ali pa sploh ne. Tisti, ki je prehiteval je, ali spregledal to cestico in križišče, ali pa napačno predvideval, da nihče ne bo zavil levo. In končno, črta na cesti je prekinjena, znaka za prepovedano prehitevanje ni, tabla za odcep pa je le malo pred odcepom. Na ta način se je zgodilo že kar nekaj nesreč s smrtnim izidom. Jaz za "točen" potek nesreče vem, ker sem blizu doma in zato v vseh takih primerih ne prehitevam. Z javno objavo nesreč bi dosegli, da bi več ljudi lahko neposredno povezalo vzroke s posledicami in si jih tako bolje zapomnilo. Precej bolje kot pa stavka: "Ne prehitevaj, če se na cesto priključuje druga, pa čeprav majhna cestica!"
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov