Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Po jan 05, 2009 5:35 pm

Cash je napisal/-a:Ne, da so mediji krivi za komplet krizo, mediji dodatno pumpajo krizo, da je ta še večja, saj se folk, ki še ni odpuščen boji in špara, izdelki se ne prodajo in firme imajo presežek, tako, da začnejo odpuščati delavce in spet jovo na novo. Ker smo pač na avtomobilskem forumu, naj povem, da nameravam spomladi kupit nove feltne in gume, ker pa mediji to tolk pumpajo in pumpajo, se malo bojim, kako bo z mojo zaposlitvijo, zato še ne vem, ali jih bom kupil......obe firmi ne bosta dobili mojega denarja za alu in gume.....in če tako misli vsak tretji, pade prodaja.....zaloge se kopičijo, proizvodnja se upočasni, nastane presežek delavcev in spet smo v začaranem krogu :roll:
Seveda pa so največji krivec ameriške banke in mislim, da bi se mediji morali malo umirit, da folku ta kriza ne zleze pod kožo, ker ko se bo folk navadil šparat, bo še hujše.
Denar mora biti v obtoku, da se gospodarstvo krepi, ker če bo denar v štunfih, ne bo nič. Poglejte Ameriko, ko folk pretirano špara in ne kupuje več avtov ;)

točn tako razmišljanje imajo od punce starši.začeli so lepo šprarat in pravijo za krizne cajte.pred prazniki so kupili res samo najnujneše stvari...še o nakupu novega avta je potonil
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Po jan 05, 2009 11:12 pm

Danes je na prisilnem dopustu v Slo 15.000 delavcev :!:

spaceone
Novinec

Napisal/-a spaceone To jan 06, 2009 7:31 pm

Heh, američani ne šparajo. Oni zdaj odplačujejo zapadle pufe. Ker so prej preveč zapravljali in konstantno živeli na kredo.

Pa tudi pri nas ni kaj drugače. Veliko ljudi ima občuten minus na računu, pa živijo v prepričanju, da s tem ni nič narobe. Jih bo že srečala pamet. Ampak takrat bo (za njih) prepozno.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx To jan 06, 2009 7:49 pm

Sam delam v trgovinski branzi in prodajamo produkte visjega cenovnega razreda in mamo letos za praznike celo vecjo prodajo kot lani, res je pa da ljudje iz najniznjih slojev, ki so sedaj najbolj na udaru nikoli niso kupovali naših produktov v veliki meri.

Da je kriza je evidentno, da bo se hujse je za pricakovati, vendar tisti, ki bodo imeli sluzbe in plače vsaj priblizno na nekem nivoju kot do sedaj je ne bodo prevec obcutili po mojem mnenju.

Je pa zanimivo, da nobena proizvodnja ali trgovina ne zmanjsa marze na minimum in ne poskusa prebiti " krizo" s poslovanjem na robu "pozitivne ničle". vsi bi še naprej bogateli.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena To jan 06, 2009 8:03 pm

michelin je napisal/-a:
monster_d je napisal/-a:
imilet1 je napisal/-a:dokler bodo trgovine polne in dokler bodo vsi po 4 vrecke domov nosil,do takrat ne bo krize.

:clapclap živa resnica

se podpišem pod tole izjavo ;)

To je meni najbolj neumna izjava...

Verjetno je potrebno jesti, če imamo denar ali pa ne, se da kje druge prišparat, sploh pa če ljudje nosijo 10 vrečk iz trgovine to ni noben pokazatelj, koliko je revnih, ki v trgovno sploh ne stopijo.

Lp-

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply To jan 06, 2009 8:05 pm

Še posebej zato, ker jih 9 - vrečk namreč, vzamejo da jih imajo za vrečke za smeti.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 To jan 06, 2009 8:17 pm

simply je napisal/-a:Še posebej zato, ker jih 9 - vrečk namreč, vzamejo da jih imajo za vrečke za smeti.

aha, te s samopostrežne blagajne v mercatorju, direkt notr pašejo......

speedfreak je napisal:

Da je kriza je evidentno, da bo se hujse je za pricakovati, vendar tisti, ki bodo imeli sluzbe in plače vsaj priblizno na nekem nivoju kot do sedaj je ne bodo prevec obcutili po

.....nas "balkance" vajene vsega ne more nič preseneti, je napisal Česenj v januarski številki Avto foto marketa....imeli smo kartice za hrano, bone za bencin, par/nepar, depozit za v tujino, vajeni smo "šverc-komerca" iznajdljivi do amena......tako da nam ne more nič do živega....

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx To jan 06, 2009 8:23 pm

sašo5 je napisal/-a:
simply je napisal/-a:Še posebej zato, ker jih 9 - vrečk namreč, vzamejo da jih imajo za vrečke za smeti.

aha, te s samopostrežne blagajne v mercatorju, direkt notr pašejo......

speedfreak je napisal:

Da je kriza je evidentno, da bo se hujse je za pricakovati, vendar tisti, ki bodo imeli sluzbe in plače vsaj priblizno na nekem nivoju kot do sedaj je ne bodo prevec obcutili po

.....nas "balkance" vajene vsega ne more nič preseneti, je napisal Česenj v januarski številki Avto foto marketa....imeli smo kartice za hrano, bone za bencin, par/nepar, depozit za v tujino......tako da nam ne more nič do živega....

To maš prav, zato u srbiji sploh ne bo krize, če so preživeli embargo je tole za njih mala malca :D ..Česenj je pa tak legenda

OFF. mava pa isto "literaturo" Sašo, kljub temu da sm Celjan ;)
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply To jan 06, 2009 8:25 pm

Smo že trije. :D

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 To jan 06, 2009 8:47 pm

sašo5 je napisal/-a:
.....nas "balkance" vajene vsega ne more nič preseneti, je napisal Česenj v januarski številki Avto foto marketa....imeli smo kartice za hrano, bone za bencin, par/nepar, depozit za v tujino, vajeni smo "šverc-komerca" iznajdljivi do amena......tako da nam ne more nič do živega....

Se tudi jaz strinjam, da smo tukaj kar v prednosti glede prilagodljivosti in iznajdljivosti. Sicer sem bil takrat še mulc ampak se zgoraj naštetih stvari zelo dobro spominjam! Pozabil si omenit še el. redukcije!! Vsak drugi dan odklop elektrike od 20h do (če se prav spomnim) 04h zjutraj! Jaz krize ne občutim in je tudi ne bom! Razen, če pride tako daleč, kot smo jo meli v osemdesetih v Jugi, ampak zame in še marsikoga drugega tudi to nebi bilo prehudo, ker mi itak nikoli ni bilo z rožicami postlano! Najbolj civkajo tisti, ki so zadnja leta živeli na veliki nogi preko svojih zmožnosti in pa razni "podjetniki", ki so na vse načine grebli denar zdaj se je pa vse skupaj začelo ustavljati! Dol mi visi za njih!

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To jan 06, 2009 9:01 pm

Morda bi povdarili razliko med "jugokrizami" in to sedaj. Takrat je bila kriza dobrin, ljudje so večinoma imeli nekaj denarja, le dobrin ni bilo, tudi pufi zaradi inflacije niso bili problematični. Sedaj bo ravno obratno, precej ljudi ne bo moglo odplačevat pufov, razslojevanje se bo povečalo, z vsemi posledicami, ki jih to prinaša. Kako bo nezaposlena mati samohranilka razložila otroku, da ne gre nikamor na počitnice, da tiste knjige ali novih čevljev ne more kupit, da si sosedov sošolec, ki ima novo žogo, to pač lahko privošči, on pa niti tega ne itd itd. Kako bo otrok na to reagiral - pozitivno ali s sovraštvom, nevoščljivostjo, neprimernimi dejanji? Takih stisk bo ogromno in to sploh ni primerljivo z jugokrizami, pa balkanska iznajdljivost gor ali dol. Da niti ne omenjam, da kdor enkrat izkusi "bogastvo", pa čeprav namišljeno, bo novo revščino težko požrl. Me prav zanima, koliko se bo povečal kriminal. Verjetno je zato en glavnih ukrepov vlade zadržanje delovnih mest.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 To jan 06, 2009 10:01 pm

esem je napisal/-a:Morda bi povdarili razliko med "jugokrizami" in to sedaj. Takrat je bila kriza dobrin, ljudje so večinoma imeli nekaj denarja, le dobrin ni bilo, tudi pufi zaradi inflacije niso bili problematični. Sedaj bo ravno obratno, precej ljudi ne bo moglo odplačevat pufov, razslojevanje se bo povečalo, z vsemi posledicami, ki jih to prinaša. Kako bo nezaposlena mati samohranilka razložila otroku, da ne gre nikamor na počitnice, da tiste knjige ali novih čevljev ne more kupit, da si sosedov sošolec, ki ima novo žogo, to pač lahko privošči, on pa niti tega ne itd itd. Kako bo otrok na to reagiral - pozitivno ali s sovraštvom, nevoščljivostjo, neprimernimi dejanji? Takih stisk bo ogromno in to sploh ni primerljivo z jugokrizami, pa balkanska iznajdljivost gor ali dol. Da niti ne omenjam, da kdor enkrat izkusi "bogastvo", pa čeprav namišljeno, bo novo revščino težko požrl. Me prav zanima, koliko se bo povečal kriminal. Verjetno je zato en glavnih ukrepov vlade zadržanje delovnih mest.

Kriza je kriza! Taka ali drugačna! Tudi v jugi so nekateri otroci imeli veliko igrač eni pa nič! In tudi pred zdajšno krizo je že bilo tako, da so eni imeli drugi pa ne! Kot sem že jaz in ti omenil bodo največje problem verjetno imeli tisti, ki so zadnja leta imeli vsega v izobilju. Pri teh lahko pride do hujših težav. Kaj se bo dogajalo v otrokvi glavi, ki je še za lanski rojstni dan dobil pol odelka igrač iz city parka, letos pa samo eno poceni čokolado? Ali pa poslovnež, ki mora danes nujno prodati super luksuzno vozilo, da si vsaj malo zmanjša pufe? Itd. Za tiste, ki nikoli nismo imeli veliko in nimamo kreditov (hvala bogu :pray: , da se nikoli nisem zapufal) nebo tako hudo!
Itak sem pa prepričan, da je vse skupaj prenapihnjeno! Kriza nastaja samo zaradi panike pohlepnežov in idiotov!

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem To jan 06, 2009 10:48 pm

Če je kdo spregledal - tudi Gorenje že omejuje proizvodnjo, delavci pa na "počitku".

MateSLO
Novinec

Napisal/-a MateSLO To jan 06, 2009 10:54 pm

Cash je napisal/-a:Ne, da so mediji krivi za komplet krizo, mediji dodatno pumpajo krizo, da je ta še večja, saj se folk, ki še ni odpuščen boji in špara, izdelki se ne prodajo in firme imajo presežek, tako, da začnejo odpuščati delavce in spet jovo na novo. Ker smo pač na avtomobilskem forumu, naj povem, da nameravam spomladi kupit nove feltne in gume, ker pa mediji to tolk pumpajo in pumpajo, se malo bojim, kako bo z mojo zaposlitvijo, zato še ne vem, ali jih bom kupil......obe firmi ne bosta dobili mojega denarja za alu in gume.....in če tako misli vsak tretji, pade prodaja.....zaloge se kopičijo, proizvodnja se upočasni, nastane presežek delavcev in spet smo v začaranem krogu :roll:
Seveda pa so največji krivec ameriške banke in mislim, da bi se mediji morali malo umirit, da folku ta kriza ne zleze pod kožo, ker ko se bo folk navadil šparat, bo še hujše.
Denar mora biti v obtoku, da se gospodarstvo krepi, ker če bo denar v štunfih, ne bo nič. Poglejte Ameriko, ko folk pretirano špara in ne kupuje več avtov ;)

Ja poglej samo nismo sedaj mi ljudje krivi. Krivo je to da je vse skupaj postalo preveliko. Proizvodnja je postala prevelika + mediji so zaustavili prodajo. Dokler se bo proizvodnja luksuznih stvari katere niso nujno potrebne se naprej tako povecevala bo vse skupaj slo samo v pogubo.
Sam razmisljam o nakupu kaksne Kie proceed ali pa tanovega Forda Focus proti koncu leta, kaj bo pa nastalo iz tega je pa vprasanje.
Pac. Vsak se za sebe in svojo druzino (se posebej ce ima otroke) boji da ce ze pristane na cesti da bo pac nekaj se ostalo na racunu. :roll:

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar To jan 06, 2009 11:17 pm

ljubljani se slabo piše..
Leto 2008 je ljubljanski proračun končal s 95-odstotno realizacijo in šestimi milijoni evrov primanjkljaja, je pojasnil župan Zoran Janković, ki je plačilo obveznosti prenesel v novo leto. Primanjkljaj je nastal, čeprav je župan v proračunsko leto 2008 prenesel 32,5 milijona evrov presežka iz leta 2007 in je Ljubljana najela 50 milijonov evrov posojila.

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash To jan 06, 2009 11:56 pm

MateSLO --> se strinjam s teboj ;)

Uporabniški avatar
sejjaretun
Uporabnik

Kraj: Wien

Napisal/-a sejjaretun Sr jan 07, 2009 1:17 am

ta gospodarska kriza kot jo imenujejo,je skrbljivo nacrtovana ze veliko prej.ljudjem dost stvari ni jasno,danasnje stanje v svetu ni taksno kot to mediji predstavljajo,vecinoma je to napacna slika.res,da je amerika tudi kriva,ampak glavni krivec za to "krizo" je tisti,ki pocasi vse vec lasti ameriko,kot tudi ostale "mocne" drzave.in prav ti "cionisticki angeli ki so najbolj posteni na tem svetu" nam servirajo obilo "resnicnih" informacij prek medijih,ucijo nas kaj so trendi (beri:luxusna avta,hise,zabave,vglavnem prekomerno zapravljanje ter posledicno dolgovi-krediti...),naucili so nas kateri trademarks-i so najboljsi (McDonalds,Coca Cola,Danone,Calvin Klein,Hugo Boss,IBM, Intel,Loreal,Nokia........),ucijo nas kdo so na tem svetu teroristi,da bi svoje "postenje" prikrili in tako naprej bi lahko nasteval se in se...veliko knjig sem prebral o tej temi,ki so jih napisali svetovno znani krscanski,muslimanski,ateisticni analitiki in zakljucek je nasplosno naslednji:ameriki napovedujejo tezke case,potop."cionisticki angeli" pocasi uresnicujejo svoje cilje kot lahko vidimo,ni jim mar za nedolzne otroke,zene,starce.dejstvo je,da je kot americani trdijo"cionisticki lobij" najmocnejsi v ZDA,in sedaj ko oni delajo pokolj,ZDA mirno sedi ter opazuje..
mogoce sem prevec napisal,tole so bolj globje zadeve o katerih ljudje ne razmisljajo oz. ne berejo tisto kar bi morali.
rad bi samo vprasal,kaj so krivi tile otroci:
Priponke
troje djece.jpg

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Sr jan 07, 2009 1:53 am

sejjaretun je napisal/-a:ta gospodarska kriza kot jo imenujejo,je skrbljivo nacrtovana ze veliko prej.ljudjem dost stvari ni jasno,danasnje stanje v svetu ni taksno kot to mediji predstavljajo,vecinoma je to napacna slika.res,da je amerika tudi kriva,ampak glavni krivec za to "krizo" je tisti,ki pocasi vse vec lasti ameriko,kot tudi ostale "mocne" drzave.in prav ti "cionisticki angeli ki so najbolj posteni na tem svetu" nam servirajo obilo "resnicnih" informacij prek medijih,ucijo nas kaj so trendi (beri:luxusna avta,hise,zabave,vglavnem prekomerno zapravljanje ter posledicno dolgovi-krediti...),naucili so nas kateri trademarks-i so najboljsi (McDonalds,Coca Cola,Danone,Calvin Klein,Hugo Boss,IBM, Intel,Loreal,Nokia........),ucijo nas kdo so na tem svetu teroristi,da bi svoje "postenje" prikrili in tako naprej bi lahko nasteval se in se...veliko knjig sem prebral o tej temi,ki so jih napisali svetovno znani krscanski,muslimanski,ateisticni analitiki in zakljucek je nasplosno naslednji:ameriki napovedujejo tezke case,potop."cionisticki angeli" pocasi uresnicujejo svoje cilje kot lahko vidimo,ni jim mar za nedolzne otroke,zene,starce.dejstvo je,da je kot americani trdijo"cionisticki lobij" najmocnejsi v ZDA,in sedaj ko oni delajo pokolj,ZDA mirno sedi ter opazuje..
mogoce sem prevec napisal,tole so bolj globje zadeve o katerih ljudje ne razmisljajo oz. ne berejo tisto kar bi morali.
rad bi samo vprasal,kaj so krivi tile otroci:

Uf! Hudo področje si načel. Jaz se stem kar strinjam, vendar je to kar preveč za povprečnega slovenca, evropejca ali američana.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Sr jan 07, 2009 11:21 am

"gospodarsko krizo" so izkoristili pri porscheju in si pridobili večinski delež v lastništvu nad vw-jem
http://www.rtvslo.si/zabava/modload.php ... c_id=38630

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Sr jan 07, 2009 11:28 am

sejjaretun je napisal/-a:ta gospodarska kriza kot jo imenujejo,je skrbljivo nacrtovana ze veliko prej....

Morda je ta post bolj primeren za temo "Izraelski napadi" (podforum "Nima zveze z avtomobilizmom").

Gotovo pa taki in podobni zaključki o vsemogoči(n)h zarotah ne morejo prepričat. Morda bi, če bi podal kakšen seznam kvalitetnih analiz, knjig, linkov, a to običajno žal vedno umanjka, s tem pa tudi kredibilnost takih teorij.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov