Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan To jan 27, 2009 6:50 pm

speedfreak je napisal/-a:Sašo brisalci se izklopijo predn avto ugasneš :D

@error..vi ste vsaj že vidli plug..mi smo že pozabli kak to zgleda :P

Če pri Astri ugasneš avto, ko brisalci še niso v vodoravnem položaju, se avtomatsko vrnejo v začetni položaj. To velja za sprednje, za zadnjega ne. A pri A4 ni tako?
Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

Uporabniški avatar
Bordo
Nov uporabnik

Napisal/-a Bordo To jan 27, 2009 7:01 pm

Cesta Novo mesto proti Gorjancem ob 15:00 katastrofa, nesplužena...

Takole pa moj zgleda...
Priponke
27012009257.jpg

Uporabniški avatar
Wini
Novinec

Kraj: Savinjska

Napisal/-a Wini To jan 27, 2009 7:07 pm

Evo, pr nas ga je cca. 15 centi in še pada (Gornji Grad, Zg. Savinjska)
Slikano okoli 16.00 ure. Jutri pa mogoče kaj več slik ;)

Slika
Ovir ni. Ovire vidiš samo takrat, kadar umakneš pogled od cilja.
Slika

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek To jan 27, 2009 7:40 pm

Ko sem šel danes s Celja domov pa ni bila cesta čez Proseniško pa do Šenjurja nič kaj lepa. Predvsem čez Proseniško bi rekel, da je bilo ene 2 cm čistega leda tam, ko so kolesnice. Je bil tudi karambol. Od Šentjurja naprej proti Kozjanskem pa je bilo vredu, pač sneg, ampak tist se je dalo čist normalno peljat.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 To jan 27, 2009 7:56 pm

martin_krpan je napisal/-a:

Če pri Astri ugasneš avto, ko brisalci še niso v vodoravnem položaju, se avtomatsko vrnejo v začetni položaj. To velja za sprednje, za zadnjega ne. A pri A4 ni tako?

....v audiju ko ugasneš in potegneš ključ ven, imaš možnost, da še v 20-tih sekundah na dol pritisneš ročko in se brisalci postavijo v tak položaj kot je na sliki(enako pri golfu V) ker samo v tem položaju lahko brisalec dvigneš(če recimo menjaš metlice) (da se pa tudi preko MMI-ja nastavit na tak položaj....)...postavim jih pa ob takem vremenu namerno tako, da predno grem "udarim" z njimi po steklu, da "zmrzal" odpade.....če ne _pozabi da bo brisalo, pa še po šipi led vleče.....

...je pa nehalo padat :cry:

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco To jan 27, 2009 8:01 pm

v NM tko tko še neki prši...upam da je to to in da me ne bo ob pol šestih zjutraj kej presenetil in bo treba še enkrat kidat :)
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
edo82
Nov uporabnik

Napisal/-a edo82 To jan 27, 2009 8:14 pm

gecco je napisal/-a:Ljubljanska cesta v Novem mestu...ljudje odhajajo proti domu v zelo zelo počasni koloni. Prvi plug je rabil skoraj 5ur da je prišel mimo...pa še to je splužil samo en pas :)
Slika
eni ste pa brihtni da bog pomagi sem eden tistih ki izwaja zimsko službo najlažji je pluwat čez zimsko službo sej nismo čarowniki če kakšen misli da je zadewa enostawna ga wzamem s seboj
Powered by VW!

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf To jan 27, 2009 8:20 pm

edo82 je napisal/-a:
gecco je napisal/-a:Ljubljanska cesta v Novem mestu...ljudje odhajajo proti domu v zelo zelo počasni koloni. Prvi plug je rabil skoraj 5ur da je prišel mimo...pa še to je splužil samo en pas :)
Slika
eni ste pa brihtni da bog pomagi sem eden tistih ki izwaja zimsko službo najlažji je pluwat čez zimsko službo sej nismo čarowniki če kakšen misli da je zadewa enostawna ga wzamem s seboj

Nisi edini, saj noben nas ne vidi ob 1-ih zjutraj ko se podimo po ulicah in cestah pa našega truda okoli avtomobilov ki jih "naserjejo" po pločnikoh in ob cestah :jao: Vsak bi pa najraje videl da bi mu splužu do vrat takoj ko pride skoz vrata.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx To jan 27, 2009 8:26 pm

sašo5 je napisal/-a:
martin_krpan je napisal/-a:

....v audiju ko ugasneš in potegneš ključ ven, imaš možnost, da še v 20-tih sekundah na dol pritisneš ročko in se brisalci postavijo v tak položaj kot je na sliki(enako pri golfu V) ker samo v tem položaju lahko brisalec dvigneš(če recimo menjaš metlice) (da se pa tudi preko MMI-ja nastavit na tak položaj....)...postavim jih pa ob takem vremenu namerno tako, da predno grem "udarim" z njimi po steklu, da "zmrzal" odpade.....če ne _pozabi da bo brisalo, pa še po šipi led vleče.....

...je pa nehalo padat :cry:

Dobra "finta"-...pa se sneg ne pada na njih...
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
drsokodj
Stalni uporabnik

Napisal/-a drsokodj To jan 27, 2009 8:32 pm

za drift perfektno
Slika
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
error 90
Uporabnik

Napisal/-a error 90 To jan 27, 2009 8:54 pm

Čakamo na kakšne filmčke :-P

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy To jan 27, 2009 8:56 pm

Pri nas pa nič snega :x

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Napisal/-a gecco To jan 27, 2009 9:00 pm

lancia hf je napisal/-a:
edo82 je napisal/-a:

Nisi edini, saj noben nas ne vidi ob 1-ih zjutraj ko se podimo po ulicah in cestah pa našega truda okoli avtomobilov ki jih "naserjejo" po pločnikoh in ob cestah :jao: Vsak bi pa najraje videl da bi mu splužu do vrat takoj ko pride skoz vrata.

Nisem pljuval čez cestno službo...sam povedal dejstvo. Razumem da stranske ceste niso prioriteta...ampak da pa za čiščenje bolj prometnih cest potrebujejo toliko časa :S Očitno bi morala vidva pridt delat v Novo mesto, ker že zelo zelo dolgo nisem videl pluga ob 1-ih zjutraj...in nazadnje ko je bilo toliko snega pred par tedni ga tudi ob 5-ih še ni bilo ko sem šel na šiht. Kolega ki je šel kasneje je povedal da je plug prišel šele po 8 uri...evo, to zdaj je bilo pa ''pluvanje'' ;)
Slika

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a jack86 To jan 27, 2009 9:02 pm

Ravno zdle sm z lj prletu domou. po cest se vsi neki vozjo max 70, jst pa še en za mano sva pa sko lepo 120 držala :lol: . Nobene panike, edino pazit moraš ko pas menjaš. Pol pa pridem na lokalno cesto, in se spomnm dobrih starih času ko je bla navadna ročna zavora, ne pa ta elektronska :?

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Napisal/-a C4V4L13R To jan 27, 2009 9:25 pm

kaj klinac bote zdej jamral, ob 3h popovdne vahta še zmer ni vidla pluga in avtocesta ne, pa tle po mest tud ne, ulica pa sploh, je šele ob 6ih zvečer pršu, k je blo že vse zaglajeno, in ko sm že skidov dvorišče, da mi je narinu cele kupe nazaj.

pluvam čez cestno službo, k ni vredna pu pi*de mrzle vode, pa naj bo sneg al pa sonce. boste vidl k bo sneg skopnu, k se bojo jame pokazale, pa bota dva bosanca hodila s tamčkm pa en korolo asfalta bota mela gor, pa bo v vsako jamo vrgu eno lopato not pa potacov, k je to kšno vzdrževanje cest?? da ko pride nasledn avto mim, vse za sabo potegne??

sneg bi jih pa še na mount everesti presenetu...

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Napisal/-a gecco To jan 27, 2009 9:28 pm

C4V4L13R je napisal/-a:...k bo sneg skopnu, k se bojo jame pokazale, pa bota dva bosanca hodila s tamčkm pa en korolo asfalta bota mela gor, pa bo v vsako jamo vrgu eno lopato not pa potacov, k je to kšno vzdrževanje cest?? da ko pride nasledn avto mim, vse za sabo potegne??

dejansko sem lani jeseni videl na cesti med Ivančno Gorico in Žužemberkom ko so luknje flikali z korolo peska :) sj ne morš verjet! Pa to ne bankine ob cesti ampak luknje dimenzij 20×20cm sredi cestišča...
Slika

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Napisal/-a C4V4L13R To jan 27, 2009 9:33 pm

boš vidu kaj bo na kandijski ko sneg zgine, sej ne veš al bi se smejov al bi jokov. dejansko sm vidu zadevo na lastne oči, da me ne boste šimfal. se je na dovozu do naše delavnce v stopičah (@gecco, ti vrjetno veš kje) vdrl jašek. in sta pršla 2 s tamčkom, iz žakla stresla mal asflata v lukno, pol se je pa s tamčkm 2x gor pa dol zapelov pa sta šla. grem js tisto pogledat, vidm, da je tist asfalt ko čigumi, dejansko, sm brcnu pa je cela flika odletela. pride šleper, ga je šou fotr razlagat z viličarjem, se je ene 50x čez zapelov, je bla spet taka jama k prej...

ampak to je že druga zgodba...
Zadnjič spremenil C4V4L13R, dne To jan 27, 2009 9:39 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
graal
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a graal To jan 27, 2009 9:39 pm

Pozdrav!

Še report iz Maribora, Čas: 21:35.

Slika

lp, Aleš.
Slika

Uporabniški avatar
Mindflash
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a Mindflash To jan 27, 2009 9:42 pm

gecco je napisal/-a:
C4V4L13R je napisal/-a:...k bo sneg skopnu, k se bojo jame pokazale, pa bota dva bosanca hodila s tamčkm pa en korolo asfalta bota mela gor, pa bo v vsako jamo vrgu eno lopato not pa potacov, k je to kšno vzdrževanje cest?? da ko pride nasledn avto mim, vse za sabo potegne??

dejansko sem lani jeseni videl na cesti med Ivančno Gorico in Žužemberkom ko so luknje flikali z korolo peska :) sj ne morš verjet! Pa to ne bankine ob cesti ampak luknje dimenzij 20×20cm sredi cestišča...

Evo v četrtk sm jih vidu k so to delal... 2 sta hodila s karolo peska in ga posipala v luknje. :] A mi lohk kdo razloži kakšno funkcijo ma to? :D

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf To jan 27, 2009 9:46 pm

C4V4L13R je napisal/-a:boš vidu kaj bo na kandijski ko sneg zgine, sej ne veš al bi se smejov al bi jokov. dejansko sm vidu zadevo na lastne oči, da me ne boste šimfal. se je na dovozu do naše delavnce v stopičah (@gecco, ti vrjetno veš kje) vdrl jašek. in sta pršla 2 s tamčkom, iz žakla stresla mal asflata v lukno, pol se je pa s tamčkm 2x gor pa dol zapelov pa sta šla. grem js tisto pogledat, vidm, da je tist asfalt ko čigumi, dejansko, sm brcnu pa je cela flika odletela. pride šleper, ga je šou fotr razlagat z viličarjem, se je ene 50x čez zapelov, je bla spet taka jama k prej...

ampak to je že druga zgodba...

To kar si napisal je mrzli asfalt ki ga dobiš v žakljih in se nikoli ne strdi, je narejen za flikanje lukenj, naredi pa samo malo skorje povrhu čez čas in ne takoj. Je pa odvisno od občine kako kaj namenja ta sredstva, ker če oni jejo še z lesenimi žlicami se morajo tudi krajani vozit kot v kočijah.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov