Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Če apr 02, 2009 6:45 pm

FoxTer je napisal/-a:
abbe je napisal/-a:
uros11 je napisal/-a:O, ne ne, abbe, nimaš prav: - če sta oba kršila, sta oba storila prekršek in sta oba prekrška pripeljala do kreša. Če prvi ne bi izsilil, potem kreša ne bi bilo, če pa drugi ne bi prigonil preko omejitve, potem ga tam ne bi bilo in kreša tudi ne bi bilo. Ergo - sta oba prispevala k nastanku kreša. Dva prekrška, ne eden.

Ti je tudi mišek lepo analitično razložil.

tega da do kresa nebi prislo ne mores dokazat.sj ne mores vedt "za koiloko" ga je izsilil.
ker ce bi to drzalo potem ce se drzis omejitev te noben ne more izsiliti do te mere da se vanga zaletis.jst kokr vem se doskrat nardi nesreca ko nekdo vozi po omejitvah pa fa nekdo izsili

Tola bom tako pokomentiral :

Voziti moraš s tako hitrostjo, da lahko varno ustaviš pred nepredvideno oviro. Garantirano ne bi bilo prometnih nesreč, če bi se vsi držali tega pravila.
In če bi vsi, od policajev do sodnikov striktno to upoštevali, bi bila marsikatera sodba bolj pravična.....Saj vem, da je ta varianta neživljenska, pa kaj čmo, potem bi vsi vozil 10 na uro.....Tako pa vsak dan na cesti igramo rusko ruleto in ko zadane,zadane. Takrat pa boli.... In če maš srečo, je razbita in zvita samo pločevina. Če pa ne, potem pa....................... :cry:

sam sj jasno ti je pa da je to nemogoce in da je to kaj vem utopija.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Če apr 02, 2009 7:03 pm

abbe maš prav, je pa res, da so zadnje čase zelo popularne deljene krivde..
spet imam "vajenca" odvetnika ob sebi in sem ga malo povprašal..

pred parimi leti je bil ravno na štajerski avtocesti primer, ko naj bi voznik avta vozil bojda okoli 160+ km/h. vse lepo in prav, dokler ni v blagem ovinku na voznem! pasu naletel na pokvarjeno vozilo, ki ni bilo označeno..
sledila je na srečo ne preveč huda nesreča in dolga tožba z različnimi dokazi..
rezultat je bila deljena krivda 80:20 20% je bil torej kriv voznik, ki je pravilno toda prehitro vozil po AC..
sodno prakso najdeta pod sodisce.si Če bi kdo videl na kaj se vse zgovarja in kaj spada pod dokazno gradivo bi vas še kar nekaj časa bolel trebuh od smeha..

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Če apr 02, 2009 7:19 pm

evo, da nebo samo pri besedah ostalo..
sodna praksa pri nas na primeru:
http://www.sodisce.si/znanje/sodna_prak ... e_rs/6071/

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Če apr 02, 2009 7:25 pm

Jerch_: deljena krivda je že zelo dolgo na našem "trgu". Ne le zadnja leta, temveč zelo zelo dolgo. Nič novega ni to, zlasti pa to ni popularno zgolj zadnje čase.

Pogledal link - se mi je zdelo - že mešate odškodninsko odgovornost in odgovornost za prekršek. Japka in hruške...

LP

Uporabniški avatar
dominic
Stalni uporabnik

Napisal/-a dominic Pe apr 03, 2009 7:38 am

eno je praksa, tretje teorija...hipoteticno se pripeljem po glavni cesti z 90km/h kolikor je omejitev...in tik pred zdajci mi potegne iz stranske ceste avto...kaj naredim, ja prometna bo...pa ce obrnes tako ali drugace...ker v tisti desetinki sekunde si nesposoben stisnit po bremzi, ce pa ze, si pa tako ali tako v drugem avtu...

vse lepo in prav...drugace bi bilo ce bi policaji lovili tiste, ki jih je potrebno kaznovati...mlade protentneze z ockovimi avti, ki se delajo frajerje po slovenski glavnih mestih, se imajo za ljudi nad zakoni...rdece, polne crte, omejitve, to ni za njih nic...jaz, ker pa ima malo sportno porihtan avto, me bo policaj ustavil...dukumente prosim, maste vse homologirano...res vse...pa veste da se lahko vedno nekaj najde, j***m...mu mamico...a tam pa onega ni videl, ko je peljal cez polno crto, vzel prednost, in na koncu se skozi rdeco...ne...mene je videl ker mam avto malo porihtan...

napake se delajo predvsem ker so ljudje prevec zagledani v sebe...ker sem jim zdi da je hitrost 100km/h nekaj obicajnega...in da jo obvladujejo, zraven ko se peljejo so na telefonu (ne recem, tudi sam vcasih, vendar me moti in kaj hitro koncam klic), cigareti, eni celo med voznjo brkaljo po prenosnikih, si zapisujejo razne stvari v belezke...ti ljudje so tempirane bombe z njihovimi redko kdaj pregledanimi avti...

pol pa men policaj tezi ker mam malo pobrane robe, nalezna povrsina pa je se v dobrem stanju, kaj se vozim samo po robovih...slovenska fausija je tole, ne pa kaj drugega, ker oni nimajo, pol drugi tud nebodo meli...saj niso vsi isti...poznam dobre policaje, ko pokazes, pa ti rece zanimivo...in se se hoce malo pomenit o predelavah...ne pa osornost na visku...in nevem kako pametn...lepo ga prosim...

lovit bi morali res prave bedake na cesti...

evo primer, gre necakinja domov...se lepo pelje, pac en "nadevan" ali pa "zaspan", "ne skoncentriran" cico...vseka po boku, s*****...policaj pa jo nadere, da se mora punca vozit po svojem pasu...ko je ze tako v soku, in ji pripise kazen...za povzrocitev prometne...zakaj, ker je bila tako svinsko prijazna, je poklicala gospode v plavem, da so prisli na kraj nesrece, poslikali zadevo...sicer se je slo samo za ogledalo, pa letvica je bila malo podrajsana...se sreca...vendar vseeno, kljub opisu pa tako ali tako tipa niso nasli...ze tukaj se zadeve lomijo, kaj sele na cesti...

lp, dominic...

p.s. bedaki pa smo tako vsi, ki imamo tezko nogo...tega nemoremo spremenit...
..::"Burn Ruber....Keiichi Tsuchiya.... Not Your Soul"::..

MateSLO
Novinec

Napisal/-a MateSLO Pe apr 03, 2009 8:03 am

No no ... tudi sam imam kdaj pa kdaj "tezko nogo" pa zarad tega se ne spadam tja v ono skupino :)
Vsakega tu pa tam malo prime ;)

Sicer sem malo pozen za debato "blendanja" "trobljenja" itd.
Malo prevec nestrpni so eni na cestah. Vceraj npr. sem se samo ustavil pred kroznim kriziscem ker je pac nekdo bil noter in ga nisem hotel s polnim avtom izsilit.
Skratka bil je nekdo za menoj. Bremzal sem zelo rahlo in malo dlje casa tako da je lahko bilo opazno kaj nameravam - a oni zadaj mi zacne trobit in klatit kot da so ga napadle cebele v avtu :roll:
Potem me seveda prehiti takoj ko pridema iz krozisca. Enako naredi s clovekom ki je pred njim ... potem ko se pa zapelje mimo njega mu pa se sredinca pokaze tako kot da je nekaj narobe naredil a on se je samo po omejitvah peljal. :roll:
A na koncu ko je mene in onega prehitel se je pa vozil nekaj metrov pred njim ... po omejitvi ...

recept
Novinec

Napisal/-a recept Pe apr 03, 2009 12:43 pm

MateSLO je napisal/-a:Vceraj npr. sem se samo ustavil pred kroznim kriziscem ker je pac nekdo bil noter in ga nisem hotel s polnim avtom izsilit.
Skratka bil je nekdo za menoj.

Ej. Kakšen norec pa si!?? Kje pa ti živiš??!! Ali ne veš, da je vožnja v polno križišče obvezna v teh krajih? ;)

Ko se mi je pred časom prižgala zelena za v križišče, ki je bilo še polno, sem pač malo počakal. Nekomu za menoj je bilo vse skupaj tako ne všeč, da se je odločil in skupaj z obema otrokoma v avtu prehiteval v križišče, kjer pa se seveda spet ni nič premaknilo.

Seveda sem bil b**** jaz, ker pri zeleni nisem šel v (polno) križišče.

Uporabniški avatar
rhino
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a rhino Pe apr 03, 2009 1:15 pm

recept je napisal/-a:Seveda sem bil b**** jaz, ker pri zeleni nisem šel v (polno) križišče.

Če bi bilo takih "bedakov" več, ne bi bil na cesti takšen kaos.

MateSLO
Novinec

Napisal/-a MateSLO Pe apr 03, 2009 2:30 pm

... vcasih bi najrajsi sel kupit helikopter ... :roll:

recept
Novinec

Napisal/-a recept Po apr 06, 2009 11:01 am

MateSLO je napisal/-a:... vcasih bi najrajsi sel kupit helikopter ... :roll:

Morda res. Še ena včerajšnja:

Peljemo po Dolenjki proti ZG. Malo pred Trebnjem dohitimo voznika vozila LJ 14-0**, ki do tam še ni uspel ugotoviti, da vozi po cesti rezervirani za motorna vozila. Maksimalna hitrost, ki jo je dosegel je bila cca. 80km/h, sicer pa nekje med 65 in 80km/h.

Preden se cesta razširi nazaj v AC je (pošteno) zmanjšal hitrost na 60kmh, ko pa je tam zagledal (prazen) policijski avto, pa je pritisnil po zavorah in v trenutku smo bili na 30km/h. Še dobro, da imam avtomatski vklop dvojne varnostne razdalje, ko opazim neprilagojene voznike".

Seveda se je vmes nabrala daljša kolona, gospod pa ni opazil, da bi se moral na prvem primernem mestu umakniti (vmes so bila vsaj ene tri).

Ob takem sem celo poskušal razumeti ona dva Njemca, ki sta prehitevala preko dvojne črte ;)

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Po apr 06, 2009 11:48 am

recept je napisal/-a:

Peljemo po Dolenjki proti ZG. Malo pred Trebnjem dohitimo voznika vozila LJ 14-0**, ki do tam še ni uspel ugotoviti, da vozi po cesti rezervirani za motorna vozila. Maksimalna hitrost, ki jo je dosegel je bila cca. 80km/h, sicer pa nekje med 65 in 80km/h.

Preden se cesta razširi nazaj v AC je (pošteno) zmanjšal hitrost na 60kmh, ko pa je tam zagledal (prazen) policijski avto, pa je pritisnil po zavorah in v trenutku smo bili na 30km/h. Še dobro, da imam avtomatski vklop dvojne varnostne razdalje, ko opazim neprilagojene voznike".

Seveda se je vmes nabrala daljša kolona, gospod pa ni opazil, da bi se moral na prvem primernem mestu umakniti (vmes so bila vsaj ene tri).

Ob takem sem celo poskušal razumeti ona dva Njemca, ki sta prehitevala preko dvojne črte ;)

To, kar si zapisal, jaz vsakodnevno gledam. Vse to se že par let dogaja zaradi dveh trebanjskih bedakov, ki zadržujeta izgradnjo tega odseka.
No escape from the mass mind rape...

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Po apr 06, 2009 12:15 pm

a_sist je napisal/-a:
recept je napisal/-a:

To, kar si zapisal, jaz vsakodnevno gledam. Vse to se že par let dogaja zaradi dveh trebanjskih bedakov, ki zadržujeta izgradnjo tega odseka.

ja itak.to se dogaja ker nekateri ne znajo vozt ne ker nekdo zadrzuje izgradnjo avtoceste
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
robi13
Nov uporabnik

Napisal/-a robi13 Po apr 06, 2009 12:21 pm

Se strinjam z zadnjo izjavo. To je tako kot na avtoceti, ko se dva kamiona prehitevata. Takrat ti dva vozna pasa nič ne pomagata, če ne moreš mimo.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Po apr 06, 2009 1:42 pm

abbe je napisal/-a:ja itak.to se dogaja ker nekateri ne znajo vozt ne ker nekdo zadrzuje izgradnjo avtoceste

aj, ko bi bili samo "nekateri".....

P.S pod karteljevskim klancem so kreteni drotovski postavili "lažnjak" golfa III in dejansko vsak drugi "žlajfa" na polno, ko ga zagleda.....

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Po apr 06, 2009 4:00 pm

robi13 je napisal/-a:Se strinjam z zadnjo izjavo. To je tako kot na avtoceti, ko se dva kamiona prehitevata. Takrat ti dva vozna pasa nič ne pomagata, če ne moreš mimo.

Že.. ampak to ne traja 15 km.

@abbe Eno z drugim gre z roko v roki. Mislim da 5 smrtnih žtrev na tem odseku govori men v prid..
No escape from the mass mind rape...

Uporabniški avatar
robi13
Nov uporabnik

Napisal/-a robi13 Po apr 06, 2009 5:41 pm

ja to je res, samo ko se ti pa to zgodi 2x, 3x si pa na istem. Sem z dolenjske, poznam situacijo. Drugje pa tudi ni bolje.

lp

Uporabniški avatar
sundaydriver
Novinec

Napisal/-a sundaydriver Pe apr 10, 2009 1:27 pm

recept je napisal/-a:skupaj z obema otrokoma v avtu prehiteval v križišče, kjer pa se seveda spet ni nič premaknilo.

Če si stal te je pač obvil, kakšno prehitevanje neki :roll: Poante v tem početju sicer ni, ampak eni pa tut znate dramatizirat pri vsaki malenkosti. Fak ker maniak, z otroci v avtu je šel na prednostni prehitevat stoječe vozilo s 5 km/h, norec :shock:

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Pe apr 10, 2009 1:43 pm

Ja, to pomeni da se mu j... za pravila in da vidi samo sebe. To je kot bi se vrinil enemu v vrsti recimo pred blagajno.
Svojo filozofijo bo uspešno prenesel na svoje otroke in stanje bo še naprej takšno, kot je oz. slabše.
In takih je ogromno. Že ko grem peš iz službe po Jamovi, vidim vsak dan vsaj par primerov. Pešcem se že prižge zelena ampak retard potegne čez rdečo in jih skor zbije, potem pa čudno gleda, kaj se mu nastavljajo. Ali pa zapelje v križišče, čeprav je že na 100m jasno, da ne bo prišel skozi. S tem pa zapre pot vsaj 10 ostalim, ki bi radi v pravokotni smeri prečkali križišče. :ue
Vsem pa je skupno, da nekam brezizrazno bolščijo predse in po navadi še telefonirajo. :bonk
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
Mr.G.
Nov uporabnik

Napisal/-a Mr.G. Ne apr 19, 2009 6:09 pm

uros11 je napisal/-a:Tisti, ki je izsilil, itak. Če pa ne, bomo prašali pa policija, policaji itak vsi vse vedo, zato pa so policiji. :D :D :D Policaja bomo vprašali!!

P.S.: na vidiku spet nova kregarija!

A ste-so že vprašal policaja ?
Mislem, unga, ki vse ve.

Kaj je reku,kaj je reku??
A je kej reku?

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Ne apr 19, 2009 7:46 pm

Včeraj ob polnoči, dolenka... model z audi a4. Čakam na semaforju, prižge se zelena, audi pa zadaj prileti , zavije na desn pas... peljal sem 60, tako kot je omejitev, audi veliko več.. mislil sem si pač sej prehitel me bo po desni ane.. no no pelem in audi zavije na moj pas za mano... varnostna razdalja : dobrga pou metra če je bla !!! Tako vozi za mano enih 100m, ko mi dopizdi in pritisnem na bremzo, seveda hitro zmanjša hitrost, začne blendat, češ kaj mi je, nato pa silovito začne zavijat čez oba pasova : cik cak. Pospešil sem da nebo še kaj naredil, šel sem sicer v rdečo, ko je lih rmena ugaslna pa naprej. No potem se pa človek upraša: Kaj hudiča je v človeku narobe da se nekdo zapiči vate, čeprav nisi naredil nič narobe? Ali je bla not zbrana družba in se smejali ker sem šel po pravilih? V soboto sta bili 2 nesreci, zarad nepravilne varnostne razdalje.. skupno 6 avtov razbitih....
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov