Debate, ki niso vezane na ostala področja...

MateSLO
Novinec

Napisal/-a MateSLO Ne jan 31, 2010 8:17 pm

B|ind je napisal/-a:Ko bi ga pa v en breg ali jarek pritisnil bi bil pa spet jok, ker ni dovolj sipano :D
Raje vidim da je malo bolj pa se počasi pelješ in kamenčki ne letijo okoli tako močno.

Aha ... pac ne mores se povsod peljat 50kmh ... ocitno :roll:

Btw ko si ze tako razumevljajoc ... mi placas racun za licarja? :-P

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Ne jan 31, 2010 8:18 pm

Mah.. zato je pa poln kasko.. js vse plastike k jih polamam in vse lepo na zavarovalnco, pa mi tut po dvakrat na zimo menjajo :lol: Spuščen avto ni za v sneg hehe

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Ne jan 31, 2010 8:20 pm

Šoder ja, tega je pri nas tudi za izvoz oops
Potem je pa še druga stvar, sam lahko ahtaš pa bolj počasi voziš, da ne ropoče tako strašno, čeprav že ko se 50 pelješ ruži, da je kar hudo. Se pa najdejo bedaki, ki jih ni malo in ga prigoni po tistem šodru, rezultat je da lepo pošiljko iz pod njegovih koles dobiš v svoj avto oops.
Sem glih včeraj malo svojga Clijiča polil z vodo (je že bil skoraj nerazpoznaven) in videl, da mu bo letošnja zima lepo načela kožo :? Obtolčen je že tako, zdaj še pa rja. Zima je lepa,fajn se je vozit po snegu, samo ta šoder pa sol je pa smrt.

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Ne jan 31, 2010 8:22 pm

Meni pa soljenje avtocest, če slučajno naletiš na tovronjak, ki soli maš tolko soli na avto da joj.

MateSLO
Novinec

Napisal/-a MateSLO Ne jan 31, 2010 8:24 pm

NejcZ glede na to, da veliko koristis kasko ( :lol: :lol: ) - a ni pri kasku tako da do nekega zneska sam krijes :S al neki takega :S

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Ne jan 31, 2010 8:30 pm

zadnje dni mi je že prav smešno tole okol snega.
Vsi jamrajo da kaj ta sneg pa mraz in kaj ga rabimo tolk ipd, ko ga pa ni blo kako zimo je pa spet blo da je vse v p*zdi, da se zemlja kuha, da pozim more bit sneg pa mraz....
In isto je s posipanjem. Če ni takoj vse posipano in kopno, še preden neha snežit je vse narobe, pa cestarji nič ne delajo, pa drsi, pa klicat na radio in po forumih navlko o tem pisat, ko pa je posipano pa spet ni vredu, ker lak kruši, pa avto rusta, pa ropoče, pa šipe uničuje, pa poln kamenčkov je v profilu od gum :lol:

Sicer je vse res, ampak priznajte, če ni isto, ko da poslušaš eno 15letnco ki ji nič ne paše ;)
LP Rok

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne jan 31, 2010 8:35 pm

lizard je napisal/-a:Meni pa soljenje avtocest, če slučajno naletiš na tovronjak, ki soli maš tolko soli na avto da joj.

Na avtocesti nikoli nebiš našel soli. ;) :lol:
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Ne jan 31, 2010 8:36 pm

Drocky je napisal/-a:zadnje dni mi je že prav smešno tole okol snega.
Vsi jamrajo da kaj ta sneg pa mraz in kaj ga rabimo tolk ipd, ko ga pa ni blo kako zimo je pa spet blo da je vse v p*zdi, da se zemlja kuha, da pozim more bit sneg pa mraz....
In isto je s posipanjem. Če ni takoj vse posipano in kopno, še preden neha snežit je vse narobe, pa cestarji nič ne delajo, pa drsi, pa klicat na radio in po forumih navlko o tem pisat, ko pa je posipano pa spet ni vredu, ker lak kruši, pa avto rusta, pa ropoče, pa šipe uničuje, pa poln kamenčkov je v profilu od gum :lol:

Sicer je vse res, ampak priznajte, če ni isto, ko da poslušaš eno 15letnco ki ji nič ne paše ;)

Ta je dobra haha :D

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne jan 31, 2010 8:40 pm

lancia hf je napisal/-a:
lizard je napisal/-a:Meni pa soljenje avtocest, če slučajno naletiš na tovronjak, ki soli maš tolko soli na avto da joj.

Druge konce ne poznam tolk, ker se ne vozim, ampak na AC na cestniski postaji Log (pred Brezovico) je zraven en zajeten kup soli (tam, kjer je parkirana plužna služba). Čemu služi, če ne za posipanje avtoceste ;)

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Ne jan 31, 2010 8:47 pm

peroRS je napisal/-a:
lancia hf je napisal/-a:

Druge konce ne poznam tolk, ker se ne vozim, ampak na AC na cestniski postaji Log (pred Brezovico) je zraven en zajeten kup soli (tam, kjer je parkirana plužna služba). Čemu služi, če ne za posipanje avtoceste ;)

Itak da solijo, saj pa verjetno vem od česa je bila vsa sol, ko sem odprl motorni pokrov. :roll:

Uporabniški avatar
stailingboy
Nov uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a stailingboy Ne jan 31, 2010 8:47 pm

mišek je napisal/-a:Šoder ja, tega je pri nas tudi za izvoz oops
Potem je pa še druga stvar, sam lahko ahtaš pa bolj počasi voziš, da ne ropoče tako strašno, čeprav že ko se 50 pelješ ruži, da je kar hudo. Se pa najdejo bedaki, ki jih ni malo in ga prigoni po tistem šodru, rezultat je da lepo pošiljko iz pod njegovih koles dobiš v svoj avto oops.
Sem glih včeraj malo svojga Clijiča polil z vodo (je že bil skoraj nerazpoznaven) in videl, da mu bo letošnja zima lepo načela kožo :? Obtolčen je že tako, zdaj še pa rja. Zima je lepa,fajn se je vozit po snegu, samo ta šoder pa sol je pa smrt.

se podpišem tuki :D

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne jan 31, 2010 9:03 pm

peroRS je napisal/-a:
lancia hf je napisal/-a:

Čemu služi tista sol :?: Za izvoze 100%, ker je omejitev 40km/h. Drugače pa morajo na AC polivati z tekočino, ker pri taki hitrosti, bi prednja stekla + prednje luči razbivalo kot po tekočem traku. Ponekot še pločnike nad AC ne posipavajo z peskom ravno zaradi tega.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Ne jan 31, 2010 9:17 pm

Od soli ti razbije luči pa šipe :shock: :o

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a Matey_ Ne jan 31, 2010 9:21 pm

lenivec je napisal/-a:to majo zato, da onim ptičom ob avtocesti na rep nasipajo, da nemorejo letet pa se komu v avto zaletet

hehe hehe ...dobra :D

LP
Matej
Getting so drunk, the paramedics find blood in your alcohol stream. :D

''... the last time I had this much fun, some furniture got broken ...'' by J. Clarkson

sosed
Novinec

Napisal/-a sosed Ne jan 31, 2010 9:40 pm

Matey_ je napisal/-a:
lenivec je napisal/-a:to majo zato, da onim ptičom ob avtocesti na rep nasipajo, da nemorejo letet pa se komu v avto zaletet

hehe hehe ...dobra :D

LP
Matej

moji ženi je kragulj prletu v avto.direkt v desno luč...kragula smo našli tudi ob motorju hehe
škoda da nisem slikal.

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Ne jan 31, 2010 9:44 pm

lancia hf je napisal/-a:
peroRS je napisal/-a:
lancia hf je napisal/-a:

Čemu služi tista sol :?: Za izvoze 100%, ker je omejitev 40km/h. Drugače pa morajo na AC polivati z tekočino, ker pri taki hitrosti, bi prednja stekla + prednje luči razbivalo kot po tekočem traku. Ponekot še pločnike nad AC ne posipavajo z peskom ravno zaradi tega.

Daj zdaj pa nakladaš nekaj na pamet. Pa valda nisem nor, da ne bi vedel če pred mano tovornjak trosi sol. Saj pa niso koški soli premera 2 cm. In če se tovornjak pelje s hitrostjo 90 km/h, ti ga pa prehitevaš s hitrostjo 100 km/h to pomeni, da te delčki soli zadevajo z 10 km/h oz. malenkost več, ker se njihova hitrost začne zmanjševat takoj ko padejo iz tovornjaka.
Sem do zdaj že nekajkrat naletel na posipavanje AC.

Evo še sliko sem ti našel:
Slika

Recimo v Avstriji na AC trosijo celo majhne kamenčke, ker je sol prepovedano, zaradi negativnega vpliva na okolje. Vsaj v eni državi imajo nekaj v glavi :).

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Ne jan 31, 2010 10:27 pm

v našem koncu (cesta Brežice - Globoko) kdo pozna, je bila danes makadam; šodra na tone......dejansko bi postrelil vse odgovorne, ki dajo take befele o takšni količini trosit.........cesta Bizeljsko-Brežice pa ob istem času brez enga kamenčka....

po AC pa trosijo samo sipko sol.....letos tekočina (kalcijev klorid) naj bi se uporabljala samo na ožjem ljublajnskem in širšem postojnskem delu AC....

http://www.zurnal24.si/osrednja-sloveni ... anje-90384
od tod si našel sliko, ko so iskali dobavitelja.....in ga našli v Tuzli....

Uporabniški avatar
error 90
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a error 90 Ne jan 31, 2010 10:39 pm

Jooo kako se vsi neki pritožujete kokr da ste 5 let stari.

Če bi blo po moje bi rad da bi še dva metra snega zapalo in ceste se sploh ne bi plužlo ne sipalo ne nč. Škoda dnarja za sol in pesek. Za une pa k jim je škoda avta za pozimi pa kamenčki pa sol pa ne vem kaj... Pejte peš vam bo lažje :roll:
Slika

umilave1
Novinec

Kraj: Cerknica

Napisal/-a umilave1 Ne jan 31, 2010 10:43 pm

Tud jaz sem se fural po ˝makadamu˝. Občinske ceste 3x preveč posoljene glede na razmere, pol se pa župan pritožuje, da jim je zimsko vzdrževanje pobralo veliko denarja :) Na koncu ga bomo naj***** mi z rjastimi avti!

Napoved za naslednje dni trenutno kaže na odjugo v četrtek.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 7 gostov