Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Na AC/HC s 3 pasovi v eno smer morajo vozila voziti po skrajnem desnem pasu, ki ni zaseden. 150 €

Vem za ta člen in se ga držim
158
59%
Vem za ta člen, a se ga praktično ne držim
18
7%
Prvič slišim
52
20%
Vedno vozim po prehitevalnem pasu
9
3%
Pravila me ne zanimajo, vozim po občutku in brez oviranja drugih
29
11%

Skupaj glasov : 266

menzy
Nov uporabnik

Re: Cepci na cesti

Napisal/-a menzy Če dec 23, 2010 7:47 am

@lil indian: Praviš izredne razmere, ok v primeru @x-haira mogoče, drugače pa pri nas samo padeta dve kapljici dežja ali pa ena snežinka pa so na cesti izredne razmere. Ljudje vsi prestrašeni joj kaj pa zdaj... Če te je strah nimaš kej za volanom delat, sploh v snegu ali zelo slabih razmerah. Ne podpiram divjanja in nekega pumpanja ega ampak če mi nekdo pri omejitvi 60, vozi 40, ker pada dež, halo, naj gre domov spat, bo nardu korist sebi in drugim... Takih "voznikov" je preveč. Sem bil prejšnji teden v Budimpešti kjer je veliko več prometa kot pri nas pa nisem imel nobenih problemov. Nihče ne "kampira" na prehitevalnem pasu, v centru mesta se vsi nekako "urivajo" en pred drugega ampak ni nobene živčnosti, vse gladko teče. Ko se na semaforju prižge zelena, promet steče, ni iskanja prve prestave, itd...

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a W|zz Če dec 23, 2010 12:58 pm

rosonero je napisal/-a:
W|zz je napisal/-a:Ne vem kaj se na X-a spravljate. Če je omejitev 90 in če nekdo vozi polovico pod dovoljeno hitrostjo in če bi nekdo rad šel mimo in ga ta ne spusti (ga zadržuje), je v prekršku. Je tud predpisana kazen za to..

Fak, potem bo pa na AC en na prehitevalnem nekoga zadrževal za sabo 5 sekund, se bo pa pol foruma p*zdilo...

Emmm ...90.... po takšni cesti kot je vidna na posnetku, kjer je vsake par 10 metrov strjena zaplata snega ob robu ali pa skoraj cez cel pas ( verjetno ledena plošča) je ziher varno.....pol pa ko gre nekdo s ceste zaradi hitrosti ki ni prilagojena razmeram na cesti ( ja tista zloglasna policijska definicija - neprilagojena hitrost ) bo pa vse drugo krivo ne, samo način vožnje ne....

Emm... Nikjer nisem napisal, da bi kdo vozil 90km/h.(?) Pravim samo, da je toliko omejitev in da se tisti spredaj verjetno zaveda, da vozi s polovično hitrostjo. In on nikakor ne more ocenit kolk hitro se lahko x hair pelje in kakšne gume ima in kolk je sposoben in kolk pozna cesto. V vsakem primeru je mal nesramno, če se ne umakneš, če ti nekdo tako nakazuje, da bi rad šel mimo. Kaj pa če je na cesti sneg pa ma tisti zadaj ketne al pa "spike" gume in njegov avto pri 60 bolje bremza in se bolj drži ceste, kot tvoj pri 40kmh. Nikoli ne veš.
Če je pa ocenil, da hitreje ne sme it in ga zato ne bo spustil, je pa to spet delanje policaja in je isto kot da se dva peljeta vzporedno 130 na AC od MS do KP in je vse v redu..
Tole sm posnel mal nazaj (lah da sm že kje prilepil) http://www.youtube.com/watch?v=Q50n8xxRpew
Ko je sneg na cesti, pač folk skensla pozornost na tiste za sabo in nočejo da jih kdo prehiti.
lp

rosonero
Novinec

Napisal/-a rosonero Če dec 23, 2010 1:50 pm

agleže bi blo treba na otok poslat :twisted:

ok...še izpustiva hitrost, se ti zdi da oni zadržuje za sabo xhaira ?
Božiček je car, eno noč na leto dela, ostalo ma dopust......

kamal
Novinec

Napisal/-a kamal Če dec 23, 2010 2:42 pm

lil indian je napisal/-a:Tuki se gre za izredne razmere. Me zanima, kteri frajerji se po snegu vozijo 90 - no verjetno obstajajo tud taki, sej ni redkost, da se v takih razmerah kdo znajde v kakšnem grabnu. :lol:

Jaz se po snegu vozim tudi 90km/h če gre, ko pa ne gre pa ne. Nikoli pa ne pretiravam do te mere, da bi me zanašalo ali kaj podobnega. Nimam pa že doma nastavljene hitrosti, ko zagledam prve snežinke. Je pa hitrost seveda odvisna od količine vozil v prometu, samega snega, ceste, ljudi, ki jih vozim, drugih vozil itd. in zato je to bolj pravilo kot praksa. Iz posnetka pa je vidno, da se oba voznika ne obnašata primerno če omenjene hitrosti držijo. Zakaj je pa tako lahko pa razpravljamo. Prvi bi se lahko umaknil pri plugu in verjetno že kje prej. Drugi pa ne vem kaj bi lahko naredil, da bi to prvi storil:
- če trobiš si mona;
- za žmigovce noben ne ve, da jih imamo;
- blendanje je žaljivo ali pa opozarja na modre.

Jaz se po takih poteh tudi ne vozim hitreje kot 70km/h, ker se mi ne da bremzat pred ovinki, vendar tudi spustim tistega, ki me dohiti. Ker če te dohiti je lahko samo hitrejši ne pa počasnejši. Daš desni smernik na primerni lokaciji in spustiš gas ali rahlo zaviraš. Enako kot takrat, ko je za teboj reševalno vozilo, gasilci itd.
Se vidmo ko se zagledamo.

kamal
Novinec

Napisal/-a kamal Če dec 23, 2010 2:54 pm

W|zz je napisal/-a:
rosonero je napisal/-a:
W|zz je napisal/-a:Ne vem kaj se na X-a spravljate. Če je omejitev 90 in če nekdo vozi polovico pod dovoljeno hitrostjo in če bi nekdo rad šel mimo in ga ta ne spusti (ga zadržuje), je v prekršku. Je tud predpisana kazen za to..

Fak, potem bo pa na AC en na prehitevalnem nekoga zadrževal za sabo 5 sekund, se bo pa pol foruma p*zdilo...

Emmm ...90.... po takšni cesti kot je vidna na posnetku, kjer je vsake par 10 metrov strjena zaplata snega ob robu ali pa skoraj cez cel pas ( verjetno ledena plošča) je ziher varno.....pol pa ko gre nekdo s ceste zaradi hitrosti ki ni prilagojena razmeram na cesti ( ja tista zloglasna policijska definicija - neprilagojena hitrost ) bo pa vse drugo krivo ne, samo način vožnje ne....

Emm... Nikjer nisem napisal, da bi kdo vozil 90km/h.(?) Pravim samo, da je toliko omejitev in da se tisti spredaj verjetno zaveda, da vozi s polovično hitrostjo. In on nikakor ne more ocenit kolk hitro se lahko x hair pelje in kakšne gume ima in kolk je sposoben in kolk pozna cesto. V vsakem primeru je mal nesramno, če se ne umakneš, če ti nekdo tako nakazuje, da bi rad šel mimo. Kaj pa če je na cesti sneg pa ma tisti zadaj ketne al pa "spike" gume in njegov avto pri 60 bolje bremza in se bolj drži ceste, kot tvoj pri 40kmh. Nikoli ne veš.
Če je pa ocenil, da hitreje ne sme it in ga zato ne bo spustil, je pa to spet delanje policaja in je isto kot da se dva peljeta vzporedno 130 na AC od MS do KP in je vse v redu..
Tole sm posnel mal nazaj (lah da sm že kje prilepil) http://www.youtube.com/watch?v=Q50n8xxRpew
Ko je sneg na cesti, pač folk skensla pozornost na tiste za sabo in nočejo da jih kdo prehiti.
lp

Točno to jaz doživljam na cesti neprestano, ko je sneg. Vendar po desni ne prehitevam. In potem sem seveda jaz tisti, ki vozim brez varnostne razdalje, živčneš itd. Je pa zanimivo kako se ljudje bojijo snega in vozijo po tistem pasu kjer ga je pač manj. Po sredini, po levem povsod. Ne upajo se pa z najboljšimi gumami pri hitrosti 60km/h zapeljati v malo globlji sneg, da bi zamenjali pas. Vedno se vprašam kako potem pridejo sploh na prehitevalni pas če se na avtocesti vključujemo na desni strani.
Se vidmo ko se zagledamo.

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Kraj: Varšavski lok

Napisal/-a domen_ Če dec 23, 2010 3:07 pm

In on nikakor ne more ocenit kolk hitro se lahko x hair pelje in kakšne gume ima in kolk je sposoben in kolk pozna cesto.
A dej dej, to je pa idiotska logika, mogoče je pa mislu da ma avto na raketni pogon (tega nikakor ne more izključiti po tvoji logiki, kajne?) in ga bo prehitel po zraku :lol: :lol: :lol: . To, da opravičuješ vožnjo x-haira v tistih razmerah je čisti idiotizem. To počnejo samo divjaki, ki jih je treba dol s ceste spravit.

Točno se je na posnetku pokazalo kaj se skriva za t.i. "dinamično vožnjo": brezglavo divjanje, ogrožanje sebe in drugih, nesposobnost oceniti vozne razmere in prilagoditi vožnjo..

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Če dec 23, 2010 3:47 pm

Prov ne moreš :cry :cry :cry

Zaenkrat je sam Wizz poštekal tale video (pa ne zato ker me brani, da ne bo spet kdo brihtn za brezveze :roll: ampak sem iz pisanja razbral, da razume kaj hočem prikazat. ) S temi tremi odlomki vi vidite da sem divjal z 90km/h, ogrožal sebe, pa še otroke v vrtcu v Novi Gorici. Zakaj imam občutek, da me bo nekdo čez en mesec ustavil in rekel. Ti MONA, pa kaj si delal takrat, ko si se vozil 150 po snegu in ogrožal otroke po cesti. :lol:

Tale mladoledni jasnovidec me je še najbolj nasmejal.
rosonero je napisal/-a: kjer je vsake par 10 metrov strjena zaplata snega ob robu ali pa skoraj cez cel pas ( verjetno ledena plošča)

:mrgreen:

domen_ je napisal/-a:A dej dej, to je pa idiotska logika, mogoče je pa mislu da ma avto na raketni pogon (tega nikakor ne more izključiti po tvoji logiki, kajne?) in ga bo prehitel po zraku :lol: :lol: :lol: . To, da opravičuješ vožnjo x-haira v tistih razmerah je čisti idiotizem. To počnejo samo divjaki, ki jih je treba dol s ceste spravit.

Točno se je na posnetku pokazalo kaj se skriva za t.i. "dinamično vožnjo": brezglavo divjanje, ogrožanje sebe in drugih, nesposobnost oceniti vozne razmere in prilagoditi vožnjo..

Kaj pa če je vse res. :lol:

Hotel sem nekaj pokazati, kar mi očitno ni uspelo s temi tremi odlomki celotnega dogajanja. Za vas bi bil očitno še celoten posnetek dogajanja premalo. Je pa škoda, da po teh treh odlomkih vi veliko sklepate, obsojate in na koncu zagovarjate drekača po snegu z xy km/h. In točno o takih govorimo v tej temi. A?

Mislem Wizz, kaj maš ti to za en posnetek. Kako si upaš prehitevat po desni, divjati, ogrožati sebe, sopotnike, druge udeležence in še une siničke ko so odšle v toplejše kraje. :DDD ;)

~toMmy~ je napisal/-a:Njegova reakcija je mogoče res preveč burna, ne vidim pa razloga, da ga tisti spredaj ne bi spustil naprej, jaz bi ga definitivno raje, kot da sva oba po nepotrebnem živčna!

To je bila reakcija že po kilometrih in kilometrih drkanja v glavo. Sem mu večkrat nakazal, če grem lahko mimo. V posnetek sem dal že res ekstremno nakazovanje, da sem z vijuganjem hitrejši kot pa on, ko se pelje po ravnem. :huh: Jaz to vse odobravam. Eni se pač bojijo vode in snega. Jih je treba razumeti, AMPAK, ne zaradi svoje nesposobnosti, zadrževat za sabo ljudi, kateri smo se sposobni peljati normalno 70 in jim usiljevati svoj morilski tempo. Jaz ko nekoda prehitim, ga ne zaklukam in mu usiljujem svoj tempo 90 po ovinkih. ;) Očitno mu je bilo izpod časti nekaj sekund sodelovanja in bi šel z lahkoto mimo. Mu je bilo pa vsekakor v čast nekoda zadrževati za sabo.

Ostalim pa želim veliko takih, ki bi jim usiljevali svoj tempo, pa čeprav ste sposobni peljati hitreje. Sam ne se vozit po Keltiki. Hvala za razumevanje ;) :lol:
Zadnjič spremenil X-Hair, dne Če dec 23, 2010 3:50 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Če dec 23, 2010 3:49 pm

domen_ je napisal/-a:
In on nikakor ne more ocenit kolk hitro se lahko x hair pelje in kakšne gume ima in kolk je sposoben in kolk pozna cesto.
A dej dej, to je pa idiotska logika, mogoče je pa mislu da ma avto na raketni pogon (tega nikakor ne more izključiti po tvoji logiki, kajne?) in ga bo prehitel po zraku :lol: :lol: :lol: . To, da opravičuješ vožnjo x-haira v tistih razmerah je čisti idiotizem. To počnejo samo divjaki, ki jih je treba dol s ceste spravit.

Dej en Apaurin vzemi pa pomiri se malo sej te bo še pobralo. :?

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Če dec 23, 2010 3:59 pm

BBoss je napisal/-a:
domen_ je napisal/-a:

Dej en Apaurin vzemi pa pomiri se malo sej te bo še pobralo. :?

X2 (tudi Persen pomirja :lol: )

PS. zgleda, da je Domen bil v prvem avtu.... :mrgreen: =P

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če dec 23, 2010 4:32 pm

X-Hair je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:Njegova reakcija je mogoče res preveč burna, ne vidim pa razloga, da ga tisti spredaj ne bi spustil naprej, jaz bi ga definitivno raje, kot da sva oba po nepotrebnem živčna!

To je bila reakcija že po kilometrih in kilometrih drkanja v glavo. Sem mu večkrat nakazal, če grem lahko mimo. V posnetek sem dal že res ekstremno nakazovanje, da sem z vijuganjem hitrejši kot pa on, ko se pelje po ravnem. :huh: Jaz to vse odobravam. Eni se pač bojijo vode in snega. Jih je treba razumeti, AMPAK, ne zaradi svoje nesposobnosti, zadrževat za sabo ljudi, kateri smo se sposobni peljati normalno 70 in jim usiljevati svoj morilski tempo. Jaz ko nekoda prehitim, ga ne zaklukam in mu usiljujem svoj tempo 90 po ovinkih. ;) Očitno mu je bilo izpod časti nekaj sekund sodelovanja in bi šel z lahkoto mimo. Mu je bilo pa vsekakor v čast nekoda zadrževati za sabo.

Ne me narobe razumet, ne obsojam takšne reakcije, ker se tudi meni zgodi kaj podobnega, sem le človek in nimam neomejenega potrpljenja do idiotov. Nažalost tudi mene kdo spravi ob živce na cesti, ponavadi se še nekoliko bolj potrudijo kot ta na posnetku.

Tisti, ki po snegu in dežju vozijo nenormalno počasi zaradi "varnosti", so v večini primerov še nabiti en drugemu na rit in jih je izredno težko prehitet. Varnost pa taka...
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
dolenc46
Novinec

Napisal/-a dolenc46 Če dec 23, 2010 4:53 pm

Se strinjam z x-hairom, če je nekdo za tabo dlje časa in ti nakazuje da bi šel rad mimo ga pač spustiš če je le kje možno(v x-hairovem primeru takrat ko je šel mimo plug) ne pa da ga živciraš.

Jaz večinoma po snegu vozim dokaj hitro, ker mi to nove gume dopuščajo(malo tudi širina 175 naredi svoje) če pa se za mano kdo pojavi ki lahko gre mše hitreje se umaknem.

Ko je nazadnje močno snežilo se je na avtocesti zjutraj promet zelo upočasnil in sem se odločil da grem raje čez "hribe"(iz grosuplja v ljubljano čez lipoglav) in sem si dal malo duška in sem peljal v kalnec kolikor je pač šlo...ampak očitno nimam najbolših gume ali pa znanja vožnje po snegu ker me je nekdo dohitel in sem ga kolikor hitro lahko spustil naprej. Čeprav sva bila spet skupaj čez 800m ko je en kmet čez cestu iz dvorišča plužil sneg :lol:

Najbolj zanimivo je po avtocestah ko je sneg se večina prestraši in se ne peljejo hitreje od 60km/h, majhen del pa se jih pelje 70 in potem imaš take london driverje. Jaz se po avtocesti pa če je še tako veliko snega peljem od 100 do 110km/h.

Drugače pa nasplošno vožnja po naši prelepi Sloveniji ni težka če se prilagodiš in umiriš in voziš brez živiciranja. Jaz sem na začetku tudi ves penast blendal če se je kdo vlekel po prehitevlanem ipd. zdaj pa samo spustim tistega ki je za mano pa naj ga on preganja, ko pa ga bo spravu na vozni pas bom šel pa še jaz mimo :D

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Napisal/-a joztom Če dec 23, 2010 4:58 pm

Tukaj obravnavate zelo spolzko temo. Če je osoba A peljala tako, da je nagajala in peljala po sredini zanalašč in osoba B zato ni mogla prehiteti, je to dejanje polnega obsojanja vredno. Če pa je pričakovanje osobe B, da se bo kdo rizično umaknil pretirano na rob in kaj nabil za ta namen prehitevanja, je pričakovanje odločno preambiciozno. Moti me relativno kratka varnostna za opažene razmere na cesti in ne vem kaj ali koga je sprednji voznik imel za sovoznika ali celo otroke na zadnjih zicih. Če se kdaj greš že tako vojno in ocenjuješ da imaš popolnoma prav, moraš biti prepričan, da jo boš dobil in vztrajati, ali pa pusti zadevo že prej pri miru. Če se kdaj izgubim v sivini popoldneva na AC in dohitim kamion ali kolono s 130-145 na uro, kar je dokaj zmerno, me tudi noben ne bi pripravil da zabremzam, da se neki gospodič s 160+ po levi mimo odpelje, ne glede na vrsto svetlobnih znakov in utemeljevanja. In kadar sem na levem pasu to moram upoštevati, ker zavestno kršim predpise, toliko je pa potrebno medsebojnega razumevanja. Pa brez zamere.

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Napisal/-a W|zz Če dec 23, 2010 5:05 pm

sašo5 je napisal/-a:PS. zgleda, da je Domen bil v prvem avtu.... :mrgreen: =P

:mrgreen: :mrgreen:

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Če dec 23, 2010 5:06 pm

lil indian je napisal/-a:Tuki se gre za izredne razmere. Me zanima, kteri frajerji se po snegu vozijo 90 - no verjetno obstajajo tud taki, sej ni redkost, da se v takih razmerah kdo znajde v kakšnem grabnu. :lol:

Js se vozim 90 ali še več..pa sm še živ.

x-hair je pa car :mrgreen:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Napisal/-a domen_ Če dec 23, 2010 5:14 pm

:lol: :lol: :lol: Če mački stopiš na rep zacvili.

Točno se je pokazalo kaj si nekateri predstavljajo pod "dinamična vožnja".

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Napisal/-a W|zz Če dec 23, 2010 5:22 pm

Al pa če si ti edini, ki omenja to dinamično vožnjo, lol..

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če dec 23, 2010 5:25 pm

domen_ je napisal/-a::lol: :lol: :lol: Če mački stopiš na rep zacvili.

Točno se je pokazalo kaj si nekateri predstavljajo pod "dinamična vožnja".

Prvi del velja tudi zate! ;)

Drugi del je itak brca v temo, speedfreak in X-hair se pa res ne skrivata za "dinamično vožnjo", kar lepo odkrito napišeta! :D

speedfreak je napisal/-a:

Js se vozim 90 ali še več..pa sm še živ.

x-hair je pa car :mrgreen:

Zgleda da nas je več po čudežu živih in kar je še bolj šokantno, tudi po jarkih ne kampiramo! :D
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Napisal/-a domen_ Če dec 23, 2010 5:48 pm

X-Hair je napisal/-a:Je pa škoda, da po teh treh odlomkih vi veliko sklepate, obsojate in na koncu zagovarjate drekača po snegu z xy km/h.

X-Hair je napisal/-a:Mu spet nakažem in vijugam, juuuhuuuuu, eden je za tabo, ki se ne boji malo snegeca in se mu ne da cjazit 50.
xy amnezija? :lol: 50km/h cjazenje po tistem snegu? :lol: :lol: :lol:
speedfreak in X-hair se pa res ne skrivata za "dinamično vožnjo", kar lepo odkrito napišeta!
Ko bosta zletela s ceste upam da bosta sama v avtu in da bosta poškodovala samo sebe. Najbolj je žalostno, ko zaradi takih frajerjev nedolžni umirajo.

rosonero
Novinec

Napisal/-a rosonero Če dec 23, 2010 5:53 pm

X-Hair je napisal/-a:Tale mladoledni jasnovidec me je še najbolj nasmejal.
rosonero je napisal/-a: kjer je vsake par 10 metrov strjena zaplata snega ob robu ali pa skoraj cez cel pas ( verjetno ledena plošča)

emm... mladoletni po čem številu postov, letih ?? Nekkao dvomim da se poznava zatorej bo sodba o mladoletnosti malce mimo tle......

verjetno ledena plošča Morda malo neumno napisan a v večini primerov je strjena plošča snega prkatično led....še par dni nazaj je blo na relaciji celje-laško zelo podobno tako....kot izglda pr tebi v videu pa verjemi ni bilo niti malo smešno...

Drugače pa me veseli da skrbim za tvojo dobro voljo.... :twisted:

X-Hair je napisal/-a:To je bila reakcija že po kilometrih in kilometrih drkanja v glavo. Sem mu večkrat nakazal, če grem lahko mimo. V posnetek sem dal že res ekstremno nakazovanje, da sem z vijuganjem hitrejši kot pa on, ko se pelje po ravnem. :huh: Jaz to vse odobravam. Eni se pač bojijo vode in snega. Jih je treba razumeti, AMPAK, ne zaradi svoje nesposobnosti, zadrževat za sabo ljudi, kateri smo se sposobni peljati normalno 70 in jim usiljevati svoj morilski tempo. Jaz ko nekoda prehitim, ga ne zaklukam in mu usiljujem svoj tempo 90 po ovinkih. ;) Očitno mu je bilo izpod časti nekaj sekund sodelovanja in bi šel z lahkoto mimo. Mu je bilo pa vsekakor v čast nekoda zadrževati za sabo.

Ostalim pa želim veliko takih, ki bi jim usiljevali svoj tempo, pa čeprav ste sposobni peljati hitreje. Sam ne se vozit po Keltiki. Hvala za razumevanje ;) :lol:

eno vprašanje: kakšne pa so bile hitrosti v posnetku na začetku ko si se pelajl sam, ko si ga dohitel in pri "nakazovanju".....

rosonero
Novinec

Napisal/-a rosonero Če dec 23, 2010 5:59 pm

xhair - imaš morda kje posneto da te je očitno zapiral ?

joztom je napisal/-a:Tukaj obravnavate zelo spolzko temo. Če je osoba A peljala tako, da je nagajala in peljala po sredini zanalašč in osoba B zato ni mogla prehiteti, je to dejanje polnega obsojanja vredno. Če pa je pričakovanje osobe B, da se bo kdo rizično umaknil pretirano na rob in kaj nabil za ta namen prehitevanja, je pričakovanje odločno preambiciozno. Moti me relativno kratka varnostna za opažene razmere na cesti in ne vem kaj ali koga je sprednji voznik imel za sovoznika ali celo otroke na zadnjih zicih. Če se kdaj greš že tako vojno in ocenjuješ da imaš popolnoma prav, moraš biti prepričan, da jo boš dobil in vztrajati, ali pa pusti zadevo že prej pri miru. Če se kdaj izgubim v sivini popoldneva na AC in dohitim kamion ali kolono s 130-145 na uro, kar je dokaj zmerno, me tudi noben ne bi pripravil da zabremzam, da se neki gospodič s 160+ po levi mimo odpelje, ne glede na vrsto svetlobnih znakov in utemeljevanja. In kadar sem na levem pasu to moram upoštevati, ker zavestno kršim predpise, toliko je pa potrebno medsebojnega razumevanja. Pa brez zamere.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: denis099 in 4 gostov