Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Re: Avtoplin - stari znanec?

Napisal/-a adis Ne feb 24, 2013 11:04 pm

iziboy je napisal/-a:Na takšne ''mi je un tm reku, k mu je en puvedu'' štose na forumih, gostilnah ipd sem naletel še ko sem bil sam obrtnik. Zato me tako pogreje, ker sem imel ravno zaradi tega nemalo težav. In še vedno sem mnenja da se prvo rešuje probleme s pooblaščenimi/izvajalci/prodajalci/sreviserji... in šele potem z ''glasom ljudstva''.
Današnje plinske naprave so že tako dovršene, da brez testerja, znanja kako ga uporabiti, veliko izkušenj in še malo sreče včasih še monter razbija glavo kje je težava. Zato pri takih težavah forumaši težko pomagajo. So pa takšni prispevki lahko fina anti reklama. Pa mi sedaj Adis reci da se motim?!
P.S.
In če se spomnite že kar nekaj postov nazaj, ko je uporabnik opisal svojo zgodbo, ko so mu ravno pri pri Prinsu pomagali tudi v nedeljo. Brezplačno...

delno se strinjam a to ti še ne daje pravice metati vseh v isti koš.

niso vsi takšni, da bi klicali ob vikendih monterja ( beri: spoštovanje prostega časa) in bodo nekateri raje počakali do "delovnega tedna", da težavo uredijo razen, če "voda gori" in jim je odpovedala tako plinska napeljava kot bencin-agregat in mora lastnik vozila nujno na pot od katere je odvisna njegova prihodnost...upam, da veš kaj hočem povedati/napisati.

sarkazem ne škodi.

to, da nekateri nudijo pomoč ob vikendih "zvečer" je le dobro ime za podjetje in njihovo poslovanje :tomidelej:

iziboy
Stalni uporabnik

Kraj: močvirje

Napisal/-a iziboy Ne feb 24, 2013 11:17 pm

Še zdaleč ne mečem vseh v isti koš. Se bova pa najbrž strinjala da lahko forumi in podobne iznajdbe sodobnega časa, včasih naredijo veliko škode in krivic. Včasih! Večinoma tistim, ki si tega ne zaslužijo.
Kar se pa tiče trga plinskih naprav, je pa pri nas popoln kaos! Vsak lahko dela kar hoče, kakor hoče in to brez pravega nadzora. Dostikrat (ne govorim več o današnji temi) raznorazno opletanje prazne slame na netu, ta kaos samo še povečuje. Nimamo krovne organizacije, ki bi nadzirala monterje v smislu njihove kvalitete, strokovnosti in poštenega poslovanja. Naša oderuška država nam zaračunava eko davek na lpg-ju, nobenih subvencij za stimulacijo predelave vozil, na tehničnih te zezajo da se moraš pripeljat na bencin in še bi lahko našteval...
Še dobro da imamo Tino Maze, da ni vse čist u penisu...
VSE KAR SE DA RAZDRET, SE DA TUD NAZAJ SESTAVIT!

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Ne feb 24, 2013 11:27 pm

iziboy je napisal/-a:Še zdaleč ne mečem vseh v isti koš. Se bova pa najbrž strinjala da lahko forumi in podobne iznajdbe sodobnega časa, včasih naredijo veliko škode in krivic. Včasih! Večinoma tistim, ki si tega ne zaslužijo.
Kar se pa tiče trga plinskih naprav, je pa pri nas popoln kaos! Vsak lahko dela kar hoče, kakor hoče in to brez pravega nadzora. Dostikrat (ne govorim več o današnji temi) raznorazno opletanje prazne slame na netu, ta kaos samo še povečuje. Nimamo krovne organizacije, ki bi nadzirala monterje v smislu njihove kvalitete, strokovnosti in poštenega poslovanja. Naša oderuška država nam zaračunava eko davek na lpg-ju, nobenih subvencij za stimulacijo predelave vozil, na tehničnih te zezajo da se moraš pripeljat na bencin in še bi lahko našteval...
Še dobro da imamo Tino Maze, da ni vse čist u penisu...

no tu bi lahko še naštevala in naštevala kaj je dobrega v tej državi pa tega marsikdo ne vidi...a pustimo sedaj to kajti ta tema se navezuje na plinsko inštalacijo.

Uporabniški avatar
žuža
Nov uporabnik

Napisal/-a žuža Po feb 25, 2013 8:38 am

iziboy je napisal/-a:To ni bilo še niti blizu ostrega ;)
Kar se pa tiče penisanja ostalih sistemov, pa očitno tudi malo slabo bereš moje poste. Res je, da trdim da je Prins No.1...upam, ker imam veliko dobrih izkušenj z njim! Na jetra mi gredo sistemi, in njih prodajalci, ki jih prodajajo kot suho zlato, pa so z njimi sami problemi. Pa se zaradi tega nikoli nikomur nič ne zgodi. Težava pa je predvsem v moterju/uvozniku! Rutenka sploh še ne ve kaj je narobe, pa je šel prvo pisat na forum. Samo to me je pogrelo!

Zakaj imam občutek, da bi tvoj prvi komentar po opisu težave Rutenke bil nekaj v stilu "pričakovano, saj te sistemi imajo stalno težave, monterji so podn, .. itd itd" in ne "zakaj je treba prvo na forum pisat in pljuvati vsevprek, namesto da bi kontaktiral odgovorne?! če bi Rutenka omenil, da ima G1 ali karkoli drugega in ne Prins? :)

No, kakorkoli. Forum služi ravno temu, da si izmenjujemo mnenja in izkušnje. Morda je nekdo s Prins sistemom že imel podobno težavo in bi mu lahko odgovoril kaj in kako stori (če lahko kaj sam stori, morda kaj ni priklopljeno dobro, itd ..)
Vozim na plin ter za okolje in denarnico skrbim.

Nejko
Novinec

Napisal/-a Nejko Po feb 25, 2013 9:23 am

žuža je napisal/-a:....Morda je nekdo s Prins sistemom že imel podobno težavo in bi mu lahko odgovoril kaj in kako stori (če lahko kaj sam stori, morda kaj ni priklopljeno dobro, itd ..)

...to pa že ne...s Princom pa res ne moreš imeti težav.... :-D

brs
Novinec

Napisal/-a brs Po feb 25, 2013 9:55 am

Nima smisla, da se prepucavate tisti, ki imate PRINS in ostali.
Če pogledate tuje forume (Italija, Nemčija, Nizozemska) je povsod mnenje, da je PRINS odličen sistem, seveda pa se vsaka zadeva lahko komu tudi pokvari.
Uporabnik je napisal da mu sistem ne dela, te dni bo šel na srevis in bo poročal naprej.
Ima garancijo in osebno sem prepričan , da mu bodo zadevo seveda uredili.
Počakajmo torej kaj bo nam napisal!

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Po feb 25, 2013 11:10 am

Nejko je napisal/-a:
žuža je napisal/-a:....Morda je nekdo s Prins sistemom že imel podobno težavo in bi mu lahko odgovoril kaj in kako stori (če lahko kaj sam stori, morda kaj ni priklopljeno dobro, itd ..)

...to pa že ne...s Princom pa res ne moreš imeti težav.... :-D

S ''Princom'' res ne...mogoče kdo s Prinsom...pa ne me zdej raztrgat :D

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Po feb 25, 2013 11:16 am

žuža je napisal/-a:
Kar se pa tiče penisanja ostalih sistemov, pa očitno tudi malo slabo bereš moje poste. Res je, da trdim da je Prins No.1...upam, ker imam veliko dobrih izkušenj z njim! Na jetra mi gredo sistemi, in njih prodajalci, ki jih prodajajo kot suho zlato, pa so z njimi sami problemi. Pa se zaradi tega nikoli nikomur nič ne zgodi. Težava pa je predvsem v moterju/uvozniku! Rutenka sploh še ne ve kaj je narobe, pa je šel prvo pisat na forum. Samo to me je pogrelo!

Zakaj imam občutek, da bi tvoj prvi komentar po opisu težave Rutenke bil nekaj v stilu "pričakovano, saj te sistemi imajo stalno težave, monterji so podn, .. itd itd" in ne "zakaj je treba prvo na forum pisat in pljuvati vsevprek, namesto da bi kontaktiral odgovorne?! če bi Rutenka omenil, da ima G1 ali karkoli drugega in ne Prins? :)

No, kakorkoli. Forum služi ravno temu, da si izmenjujemo mnenja in izkušnje. Morda je nekdo s Prins sistemom že imel podobno težavo in bi mu lahko odgovoril kaj in kako stori (če lahko kaj sam stori, morda kaj ni priklopljeno dobro, itd ..)

Preberi si zgoraj zakaj me take zadeve pogrejejo. Sva imela debato z Adis-om, pa mi je tudi on dal -vsaj deloma- prav. Glede na to da imajo danes forumi precej(žal) moči da nekoga uničijo ali povzdignejo je pametno če pazimo kaj in kako pišemo. Kot sem napisal ne gre samo za to temo, podobni ''prehitri'' posti se pojavljajo v veliko ostalih temah, tudi na drugih forumih s popolno drugo tematiko. Na zdravstvenih forumuh sem recimo opazil da ljudje poslušajo vse mogoče čenče predno gredo k zdravniku...

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Po feb 25, 2013 10:27 pm

iziboy je napisal/-a:
žuža je napisal/-a:

Preberi si zgoraj zakaj me take zadeve pogrejejo. Sva imela debato z Adis-om, pa mi je tudi on dal -vsaj deloma- prav. Glede na to da imajo danes forumi precej(žal) moči da nekoga uničijo ali povzdignejo je pametno če pazimo kaj in kako pišemo. Kot sem napisal ne gre samo za to temo, podobni ''prehitri'' posti se pojavljajo v veliko ostalih temah, tudi na drugih forumih s popolno drugo tematiko. Na zdravstvenih forumuh sem recimo opazil da ljudje poslušajo vse mogoče čenče predno gredo k zdravniku...

saj niso sami krivi..ljudje namreč...namesto k zdravniku splošne medicine naj gredo k psihiatru ...

penis gor penis dol ... jst bom zdej zdej poslal tega prins-a u vulvo materino ...z balenotom vred ... to je en sam dolgčas ... nč ne crkne ...sam preklaplja na prostem teku pri hladnem vžigu ( preizkusil - res da je ob obratih prostega teka včeraj dopoldne - po dveh dneh stanja na mestu ter dobrega pol metra snega - za to rabil cca 2min43s ) , da se hladen malo punta ker nima zračnega filtra pa še bi lahko našteval...aja zadnji dolitek olja je bil castrol z 11700km iz motorja ...
no temu se lahko reče ekološko in reciklaža ...

rutenka - koliko km si naredil do sedaj ? ali imaš valve care ?
plin je cnej k bencin

bomber111
Novinec

Napisal/-a bomber111 To feb 26, 2013 9:10 am

Kak je to hecno. Ko ima kdo probleme z zavoli, landi renzo, G1.... in se razpiše tukaj na forumu ga " stari mački" takoj popljuvajo.
Ko pa ima kdo težave z prinsom mu ti "stari mački" takoj stopijo v bran in oh in sploh.
Sem že enkat napisal in bom še enkrat. Prins je super sistem ampak mogoče malo precenjen tudi tukaj na forumu. Vsaj po nasvetih prinsomašev da najprej idi na servis potem pa na forum.
Verjetno tudi zato tako malo napak pride do foruma. Ravno obratno kot pa pri nas ki uporabljamo druge sisteme.
Sedaj pa v napad :D

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny To feb 26, 2013 9:51 am

čuvaj se, te bomo oz. bojo zbombardirali :mrgreen:

Uporabniški avatar
rutenka
Novinec

Napisal/-a rutenka To feb 26, 2013 2:21 pm

Problem rešen.
Od vgradnje do sedaj je bilo mislim da 9 upgrejdov softverja, ker jaz teh nisem imel, je javljalo napake in zato sistem ni deloval.
Ker sem imel še cca 2000 do 1.servisa so opravili še tega, tako da odpade še ena pot v Domžale.
Od prvega telefonskega pogovora do odhoda iz delavnice, je bil gospod zelo prijazen, ustrežljiv in profesionalen.
Res pohvalno! Pa še popust na valvecare sem dobil.
Zdaj pa upam, da jih do naslednjega servisa ne vidim več.

PS: Imate pa res usr..no vreme v kotlini, pri nas pa Kalofornija. 8)
lakom lačen hoče papico

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Sr feb 27, 2013 3:47 pm

Meni se zdi popolnoma normalno, da se napake pojavljajo - tudi pri Prinsu. Sam sem ze vsaj dvakrat omenil tezavo, ki jo je imel foter. Vendar kot vidimo tudi iy postov rutenke, mene in se koga drugega so prvic okvare redke in ce so, potem se napaka na prvem servisu odpravi, ne da mores se 3x tja iti. In zaradi takih informacij - spodoben servis in praviloma dobro delovanje sem dal v startu vec in izbral Prins.

plavko61
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a plavko61 So mar 02, 2013 3:22 pm

a je kdo predelal v zagrebu in kako je z homologacijo na slovenski strani?
Vgrajujejo prins sistem.

http://www.zamateh.hr

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy So mar 02, 2013 3:37 pm

Zamateh ze nekaj časa ni več uradni uvoznik niti monter za Prinsa. Poglej si na Prinsovi strani: http://www.prinsautogas.com/en/partners.html
Drugače pa rabiš za homologacijo pri nas: poleg papirologije, ki jo itak rabiš, še potrdilo o plačilu carine, račun, potrdilo o pregledu plinotesnosti v Slo in upaš da ima preglednik dober dan, ker nekje ni panike, nekje pa znajo zezat za sisteme vgrajene izven EU. Pravim, odvisno kake volje so...

plavko61
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a plavko61 So mar 02, 2013 3:46 pm

Vidim da so slovenski IQ sitemi d.o.o.

Pa se cenovno splača razmišljat?

Sem se zanimal na avtošerbinek v MB, kjer najbrž gre preko IQ sistemi.

Pa mi je 1900€ tudi za Prins, nekako psihološka meja prekoračena.

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy So mar 02, 2013 4:21 pm

plavko61 je napisal/-a:Vidim da so slovenski IQ sitemi d.o.o.

Prins ima splošno garancijo, tako da ga lahko montiraš kjer koli pri uradnem in ti garancija velja. Razlikuje se edino mislim v dolžini. V Slo imamo daljšo kot v Nemčiji. Če ti je to preveč, pač poglej druge sisiteme, saj izbira je pri nas več kot ''pestra''. Malo preveri samo kako je z poprodajnimi uslugami in reševanjem reklamacij.

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš So mar 02, 2013 8:34 pm

plavko61 je napisal/-a:Vidim da so slovenski IQ sitemi d.o.o.

odvisno od tega v kakšnem psihičnem stanju je kupec ... za nekatere bi bila psihološka meja 1001€... =P
plin je cnej k bencin

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS So mar 02, 2013 9:32 pm

plinaš je napisal/-a:odvisno od tega v kakšnem psihičnem stanju je kupec ... za nekatere bi bila psihološka meja 1001€... =P

To to ja, ker 999€ je poceni, 1001€ je že ful drago :mrgreen: :lol:

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed So mar 02, 2013 9:37 pm

Preden se zaletiš v montažo obvezno povprašaj še za ponudbo pri Siniši v Postojni, Mavriju v Serminu in Hribarju v LJ.
Vsi ti so izkušeni vrhunski mojstri in bodo znali predelavo vgradit tako kot je treba.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov