Debate, ki niso vezane na ostala področja...

iziboy
Stalni uporabnik

Kraj: močvirje

Re: Avtoplin - stari znanec?

Napisal/-a iziboy Ne mar 03, 2013 8:54 am

ghandaed je napisal/-a:Preden se zaletiš v montažo obvezno povprašaj še za ponudbo pri Siniši v Postojni, Mavriju v Serminu in Hribarju v LJ.
Vsi ti so izkušeni vrhunski mojstri in bodo znali predelavo vgradit tako kot je treba.

Siniša montira Lovatto - soliden monter, Hribar montira vse živo(ker dela za Plineks) ampak tudi soliden. Roberta Mavrija pa tudi njegove stranke težko najdejo. Baje je mal zabluzil...

P.S. kaj pa Vovk v Trebnjem? Ta se tud kr spozna...
VSE KAR SE DA RAZDRET, SE DA TUD NAZAJ SESTAVIT!

plavko61
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a plavko61 Ne mar 03, 2013 9:28 am

Moj avto je vreden okrog 3000€ zato mi je 1900€, že več kot pol vrednosti avta. Sem povprašal pri plineks in mi ni ravno delovalo kompetntno:-)

Zavoli sistem pa tudi stane 1390€.

Plus tega ni človek vedel kaj je tank fopper, ki je pri renoju kar uporabna zadeva.

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Ne mar 03, 2013 10:31 am

Plineks in Zavoli je eno in isto.
Prinsa kupiš samo enkrat, ker je naprava prenosljiva.
Kja ti bo tankfopper na Renaultu? Sem slišal da imajo te probleme v gravnem Citroeni in Peugeoti?

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Ne mar 03, 2013 11:53 am

plavko61 je napisal/-a:Moj avto je vreden okrog 3000€ zato mi je 1900€, že več kot pol vrednosti avta. Sem povprašal pri plineks in mi ni ravno delovalo kompetntno:-)

Zavoli sistem pa tudi stane 1390€.

Plus tega ni človek vedel kaj je tank fopper, ki je pri renoju kar uporabna zadeva.

1. monter ti ob prevzemu obrazloži , da je minimalna - seveda priporočena ne pa obvezujoča za garancijo plinske naprave - količina bencina v bencinskem tanku cca.25% - zaradi mazanja in hlajenja bencinske pumpe katera ob vožnji na plin deluje normalno kot pri vožnji na plin to pa zaradi tega , da ti zagotavlja potrebni pretok ter pritisk bencina v bencinski napeljavi ob primeru , ko se zgodi preklop iz plina na bencin.

2.če upoštevaš prvo točko načeloma ne moreš ostati brez bencina saj ti monter ravno zaradi tega priporoči pred vožnjo na dolge relacije v enem kosu dotankati kakih 10-15l bencina ravno zaradi bencinskega računalnika , ki res pri nekaterih butastih avtih ko se voziš na plin in narediš v enem kosu več kilometrov brez ugašanja motorja kot je litrov bencina v tanku za to relacijo - izklopi motor ( po nekem hrvaškem forumu megane seveda zategne avtomatsko ročno zavoro ter je ne spusti dokler ne natankaš bencina )...

3.torej če upoštevaš navodila monterja iz prve in druge točke do dejanskih tehničnih težav ne more priti ...

4.v xsari , ki ima enak problem kot se ga bojiš ti , imam zmontiran modul od AEB-ja..deluje enkratno - vsake toliko časa resetira nivo goriva...
toda ne pozabite : v primeru da bencina ni , vam modul ne pomaga prav nič ...nažalost...

moj avto je vreden 200€ tako da vrednost naprave presega vrednost avta za več kot celo plinsko napravo kateregakoli drugega monterja ( priznam - ob vgradnji je bila vredna samo 3 balenote - torej je vrednost avtu padla za 400€ , naprava pa mi je povrnila to isto vrednost vsako leto posebej pri samo 10.000km/leto!! )...

.ko se mi bo baleno razpadel bom kupil drugega če se bo dobil kak lep iz prve roke z malo manj kilometri...če ne pa bom že našel kaj ..
napravo pa imam pri mojih kilometrih na leto še za zeloooo dolgo časa (cca.10000km na leto in ob predpostavki 4 leta na avto mi ostane do prvega večjega servisa plinske naprave pri 120.000km kjer se opravi servis/revizija uparjalnika - še eno leto balenota ter še dva avta) ..

glede na to , da ima ena prinsova naprava ki je bila zmontirana v sloveniji narejenih preko 600.000km ( s prvimi injektorji!!!) , bo lahko moja ostala pri hiši še naslednjih 54 let .... :D

če imaš renoja pusti plineks/zavoli na miru ... hribar se mi ne zdi dovolj kompetenten monter ( montira za plineks , nima ne naprave in ne znanja za montažo hibridnih avtomobilov - torej za tvoje zahteve ne presega standardov znanja ter izkušenj za montažo navadnih avtov)...

za renoja pojdi k vovk-u v trebnje ... pooblaščen renojevec s servisom ter dolgoletnimi izkušnjami pri montaži plinskih naprav v te avte !
zakaj ??? ker se skoraj nikjer nihče ne pritožuje čez njegovo delo - torej lahko že iz tega sklepam , da svoje delo opravlja kvalitetno ter kar je še bolj pomembno - če se (verjetno se , ker se tudi pri vseh ostalih kdaj pa kdaj) pojavijo težave jih zgleda odpravi tako kot je potrebno v zadovoljstvo vseh vpletenih..

če misliš pa zmontirati kakšno cheap varianto za jurja se pa kar pripravi na stalen obisk pri monterju - to boš naredil kakih 5x , potem pa lahko kar pozabiš na delovanje tvoje naprave ker se ponavadi kar nehajo oglašati na telefon ...

aja imaš še opcijo g1 ... samo pohiti preden zaprejo štacuno ... me prav zanima če bo potem sigas prevzel garancijska popravila za g1-naprave glede na njihovo 7-letno garancijo ter sodelovanje sigas-ovih vodilnih v tem projektu.. :?:
plin je cnej k bencin

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Ne mar 03, 2013 1:42 pm

E moj Plinaš.... spet strelaš na vse konce in kraje...včasih s mi zdi da, imam doktorat ko razvozlam tvoja čreva :lol:
Dej mi razloži kakšno vezo imata Hribarjevo(ne)znanje predelave hibridnih vozil in Renault?! Po vsem kar se sliši, tudi na tem forumu, je dejansko eden boljših monterjev v skupini Plineks. Težava je edino v tem, da pri njih nikoli ne veš kaj tisti trenutek montirajo, saj so odkar delujejo zamenjali že kake 4 proizvajalce :?

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Ne mar 03, 2013 2:43 pm

iziboy je napisal/-a:E moj Plinaš.... spet strelaš na vse konce in kraje...včasih s mi zdi da, imam doktorat ko razvozlam tvoja čreva :lol:
Dej mi razloži kakšno vezo imata Hribarjevo(ne)znanje predelave hibridnih vozil in Renault?! Po vsem kar se sliši, tudi na tem forumu, je dejansko eden boljših monterjev v skupini Plineks. Težava je edino v tem, da pri njih nikoli ne veš kaj tisti trenutek montirajo, saj so odkar delujejo zamenjali že kake 4 proizvajalce :?

sem hotel biti samo malce sarkastičen ... zdej al jst ne znam bit al pa ti ne znaš povzeti ...
če lahko bereš knjigo boš tudi tole razvozlal...če ti ne rata pa nobenega ne silim v branje ..tud pod razno ..

joke je , da bi vsi želeli imeti top napravo za ceno 4-ih nalitih zimskih gum...
da jo zmontira strokovnjak za vesoljsko tehnologijo in jim to še pošteno plača iz svoje denarnice ....
ter da imajo obenem dosmrtno garancijo ( ne verjemite plakatom in oglasom , kjer piše da nudijo doživljensko garancijo kajti ta vam je pripadla z rojstvom)...
pa kakšen dobropis za 200l plina je tudi dobrodošel ob vsakem servisu ...

lepo da poveš kaj si slišal o hribarju ..no jaz sem slišal , da so imeli lexus-a 400h dva dni v delavnici ter ga potem vrnili stranki z obrazložitvijo , da tega avta ne more nihče predelati na plin !!!
torej pravi slovencelni na tisto - če jaz ne morem tudi noben drug ne bo pokasiral...

še dobro da na toyoti/lexus slovenija poznajo prins-a ...drugače bi se človek zaradi nekih šalabajzerjev , ki obljubljajo nekaj , za kar že - po vsej verjetnosti - vnaprej vedo , da ne morejo izvesti / zmontirati še zmeraj vozil na bencin...
dopuščam opcijo , da so stranki na plineksu obljubili , da je montaža plina v hibrida možna z njihovo napravo .. ter da so enako nategnili svojega monterja hribarja , ki je nato direktno na avtu uštekal da obljubljenega ne more izpolniti ..
toda da zato rabiš dva dni ??? in potem se še zlažeš stranki , da tega ne more nihče ???? naj presodijo ostali...
plin je cnej k bencin

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Ne mar 03, 2013 3:29 pm

Pa sej če ne zna hibrida predelat še ne pomeni da bo imel težave tudi z renaultom...ali pač?! Ne poznam njegovega renomeja tako dobro, ampak sem slišal kar nekaj pohval o njem.

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Ne mar 03, 2013 4:24 pm

iziboy je napisal/-a:Pa sej če ne zna hibrida predelat še ne pomeni da bo imel težave tudi z renaultom...ali pač?! Ne poznam njegovega renomeja tako dobro, ampak sem slišal kar nekaj pohval o njem.

sarkazem naj bi bil namenjen plavkotu ... kot tudi vsem ostalim , ki želijo imeti za malo cvenka vrhunsko naprava , ki naj bo vrhunsko ter strokovno zmontirana ,ki naj porabi ob večji moči in navoru manjšo porabo na plinu kot na bencinu , ki naj ima najdaljšo garancijo ter nobeni napak nikoli spljoh ! no tega ni in ne bo ....

počakaj še malo pa bo monter za montažo navadnega avta rabil isti nivo teoretičnega znanja kot sedaj za hibrida...da ne govorim o sposobnosti plinskega compa ter softwear-a...

odvisno od tipa motorja ki ga ima plavko vgrajenega v renoja ...kolikor mi je znano - nekdo je tudi tukaj v temi napisal da en tip motorja ne rabi mazanja K4M??-
zna biti na renojih zeloooo veliko težav na ventilih ... clio 1.2 turbo recimo ima težave že na bencinu ...ravno tako pokajo vzmeti na 1.2 16v motorjih - no za to vem osebno od sodelavca - dva fedra na istem ventilu !!!
ja bi rekel , da ima lahko težave tudi pri navadnem renojevem motorju ...ker nimajo dobre rešitve za mazanje/hlajenje ventilov...

toda monter ki ima teoretično znanje za montažo navadnega avta danes bi moral tudi vedeti , da nima znanja za hibrida ter tako montažo odkloniti ... da ne govorimo o napravi pa check engine lučkah ...pa seveda ventilih ter sedežih ventilov - najbolj so se verjetno ustrašili tega ter ugašanja motorja - stop&go ...

tak odnos do stranke nikakor ni ustrezen ..ne glede na vse pobožne želje , da bi tak avto zmontirali pa že vnaprej vedo da ga ne morejo oziroma nimajo materiala ter znanja za kaj takega ...

zanimivo je , da se do dandanes še noben slovenski uvoznik/monter ni javil na izziv prins-a za vzporeden neodvisen test dveh avtomobilov - enega ljudskega ter enega z zelo visokimi performansami ... zakaj le ?
zato ker :
A - nimajo "j**c"
B- nimajo naprav na osnovi katerih bi zastavili svoja "j***a" ...
C- nimajo znanja ter izkušenj "pred svojim časom" oz. po domače zamujajo napredek v konstrukciji avtomobilskih motorjev...
plin je cnej k bencin

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Ne mar 03, 2013 6:02 pm

Ravno Vovk mi je pred časom povedal da novejši Renaultovi motorji naj ne bi rabili dodatnega mazanja. Kaj točno pa ta ''novejši'' pomeni v letniku motorja pa ne vem. Ni povedal...
Glej, pusti Plavkota naj si vgradi kar mu paše, oz kar dopušča njegov žep. Potem ko/če bo tu na forumu jamral o težavah, mu boš pa lahko osle kazal in levite pel :lol: Saj si videl kako me je Adis po ustih/prstih ko sem se hudoval na Rutenko...čeprav se je na koncu izkazalo da vso znanje tega foruma ni/ne bi nič koristilo, ker je bila težava v programski opremi :( Kljub vsemu je moral k monterju, kjer so na veliko zadovoljstvo vseh, zadevo hitro in kvalitetno(upam) rešili. Prav odločil sem se, da nikomur več ne sugestiram nič, ker je bilo na teh 180+ straneh dovolj napisanega o monterjih in napravah, da se da dobiti realno sliko o stanju tega trga pri nas. Ampak ko bojo pa jamral, češ sem dal jurja za napravo, pa me j***e, pol pa pridejo moje minute ;)

plavko61
Novinec

Napisal/-a plavko61 Ne mar 03, 2013 6:11 pm

Tukaj v MB jaz ravno nimam občutka da imam neko izbiro:

avto šerbinek (iq sitemi Prins 1900€)
petovia avto(plinex EMER : 1250 €;ZAVOLI : 1390 € ;LANDIRENZO : 1490 €; REG OMVL ???)
plinski center maribor (emmegas 1200€)

Bolj ali manj imam občutek v srednjem razredu pokriva plinex vse instalacije srednjega ranga.
Tako da za srednji razred ni drugega, z nekimi G1 in turki pa nebom experimentiral?

Tank fopper je elektronsko vezje ki simulira tankanje goriva, kar ima kot posledico pravilno kazanje nivoja goriva.
Torej nekateri avti računajo nivo goriva, zato jih zmede vedno enaka količina na plovcu in javljajo prazen tank.
Ta elektronika naredi manjšo količino, po nekem času pa spet pravilno in avto misli da si tankal, vsakič ko vžgeš avto.

http://shop.fahrmitgas.de/Steuergeraete-und-Emulatoren/Landirenzo-Tank-Fopper::372.html

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Ne mar 03, 2013 6:51 pm

plavko61 je napisal/-a:Tukaj v MB jaz ravno nimam občutka da imam neko izbiro:

avto šerbinek (iq sitemi Prins 1900€)
petovia avto(plinex EMER : 1250 €;ZAVOLI : 1390 € ;LANDIRENZO : 1490 €; REG OMVL ???)
plinski center maribor (emmegas 1200€)

Bolj ali manj imam občutek v srednjem razredu pokriva plinex vse instalacije srednjega ranga.
Tako da za srednji razred ni drugega, z nekimi G1 in turki pa nebom experimentiral?

Tank fopper je elektronsko vezje ki simulira tankanje goriva, kar ima kot posledico pravilno kazanje nivoja goriva.
Torej nekateri avti računajo nivo goriva, zato jih zmede vedno enaka količina na plovcu in javljajo prazen tank.
Ta elektronika naredi manjšo količino, po nekem času pa spet pravilno in avto misli da si tankal, vsakič ko vžgeš avto.

http://shop.fahrmitgas.de/Steuergeraete-und-Emulatoren/Landirenzo-Tank-Fopper::372.html

sej v redu ..samo včasih je treba prebrat kak post v celoti...

načeloma tega nategovalca tanka ne rabiš...sploh če ne delaš dolgih relacij ... ker ti ECU itak vsakič , ko ga vžgeš hladnega resetira nivo bencina v tanku...

rabiš samo v primeru ko :

- se voziš na minimalno količino bencina in le ta ne zadošča za relacijo ki bi jo avto opravil...
- voziš relacije navkljub vsemu daljše kot je tvoja količina bencina v tanku ...

rešitev :
vedno zadostna količina bencina v bencinskem tanku za nameravano relacijo
plin je cnej k bencin

plavko61
Novinec

Napisal/-a plavko61 Ne mar 03, 2013 9:08 pm

plinaš: Hvala za razlago, zdaj mi je zadeva bolj jasna.

Kako pa zadeva deluje glede teh pooblaščenih servisov?

Vidim da ima vovk na svoji strani listo.

http://www.avtoplin.net/pooblasceni-servisi.html

A pridejo iz Trebnega montirat v to delavnico npr.MB?

Ali je boljše avto v Trebnje peljat montirat?

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Ne mar 03, 2013 9:35 pm

plavko61 je napisal/-a:plinaš: Hvala za razlago, zdaj mi je zadeva bolj jasna.

če bi , bi ga peljal v trebnje...če se hodi na morje na kavo se gre lahko tudi v trebnje plin montirat...
plin je cnej k bencin

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Ne mar 03, 2013 10:10 pm

plinaš je napisal/-a:
plavko61 je napisal/-a:plinaš: Hvala za razlago, zdaj mi je zadeva bolj jasna.

če bi , bi ga peljal v trebnje...če se hodi na morje na kavo se gre lahko tudi v trebnje plin montirat...

Kaj...kava...morje..kje?! Kam pridem... :lol:

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Ne mar 03, 2013 10:36 pm

iziboy je napisal/-a:Kaj...kava...morje..kje?! Kam pridem... :lol:

tko se je tudi pri meni začelo ... potem sem pa plin zmontiral.. =P
plin je cnej k bencin

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Ne mar 03, 2013 10:40 pm

plinaš je napisal/-a:
iziboy je napisal/-a:Kaj...kava...morje..kje?! Kam pridem... :lol:

tko se je tudi pri meni začelo ... potem sem pa plin zmontiral.. =P

...začelo že ja...sam teb se še ni ustavilo :lol: :lol: :lol:

brs
Novinec

Napisal/-a brs Ne mar 03, 2013 10:46 pm

"Plineks in Zavoli je eno in isto." pravi iziboy
To nikakor ne drži!
To je približno tako kot da bi rekel da je PRINS in IQ SISTEMI eno in isto!
Zavoli je Italijansko podjetje, ki letno proizvede približno dvesto tisoč sistemov za LPG in CNG.
Lahko si več pogledate na: www.zavoli.com
Plineks je podjetje, ki vgrajuje sisteme različnih proizvajalcev in med ostalimi tudi Zavoli.

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Po mar 04, 2013 12:03 am

brs je napisal/-a:"Plineks in Zavoli je eno in isto." pravi iziboy
To nikakor ne drži!
Zavoli je Italijansko podjetje, ki letno proizvede približno dvesto tisoč sistemov za LPG in CNG.
Lahko si več pogledate na: http://www.zavoli.com
Plineks je podjetje, ki vgrajuje sisteme različnih proizvajalcev in med ostalimi tudi Zavoli.

plineks d,o,o, in zavoli d.o.o. sta baje v nekakšni sorodstveni vezi...torej je skoraj isti klinc... na slovenski podjetji je verjetno mislil iziboy...
plin je cnej k bencin

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Po mar 04, 2013 7:04 am

plinaš je napisal/-a:
brs je napisal/-a:"Plineks in Zavoli je eno in isto." pravi iziboy
To nikakor ne drži!
Lahko si več pogledate na: http://www.zavoli.com

plineks d,o,o, in zavoli d.o.o. sta baje v nekakšni sorodstveni vezi...torej je skoraj isti klinc... na slovenski podjetji je verjetno mislil iziboy...

Hvala Plinaš!

Brs, prosim ne obešaj se na vejice... eno ali drugo, v obeh firmah je ista zbirka nategunov! Tako kot so nategovali v svoji prejšnji dejavnosti, se obnašajo tudi sedaj! Samo pri nas Slovenceljnih je možno da taka firma še obratuje :evil:

brs
Novinec

Napisal/-a brs Po mar 04, 2013 3:27 pm

Lahko da to drži za Plineks d.o.o. in Zavoli d.o.o.
Potrebno je razlikovati med Italijansko tovarno Zavoli, ki sisteme proizvaja in med podjetjem Zavoli d.o.o.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 27 gostov