Debate, ki niso vezane na ostala področja...

iziboy
Stalni uporabnik

Kraj: močvirje

Re: Avtoplin - stari znanec?

Napisal/-a iziboy Po mar 04, 2013 4:11 pm

brs je napisal/-a:Lahko da to drži za Plineks d.o.o. in Zavoli d.o.o.
Potrebno je razlikovati med Italijansko tovarno Zavoli, ki sisteme proizvaja in med podjetjem Zavoli d.o.o.

Ne da lahko...ampak drži. Poglej si malo lastništvo obeh na dostopnih portalih.
Razlikujem kaj je slovensko podjetje in kaj je proizvajalec. Ampak v tej temi se ne pogovarjamo o tem, ampak o slovenskih monterjih avtoplina, ker je nesmiselno primerjat naš trg in katerikoli drug v Evropi. V tem smislu sem tudi pisal o povezavi obeh firm.
Pa tudi Zavoli kot proizvod in naprave ki jih vgrajuje ''koncern'' Plineks so nekje na istem kakovostnem in razvojnem nivoju.
VSE KAR SE DA RAZDRET, SE DA TUD NAZAJ SESTAVIT!

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a LaMike Po mar 04, 2013 4:54 pm

plavko61 je napisal/-a:Tukaj v MB jaz ravno nimam občutka da imam neko izbiro:

avto šerbinek (iq sitemi Prins 1900€)
petovia avto(plinex EMER : 1250 €;ZAVOLI : 1390 € ;LANDIRENZO : 1490 €; REG OMVL ???)
plinski center maribor (emmegas 1200€)

Bolj ali manj imam občutek v srednjem razredu pokriva plinex vse instalacije srednjega ranga.
Tako da za srednji razred ni drugega, z nekimi G1 in turki pa nebom experimentiral?

Tank fopper je elektronsko vezje ki simulira tankanje goriva, kar ima kot posledico pravilno kazanje nivoja goriva.
Torej nekateri avti računajo nivo goriva, zato jih zmede vedno enaka količina na plovcu in javljajo prazen tank.
Ta elektronika naredi manjšo količino, po nekem času pa spet pravilno in avto misli da si tankal, vsakič ko vžgeš avto.

http://shop.fahrmitgas.de/Steuergeraete-und-Emulatoren/Landirenzo-Tank-Fopper::372.html

Srednji cenovni razred imaš v Mb še Ekoplini.
"this is so euro its asian" by Sam B.

plavko61
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a plavko61 Po mar 04, 2013 5:10 pm

Zdaj sem malo klical okrog in so mi povedali, da pooblaščeni vgrajevalec pomeni da se je pri njih šolal kako vgraditi plinsko napravo.
Torej večina vgrajevalcev na regionalni ravni gre na tečaj in sami vgrajujejo opremo od npr. Plinex, iq sistemi, vulco-vovk...

Tako da od tod najbrž takšna štala na trgu in je vprašljiva kvaliteta vgradnje teh poblaščencev.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Po mar 04, 2013 7:53 pm

plavko61 je napisal/-a:Tako da od tod najbrž takšna štala na trgu in je vprašljiva kvaliteta vgradnje teh poblaščencev.

V redu, sam kaj bi pa ti rad, da imajo vsi doktorate narejene? Seveda začnejo na tečajih (kje bi pa lahko drugače) pol je pa več ali manj stvar izkušenj in zavzetosti za poklic, ki ga opravljajo.

Vgrajevanje plinskih naprav ni glih atomska fizika in tudi vgrajevalci niso raketni inženirji, kar ni nič narobe dokler imajo tudi sami ustrezen support, če se kaj zalomi pri vgradnji. Če pa so prepuščeni zgolj lastni iznajdljivosti in vsak ljubosumno skriva ugotovitve pol pa res verjamem, da je štala.

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Po mar 04, 2013 8:04 pm

BBoss je napisal/-a:
plavko61 je napisal/-a:Tako da od tod najbrž takšna štala na trgu in je vprašljiva kvaliteta vgradnje teh poblaščencev.

V redu, sam kaj bi pa ti rad, da imajo vsi doktorate narejene? Seveda začnejo na tečajih (kje bi pa lahko drugače) pol je pa več ali manj stvar izkušenj in zavzetosti za poklic, ki ga opravljajo.

Vgrajevanje plinskih naprav ni glih atomska fizika in tudi vgrajevalci niso raketni inženirji, kar ni nič narobe dokler imajo tudi sami ustrezen support, če se kaj zalomi pri vgradnji. Če pa so prepuščeni zgolj lastni iznajdljivosti in vsak ljubosumno skriva ugotovitve pol pa res verjamem, da je štala.

Podpis!

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Po mar 04, 2013 8:10 pm

LaMike je napisal/-a:

petovia avto(plinex EMER : 1250 €;ZAVOLI : 1390 € ;LANDIRENZO : 1490 €; REG OMVL ???)

Bolj ali manj imam občutek v srednjem razredu pokriva plinex vse instalacije srednjega ranga.
Tako da za srednji razred ni drugega, z nekimi G1 in turki pa nebom experimentiral?

Tank fopper je elektronsko vezje ki simulira tankanje goriva, kar ima kot posledico pravilno kazanje nivoja goriva.
Torej nekateri avti računajo nivo goriva, zato jih zmede vedno enaka količina na plovcu in javljajo prazen tank.
Ta elektronika naredi manjšo količino, po nekem času pa spet pravilno in avto misli da si tankal, vsakič ko vžgeš avto.

http://shop.fahrmitgas.de/Steuergeraete-und-Emulatoren/Landirenzo-Tank-Fopper::372.html

Ker sem prvič slišal za njih, sem vprašal prijatelja Googla kaj ve on... Sodeč po tem kar sem videl tudi oni malo ''svaštarijo''( se opravičujem ker ne poznam slovenskega izraza). Vgrajujejo Emmegas od Plineksa, Europe gas od Populija, in Gfi od Mavrija. Obstajajo od maja 2011, glavna dejavnost pa je kot kaže distribucija goriv oz plinov. Ah... še eden ki bi rad s ''popoldansko obrtjo'' malo zaslužil :(

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Po mar 04, 2013 8:15 pm

plavko61 je napisal/-a:Zdaj sem malo klical okrog in so mi povedali, da pooblaščeni vgrajevalec pomeni da se je pri njih šolal kako vgraditi plinsko napravo.
Torej večina vgrajevalcev na regionalni ravni gre na tečaj in sami vgrajujejo opremo od npr. Plinex, iq sistemi, vulco-vovk...

Tako da od tod najbrž takšna štala na trgu in je vprašljiva kvaliteta vgradnje teh poblaščencev.

Največji razlog za ''štalo'' pri nas na tem področju je zato, ker se večina ne ukvarja z vgradno avtoplina kot primarno dejavnostjo in/ali menjajo proizvajalce katerih naprave vgrajujejo, kot spodnje perilo. Poudarjam večina, nekateri pač živijo samo od tega in se poglobijo v svoje delo, kot je napisal BBoss. Apak takih je pri nas (pre)malo.

brs
Novinec

Napisal/-a brs Po mar 04, 2013 11:06 pm

Zanimivo, da ima tudi podjetje IQ Sistemi, ki je pri nas uradni vgrajevalec PRINSa kot osnovno dejavnost :" G46.470 - Trgovina na debelo s pohištvom, preprogami in svetili"
Ravno zato se jaz pred dvema letoma ko sem se odločal kaj vgraditi nisem odločil za PRINS, saj nisem želel, da mi to vgradi nekdo, ki mu je osnovna dejavnost to.

Odločil sem se za ZAVOLI in do sedaj sem bil po vgradnji samo enkrat na servisu po 20000 kilometrih.

brs
Novinec

Napisal/-a brs Po mar 04, 2013 11:09 pm

Iziboy pravi: "Pa tudi Zavoli kot proizvod in naprave ki jih vgrajuje ''koncern'' Plineks so nekje na istem kakovostnem in razvojnem nivoju."
Si imel mogoče ti osebno kakšne slabe izkušnje s sistemom ZAVOLI?
Imaš o tem mogoče kakšne konkretne podatke?
Kako argumentiraš kakovostni nivo Zavolija?

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš To mar 05, 2013 12:06 am

brs je napisal/-a:Zanimivo, da ima tudi podjetje IQ Sistemi, ki je pri nas uradni vgrajevalec PRINSa kot osnovno dejavnost :" G46.470 - Trgovina na debelo s pohištvom, preprogami in svetili"
Ravno zato se jaz pred dvema letoma ko sem se odločal kaj vgraditi nisem odločil za PRINS, saj nisem želel, da mi to vgradi nekdo, ki mu je osnovna dejavnost to.

Odločil sem se za ZAVOLI in do sedaj sem bil po vgradnji samo enkrat na servisu po 20000 kilometrih.

ali pa osnovna dejavnost " T14.237 " pod katero so imeli sedanji lastniki plinksa/izvolija registriran kd mislinja d.o.o.
plin je cnej k bencin

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy To mar 05, 2013 12:33 am

brs je napisal/-a:Iziboy pravi: "Pa tudi Zavoli kot proizvod in naprave ki jih vgrajuje ''koncern'' Plineks so nekje na istem kakovostnem in razvojnem nivoju."

Ne upam javno na forumu ker vem da imajo fantički navado se spuščat v pravne in fizične spore. O zadnjih bi lahko kakšno zgodbo, dve, tri... povedali tudi ljubljanski taxisti, ki so nezadovoljni večkrat obiskali g. Koprivnikarja. Baje je bilo pestro :D
Zadnjič spremenil iziboy, dne To mar 05, 2013 12:39 am, skupaj popravljeno 1 krat.

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy To mar 05, 2013 12:38 am

brs je napisal/-a:Zanimivo, da ima tudi podjetje IQ Sistemi, ki je pri nas uradni vgrajevalec PRINSa kot osnovno dejavnost :" G46.470 - Trgovina na debelo s pohištvom, preprogami in svetili"

Pa si se prepričal sam kaj dejansko delajo ali si samo prebral na netu?!
Govori o kvaliteti plinske naprave ko boš imel 200.000 km brez težav, kajti 20.000 je veliko premalo za oceno kvalitete. Sem že enkrat prej omenil, prvih 50k km so vsi enako (ne)problematični, potem pa se z leti in kilometri pokaže kakovost. Dugače pa jih ima moj Prins že 140.000, v tretjem avtu, brez težav. Pa tudi kakšen servis sem izpustil...

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš To mar 05, 2013 1:02 am

a kaj tankaš na petrolu? no jaz na tvojem mestu ne bi glede na to da prodajajo kondome in kisle kumarice....

iq sistemi ima tri ločene oddelke in en od teh - samostojen - je avtonaplin ... začetna glavna dejavnost je bila res s svetili - a če bi pogledal bi videl , da so najvišjega kakovostnega razreda ... no jaz sem to malo poguglal pred vgradnjo ... med drugim imajo tudi swarovski .... to sem zapisal samo zato , ker verjetno ne poznaš drugih top znamk svetil...

iziboy je napisal/-a:
brs je napisal/-a:Iziboy pravi: "Pa tudi Zavoli kot proizvod in naprave ki jih vgrajuje ''koncern'' Plineks so nekje na istem kakovostnem in razvojnem nivoju."

Ne upam javno na forumu ker vem da imajo fantički navado se spuščat v pravne in fizične spore. O zadnjih bi lahko kakšno zgodbo, dve, tri... povedali tudi ljubljanski taxisti, ki so nezadovoljni večkrat obiskali g. Koprivnikarja. Baje je bilo pestro :D

naj tega terajo z drugega foruma...mi bomo samo posredniki.. http://www.hyundai-klub.si/forum/viewth ... ad_id=1109
predzadnji post....

iziboy je napisal/-a:

Pa si se prepričal sam kaj dejansko delajo ali si samo prebral na netu?!
Govori o kvaliteti plinske naprave ko boš imel 200.000 km brez težav, kajti 20.000 je veliko premalo za oceno kvalitete. Sem že enkrat prej omenil, prvih 50k km so vsi enako (ne)problematični, potem pa se z leti in kilometri pokaže kakovost. Dugače pa jih ima moj Prins že 140.000, v tretjem avtu, brez težav. Pa tudi kakšen servis sem izpustil...

oj ti čistun hipokritski !!! nad mano se pa zgražate ker imam zmeraj nad 3/4 palčke olja v motorju...
plin je cnej k bencin

veqlargh
Nov uporabnik

Napisal/-a veqlargh To mar 05, 2013 8:20 am

Fantje, kako se pa obnesejo elektronski mazalni sistemi ventilov ne-prins proizvajalcev? Recimo JLM-jev sistem. Ampak je verjetno kar podobna stvar flash lube v elektronski izvedbi. Razlika je pač nekaj v ceni. Nimam vgrajenega prinsa, pa ko sem se pogovarjal pred menjavo z mehaniki za avto ter predelovalci so mi oboji zatdili, da motor ni v kritični skupini ter da bo mehaničen sistem zadosti, a vseeno.

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy To mar 05, 2013 9:43 am

Mehanski sitemi so tako ''učinkoviti'' da je čisto vseeno če ga imaš ali pa ne. Tudi (enako kot mehanski) elektronski dela na podlagi podtlaka, razlika je samo v tem da elektro stikalo odpira dovod glede na določene signale ki se mu jih priklopi, približno še nastavi moč motorja in to je to. Elektronski ne deluje ko avto vozi na bencin, ob prazni flaški pa prižge opozorilno led diodo v kabini. Po večini je dovod še vedno v eno točko, zato je učinek slabši.
O kakšnem motorju pa je govora?

veqlargh
Nov uporabnik

Napisal/-a veqlargh To mar 05, 2013 10:54 am

Elantra (2003 letnik), 1.6 motor. No ja, ako enako deluje na mehanski princip. Torej počakam, da mi skuri ventile, plunim par 100€ za nove, trdnejše in furam naprej. Že vidim kako mi bo žal, da nisem dodal 600€ob predelavi, pa vzel prinsa z valve care (ker ostalo je klump, po prebranem). No, razen, če res motor ni tako zahteven... moram naročit lokalcu, da mi maja pogleda ventile.

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a LaMike To mar 05, 2013 11:54 am

iziboy je napisal/-a:
LaMike je napisal/-a:

Ker sem prvič slišal za njih, sem vprašal prijatelja Googla kaj ve on... Sodeč po tem kar sem videl tudi oni malo ''svaštarijo''( se opravičujem ker ne poznam slovenskega izraza). Vgrajujejo Emmegas od Plineksa, Europe gas od Populija, in Gfi od Mavrija. Obstajajo od maja 2011, glavna dejavnost pa je kot kaže distribucija goriv oz plinov. Ah... še eden ki bi rad s ''popoldansko obrtjo'' malo zaslužil :(

Z distribucijo plinov se ukvarjajo že dlje časa. Prej so se nekako drugače imenovali če se ne motim. Kaj se pa avtoplina tiče pa zadeve ne poznam.
"this is so euro its asian" by Sam B.

brs
Novinec

Napisal/-a brs To mar 05, 2013 3:04 pm

Iziboy pravi: "Pa si se prepričal sam kaj dejansko delajo ali si samo prebral na netu?!
Govori o kvaliteti plinske naprave ko boš imel 200.000 km brez težav, kajti 20.000 je veliko premalo za oceno kvalitete. Sem že enkrat prej omenil, prvih 50k km so vsi enako (ne)problematični, potem pa se z leti in kilometri pokaže kakovost. Dugače pa jih ima moj Prins že 140.000, v tretjem avtu, brez težav. Pa tudi kakšen servis sem izpustil..."

Ne, nisem se prepričal kaj tam dejansko delajo. Poklical sem po telefonu, pa tudi po mailu sem dobil ponudbo od njih.
Da se nisem odločil za njih so bili razlogi trije. Prvi je bil ta, ki sem ga navedel zgoraj.
Drugi je bil ta, da so mi za mercedesa kompressorja priporočali valve care sistem, ki je stal še dodatno 320 evrov (zakaj le, če ni potreben).
Tretji razlog je bil da so bili cenovno najdražji.

Jaz sem dal plin vgraditi v tujini, ker pri nas nobenemu vgrajevalcu takrat nisem zaupal.
Sedaj verjamem, da v IQ sistemi vgradijo kvalitetno in dobro, a takrat tega nisem vedel.

Glede kvalitete naprave.
Tudi po 200.000 km si nebi upal govoriti o kvaliteti neke plinske naprave na splošno. To da en uporabnik z napravo nima težav še ni dovolj.
Na plin sem do sedaj naredil 38.000 km, zaenkrat brez težav.
Na internetu sem poskusil poiskati kakšno študijo kjer bi primerjali med seboj plinske naprave različnih proizvajalcev, recimo koliko krat se povprečno pokvarijo v 200.000 km, a je žal nisem našel.
Zato te tudi to sprašujem.
Neke raziskave so recimo bile objavljene za različne modele avtomobilov, koliko se kvarijo a za plinske naprave tega nikjer nisem zasledil.
Je mogoče kdo zasledil kaj takega?

Na vseh pomembnih forumih tudi v tujini je mnenje o PRINSU zelo dobro, a nikjer ne najdeš podatka, koliko je resnično boljši od drugih sistemov, da bi lahko vpravičil višjo investicijo.
Boljši mislim v smislu da se manj kvari, da ima recimo avto s tem sistemom boljše performanse oziroma da recimo manj porabi kot drugi sistemi.
A tega ne zasledim.
Ko sem vgrajevalce pri nas spraševal te zadeve, je izpadlo da večina bolj naklada o svojih sistemih kot pa dejansko kaj ve o njih (z izjemo gospoda od IQ SISTEMI, ki mi je že takrat podal največ odgovorov od naših vgrajevalcev).

Uporabniški avatar
Axeelant
Nov uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Axeelant To mar 05, 2013 4:05 pm

Plinski sistem uporabljam že več kot 2 leti in šele zdele zvem da pumpa za bencin laufa tudi ko se voziš na plin?? Mi lahko kdo razloži kako to gre? Kam gre bencin? Jst mam skor vedno prazen tank za bencin, na rezervi nekje. Skrbi me za tole pumpo mojo, sicer dela ampak sem že vsaj 20x ostal brez bencina :/ Vem da ni dobro in vem da vgrajevalci priporočajo 1/4 tanka met vedno...
Eat, Sleep, Shift, JDM

rs5
Novinec

Napisal/-a rs5 To mar 05, 2013 6:53 pm

Bencinska pumpa ne laufa stalno niti kadar voziš na bencin,ker dela na pritisk ko pritisk pade se vklopi in izklopi nekako inpulzno.Če ima zadosti pritiska v sistemu je izklopljena.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov