Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Axeelant
Nov uporabnik

Kraj: Kranj

Re: Avtoplin - stari znanec?

Napisal/-a Axeelant To mar 05, 2013 9:25 pm

Ok sepravi da spravi bencin samo iz tanka do injektorjev kokr ga pač rabi. Bencin torej pride do tja in potem steče nazaj v tank v primeru ko se vozim na plin?
Eat, Sleep, Shift, JDM

iziboy
Stalni uporabnik

Kraj: močvirje

Napisal/-a iziboy Sr mar 06, 2013 7:12 am

veqlargh je napisal/-a:Elantra (2003 letnik), 1.6 motor. No ja, ako enako deluje na mehanski princip. Torej počakam, da mi skuri ventile, plunim par 100€ za nove, trdnejše in furam naprej. Že vidim kako mi bo žal, da nisem dodal 600€ob predelavi, pa vzel prinsa z valve care (ker ostalo je klump, po prebranem). No, razen, če res motor ni tako zahteven... moram naročit lokalcu, da mi maja pogleda ventile.

Elantra rabi mazanje, ker ta 1.6 motor je v bistvu Mitsubishi. Sicer je to odličen motor ''stare šole'' ampak rabi mzanje ventilov.
VSE KAR SE DA RAZDRET, SE DA TUD NAZAJ SESTAVIT!

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Sr mar 06, 2013 7:19 am

rs5 je napisal/-a:Bencinska pumpa ne laufa stalno niti kadar voziš na bencin,ker dela na pritisk ko pritisk pade se vklopi in izklopi nekako inpulzno.Če ima zadosti pritiska v sistemu je izklopljena.

No ta o pulznem delovanju mi je pa nova... kolikor jaz vem gredo od bencinske pumpe v tanku, cevi po katerih teče bencin do motorja. Pri nekaterih avtih je pač speljan povratni vod od motorja nazaj v tank, drugi pa imajo povratni vod narejen že na pumpi v tanku. Bistvo je da je pritisk bencina v napeljavi vedno enak. Da ne pade, ko je avto ugasnjen skrbijo nepovratni ventili na napeljavi ali/in se pumpa vklopi in naredi pritisk ko damo kontakt, pri nekaterih avtih pa že ko odpremo vrata. Prvič pa slišim da bi črpalko izklapljalo pri vožnji na bencin :?:

Frips
Nov uporabnik

Napisal/-a Frips Sr mar 06, 2013 8:51 am

Frips je napisal/-a:Se mi je pa ustavilo doziranje valvecare-a:) Tako ali tako imam servis v kratkem, pa bojo pogledal. Sumim,da so mi na Audi servisu kaj "poštrumfal", ko so tam okoli nekaj po mašini šraufal:)

Servis na 60.000(Prins), 120€, aja niso na Audi servisu zaštrikali, ampak je hardware valvecare-a nekaj zaštrumfal. Zamenjali mi valvecare in gasa dalje:)

veqlargh
Nov uporabnik

Napisal/-a veqlargh Če mar 07, 2013 6:54 am

iziboy: je tako, zato tudi nisem menjal avta ampak ga bom sfural do konca. Ima vse, kar rabim. Pa saj, uno placebo mazanje imam, sem mislil, da bo elektronsko kaj boljše, pa po prebranem tule ni kaj boljše. Je pa zanimivo to, da so mi edino na G-1 zatrjevali, da ta motor mazanje definitivno ne rabi.
Nazadnje sem gledal tale sistem: http://www.v-lube.com/product/electroni ... uent-plus/

Uporabniški avatar
MasTTer
Novinec

Kraj: Lendava (MS)

Napisal/-a MasTTer Če mar 07, 2013 9:22 am

Tudi sam tega prej nisem opazil, ampak glede na to, sklepam, da ti sploh nimajo zaposlenih delavcev, ampak delajo pogodbeno ali nekako drugače?

http://www.bizi.si/IQ-SISTEMI-D-O-O/

http://www.bizi.si/PLINEKS-D-O-O/

Če pogledate za katerokoli resno podjetje, boste našli dejansko število zaposlenih, ne pa tako natolcevanje in najemanje zunanjih delavcev.

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Če mar 07, 2013 9:46 am

Pa sej za avto predelat ne rabiš več kot dva človeka :)

Uporabniški avatar
MasTTer
Novinec

Kraj: Lendava (MS)

Napisal/-a MasTTer Če mar 07, 2013 2:00 pm

iziboy je napisal/-a:Pa sej za avto predelat ne rabiš več kot dva človeka :)

Ta je dobra :D :D :D

Ko sem šel v Mislinje sta bila ene 2 monterja tam, ter 2 v pisarni. Preko emaila sem se slišal še z 4. in 5.. Če dodam še druge PE jih pride na ene 10sigurno :)

Za moje pojme, to kar se dela z pogodbeniki ni prava firma z pravim, zanesljivim imenom. Ker danes ima lahko ene, jutri pa že druge pogodbenike, za katere še sama ne ve kako delajo. Lari fari vseskup. Pa še na drugem področju sem imel iste izkušnje z pogodbeniki. :)

brs
Novinec

Napisal/-a brs Če mar 07, 2013 6:15 pm

Ja. Se strinjam s teboj. Plineks ima kar nekaj pogodbenikov po celi Sloveniji. Po drugi strani pa IQ Sistemi nimajo tak način dela.
Kot vidim imajo oni samo eno lokacijo v Sloveniji kjer montirajo in servisirajo naprave.
Kar mi je všeč pri PRINSu je to, da imajo na njihovi mednarodni spletni strani seznam pooblaščenih serviserjev.
Tako se lahko preveri kdo je pooblaščen vgrajevalec PRINSa in kdo ne. Ne razumem zakaj tega drugi nimajo. Recimo ZAVOLI, ki ga imam jaz, ima na njihovi spletni strani seznam pooblaščenih vgrajevalcev samo za Italijo.
Tako bi bila verjetno odločitev lažja.

Uporabniški avatar
mtl
Stalni uporabnik

Kraj: Vetrovno mesto

Napisal/-a mtl Pe mar 08, 2013 3:45 pm

Ima kdo tukaj vgrajen Tartarini plinski sistem? Kje servisirate?
Še več pametovanj na Mtl blog.

brs
Novinec

Napisal/-a brs Pe mar 08, 2013 4:54 pm

Tartarinija vgrajuje in servisira podjetje SIGAS
Poglej na: www.sigas.si

Uporabniški avatar
mtl
Stalni uporabnik

Kraj: Vetrovno mesto

Napisal/-a mtl So mar 09, 2013 10:59 am

brs je napisal/-a:Tartarinija vgrajuje in servisira podjetje SIGAS
Poglej na: http://www.sigas.si

Uh, sem narobe zapisal. To vem. Zanimajo me bolj praktične izkušnje s katerim od teh serviserjev v Sloveniji.
Še več pametovanj na Mtl blog.

Uporabniški avatar
GUFY
Nov uporabnik

Napisal/-a GUFY Pe mar 15, 2013 1:57 pm

Pozdravljeni, zanima me kako se kaj obnese pri predelavi na plin VW motor in sicer V6 2.8, ki so jih vgrajevali pri golfih IV z 204 KM.

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Pe mar 15, 2013 2:32 pm

Dela bp, sam mal je jeba s placom kam vse zmontirat...

Uporabniški avatar
Doc_
Poznavalec foruma

Kraj: Nekje na Primorskem

Napisal/-a Doc_ Pe mar 15, 2013 3:50 pm

GUFY je napisal/-a:Pozdravljeni, zanima me kako se kaj obnese pri predelavi na plin VW motor in sicer V6 2.8, ki so jih vgrajevali pri golfih IV z 204 KM.

bp , sam žejen je...
Slika

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Pe mar 15, 2013 4:19 pm

Doc_ je napisal/-a:
GUFY je napisal/-a:Pozdravljeni, zanima me kako se kaj obnese pri predelavi na plin VW motor in sicer V6 2.8, ki so jih vgrajevali pri golfih IV z 204 KM.

bp , sam žejen je...

Sej je Artur Štern tud pa kaj :lol:

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking Ne mar 17, 2013 8:15 pm

Petrol je znižal ceno plina 14.03 na 0,798 €/l, na MOL-u je ista cena.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne mar 17, 2013 8:46 pm

Vikking je napisal/-a:Petrol je znižal ceno plina 14.03 na 0,798 €/l, na MOL-u je ista cena.

Fajn tole :D

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Ne mar 17, 2013 8:50 pm

Na MB24 je 0.758 :)

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael To mar 19, 2013 7:42 am

Živjo!

Evo zimske gume (15") smo menjali za letne in obenem je naneslo, da grem tudi prvič od vgradnje plina tankat. Samo beležnje porabe plina za zadnjih 4237 km pravi, da je bila ta 6,91 L / 100 km. Danes pa sem natankal prvič v tem času še 29,50 litra bencina. Board computer mi v avtu laže za nekje 0.2 litra in približna ocena je, da je poraba bencina v prvih dveh kilometrih ko vendarle preklopi na plin okoli 9 litrov = to pomeni, da sem s temi litri prevozil približno 327 km. Če to odštejemo od prevožene razdalje in pustimo isto količino plina, to pomeni porabo nekje 7,5 litra / 100km. Če upoštevam, da je bila poraba avtomobila pred tem nekje 6.3 smo še vedno znotraj obljubljenih 20%. Za bolj točen prikaz porabe plina, vendar pa kaže zelo spodobno.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov