Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Na AC/HC s 3 pasovi v eno smer morajo vozila voziti po skrajnem desnem pasu, ki ni zaseden. 150 €

Vem za ta člen in se ga držim
158
59%
Vem za ta člen, a se ga praktično ne držim
18
7%
Prvič slišim
52
20%
Vedno vozim po prehitevalnem pasu
9
3%
Pravila me ne zanimajo, vozim po občutku in brez oviranja drugih
29
11%

Skupaj glasov : 266

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Re: Telebani na cesti (Anketa)

Napisal/-a IcEm4n Sr jan 22, 2014 10:41 pm

Slika

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a .com Sr jan 22, 2014 10:48 pm

Ali ima še kdo občutek, da povprečna hitrost po 17h drastično pade? Saj razumem, da je konec šihta, pa da so vsi utrujeni, pa vendar... Nobene gužve, kolone, nič.. Normalno polna/prazna cesta, folk pa namesto 90-70, namesto 50-40 itd... Pa speljevanje pri zeleni luči traja do naslednjega intervala... Dejmo dejmo folk, niste sami na cesti, dejmo se mal zmigat!!! :D
| GOLF 6 in 7 | TSI power |

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Sr feb 26, 2014 7:35 pm

v ljubljanskem okolišu se pazite padalca s črnim sfukanim 3-vratnim stilotom, MB tablice. Glede na videno, bi rekel, da gre za nekega mlečnozobega mulčka, ki je požrl vso pamet ;) ;)
Slika

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Napisal/-a .com Sr feb 26, 2014 7:50 pm

IcEm4n je napisal/-a:v ljubljanskem okolišu se pazite padalca s črnim sfukanim 3-vratnim stilotom, MB tablice. Glede na videno, bi rekel, da gre za nekega mlečnozobega mulčka, ki je požrl vso pamet ;) ;)

velemesto Ljubljana bo sama od sebe poskrbela za tega mlečnozobca :!: 8)

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Če mar 06, 2014 9:39 am

Teleban ali ne... Ampak me vseeno zanima, kaj botruje, da ljudje tako vozijo/vozite.

Danes se peljem z rondoja Tomačevo proti Domžalam. Kmalu za rondojem je delovna zapora desnega voznega pasu. Sam sem sicer že z rondoja prišel na levega. In se pelje z menoj vzporedno eno vozilo (znamka, registracija in spol naj bodo anonimni). Ker vem, da bo moral na levo malo popustim na plinu, za menoj ni nobenega. Vse kar je na tem vozilu sedaj za narediti je to, da vklopi levi smernik in se prerazporedi na levi vozni pas, kjer sem mu ustvaril prostor. In kaj se zgodi? Pri hitrosit cca 70 km/h začne občutno pospeševati in riniti pred kombi, ki se vozi pred menoj, kamor sta se preklopili že dve drugi vozili in je sigurno prostora bore malo. Oz. je šel celo med tisti dve vozili.

Kaj imamo? Vozilo, ki močno pospešuje proti zapori in dvema delavcema. Vozila, ki so tesno skupaj in po možnosti poleg vožnje še na telefonu in blokcu (sem jih prehitel kasneje, eden na telefonu, tisti v kombiju na telefonu in na blokcu) in mene, ki sem bil i**** (smo že ugotovili v tej temi, da če vozim po omejitvi se mi ni potrebno prilagajati živemu bogu), ki sem pripravil prostor tistemu vozilu, brez da bi kdorkoli trpel.

Zaradi njegove poteze smo se pa morali trije skoraj ustaviti, da se je zrinil v kolono.

Vem da sem na dolgo pisal sedaj nekaj brezveznega, a iz tega lahko zaključim naslednje (to je zgolj moje domnevanje/razmišljanje):
- razmišljanje v smislu "ah, bo že malo pobremzal" je skrajno egoistično,
- taka dejanja dejansko ustvarjajo gužvo
- in predvsem slabo voljo pri uvidevnih voznikih,
- taki so sigurno vedno prepričani, da so oni storili vse prav in da samo drugi grešijo - kriva sta namreč oba voznika na telefonu.

Zanima me, če ima kdo j***a in bo priznal, da se vidi v opisanem dogodku? Še vedno je to anonimni forum... Ker glede AC in prehitevalnega pasu se je pokazalo, da je tu lep delež takih, ki so na njem s svojimi 130 km/h nedotakljivi, čeprav anketa kaže idealno sliko.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Če mar 06, 2014 7:49 pm

Vem kako se počutiš. Tudi jaz se večkrat takole drugim prilagajam in jim naredim prostor, a se je že zgodilo da je kdo trobil zato... In nato se vedno vprašam iz koga delam budalo, iz sebe ali iz drugih? Najbolj na živce mi pa gre ko koga spustiš in mu je problem pozdravit. Ta trend opažam sploh v Lj, tam kar pričakujejo da ga boš spustil in se mu še klanjal ker je zapeljal pred tabo, izven mest so pa ljudje bolj prijazni in prav veselo pozdravijo.

Sem pa imel v nedeljo enega telebana oz. fu*njenega hypermjlerja. Relacija Škofja Loka - Reteče. Se ustavim na semaforju že v Škofji Loki in iz stranske ulice zelo počasi spelje ena rdeča škatla (pozabil ime avta, oblika kangooja). Na ravnini ga dohitim zlahka ker se "gospod" pelje 50. Ok, to še preživim, šanse za prehitet ni bilo. Pri naslednjem semaforju se spet ustavimo, nakar ta rdeči avto spelje zelo počasi in se peljemo 45!! Seveda ga prehitim in mu trobim kaj se gre. No, možakar seveda takoj začne trobit nazaj in blendat. Si je verjetno mislil kakšna budala sem jaz.
Kaj delajo ljudje na cesti če se ne zmorejo približno normalno peljat? Na regionalni cesti 45 km/h NI normalno! Tak naj raje gre na avtobus.

Uporabniški avatar
TomazK
Novinec

Kraj: Radomlje

Napisal/-a TomazK Če mar 06, 2014 9:55 pm

Da še sam povem prigodo izpred par dni. Se peljem s kolesom po cesti, ki gre čez polja. Kar naenkrat zagledam, kako je nek tvingo s ceste na njivo, pošteno zadriftal v desno potem nazaj na cesto in direkt proti meni. Baba zmešana ga je na moje začudenje nekako ujela. Mislim da je ugotovila da ni sposobna pisati smsov in hkrati še voziti. Volan v levi, telefon v desni roki. :evil:

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Sr apr 02, 2014 5:56 pm

TomazK tega v Range Roverju sicer nevem, če je kdo pred gasilci videl.. bi se pa kar nasmejal http://www.24ur.com/s-terenskim-vozilom ... tical.html
teleban kot se šika :D

Uporabniški avatar
Malner
Nov uporabnik

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Malner Po apr 07, 2014 6:59 am

Jutranje poročilo 7.4.2014 za pot Vrhnika - Ljubljana center ob 7h zjutraj

Megla, vidljivost 300-500. Trije avtomobili brez zadnjih luči in samo en z vsemi meglenkami. Stanje se izboljšuje.
Slika

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Po apr 07, 2014 12:26 pm

Malner je napisal/-a:Trije avtomobili brez zadnjih luči...

Predvidevam, da spredaj s prižganimi dnevnimi lučmi. To je vsakdanja stalnica pa naj si bo megla, dež ali na pol tema. Prednjačijo pa novejši renaulti (clio predvsem), opli, par vozil VAG (Golf VI, star model Octavie,...), sem in tja tudi kaka KIA Ceed itd. (lahko še kdo doda kako drugo znamko, če je opazil). Tako je to, ko je nekaterim tovarnam ob vseh milijonih, vloženih v varnostne sisteme, težko vgraditi en senzor za par €, ki bo opravljal tisto, česar od pametnih pripomočkov razvajen in v tehniko zaverovan folk, več ne zmore... :roll:
Antiznačkar po prepričanju

matejxx
Uporabnik

Napisal/-a matejxx Po apr 07, 2014 12:46 pm

Polo78 je napisal/-a:
Malner je napisal/-a:Trije avtomobili brez zadnjih luči...

Predvidevam, da spredaj s prižganimi dnevnimi lučmi. To je vsakdanja stalnica pa naj si bo megla, dež ali na pol tema. Prednjačijo pa novejši renaulti (clio predvsem), opli, par vozil VAG (Golf VI, star model Octavie,...), sem in tja tudi kaka KIA Ceed itd. (lahko še kdo doda kako drugo znamko, če je opazil). Tako je to, ko je nekaterim tovarnam ob vseh milijonih, vloženih v varnostne sisteme, težko vgraditi en senzor za par €, ki bo opravljal tisto, česar od pametnih pripomočkov razvajen in v tehniko zaverovan folk, več ne zmore... :roll:

Saj nekateri avti imajo te senzorje, toda težava je, da npr. ko je oblačno ali deževno ni dovolj temno za prižig luči. Ne vem zakaj proizvajalci ne morejo narediti, da bi zadnje luči vedno svetile. Ker sedaj se ti lahko pelješ in čisto lepo vidiš brez prižganih luči. Avto, ki pa se pelje za teboj, te pa težje vidi, če je dež. Nasploh to velja za avtocesto.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Sr apr 09, 2014 6:53 pm

Malner je napisal/-a:Jutranje poročilo 7.4.2014 za pot Vrhnika - Ljubljana center ob 7h zjutraj

Megla, vidljivost 300-500. Trije avtomobili brez zadnjih luči in samo en z vsemi meglenkami. Stanje se izboljšuje.

Vidljivost 300-500m dejansko ne rabi zadnjih luči. Če se pelješ 130km/h in če upoštevaš dvo sekundni čas plus zavorno razdaljo imaš vidljivosti dovolj 150m. Če pa nekaterim to ni dovolj pa je očitno čas za obisk dobrega okulista, da malo preveri kako in kaj je z vidom.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr apr 09, 2014 8:38 pm

A polj se ti niti sprednje ne zdijo potrebne? :)
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Napisal/-a .com Sr apr 09, 2014 9:43 pm

~toMmy~ je napisal/-a:A polj se ti niti sprednje ne zdijo potrebne? :)

podnevi ob lepem vremenu ne....

Uporabniški avatar
Malner
Nov uporabnik

Napisal/-a Malner To dec 23, 2014 8:51 pm

Danes sem videl zanimivega BMWja. V popolni temi se je vozil okrog brez zadnjih pozicijskih luči. Sprednje luči so gorele. Pri zaviranju so se prižgale štop lampe. Še tablica ni bila osvetljena.

Za foro sem doma preizkusil svojo Laguno. V vseh treh pozicijah (avtomatika, pozicijske, ročno) so svetile zadnje pozicijske.
Slika

perom
Nov uporabnik

Napisal/-a perom To dec 23, 2014 10:04 pm

sem tudi jaz že opazil in to po celi Evropi. To so stvari, ki naj bi nam olajšale življenje (domnevam, da se gre v tem primeru za okvaro dnevnih luči), v resnici je pa ravno obratno.

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Napisal/-a .com Sr dec 24, 2014 9:28 am

to so takozvane dnevne luči. Nekateri jih sprogramirajo tako, da jim spredaj namesto kakšnih ''ledic'' svetijo zasenčene luči, zadaj pa nič, do pritiska na zavoro. Za podnevi in ob dobri vidljivosti čisto OK, za ponoči pa nikakor, zelo nevarno!! Ampak to dopovedat nekomu, ki je vzel za 7let kredita, da si je lahko privoščil malo ''jači'' avto zgornjega srednjega razreda... nemogoče... Obstaja pa opcija, da niima določen primerek vozila vgrajenega senzorja za svetlobo/dež... Tam je pa potreben zasuk stikala iz 0 na zasenčene luči... Ampak za ta premik potrebuješ najmanj magisterij (8.stopnja izobrazbe)

Uporabniški avatar
Malner
Nov uporabnik

Napisal/-a Malner Po mar 02, 2015 7:44 am

Napis na telebanovem avtomobilu: http://www.violeta.com Kasneje so letele pripombe, zakaj se oglašujejo detergenti. Prispevek sem napisal pred kofetom.

Bela Octavia limuzina. Nima varnostne razdalje, prehiteva po desni.

Pripomba na naslednji post. Po desni je prehiteval kolonono na levem pasu v primeru, ko je bilo med tovornjakoma za par avtov prostora.
Zadnjič spremenil Malner, dne Po mar 02, 2015 12:54 pm, skupaj popravljeno 2 krat.
Slika

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Napisal/-a EX-B Po mar 02, 2015 9:46 am

Malner je napisal/-a:http://www.violeta.com

Bela Octavia limuzina. Nima varnostne razdalje, prehiteva po desni.

Saj ne da je tole prav ali da zagovarjam, ampak jebemo no, ce te ima nekdo prostor prehitet po desni, potem nimas kaj delat na levem pasu, ocitno v tem casu ne prehitevas nobenega, je tako? Zakaj torej nekateri vztrajajo na levem pasu? Ker bodo v naslednji minuti nekje prehitevali tisti kamion na desnem pasu, ki je trenutno se dalec stran? Super, ljubim take voznike.
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Po mar 02, 2015 10:56 am

A sm js glup, al se na tej strani detergenti med sabo dajejo?
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov