Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Re: Avtoplin - stari znanec?

Napisal/-a LaMike To mar 19, 2013 10:41 am

Glede na to, da si natočil 29l bencina predvidevam, da si imel že rezervo vklopljeno. Ne se igrat z rezervo pri bencinu, ker vam bo bencin pumpo uničlo. Vedno naj bo bencin nekje preko 1/4 v rezervoarju, ker samo takrat je bencin pumpa pokrita z gorivom in jo normalno hladi. Govorim iz izkušenj... oops
"this is so euro its asian" by Sam B.

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael To mar 19, 2013 11:20 am

@lamike: hvala za opozorilo, vendar ko sem vozil na bencin sem tankal nekje 41 do 42 litrov - torej je bila noter nekje cetrrina tanka. Lucka mi se ni gorela ... Je se manjkalo do tam... Prilepim kasneje sliko... Menis da je bilo tudi to ze premalo?

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a LaMike To mar 19, 2013 11:33 pm

Kael je napisal/-a:@lamike: hvala za opozorilo, vendar ko sem vozil na bencin sem tankal nekje 41 do 42 litrov - torej je bila noter nekje cetrrina tanka. Lucka mi se ni gorela ... Je se manjkalo do tam... Prilepim kasneje sliko... Menis da je bilo tudi to ze premalo?

Ne, 1/4 ali nad je ok. :) Jaz vedno furam med 1/4 ter 1/2. Nikoli pa ne več pod 1/4. :P
"this is so euro its asian" by Sam B.

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury Sr mar 20, 2013 9:17 pm

No pa smo spet pri G1. Zadnjič se mi je spet lučka za check engine prižgala pri 130kmh, kot sem videl na testerju.

Napaka je presiromašna mešanica. Sem klical in so rekli da bodo spet nastavil. To že v ene 3to. Pol so rekli da možno da so injektorji prepočasni. Sam nekaj ugibajo.

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Če mar 21, 2013 3:21 am

evilfury je napisal/-a:No pa smo spet pri G1. Zadnjič se mi je spet lučka za check engine prižgala pri 130kmh, kot sem videl na testerju.

Napaka je presiromašna mešanica. Sem klical in so rekli da bodo spet nastavil. To že v ene 3to. Pol so rekli da možno da so injektorji prepočasni. Sam nekaj ugibajo.

ma ne ugibajo...verjetno so vsi razlogi in vzroki resnični... samo zmanjkat jih noče...
plin je cnej k bencin

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury Če mar 21, 2013 5:22 am

Saj ravno zato gre ta plinska napeljava ven pa molijo nej boga da mi niso motor kej zajebal...

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Če mar 21, 2013 7:09 am

če ti meče ven prerevno mešanico potem trpijo ventili - vsaj pri motorjih , ki imajo občutljive....
kako pa dokazati morebitne poškodbe na ventili , ki naj bi nastale zaradi plina je pa druga stvar...
plin je cnej k bencin

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury Če mar 21, 2013 7:12 am

Naj bi imel a6 2.4 bolj ojačane ventile zato kao tud ne rab mazanja... Tko so mi rekli pred vgradnjo. Upam da je res.

A ni tko da olje maže ventile?

iziboy
Stalni uporabnik

Kraj: močvirje

Napisal/-a iziboy Če mar 21, 2013 8:58 am

evilfury je napisal/-a:Naj bi imel a6 2.4 bolj ojačane ventile zato kao tud ne rab mazanja... Tko so mi rekli pred vgradnjo. Upam da je res.

A ni tko da olje maže ventile?

Ne gre za moč ventilov, ampak za materiale ki se uporabljajo pri zdelavi ventilov in sedežev. Če so ventili ''premehki'' se brez dodatnega mazanja pri vožnji na plin poškodujejo. Lahko se ''posedejo'' sedeži ali pa požge ventile.
Olje maže stebla ventilov. Dodatki ki se uporabljajo pri plinskih avtomobilih pa skrbijo za ''zapiranje'' zračnosti med ventilom in sedežem ventila, ter za hlajenje. Ta izraz ''mazanje ventilov'' ni glih taprav, ampak sej vemo za kaj gre...
VSE KAR SE DA RAZDRET, SE DA TUD NAZAJ SESTAVIT!

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Če mar 21, 2013 9:01 am

plinaš je napisal/-a:če ti meče ven prerevno mešanico potem trpijo ventili - vsaj pri motorjih , ki imajo občutljive....
kako pa dokazati morebitne poškodbe na ventili , ki naj bi nastale zaradi plina je pa druga stvar...

Pri siromašni mešanici trpijo vsi ventili, ne samo tisti občutljivi. Bolj ko je siromašna mešanica, višje so temperature pri zgorevanju.

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury Če mar 21, 2013 10:12 am

Sm govoru s prinsom in ta motor ne rab dodatnega mazanja ventilov.

Se pravi sem s tem sistemom uniču ventile in sedisca ker je delov prerevno mesanco.

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Če mar 21, 2013 10:40 am

evilfury je napisal/-a:Sm govoru s prinsom in ta motor ne rab dodatnega mazanja ventilov.

Se pravi sem s tem sistemom uniču ventile in sedisca ker je delov prerevno mesanco.

Ja tud to je možno :(

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury Če mar 21, 2013 10:59 am

Pa se to pozna na vožnji, ker avto gre normalno... :(

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Če mar 21, 2013 11:17 am

Najprej se razlika pozna pri hladnem štartu. Motor je nemiren, obrati nihajo, pa tudi vžiga slabše/težje. Ko se segreje je bolje. Se pa lahko to vidi pri meritvi kompresije motorja, ni pa nujno.

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury Če mar 21, 2013 1:43 pm

Takih znakov ni edino ko se peljem po avtocesti in dam gas pri kakšnih 130kmh avto mal trese. Sam pomojem je to vzrok nescentriranosti, čeprav so mi feltne 2x scentriral.

Frips
Nov uporabnik

Napisal/-a Frips Pe mar 22, 2013 9:03 am

praviš, da so ti 3xnastavljali že od vgradnje? Potem nimaš ne vem koliko kilometrov na plin..ali se motim?
Po moje nimaš kaj skrbet....

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury Pe mar 22, 2013 9:11 am

Am ene 20k jih pa že imam...

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury So mar 23, 2013 10:46 am

V današnjem delu sobotnem piše, da ima tudi fiat težave s to check engine lučko v tovarniško vgrajenem plinskem sistemu. Takrat kadar avto preganaš ali pa kadar plin vsebuje premalo propana naj bi prišlo do prerevne mešanice in takrat ecu javi to napako. Pri fiatu takrat računalnik samodejno preklopi na bencin, če pride do tega. Ima pa veliko audijev na plin enake težave...

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy So mar 23, 2013 12:02 pm

Največkrat prerevna mešanica ni problem samega plina, ampak napačne kalibracije ali slabe/nezmogljive naprave. Največkrat...ne pa vedno...

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury So mar 23, 2013 12:19 pm

Potem pa ne znajo audijev in podobnih premijskih karjol pravilno nastavit.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov