Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Na AC/HC s 3 pasovi v eno smer morajo vozila voziti po skrajnem desnem pasu, ki ni zaseden. 150 €

Vem za ta člen in se ga držim
158
59%
Vem za ta člen, a se ga praktično ne držim
18
7%
Prvič slišim
52
20%
Vedno vozim po prehitevalnem pasu
9
3%
Pravila me ne zanimajo, vozim po občutku in brez oviranja drugih
29
11%

Skupaj glasov : 266

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Re: Telebani na cesti (Anketa)

Napisal/-a DePalmo Po mar 02, 2015 12:39 pm

To sem se tut js vprašu :D

proceed31
Nov uporabnik

Napisal/-a proceed31 Pe mar 06, 2015 2:37 pm

LJMF832, srebrn Yaris, not baba na telefonu, veter piha na polno, po obvoznici v smeri kozarje 160+km/h, 2x prehitevanje po odstavnem pasu, en avstrijc z a4ko je komaj zabremzal, za njim šlepar zapeljal na odstavnega drugače bi zdrobil avstrijca. Pelje mimo odcepa brdo 70km/h po prehitevalnem kdorkoli sepribliža začne na polno bremzat. Pospeši na 150 in zavije na severno obvoznico, na odcepu Dravlje izsili s prehitevalnega avto na voznem ki je zavijal in šlepar ki se vključuje, nevem če je bilo pol metra pa bi počilo. Vozi proti semaforju, zapelje čez rdečo prvič iz obvoznice na vodnikovo, zavije levo spet čez rdečo - c3jka iz smeri majorja lavriča komaj zabremza in trobi. Pelje po vodnikovi, že pri pošti se na daleč prižge rdeča, na omejitev 40 pospeši do cca 90 in zbije skoraj šolarja, ki prečka cesto. Na rdeči ustavi in trobi avtu odspredaj naj spelje čez rdečo. Stopim iz avta in ženska po nasprotnem pasu zapelje čez križišče pri rdeči, sreča, da ni nobenega bilo z nasprotne smeri ali njene desne/leve. Jaz sem čakal na rdeči, peljala je v smeri Pržana. Ne morem verjet, po drugi strani pa bolje za njo, da ni počakala na semaforju, ker bi ji vzel ključ od avta.

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Pe mar 06, 2015 2:42 pm

Kot bi bral scenarij za Die Hard :) kako ti je pa ratalo bit skus za njo, če je toliko rdečih prevozila?
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Pe mar 06, 2015 4:32 pm

proceed31 je napisal/-a:LJMF832, /.../ po drugi strani pa bolje za njo, da ni počakala na semaforju, ker bi ji vzel ključ od avta.

Ti pa njej na riti, skozi vse semaforje...

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Pe mar 06, 2015 6:31 pm

Ta teden sem videl nešteto pacientov po LJ, ki so se po pasu npr. za zaviti desno peljali do semaforja mimo stoječe kolone na levi, počakali nekaj sekund in nato speljali na levo pred kolono :roll: Čakam, da mi bo nekdo od teh en dan živc ven potegnu in ga bom usul na sredi ceste...

Podobna zadeva še danes ob dveh na tivolski v LJ. Kolona na obeh pasovih proti centru, zadaj sem zaslišal rešilca, jaz in še eden pred mano sva se oba umaknila skrajno levo, ene 5 idiotov nas je pa prehitelo lepo po desni :roll: pred semaforjem so se ustavili, rešilec je čakal za njimi, oni pa kot da ni nič :huh:

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a .com Pe mar 06, 2015 6:33 pm

In policaji, namesto da bi delali red ter kaznovali te imbecile, lepo stojijo nekje na sončku na VARNEM odseku ali odcepu ter merijo z radarjem...

* želel sem napisati BUTALCI
Zadnjič spremenil .com, dne Pe mar 06, 2015 6:53 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
| GOLF 6 in 7 | TSI power |

Aesthetics
Stalni uporabnik

Napisal/-a Aesthetics Pe mar 06, 2015 6:37 pm

Danes so bili še posebaj aktivni na Šmartinski, iz smeri obvoznice.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe mar 06, 2015 7:01 pm

proceed31 je napisal/-a:LJMF832, srebrn Yaris, not baba na telefonu, veter piha na polno, po obvoznici v smeri kozarje 160+km/h, 2x prehitevanje po odstavnem pasu, en avstrijc z a4ko je komaj zabremzal, za njim šlepar zapeljal na odstavnega drugače bi zdrobil avstrijca. Pelje mimo odcepa brdo 70km/h po prehitevalnem kdorkoli sepribliža začne na polno bremzat. Pospeši na 150 in zavije na severno obvoznico, na odcepu Dravlje izsili s prehitevalnega avto na voznem ki je zavijal in šlepar ki se vključuje, nevem če je bilo pol metra pa bi počilo. Vozi proti semaforju, zapelje čez rdečo prvič iz obvoznice na vodnikovo, zavije levo spet čez rdečo - c3jka iz smeri majorja lavriča komaj zabremza in trobi. Pelje po vodnikovi, že pri pošti se na daleč prižge rdeča, na omejitev 40 pospeši do cca 90 in zbije skoraj šolarja, ki prečka cesto. Na rdeči ustavi in trobi avtu odspredaj naj spelje čez rdečo. Stopim iz avta in ženska po nasprotnem pasu zapelje čez križišče pri rdeči, sreča, da ni nobenega bilo z nasprotne smeri ali njene desne/leve. Jaz sem čakal na rdeči, peljala je v smeri Pržana. Ne morem verjet, po drugi strani pa bolje za njo, da ni počakala na semaforju, ker bi ji vzel ključ od avta.

Si prepričan, da ni hitela recimo po otroka v vrtec, kateremu se je kaj hudega naredilo? Malo mi je čudno, da bi celo pot nekdo tako norel in izzival.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a .com Pe mar 06, 2015 7:16 pm

vseeno NIČ ne opravičuje tega, kar je napisano.... upam, da je to kristalno JASNO....
| GOLF 6 in 7 | TSI power |

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Pe mar 06, 2015 8:56 pm

nebivedu je napisal/-a:
proceed31 je napisal/-a:LJMF832, srebrn Yaris, not baba na telefonu, veter piha na polno, po obvoznici v smeri kozarje 160+km/h, 2x prehitevanje po odstavnem pasu, en avstrijc z a4ko je komaj zabremzal, za njim šlepar zapeljal na odstavnega drugače bi zdrobil avstrijca. Pelje mimo odcepa brdo 70km/h po prehitevalnem kdorkoli sepribliža začne na polno bremzat. Pospeši na 150 in zavije na severno obvoznico, na odcepu Dravlje izsili s prehitevalnega avto na voznem ki je zavijal in šlepar ki se vključuje, nevem če je bilo pol metra pa bi počilo. Vozi proti semaforju, zapelje čez rdečo prvič iz obvoznice na vodnikovo, zavije levo spet čez rdečo - c3jka iz smeri majorja lavriča komaj zabremza in trobi. Pelje po vodnikovi, že pri pošti se na daleč prižge rdeča, na omejitev 40 pospeši do cca 90 in zbije skoraj šolarja, ki prečka cesto. Na rdeči ustavi in trobi avtu odspredaj naj spelje čez rdečo. Stopim iz avta in ženska po nasprotnem pasu zapelje čez križišče pri rdeči, sreča, da ni nobenega bilo z nasprotne smeri ali njene desne/leve. Jaz sem čakal na rdeči, peljala je v smeri Pržana. Ne morem verjet, po drugi strani pa bolje za njo, da ni počakala na semaforju, ker bi ji vzel ključ od avta.

Si prepričan, da ni hitela recimo po otroka v vrtec, kateremu se je kaj hudega naredilo? Malo mi je čudno, da bi celo pot nekdo tako norel in izzival.

če bi se mu kaj hudega naredilo mu ona nič ne more pomagat.
tko da bi vrjetn že rešilc ponj prišel.
ona je pa z vožnjo hotla ubit sebe pa še kerga,po pa vrjetn nebi več vidla otroka..
Ni vse res kar napišem

blaz2013
Stalni uporabnik

Napisal/-a blaz2013 Pe mar 06, 2015 9:14 pm

Jaz pa zadnje čase opažam da veliko žensk zelo hitro vozi oziroma velikokrat divjajo. Le kaj jim je. O teh butastih telefonih pa tako škoda besed. Skoraj vsak čepi na telefonu v avtu ko se vozi.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe mar 06, 2015 9:45 pm

.com je napisal/-a:vseeno NIČ ne opravičuje tega, kar je napisano.... upam, da je to kristalno JASNO....

abbe je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:

če bi se mu kaj hudega naredilo mu ona nič ne more pomagat.
tko da bi vrjetn že rešilc ponj prišel.
ona je pa z vožnjo hotla ubit sebe pa še kerga,po pa vrjetn nebi več vidla otroka..

Seveda da nič ne opravičuje njene vožnje.

Sam sem imel ravno obraten primer. Z motorno žago sem se urezal v nogo in me je žena peljala v klinični center, ker je bilo tako hitreje. Rešilec bi namreč potreboval do naju 45 minut, kar je bilo za tako ureznino preveč in sva se v trenutku odločila, da bova midva hitreje s svojim terencem v kliničnem kot oni z rešilcem do naju in potem nazaj.

Seveda se je našel kmetavz z golfom, ki naju na regionalki ni hotel spustiti naprej, pa čeprav je bila omejitev 90, je vozil nekje 75 do 80 in naju oviral. Ko sva ga hotela prehiteti, se nama je nastavljal na sredino ceste in vsakič ko sva se midva premaknila se je tudi on, tako da ga niti prehiteti nisva mogla. Končno je prišel dolg oster ovinek (poznava cesto na pamet) in ob strani travnik, da sva midva lahko sekala ovinek kar čez travnik in s tem prehitela kretena. Pa nisva nič norela, hitrosti so bile malo čez omejitev in brez oviranja ali spravljanja drugih v nevarnost.

Samo povem, da kdaj je kdo tudi na nujni vožnji. Seveda je problem če spravlja druge v nevarnost (tega tudi z rešilcem ne smejo delat), ampak ko si v tisti fazi pač ne razmišljaš o tem. Zato pa je treba tudi na take paziti.
Old subarus never die, they just get faster!

proceed31
Nov uporabnik

Napisal/-a proceed31 Po mar 09, 2015 4:11 pm

gecco je napisal/-a:Kot bi bral scenarij za Die Hard :) kako ti je pa ratalo bit skus za njo, če je toliko rdečih prevozila?

Ker so se 5 sekund za tem prižgale zelene - smer obvoznica-vodnikova. Ko sem zavil v smer Pržana, je že obvozila šolarja in bremzala proti naslednjemu semaforju - po ravnini sem ga potegnil za njo, ker sem jo mislil nakloftat a je šla spet čez rdečo-Pred mano pa drug avto in rdeč semafor in sem mogel čakat. Jaz bi rekel, da je bila ženska koma nabasana, ker tudi če si nevem kakšen divjak, takšnih bedarij ne boš šel delat, razen če ti je prioriteta se zabit ali naredit v čimkrajšem časovnem obdobju čimveč sranja.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To mar 10, 2015 1:09 am

.com je napisal/-a:to so takozvane dnevne luči. Nekateri jih sprogramirajo tako, da jim spredaj namesto kakšnih ''ledic'' svetijo zasenčene luči, zadaj pa nič, do pritiska na zavoro. Za podnevi in ob dobri vidljivosti čisto OK, za ponoči pa nikakor, zelo nevarno!! Ampak to dopovedat nekomu, ki je vzel za 7let kredita, da si je lahko privoščil malo ''jači'' avto zgornjega srednjega razreda... nemogoče... Obstaja pa opcija, da niima določen primerek vozila vgrajenega senzorja za svetlobo/dež... Tam je pa potreben zasuk stikala iz 0 na zasenčene luči... Ampak za ta premik potrebuješ najmanj magisterij (8.stopnja izobrazbe)

Zadnje čase so novi Renoji tudi v dežju in zelo oblačnem vremenu pogumno vozijo samo z LED-icami... Mogoče ne bi bilo slabo, da opozorite (predvsem starejše) lastnike, ki jih poznate, da to ni ravno najbolj varno...
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Malner
Nov uporabnik

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Malner Če okt 29, 2015 5:06 pm

Danes sem prehitel voznico v Cliotu z dnevnimi lučmi. Ko sem ji poblinkal z zadnjo meglenko je prižgala kratke luči. Za to je morala spustiti volan, saj je z drugo roko držala telefon.

Je pa par minut prej za mano vozila druga voznica Cliota, ki je po Barjanski cesti vozila med semaforji s telefonom pod nagnjeno glavo in sendvičem v roki. Ženske zanjo res delati več stvari naenkrat. Če bi se mi zaletela v rit bi lahko rekel, da je delela štiri stvari naenkrat.

Moški tudi nismo od muh. Srečal sem že tipa ki je na javnem stranišču uriniral in govoril po telefonu. Meni se to zdi skrajno neokusno.
Slika

Uporabniški avatar
Fnatic
Uporabnik

Ah ti vozniki - divji in nespametni

Napisal/-a Fnatic Če mar 03, 2016 6:22 pm

Spoštovani voznik srebrno zlate Alfe Romeo (mislim da 156, registracije se ne spomnim) upam, da si boš do konca svojega bednega življenja zapomnil mojega zelenega Hyundai Accenta. Mislim, da je voznik eden izmed uporabnikov tega foruma ampak ga ne bom posebej izpostavljal, če se slučajno motim.
Takole, zelo mi je žal, da nisi imel še malenkost bližjega srečanja z mojim zadnjim odbijačem. Če si ti nesposoben voznik in te moti, da te avto s pol manj konjenice prehiteva, ne bodi i**** in ne počni tega, kar si danes. Proti rondoju Tomačevo iz smeri Črnuč se mi postaviš na sredo črte (cestišča) zato, da te ja ne bom prehitel. In, ko mi to le uspe, saj ne mislim vozit 50km/h za tabo, si živčen, ker te je tak ''slabič'' od avta prehitel (saj poznaš tamkajšnjo omejitev??) Zato se moraš začet pi**it, mi kazat sredinca in mi vozit 5cm za ritjo. Bravo.
Vedel si, da se ti kasneje nisem mogel umaknit, saj je bil desni pas zaseden in si raje preizkušal mojo potrpežljivost (btw še enkrat, saj poznaš omejitve kajne? In ti nevarna vožnja ne bo nič pomagala, če je 100m naprej rdeča luč). Mi je žal, da nisem močneje zavrl (reflekse imaš obupno slabe mimogrede, sem opazil kasneje)..Nato pa me še pri vstopu na obvoznico na vsak način hočeš izsilit. Lej mulo, ne zaslužiš si s takim načinom vožnje ne avta ne izpita.
Ne zaslužiš si bit na cesti. Če si ti tak je**č, da mora bit cesta tvoja in pika, pojdi na Grobnik in se malo zdirkaj in spucaj. Ko pa sem jaz vozim domov iz službe, pa si samo želim prijetne mirne vožnje tistih 20km..ne pa da mi taki idi*t,i kot si ti, delajo ''štalo'' na cesti, ker so nesposobni.

Verjetno te bom na tej trasi še kdaj srečal in ti že sedaj povem: če misliš špilat takega frajerja še kdaj, ne boš ''poljubil'' samo mojega odbijača ampak tudi mojo pest. Imej jaj*a in se javi, ali pa se požri in se nauči lepo vozit z rokami na volanu, brez kriljenja.

P.S.: zelo lepo napisano, glede na njegovo obnašanje in mojo jezo. Sem se potrudil ,da nisem preveč preklinjal ali grdo pisal.
P.S.S.:mislim, da mi kamera ni ''laufala'' ampak bom preveril. Če je posnetek, ga bom objavil. Da boš videl, kaj počneš na cesti.

lp
Ba-dum tssssssss =P

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Pe mar 04, 2016 9:24 am

Žal prepogosto dogajanje na cestah, najprej jajcanje, potem pa iz užaljenosti "F1 mode", še najbolj "prijetno", ko nekoga prehitevaš na navadni cesti, pa ti začne pritiskat. Privat sem se za takšne primere oborožil s pravo konjenico, službeno je pa še vedno problem. Ne razumem, zakaj je tak problem držat svoj tempo in mir.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Fnatic
Uporabnik

Napisal/-a Fnatic To mar 08, 2016 9:04 am

Točno to. Vedno se umaknem vsakemu, ki me skuša prehitet ali pač je samo malo hitrejši. Vem, da moj avto ni raketa in ne delam problemov. Ampak za boga, če te že prehitevam, ne mi takih počet potem, ker si užaljen. To res ni normalno. Saj priznam, vsi delamo kdaj napake, tudi jaz. Ampak se opravičim ali pa vsaj umaknem. Tole je bil pa višek vseh viškov. No ja, brez veze se razburjat res..Sej ga morda ta teden še kaj srečam in poročam.
Ba-dum tssssssss =P

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi To mar 08, 2016 3:52 pm

To je na našem koncu itak stalnica. Zadnje čase se mi zdi, da je prav "živčno" stanje na cestah.
Če koga začneš prehitevat ti po gasu stopi. Sem tudi jaz že to doživel, da sem enga prehiteval, ker je vozil pač krepko pod omejitvijo. Samo v tistem trenutku ko sem bil ob njemu je pa na gas stopil. :roll:
Opažam tudi, da je moderno "10"cm za ritjo vozit... :roll: Samo takih sem ene par že naučil "reda" in kulture na cesti. Oziroma vsaj tist moment je delovalo. Čeprav tega raje ne počnem.

Predvsem pa je sedaj očitno v modi sekanje ovinkov... Prejšnji teden doživel situacijo katera bi se zelo slabo končala za vse udeležene!
Za vse ki to delajo: če ne znate speljat ovinka pri "100" km/h po svojem pasu znižajte hitrost ne pa da nasproti vozeči rešujejo situacijo!

To je na dnevnem sporedu. Zadnjič je bilo pa kar kritično.

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio To mar 08, 2016 7:53 pm

tomzzi je napisal/-a: Samo takih sem ene par že naučil "reda" in kulture na cesti.

Tole pove vse o stanju na naših cestah.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov