Debate, ki niso vezane na ostala področja...

brs
Novinec

Re: Avtoplin - stari znanec?

Napisal/-a brs Pe apr 12, 2013 7:31 pm

Lipovsek je napisal/-a:
iziboy je napisal/-a:
brs je napisal/-a:Zanimivo, da ima tudi podjetje IQ Sistemi, ki je pri nas uradni vgrajevalec PRINSa kot osnovno dejavnost :" G46.470 - Trgovina na debelo s pohištvom, preprogami in svetili"
Ravno zato se jaz pred dvema letoma ko sem se odločal kaj vgraditi nisem odločil za PRINS, saj nisem želel, da mi to vgradi nekdo, ki mu je osnovna dejavnost to.

Odločil sem se za ZAVOLI in do sedaj sem bil po vgradnji samo enkrat na servisu po 20000 kilometrih.

Pa si se prepričal sam kaj dejansko delajo ali si samo prebral na netu?!
Govori o kvaliteti plinske naprave ko boš imel 200.000 km brez težav, kajti 20.000 je veliko premalo za oceno kvalitete. Sem že enkrat prej omenil, prvih 50k km so vsi enako (ne)problematični, potem pa se z leti in kilometri pokaže kakovost. Dugače pa jih ima moj Prins že 140.000, v tretjem avtu, brez težav. Pa tudi kakšen servis sem izpustil...
Sem imel tudi jaz sistem Prins montiran v vozilu (IQ LIGHTS), pa je bilo katastrofalno. Poleg tega, da so mi na astri šli ventili, mi je svetila lučka lamda vedno (razen takrat, ko sem bil pri njih na servisu, so mi jo vgasnili, pa se je posvetila za 40 km). Prins serviser mi je zagotavljal, da je to zaradi čistega izgorevanja, pa sem imel na koncu problem ventilov. Je pa moj brat iz Nenčije imel s Prinsem drugačne izkušnje. Zaključujem, da Prins je dober sistem, samo ne vgrajen v Sloveniji.
Zato sedaj posegam po konkurenčnih produktih iste kvalitete, a boljše kvalitete vgradnje in servisa (ker sem pač omejen na vožnjo po Sloveniji)!

Čudno mi je to, da ti na PRINSU niso uredili tega, da ti lučka check engine ne gori več!
Koliko krat si bil na servisu pri njih?
Do sedaj so še vsi napisali da so jim avto na PRINSovem servisu zrihtali tako da me to res preseneča.
Si imel Valve care?
Kolikor vem imajo na PRINS garancijo če si pri njih vgradil in če uporabljaš Valve care in redno servisiraš sistem pri njih.
So ti priznali to garancijo na PRINSU?
Res sem presenečen o tej tvoji izkušnji.
Do sedaj so uporabniki PRINSa hvalili ne samo sistem, ampak tudi uraden PRINS servis pri nas.
Predlagam da nam napišeš o tem še kaj več.

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Pe apr 12, 2013 10:18 pm

Lipovsek je napisal/-a:
iziboy je napisal/-a:
Pa si se prepričal sam kaj dejansko delajo ali si samo prebral na netu?!
Govori o kvaliteti plinske naprave ko boš imel 200.000 km brez težav, kajti 20.000 je veliko premalo za oceno kvalitete. Sem že enkrat prej omenil, prvih 50k km so vsi enako (ne)problematični, potem pa se z leti in kilometri pokaže kakovost. Dugače pa jih ima moj Prins že 140.000, v tretjem avtu, brez težav. Pa tudi kakšen servis sem izpustil...
Sem imel tudi jaz sistem Prins montiran v vozilu (IQ LIGHTS), pa je bilo katastrofalno. Poleg tega, da so mi na astri šli ventili, mi je svetila lučka lamda vedno (razen takrat, ko sem bil pri njih na servisu, so mi jo vgasnili, pa se je posvetila za 40 km). Prins serviser mi je zagotavljal, da je to zaradi čistega izgorevanja, pa sem imel na koncu problem ventilov. Je pa moj brat iz Nenčije imel s Prinsem drugačne izkušnje. Zaključujem, da Prins je dober sistem, samo ne vgrajen v Sloveniji.
Zato sedaj posegam po konkurenčnih produktih iste kvalitete, a boljše kvalitete vgradnje in servisa (ker sem pač omejen na vožnjo po Sloveniji)!

astre so na ventilih vsaj tolk slabe kot clioti ...al pa še slabše... če bi se kaj pozanimal , gredo na astrah ventili tudi ko peljejo samo na bencin - tako da je tako obveščanje ostalih kar malce khmmm....

tvoj brat iz nemčije je imel prins-a na enaki astri ??? - prosim za odgovor..res...

pa še za model astre bi te prosil ter letnik.....ter kilometre ob vgradnji ter koliko si jih naredil potem na plinu ... da si lahko ustvarimo bolj jasno sliko ...če lahko seveda...
plin je cnej k bencin

darkoan
Nov uporabnik

Napisal/-a darkoan So apr 13, 2013 3:43 pm

Lepo pozdravljeni poznavalci plina, jaz sem namreč čisto nov na tem področju, zato potrebujem vaš nasvet. :D

Kateri elektronski sistem mazanja ventilov mi priporočate?

Trenutno imam samo tisto plastično steklenico od FlashLuba, ki pa nima niti opozorilne lučke za nizek nivo.
Avto je Ford Fiesta letnik 2008 z vgrejenim Tartarini plinskim sistemom.

bomber111
Novinec

Napisal/-a bomber111 Ne apr 14, 2013 7:22 am

Včeraj sem tankal plin na Hrvaškem (Zagreb) po ceni 5,10 HRK za liter. Ker sem plačal s kartico so mi obračunali srednji menjalni tečaj zako da me je 57,4 litra stalo 38,52 evra. Nadvse ugodno, bom pa videl kako bo s porabo na hrvaški plin. Razlika v ceni za skoraj poln tank pa dobrih 6 eurov.

Gregor Humar
Nov uporabnik

Napisal/-a Gregor Humar Ne apr 14, 2013 8:43 am

Kar je 0,671 EUR / liter, da prihranim ostalim preračunavanje.

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury Ne apr 14, 2013 8:50 am

A imajo na Hrvaškem tud da moraš držat gumb, ko tankaš plin? Do sedaj tega nisem videl samo v Bosni, tam imajo namreč stikalo 0 pa 1 heh...

rs5
Novinec

Napisal/-a rs5 Ne apr 14, 2013 12:01 pm

Na hrvaškem petrolu moraš držat gumb/so iste pumpe kot prinas na nekaterih drugih pa stikalo obrneš pa samo tanka ko je poln pa samo obrneš na 0.Po njihovem zakonu pa ti morajo oni tankat no v zadru na petrolu sem si kar sam natankal pa ni bilo kake jeze samo me je prijazno opozoril kako je pri njih.Sem pa tudi že doživel ko mi je prodajalec natankal potem je pa vzel voki-toki in povedal v trgovino za koliko kuna se je natankal. :roll:

darkoan
Nov uporabnik

Napisal/-a darkoan Ne apr 14, 2013 12:56 pm

Kje kupiti FlashLube najugodneje oz. kje ga kupujete vi in koliko litrov se ga sploh splača vzeti skupaj? (mogoče v Avstriji, ali raje kar preko spleta na Ebayu...)

Henry_123
Nov uporabnik

Napisal/-a Henry_123 Ne apr 14, 2013 5:23 pm

Živijo,

Rabim pomoč. Pri IQ sistemi so mi vgradili avtoplinski sistem v Audi A4. Že od samega začetka mi avto "cuka". Ker mi na PRINS-ovem servisu ne znajo popraviti njihove napake sprašujem vas, kam lahko peljem avto pregledat/popravit. Poznate kakšnega zaneslivega serviserja?

Hvala za odgvor!

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Ne apr 14, 2013 5:42 pm

Henry_123 je napisal/-a:Živijo,

Rabim pomoč. Pri IQ sistemi so mi vgradili avtoplinski sistem v Audi A4. Že od samega začetka mi avto "cuka". Ker mi na PRINS-ovem servisu ne znajo popraviti njihove napake sprašujem vas, kam lahko peljem avto pregledat/popravit. Poznate kakšnega zaneslivega serviserja?

Hvala za odgvor!

mogoče pa ni vzrok plinska naprava ... največkrat se pokaže slaba elektrika šele na plinu medtem ko na bencinu še dela brez problema...vžigalne tuljave , svečke...teh problemov pa na žalost plinska diagnostika ne pokaže...

pa enkrat si zapomnite nekaj no ... ne samo tip avta - predvsem je važno kateri motor imaš vgrajen ter katero plinsko napravo si dal vgraditi : vsi , vsi-di ali dlm ?
plin je cnej k bencin

car fan
Nov uporabnik

Napisal/-a car fan Ne apr 14, 2013 8:49 pm

Nekaj podobnega sem občutil tudi sam in ugotovil, da so tej iq sistemi dobri sam na forumu in sem bil pred leti zaveden zaradi nekaterih forumašev, ki se oh in sploh spoznajo na vsako temo...jaz pa jim brezpogojno verjel in se "namazal" na med! Tudi pr meni je blo vse drugo krivo in mi niso mogli zrihtat. Zato sem avto prodal tist model je pa nekak to v Italiji pol končno uštimal. Brez, da bi karkoli drugega na motorju delali, kakor so meni tuki zatrjevali. Tako, da žal ti tu ne znam pomagat. Me pa zanima sledeče, pred kratkim sem zamenjal svojega 530d z 530i in seveda je vožja božanska proti prejšnjemu "traktorju"...kljub slabi izkušnji od prej pa zmeraj bolj razmišljam o plinu, ker je pa poraba cca 2 litra večja! Nagibam se pa predvsem med sistemom G1 ali Zavoli. Predvsem G1, ker je Zavoli za moj žep skor malo predrag...imam pa dva soseda, ki nista ravno najbolj zadovoljna prav z G1 sistemom :( Baje je primeren bolj za švoh avte! A ima kdo kak komentar z podobnim avtom? Pa naj mi odgovorijo samo tisti z dejanskimi izkušnjami in naj ne odgovarjajo vsi drugi, ki kao neki veste o avto plinu, ker dva krat ne bom nasedel "vaškim čenčam"!!!

veqlargh
Nov uporabnik

Napisal/-a veqlargh Po apr 15, 2013 6:24 am

darkoan: jaz sem naročil mazalno tekočino tu: http://www.gasshoponline.com/epages/614 ... cts/216393

Drugače je pa res zanimivo, kako je lahko takoj kriv avto, če je pravi sistem, ali pa sistem, če ni pravi sistem.

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury Po apr 15, 2013 8:17 am

@car fan:

Imam predelanga a6 2.4 v6 pri g-1 in od vgradnje torej eno leto nazaj imam težave. Avto je cukal in se ugašal ali pa sploh ni delal na plin. Prvo so mi zamenjal ECU za plin, ker naj bi ga zalila voda. Potem je bila predtrgana napeljava, zato naj bi tudi crkaval. Imel sem ga pri njih kakih 8x. Nazadnje pa sem jim rekel, da nej mi zrihtajo rentacar in naj tega temeljito pregledajo. No potem so zamenjal vseh 6 injektorjev za ene boljše in zdaj kot kaže avto dela.

Veliko živcev sem zgubil zaradi njih, avto je pa na bencin delal vedno brez problema.

ah82
Nov uporabnik

Napisal/-a ah82 Po apr 15, 2013 10:25 am

Če niste opazili imajo na Petrolu novo akcijo, in sicer, da če pri njih vzameš elektriko dobiš liter goriva za 10 ceneješ...to pomen, da dobiš plin za 0,67 evra/liter...najceneje.

Uporabniški avatar
rutenka
Novinec

Napisal/-a rutenka Po apr 15, 2013 10:50 am

Če sem prav prebral aneks k pogodbi dobiš popust samo za 400l goriva, kar je skupno 40€ popusta. Koliko pa je njihova elektrika ugodna pa ne vem.
lakom lačen hoče papico

ah82
Nov uporabnik

Napisal/-a ah82 Po apr 15, 2013 12:12 pm

Pri štromu so eni najbolj ugodnih...s tistimi pikami vem, da so bili najbolj ugodni.

car fan
Nov uporabnik

Napisal/-a car fan Po apr 15, 2013 12:23 pm

@evilfurly
Hvala...fer povedano in takšne in podobne infote tudi po večini dobivam. Tudi znanec, ki dela na g1 je sam dost pošteno povedal, da je njihov sistem bolši za "švohnej" in mal bol stare avte, ki niso tako občutljivi in nalovdani z novostmi. Bojo pa v bodoče razvili močnejši in bolši uparjalnik, ki naj bi bil v sami svetovni špici. Držim pesti in upam, da fantom tokrat res rata in jih ne bodo samo besede, kot do sedaj. No mi je žal za tvoje neušečnosti, ker sem imel že jaz podobne in vem, kako je to :( Grem pa danes sprobat 645i z Zavolijem, da vidim, če je res to to ;) Javim

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury Po apr 15, 2013 1:51 pm

Upam da bomo tega novega uparjalnika deležni tudi dosedanji lastniki njihovega sistema.

car fan
Nov uporabnik

Napisal/-a car fan Po apr 15, 2013 8:51 pm

@evilfurly...upam, da ti bojo ;) Drugač me je pa dans sproban avto prijetno presenetil. Razen če ni tista lučka in na zelenem(plin) ali rumenem (bencin) kr tako in je dejansko sam na bencinu :D :D :D
@mad...a maš mogoče še ti kakšno "pametno" za močnejši avto? (prosim sam preverjene infote) Kaj o sistemu Zavoli oziroma, da bi bil vsaj neki v tem rangu sam mal cenej???

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Po apr 15, 2013 9:17 pm

car fan je napisal/-a:Nekaj podobnega sem občutil tudi sam in ugotovil, da so tej iq sistemi dobri sam na forumu in sem bil pred leti zaveden zaradi nekaterih forumašev, ki se oh in sploh spoznajo na vsako temo...jaz pa jim brezpogojno verjel in se "namazal" na med! Tudi pr meni je blo vse drugo krivo in mi niso mogli zrihtat. Zato sem avto prodal tist model je pa nekak to v Italiji pol končno uštimal. Brez, da bi karkoli drugega na motorju delali, kakor so meni tuki zatrjevali. Tako, da žal ti tu ne znam pomagat. Me pa zanima sledeče, pred kratkim sem zamenjal svojega 530d z 530i in seveda je vožja božanska proti prejšnjemu "traktorju"...kljub slabi izkušnji od prej pa zmeraj bolj razmišljam o plinu, ker je pa poraba cca 2 litra večja! Nagibam se pa predvsem med sistemom G1 ali Zavoli. Predvsem G1, ker je Zavoli za moj žep skor malo predrag...imam pa dva soseda, ki nista ravno najbolj zadovoljna prav z G1 sistemom :( Baje je primeren bolj za švoh avte! A ima kdo kak komentar z podobnim avtom? Pa naj mi odgovorijo samo tisti z dejanskimi izkušnjami in naj ne odgovarjajo vsi drugi, ki kao neki veste o avto plinu, ker dva krat ne bom nasedel "vaškim čenčam"!!!

ker stroj si pa imel s prinsom?
plin je cnej k bencin
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot], tomzzi in 9 gostov