Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Lipovsek
Nov uporabnik

Re: Avtoplin - stari znanec?

Napisal/-a Lipovsek Po apr 15, 2013 10:23 pm

plinaš je napisal/-a:
Lipovsek je napisal/-a:
iziboy je napisal/-a:
Pa si se prepričal sam kaj dejansko delajo ali si samo prebral na netu?!
Govori o kvaliteti plinske naprave ko boš imel 200.000 km brez težav, kajti 20.000 je veliko premalo za oceno kvalitete. Sem že enkrat prej omenil, prvih 50k km so vsi enako (ne)problematični, potem pa se z leti in kilometri pokaže kakovost. Dugače pa jih ima moj Prins že 140.000, v tretjem avtu, brez težav. Pa tudi kakšen servis sem izpustil...
Sem imel tudi jaz sistem Prins montiran v vozilu (IQ LIGHTS), pa je bilo katastrofalno. Poleg tega, da so mi na astri šli ventili, mi je svetila lučka lamda vedno (razen takrat, ko sem bil pri njih na servisu, so mi jo vgasnili, pa se je posvetila za 40 km). Prins serviser mi je zagotavljal, da je to zaradi čistega izgorevanja, pa sem imel na koncu problem ventilov. Je pa moj brat iz Nenčije imel s Prinsem drugačne izkušnje. Zaključujem, da Prins je dober sistem, samo ne vgrajen v Sloveniji.
Zato sedaj posegam po konkurenčnih produktih iste kvalitete, a boljše kvalitete vgradnje in servisa (ker sem pač omejen na vožnjo po Sloveniji)!

astre so na ventilih vsaj tolk slabe kot clioti ...al pa še slabše... če bi se kaj pozanimal , gredo na astrah ventili tudi ko peljejo samo na bencin - tako da je tako obveščanje ostalih kar malce khmmm....

tvoj brat iz nemčije je imel prins-a na enaki astri ??? - prosim za odgovor..res...

pa še za model astre bi te prosil ter letnik.....ter kilometre ob vgradnji ter koliko si jih naredil potem na plinu ... da si lahko ustvarimo bolj jasno sliko ...če lahko seveda...

Astra GTC 1.8, letnik 2009, ob vgradnji 15.000 km, ob podrtju motorja 36.790 km
Brat je imel isto astro, letnik 2008, 145.000 km ob rednih servisih.

bomber111
Novinec

Napisal/-a bomber111 To apr 16, 2013 7:58 am

Če je to enak motor kot v cruzu 1,8 143 konjev je ta motor katastrofa za plin še posebej če ni hlajenja ventilov kot je treba in po nekaj tisoč kilometrih nastavljeno na novo ventilov. Sem imel same probleme s tem motorjem v cruzu v kombinaciji s plinom.

Uporabniški avatar
MasTTer
Novinec

Kraj: Lendava (MS)

Napisal/-a MasTTer To apr 16, 2013 6:20 pm

Ne želim delat reklame, vendar ima plineks sedaj akcijo, in imam en bon za 100€ popusta pri vgradnji pri njih v mislinjah + brezplačen tečaj varne vožnje pri AMZS. Če se kdo odloči, me naj prosim kontaktira in mu pošljem, ker tudi sam pridobim 70€ bon za 2 brezplačni letni servis. Ampak res samo tisti, kateri se je že odločil za vgradnjo pri njih.

Lipovsek
Nov uporabnik

Napisal/-a Lipovsek To apr 16, 2013 7:27 pm

bomber111 je napisal/-a:Če je to enak motor kot v cruzu 1,8 143 konjev je ta motor katastrofa za plin še posebej če ni hlajenja ventilov kot je treba in po nekaj tisoč kilometrih nastavljeno na novo ventilov. Sem imel same probleme s tem motorjem v cruzu v kombinaciji s plinom.

Mogoče je enak motor, Ecotech..

car fan
Nov uporabnik

Napisal/-a car fan To apr 16, 2013 8:33 pm

mastter...a to velja tudi za 6 valjne motorje in sistem zavoli??? Pri njih sem dobil info, da je 6 valjni sistem okol 1800€ in to z zavoli sistemom. (čeprav sem dobil prvo info na forumu, da je 2.500, kar mi je blo mal preveč) Kak sistem imaš pa ti? Izkušnje?

Uporabniški avatar
MasTTer
Novinec

Napisal/-a MasTTer Sr apr 17, 2013 12:47 pm

car fan je napisal/-a:mastter...a to velja tudi za 6 valjne motorje in sistem zavoli??? Pri njih sem dobil info, da je 6 valjni sistem okol 1800€ in to z zavoli sistemom. (čeprav sem dobil prvo info na forumu, da je 2.500, kar mi je blo mal preveč) Kak sistem imaš pa ti? Izkušnje?

Ne vem, čakam na odgovor, če to velja samo za njihov na novo razvit sistem ali tudi za Zavoli.

Jaz imam Zavoli, S4 mislim da je model. Jaz sem plačal okoli 1500 z JLM sistemom za mazanje ventilov. Vse deluje zelo vredu, le nad 5000 rpm mi ne gre, ter pozimi če dokonca pritisnem na plin pri 1,2,3 prestavi začne piskat in preklopi na bencin. Vendar ima vozilo 250konjev. Če to odštejem pa nobenih težav dosedaj. Zdaj bom tak šel nazaj na letni pregled in naj to odpravijo če je možno. Konec koncev sem opazil, da je plin bolj za "navadno" vožnjo, za dirkanje z takimi vozili, pa je potrebno bencin vklopit.

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury Sr apr 17, 2013 7:49 pm

Ni blo ne niti 500km pa se je prižgala check engine lučka spet. Drugega mi ne preostane, kot sistem ven vzet. Sedemkrat sem bil že pri njih...

car fan
Nov uporabnik

Napisal/-a car fan Sr apr 17, 2013 8:09 pm

evilfurly...ja si povedal, da imaš sistem g1 in to so mi "po ovinkah" tudi sami priznali...vendar delajo na novem uparjalniku in pravijo, da bodo čez eno leto imeli kvaliteto zavolija, če ne tudi bolšo. (sem pa omenil zate, če boste tud do sedanji uporabniki deležni brezplačne zamenjave pa je reku..."no ja",,,hahaha...tako, da verjamem, če boš mal pojamral ti ga bojo zamenjali ;)
mastter...kako mašino pa pol maš, da ma 4 cil in 250hp? ;) in ja...hvala za info...sem sprobal 645i in dela res fantastično sam ta ima 8cil in na pram tvojemu "samo" 334hp. Tudi Zavoli S. in novega 335i sam ta je nek direktni vbrizg (ima tudi zavoli sam neko drugo oznako tako, da ne morem lih primerjat)...pa če se da vprašaj za popust. tnx

Lipovsek
Nov uporabnik

Napisal/-a Lipovsek Sr apr 17, 2013 8:16 pm

Kdo ve, kje je najcenej naredit vpis predelave na plin v homologacijo?
Thanx

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking Sr apr 17, 2013 8:30 pm

cena je cca. 60€, vsepovsod.

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury Sr apr 17, 2013 8:52 pm

car fan je napisal/-a:evilfurly...ja si povedal, da imaš sistem g1 in to so mi "po ovinkah" tudi sami priznali...vendar delajo na novem uparjalniku in pravijo, da bodo čez eno leto imeli kvaliteto zavolija, če ne tudi bolšo. (sem pa omenil zate, če boste tud do sedanji uporabniki deležni brezplačne zamenjave pa je reku..."no ja",,,hahaha...tako, da verjamem, če boš mal pojamral ti ga bojo zamenjali ;)
mastter...kako mašino pa pol maš, da ma 4 cil in 250hp? ;) in ja...hvala za info...sem sprobal 645i in dela res fantastično sam ta ima 8cil in na pram tvojemu "samo" 334hp. Tudi Zavoli S. in novega 335i sam ta je nek direktni vbrizg (ima tudi zavoli sam neko drugo oznako tako, da ne morem lih primerjat)...pa če se da vprašaj za popust. tnx

Kaj misliš da bom še eno leto gledal check engine luč na armaturi? Niso sposobni zrihtat tko pač je....

Prins
Nov uporabnik

Napisal/-a Prins Če apr 18, 2013 8:50 am

Spoštovani,

car fan, Henry 123 in Lipovšek.
Moje ime je Gregor Zdovc in sem predstavnik podjetja PRINS.
Kot predstavnik podjetja Prins vas vljudno prosim, da se predstavite s polnim imenom in priimkom in točnimi podatki o vozilu (lahko tudi v zasebnem sporočilu).
Poznamo vse stranke, katerim smo predelali vozilo in vsa predelana vozila.
Ne trdimo, da kdo od strank ni kdaj imel kakih težav. Vendar do sedaj še NOBENE niso bile nerešene.

Očitno je, da gre za reklamo za sistem ZAVOLI in vsi dobro vemo kdo stoji za tem.
Vsi namreč vozite ali želite voziti Zavoli. Nič narobe s tem. Toda ne blatite drugih s katerimi nimate nič opraviti (razen, da smo vaša konkurenca).

Zakaj sem prepričan, da gre za blatenje brez resničnega ozadja v vaših zgodbah.
Ker se skrivate za izmišljenimi imeni brez točnih podatkov o vozilih. Edini, ki je napisal tip vozila, pa je žal brcnil v temo, saj pri nas še NIKDAR nismo vgradili plinskega sistema v 1.8 GTC Astro letnik 2009.
Pri nas imajo namreč vsa Opel vozila v tovarniški garanciji vgrajen Valve Care sistem in GARANCIJO na ventile!!!
Pri nas imamo strogo zabeležen vsak servisni poseg (redni ali izredni-garancijski). Vse je ON-LINE povezano s Prinsom na Nizozemskem. Tako so znani tudi vsi posegi v tujini. Pri nas je namreč tudi v računalniku (v avtu) zabeleženo kdo je vgradil in aktiviral računalnik prvi, poleg tega imajo vsi vgrajeni deli serijske številke in so POPOLNOMA sledljivi. Tako ni izgovorov v smislu, tega pa nismo vgradili mi.
Če ste res vgradili pri nas se ne rabite skrivati. Če je bil sistem vgrajen pri nas, to lahko vedno dokažemo. Ne le da vam povrnemo celotno kupnino, dodamo lahko še 200 EUR ali še bolje: plačamo teden dni oddiha v toplicah in dodamo dve sprostilni masaži (za vse vaše težave, ki naj bi jih imeli).

Podpiramo delovanje forumov, vendar naj se na njem oglašajo ljudje z resničnimi izkušnjami, ne pa da se skrivajo za nekimi nadimki in blatijo konkurenco.
Oglasite se uradno in z vsemi podatki, da vemo kdo ste. In monterji bi se morali oglasiti le kadar gre za strokovno debato, vendar le z 100% preverjenimi in strokovno utemeljenimi dejstvi.

Nisem popolnoma prepričan ali naj bom žalosten ali vesel dejstva, da nas konkurenca takole napada. Očitno smo dobri in ne najdejo drugega načina kot blatenje. Škoda, da te energije ne usmerijo raje v to, da bi se izboljšali.
To so počeli že prej, tudi na svojih spletnih straneh. Vse dokaze o tem hranimo pri nas.
Na tem mestu zato niti ne bomo prosili za umik vaših objav. Naj ostanejo. In če imate ali ste imeli resnično težave s Prins sistemom se oglasite s polnimi podatki o sebi in vozilu. Če bodo vaše zgodbe držale se posujemo s pepelom (in to priznamo na tem forumu) in vam izplačamo vse, kot obljubljeno zgoraj.

Vsem bralcem tega foruma pa en nasvet.
Ko se odločate za vgradnjo obiščite vse monterje, ki jih imate v ožjem izboru. Oglejte si KAJ in KAKO vgrajujejo. Tako bo vaša odločitev zagotovo prava za vas, ne glede na to za kateri sistem se boste odločili. In hitro boste lahko primerjali zgodbe posameznih monterjev in izlušili seme od plevela.
Ni ga monterja, ki se ne bi kdaj srečal z večjimi ali manjšimi težavami (razen, če je čisto svež). Pomembno pa je ali te težave HOČE in ZMORE odpraviti.
Vsi smo ljudje in delamo napake, pomembno je, da se iz njih nekaj naučimo in jih tudi popravimo.
In vsaka konstruktivna kritika je vedno dobrodošla. Nas zanima, če stranke niso zadovoljne, ker bi se radi ves čas izboljševali. Japonci imajo za to poseben izraz KAIZEN (izhaja sicer iz Toyote), ki pomeni stalno izboljševanje in stremenje k perfekciji.

Zdaj pa še malo heca:
Vsem zgoraj omenjenim želim srečno vožnjo in upam, da se kmalu vidimo, da preverimo delovanje vaših "Prins" sistemov in odpravimo težave.
:D

Nejko
Novinec

Napisal/-a Nejko Če apr 18, 2013 10:10 am

Potrebujem nasvet kje lahko najdem POI za LPG črpalke za Francijo in Italijo.

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a LaMike Če apr 18, 2013 10:15 am

Nejko je napisal/-a:Potrebujem nasvet kje lahko najdem POI za LPG črpalke za Francijo in Italijo.

Lpg finder aplikacija za android. Imaš za celo evropo. ;)

Vikking je napisal/-a:cena je cca. 60€, vsepovsod.

Jaz sem plačal nekaj malega čez 30€ na avto krki. ;)
"this is so euro its asian" by Sam B.

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking Če apr 18, 2013 11:55 am

LaMike je napisal/-a:
Vikking je napisal/-a:cena je cca. 60€, vsepovsod.

Jaz sem plačal nekaj malega čez 30€ na avto krki. ;)

Jaz sem vzel še novo prometno dovoljenje (vpis lpg/bencin), nov homologacijski kartonček ker so mi starega zamenjali. Tako da sem za vse plačal 60€.

Uporabniški avatar
MasTTer
Novinec

Napisal/-a MasTTer Če apr 18, 2013 1:00 pm

car fan je napisal/-a:mastter...kako mašino pa pol maš, da ma 4 cil in 250hp? ;) in ja...hvala za info...sem sprobal 645i in dela res fantastično sam ta ima 8cil in na pram tvojemu "samo" 334hp. Tudi Zavoli S. in novega 335i sam ta je nek direktni vbrizg (ima tudi zavoli sam neko drugo oznako tako, da ne morem lih primerjat)...pa če se da vprašaj za popust. tnx

2.0 turbo..Megane 3 RS. O cilindrih me pa ne sprašuje :) Nisem pa še vedno prejel nobenega odgovora.... Glede na gospodarsko stanje v naši državi in po svetu, se da v teh časih dobit kar lepe popuste, le pazljiv je potrebni bit, kdo v resnici da popust in kdo v resnici da "slabšo" napravo in posledično nižjo ceno.

car fan
Nov uporabnik

Napisal/-a car fan Če apr 18, 2013 2:50 pm

Mastter...ti si si pa prvošču pravo zverino D :D :D ...svaka čast. Če boš kaj po Kranju skakal se z veseljem pustim zapeljat en krog ;)

Grega...ti si se pa razpisal...mačka hitr zacvil, če ji na rep stopiš. Pa naj bo po tvoje. Sem Hočevar (se poznava, predelavo naredil brat) in imam predelanga Jeepa 4.7 trenutna reg oz KR H4-512...PRI TEBI...nazadnje sem bil PRI TEBI na servisu 2012...7ič!!! In takrat sem ti tudi v faco povedal, da me tam vidl več ne boš!!! Pa ne bom ti na zasebnega pošiljal slik ampak jih bom tu gor prilepil, da še enkrat vidiš, kake "čreve" ste namontirane noter! Aja...seveda bo po tvoje neki na avtu narobe, da ne špila kot bi mogu!!! (Ampak eni "garažisti" kot jim ti praviš so mi v uri zrihtali, da špila kot avijon napram tvojim nastavitvam...še vedno ni to to...ampak, ajde) Ampak, če hočeš ti tu gor nalepim še od KMAGA poročilo, da je avto BP!!! Ampak po tvoje so tud oni šalabajzerji...pol pa ti povej, ko si tk in edini AS v sloveniji, kaj je narobe z avtom in kaj naj menjam, da bo špilal tako kot na benzu! Kot drugo...se ukvarjam z hladilnimi tekočinami in delam z Ledotom!!! A si že zmrznu ob tej besedi??? Kako je pa z njihovimi Škodami z 1.2 motorji! In kak odnos imaš zaradi tega z Porshejem? A se razpišem še o tem al ostanem rajši samo na svojem problemu? Se mi je zdelo! Kot drugo pa...jaz ne izbiram sistema na podlagi "govoric" na forumu! Aja še to...Mitja Zupan (za njega lahko trdim, ker mi je sosed, če jih je več pa veš najbolje TI)...ima enako predelan avto PRI TEBI in ima servise 50% skonto, ker piše po forumu! Jaka fora...in zdaj misliš, da me bo forum dejansko prepričal!? Ja, itak! Po drugi strani pa ne vem zakaj se tk ustrašiš, če kdo kaj drugega pohvalnega reče za drug sistem? Sej pa ja po tvoje imaš najbolši sistem in samo pri vas imate pravo znanje!!! Pač jaz definitivno ne vgradim več sistema pri tebi...če bom dal pa sedaj G1 not al pa Zavoli al pa najcenejšega polskega Emme, Evropa gas, itd...kaj to tebe briga? A mi ga boš ti plačal? Pa še neki...zakaj bi pa "ti" brisal komentarje ali pri temu posredoval, če kdo napiše, da je nezadovoljen z tabo ali, če je zadovoljen z katerim drugim sistemom???????
Priponke
Jeep-Grand-Cherokee-4-7-PRINSb[1].jpg

car fan
Nov uporabnik

Napisal/-a car fan Če apr 18, 2013 2:58 pm

Mastter...dobil sem zasebno sporočilo, da se tega avtomobila ne da predelati (nekaj v smislu, da je premočan, glede na moč/cilinder) ter, da gre tu za zavajanje! Ali je možno, da objaviš ali mi pošlješ kako sliko, da se prepričam (vem, da je "čudna" prošnja pa vseeno) Hvala

albert
Nov uporabnik

Napisal/-a albert Če apr 18, 2013 5:28 pm

En lep sončen pozdrav vsem skupaj. Imam en problem in sicer avtomobil Renault Scenic sem predelav na plin pri Plineksu.
Sedaj ko moram vpisati predelavo v homologacijski krtonček ne najdem ali sem morda izgubil potrebno dokumentacijo, ki sem jo dobil pri podjetju. Kk se da to rešit če kdo ve, da nebi bilo prevelikih stroškov.
Hvala in lp.

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Če apr 18, 2013 6:22 pm

car fan je napisal/-a:Mastter...ti si si pa prvošču pravo zverino D :D :D ...svaka čast. Če boš kaj po Kranju skakal se z veseljem pustim zapeljat en krog ;)

Grega...ti si se pa razpisal...mačka hitr zacvil, če ji na rep stopiš. Pa naj bo po tvoje. Sem Hočevar (se poznava, predelavo naredil brat) in imam predelanga Jeepa 4.7 trenutna reg oz KR H4-512...PRI TEBI...nazadnje sem bil PRI TEBI na servisu 2012...7ič!!! In takrat sem ti tudi v faco povedal, da me tam vidl več ne boš!!! Pa ne bom ti na zasebnega pošiljal slik ampak jih bom tu gor prilepil, da še enkrat vidiš, kake "čreve" ste namontirane noter! Aja...seveda bo po tvoje neki na avtu narobe, da ne špila kot bi mogu!!! (Ampak eni "garažisti" kot jim ti praviš so mi v uri zrihtali, da špila kot avijon napram tvojim nastavitvam...še vedno ni to to...ampak, ajde) Ampak, če hočeš ti tu gor nalepim še od KMAGA poročilo, da je avto BP!!! Ampak po tvoje so tud oni šalabajzerji...pol pa ti povej, ko si tk in edini AS v sloveniji, kaj je narobe z avtom in kaj naj menjam, da bo špilal tako kot na benzu! Kot drugo...se ukvarjam z hladilnimi tekočinami in delam z Ledotom!!! A si že zmrznu ob tej besedi??? Kako je pa z njihovimi Škodami z 1.2 motorji! In kak odnos imaš zaradi tega z Porshejem? A se razpišem še o tem al ostanem rajši samo na svojem problemu? Se mi je zdelo! Kot drugo pa...jaz ne izbiram sistema na podlagi "govoric" na forumu! Aja še to...Mitja Zupan (za njega lahko trdim, ker mi je sosed, če jih je več pa veš najbolje TI)...ima enako predelan avto PRI TEBI in ima servise 50% skonto, ker piše po forumu! Jaka fora...in zdaj misliš, da me bo forum dejansko prepričal!? Ja, itak! Po drugi strani pa ne vem zakaj se tk ustrašiš, če kdo kaj drugega pohvalnega reče za drug sistem? Sej pa ja po tvoje imaš najbolši sistem in samo pri vas imate pravo znanje!!! Pač jaz definitivno ne vgradim več sistema pri tebi...če bom dal pa sedaj G1 not al pa Zavoli al pa najcenejšega polskega Emme, Evropa gas, itd...kaj to tebe briga? A mi ga boš ti plačal? Pa še neki...zakaj bi pa "ti" brisal komentarje ali pri temu posredoval, če kdo napiše, da je nezadovoljen z tabo ali, če je zadovoljen z katerim drugim sistemom???????

to bi pa tudi jaz rad videl ...ali pa kakšno prinsovo servisno knjižico od tvojega avta...
plin je cnej k bencin
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: tomzzi in 5 gostov