Debate, ki niso vezane na ostala področja...

plinaš
Uporabnik

Re: Avtoplin - stari znanec?

Napisal/-a plinaš Če apr 18, 2013 6:24 pm

albert je napisal/-a:En lep sončen pozdrav vsem skupaj. Imam en problem in sicer avtomobil Renault Scenic sem predelav na plin pri Plineksu.
Sedaj ko moram vpisati predelavo v homologacijski krtonček ne najdem ali sem morda izgubil potrebno dokumentacijo, ki sem jo dobil pri podjetju. Kk se da to rešit če kdo ve, da nebi bilo prevelikih stroškov.
Hvala in lp.

kolikor mi je znano se da naknadno pridobiti skoraj vse papirje od naprave .. problem je v certifikatu od tanka , katerega si verjetno dobil priloženega zraven papirje - in ta je original !!
plin je cnej k bencin

Gregor Humar
Nov uporabnik

Napisal/-a Gregor Humar Če apr 18, 2013 6:31 pm

Evo, moj Mercedes (C, letnik 2002, 2.0 kompressor) zdaj že kak mesec prede kot muc, niče več ne cuka... končno vse super deluje. Moram reči, da se je serviser zelo potrudil in rešil vse porodne probleme. Zdaj že nekaj tisoč kilometrov vse bp, upam, da tako ostane.

Prins
Nov uporabnik

Napisal/-a Prins Če apr 18, 2013 6:44 pm

Spoštovani g. Hočevar (vašega imena žal še vedno ne poznam). Očitno vi mene poznate (ker me tikate) jaz VAS ne. Morda pa se motim, ker priznam da čisto vseh strank pa ne poznam osebno in večinoma jih vikam. Tako čisto iz vljudnosti.
Pa nič narobe s tikanjem (me ne moti, sem še mlad).
Nič se ne bojte ne cvilim, ker nam niste stopili na rep.

V naši evidenci ni nobenega Grand Cherokee 4.7 na vaše ime, pa tudi na to registrsko številko ne.
Kako pa se piše vaš brat, ki naj bi bil prejšnji lastnik? Morda je njegov priimek drugačen od vašega, pa ga zato ne najdemo.
Je pa kar nekaj podobnih vozil v naši bazi, vendar noben naj ne bi imel težav (po meni znanih podatkih).
Lahko pa brez težav pokličemo vse naše stranke in preverimo ali komu kaj ne deluje. Tudi vam lahko posredujemo (če nam to dovolijo in do sedaj so nam vedno, ker nimamo česa skrivati) njihove številke in sami preverite pri njih ali imajo kakšne težave na njihovih Grand Cherokee 4.7 podobne vašim.
Še vedno velja moja ponudba plačila počitnic za vse tegobe, če je sistem resnično bil vgrajen pri nas in vam ga nismo pri nas uspeli urediti.

NIKDAR nisem rekel, da so mehaniki na KMAG šalabajzerji!! Vedno pa lahko povem, da mehaniki na pooblaščenih servisih ne vedo nujno vsega. Tako kot mi ne.
Nikoli ne uporabljam besede garažisti. Ker trdim, da ni pomembno kje vgrajujejo, temveč kaj in kako vgrajujejo.
Žal je res, da če avto ne dela brezhibno bodo težave tudi na plinu. Ne glede na to kateri sistem imate. Tudi Prins. Ker pa ne poveste kakšne težave ste imeli z avtom oziroma jih imate, vam ne morem pomagati.
Ali avto cuka? Trese? Ugaša? Nima moči? In seveda je potrebno avto priklopiti na računalnik in preveriti tudi s testerjem kako deluje.

Nisem se oglasil, ker bi hvalili koga drugega. Me prav nič ne moti. Vsi, ki dobro delajo in se trudijo bodo imeli delo. Vedno.
In si tudi ne delam utvar, da bodo vsi zadovoljni z nami. Nemogoče. Nihče ni popoln.
Oglasil pa sem se, ker vem da gre za podtikanja in sem 99%, da nismo pri nas predelali vaših vozil. Sploh pa da ste bili pri nas 7x??
Vaša slika je žal tako slabe kvalitete, da ne vidim ničesar razen računalnika in komajda nekaj malega injektorje. Nobenih vidnih serijskih številk.
Iz slike se seveda ne razbere kdo je vgradil. Še enkrat poudarjam, da se zlahka lahko potrdi ali ovrže kdo je vgradil sistem, kdaj in vse ostalo. Samo priklopiti se moramo z računalnikom. In ponavljam, če smo ga res naredili mi in nismo znali rešiti, se bom na tem mestu posul s pepelom in priznal. Ker motiti se, ni narobe. Podtikati JE.

Kdo je Mitja Zupan ne vem in prvič slišim zanj. In da bi imel 50% popusta?? Ta je pa zelo bosa, ker toliko popusta NIMA NIHČE.
Poleg tega ne podpiram pisanja in hvaljenja našega sistema z naše strani ali strani naših zaposlenih. Sploh pa ne pod psevdonimi. Če se moramo oglasiti je prav da se predstavimo in govorimo o dejstvih in strokovno. In ne vpletamo čustev.
Forumi so za deljenje pozitivnih in negativnih izkušenj. Ali res mislite da je nam všeč, če ljudje blatijo katerikoli sistem? Slaba reklama za plin. A ne?
Jaz si želim, da bi tu ljudje le hvalili vse po vrsti, ne le nas. In da bi tudi nas kritizirali (kadar je to upravičeno). Le tako se lahko izboljšamo.

Kaj boste vgradili me niti najmanj ne zanima in če se ne motim tudi tega nisem nikjer sugeriral. Za vaš denar lahko vgradite kjerkoli in karkoli, prav imate.

Glede podjetja LEDO pa ni nobenih težav. Vedno se lahko obrnete na njih in jih povprašate o mnenju (lahko odgovornega za vozni park ali pa kar direktorja podjetja) o nas in delovanju našega sistema pri njihovih vozilih. Me pa nič ne moti, če se razpišete še o Škodah in našem odnosu z njimi. Ne vem sicer kaj ste vi slišali, toda s Škodo imamo odličen odnos. Ravno danes zopet predelujemo vozilo (v garanciji), ki so ga poslali od tam. In to Octavia 1.2 TSI. Ob predelanih več kot 50 vozil (od tega cca. 40 NOVIH v garanciji) Škoda z 1.2 TSI pa seveda obstajajo tudi takšni, ki so imeli kakšne težave. Vse smo rešili in odpravili. In zato mislim, da smo si prislužili pozitivne točke pri njih. Težave 1.2 TSI motorjev pa niso povezane s plinsko napravo ali našim slabim delom. Vemo zakaj pride do njih (če pride) in kako se rešijo. Ali morda veste koliko nadgradenj na teh vozilih (oz. motorjih) je imela Škoda v tem času?

Še vedno upam, da bom lahko videl in preveril vaš avto in ga obenem tudi pregledal kako deluje, ter bomo imeli možnost odpraviti napake na plinskem sistemu.
Bojim pa se na vse vaše napisano, da se to ne bo zgodilo, ker je vse vaše pisanje na rekla-kazala (sosed, brat,...).
Ampak pravijo, da upanje umre zadnje, mar ne?

Prins
Nov uporabnik

Napisal/-a Prins Če apr 18, 2013 6:48 pm

Če sem ravno "tukaj" še odgovor Alberu:
Oglasite se pri Plineksu in zagotovo vam bodo ponovno lahko uredili brezplačno vso potrebno dokumentacijo (tudi originalni certifikat za rezervoar).
Morda bo zaradi tega malce trajalo (ali pa tudi ne). Strošek pa je nakaj papirja in mapa. ;)
Potrebovali bodo le vaše podatke in podatke o avtu, ter serijske številke rezervoarja.
Pa lep pozdrav.

car fan
Nov uporabnik

Napisal/-a car fan Če apr 18, 2013 7:02 pm

A tudi ti? :D :D :D koker se mi zdi si en in isti ;) Pa par don če se motim. Knjižico? Ne sam knjižico...cel avto lahka vidiš! Če ste me eni najdli zajebavat in se na mene spravli, da govorim nekaj kar ne morem podpret se motiš. Če pa misliš, da mi lahka karkoli uštimaš pa dobrodošel. Sam brez pretiravanja v cenah, ker sem pa menjal od tuljav, svečk, kablov, nekih senzorjev in se že sam sebi smejim. V petek popoldan sem v LJ od 15.oo do cca 17.00 v Žitu (BTC) Pošli mi tel in, če je tako potem pridem z tem avtom!!!

Prins
Nov uporabnik

Napisal/-a Prins Če apr 18, 2013 7:32 pm

Pokličete lahko na 031 370 670.
Računam torej v petek (jutri?), da se vidimo in pregledamo kaj se dogaja z vašim avtom.
Lep pozdrav.

Prins
Nov uporabnik

Napisal/-a Prins Če apr 18, 2013 7:34 pm

Pa BTW nisem ista oseba. Če misliš osebo pod imenom Plinaš?
Vedno sem na forumu pod imenom Prins, ker mislim da je tako prav. Da vedo kdo sem in od kod prihajam.
Lp.

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking Če apr 18, 2013 8:25 pm

albert je napisal/-a:En lep sončen pozdrav vsem skupaj. Imam en problem in sicer avtomobil Renault Scenic sem predelav na plin pri Plineksu.
Sedaj ko moram vpisati predelavo v homologacijski krtonček ne najdem ali sem morda izgubil potrebno dokumentacijo, ki sem jo dobil pri podjetju. Kk se da to rešit če kdo ve, da nebi bilo prevelikih stroškov.
Hvala in lp.

Postopek je približno takšen: Na plinexu ti popišejo vse sestavne dele, potem pa pošljejo to njihovem dobavitelju teh delov v tujino. Potem pa traja do mesec ali dva in plačaš kar lepo za te papirje. Ker če se ne motim je vsa dokumentacija sestavnih delov plinske naprave predana stranki, kopij si vgrajevalci (razen mogoče kakšnih posebnih evidenc, ki jih na plinexu sigurno nimajo) ne obdržijo.

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Če apr 18, 2013 8:56 pm

car fan je napisal/-a:A tudi ti? :D :D :D koker se mi zdi si en in isti ;) Pa par don če se motim. Knjižico? Ne sam knjižico...cel avto lahka vidiš! Če ste me eni najdli zajebavat in se na mene spravli, da govorim nekaj kar ne morem podpret se motiš. Če pa misliš, da mi lahka karkoli uštimaš pa dobrodošel. Sam brez pretiravanja v cenah, ker sem pa menjal od tuljav, svečk, kablov, nekih senzorjev in se že sam sebi smejim. V petek popoldan sem v LJ od 15.oo do cca 17.00 v Žitu (BTC) Pošli mi tel in, če je tako potem pridem z tem avtom!!!

če bi mene moja j***a od japončka tako zezala bi ga samo na odpad zapeljal ...tako pa še dela ... dokler bo imel olje....ter rumenjak v beljaku...
plinaš je napisal/-a:
car fan je napisal/-a:Mastter...ti si si pa prvošču pravo zverino D :D :D ...svaka čast. Če boš kaj po Kranju skakal se z veseljem pustim zapeljat en krog ;)

Grega...ti si se pa razpisal...mačka hitr zacvil, če ji na rep stopiš. Pa naj bo po tvoje. Sem Hočevar (se poznava, predelavo naredil brat) in imam predelanga Jeepa 4.7 trenutna reg oz KR H4-512...PRI TEBI...nazadnje sem bil PRI TEBI na servisu 2012...7ič!!! In takrat sem ti tudi v faco povedal, da me tam vidl več ne boš!!! Pa ne bom ti na zasebnega pošiljal slik ampak jih bom tu gor prilepil, da še enkrat vidiš, kake "čreve" ste namontirane noter! Aja...seveda bo po tvoje neki na avtu narobe, da ne špila kot bi mogu!!! (Ampak eni "garažisti" kot jim ti praviš so mi v uri zrihtali, da špila kot avijon napram tvojim nastavitvam...še vedno ni to to...ampak, ajde) Ampak, če hočeš ti tu gor nalepim še od KMAGA poročilo, da je avto BP!!! Ampak po tvoje so tud oni šalabajzerji...pol pa ti povej, ko si tk in edini AS v sloveniji, kaj je narobe z avtom in kaj naj menjam, da bo špilal tako kot na benzu! Kot drugo...se ukvarjam z hladilnimi tekočinami in delam z Ledotom!!! A si že zmrznu ob tej besedi??? Kako je pa z njihovimi Škodami z 1.2 motorji! In kak odnos imaš zaradi tega z Porshejem? A se razpišem še o tem al ostanem rajši samo na svojem problemu? Se mi je zdelo! Kot drugo pa...jaz ne izbiram sistema na podlagi "govoric" na forumu! Aja še to...Mitja Zupan (za njega lahko trdim, ker mi je sosed, če jih je več pa veš najbolje TI)...ima enako predelan avto PRI TEBI in ima servise 50% skonto, ker piše po forumu! Jaka fora...in zdaj misliš, da me bo forum dejansko prepričal!? Ja, itak! Po drugi strani pa ne vem zakaj se tk ustrašiš, če kdo kaj drugega pohvalnega reče za drug sistem? Sej pa ja po tvoje imaš najbolši sistem in samo pri vas imate pravo znanje!!! Pač jaz definitivno ne vgradim več sistema pri tebi...če bom dal pa sedaj G1 not al pa Zavoli al pa najcenejšega polskega Emme, Evropa gas, itd...kaj to tebe briga? A mi ga boš ti plačal? Pa še neki...zakaj bi pa "ti" brisal komentarje ali pri temu posredoval, če kdo napiše, da je nezadovoljen z tabo ali, če je zadovoljen z katerim drugim sistemom???????

to bi pa tudi jaz rad videl ...ali pa kakšno prinsovo servisno knjižico od tvojega avta...

prav hoćem , če si že ponudil...daj prilimaj vse skupaj s homologacijo , prinsovo garancijsko knjižico ter izpiskom iz kmag-a ..da vidimo ... bi rade volje prišel jutri pa moram ženo peljat na furco ....kaj čmo kola mamo ...
plin je cnej k bencin

albert
Nov uporabnik

Napisal/-a albert Pe apr 19, 2013 2:04 pm

Hvala vsem za odgovore. Sem se pozanimal v podjetju Plineks im so dejali, da mi bodo vso dokumentacijo uredili na njihove stroške brez problema. Počutil sem se malo nelagodno ker sem po moje zgledal kot en šalabajzer ki zgubi pomembno dokumentacijo. Rekli so mi, da mi bodo uredili tudi homologacijo. Sam sem pa pozabil kolk že stane. Sem bil zelo vesel na njihov pozitiven odnos in pomoč, ko pride do problema.
lp vse na forumu.

Uporabniški avatar
MasTTer
Novinec

Kraj: Lendava (MS)

Napisal/-a MasTTer Pe apr 19, 2013 6:34 pm

car fan je napisal/-a:Mastter...dobil sem zasebno sporočilo, da se tega avtomobila ne da predelati (nekaj v smislu, da je premočan, glede na moč/cilinder) ter, da gre tu za zavajanje! Ali je možno, da objaviš ali mi pošlješ kako sliko, da se prepričam (vem, da je "čudna" prošnja pa vseeno) Hvala

Hm, to je pa sedaj zanimivo. Pri plineksu so predelali 1 tako vozili ( http://www.plineks.si/galerija/renault- ... rbo-250ps/ ) in prav zato sem se odločil za njih in so predelali še moje.

Sicer sem sedaj malce skeptičen glede tegega oz. moti me le to, da so mi tako na plineksu kot pri Zavoli (ko sem ji poklical), predstavili, ta sistem kot da bi bil narejen prav za to vozilo in je pro sistem. Sedaj vem, da to ne bo držalo...je pač en sistem, ki deluje brez problema, vendar ima svoje napake ali pa ni nastavljen pravilno, ne vem. V Maju grem nazaj, da mi porihtajo te stvari in me prav zanima...

Sicer tam pravijo da ta rumen megan deluje brez problema, vendar bi ga vseeno rad sam poklical in vprašal, če res dela plinska naprava pri 5000 obrati ali enostavno izgubi moč, kot da bi prišel do blokade, ki je seveda višje nastavljena. In pozimi (ko je mrzlo) se naprava izklopi pri hitrem pospešku. Kot so že nekateri tu dejali, naj bi bila naprava premalo močna...

Tu so pa slike od mojega:

Slika

Slika

Slika

Lipovsek
Nov uporabnik

Napisal/-a Lipovsek Pe apr 19, 2013 6:37 pm

Prins očitno nisi predelal nobenega avta.. Ali pa imaš slabe evidence.. Žalostno :shock:

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury Pe apr 19, 2013 7:03 pm

A ti ta dodatni tank kaj lego pokvari ali pa pospeške v tem rsu?

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Pe apr 19, 2013 7:11 pm

evilfury je napisal/-a:A ti ta dodatni tank kaj lego pokvari ali pa pospeške v tem rsu?

Pri 250KM se zihr ful pozna. =P Al pa če bi mel rezervno kolo notr :D

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Pe apr 19, 2013 7:25 pm

No js bi takole rekel: če se je nekdo javno odločil prqt umazano perilo, je prav, da postreže s ustrezno dokumentacijo (slika, račun, servisne knjižice, itnp) pa da vidimo, kako je na stvari. Tudi meni bi bilo zelo v interesu vedeti, da morda tudi ta firma ni to, kot kar jo poznam jaz in izkušnje naše družine. Glede nato da smo jim skupno zaupali kar lepo goro denarja, bi bil dokaznega gradiva močno vesel. Zaenkrat pa meni tole bolj smrdi po blatenju s strani njihove konkurence.

Sestra ima na Ibizi sistem DLM (TSI motor) - dosedaj sta bili dve težavi: enkrat je nekaj škripalo pri armaturki - se je nekaj odvilo, smo pritrdili (nobenega tehničnega problema). Drugič je crknil neka pumpa tega sistema: sestri dali nadomestni avto, 3 ure, pa je že dobila svojega in veselo dalje na plin. Res mogoče pri 2600 € vredni investiciji ni ravno prijeten občutek, da ti neki crkne po nekaj tisoč km, vendar izkušnje pravijo, da kaj zna crknit povsod - vendar pa ponovno odnos in popravilo tako kot se spodobi - skrajno profesionalen odnos s strani Iq sistemi oz. Prinsa.

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Pe apr 19, 2013 8:26 pm

Lipovsek je napisal/-a:Prins očitno nisi predelal nobenega avta.. Ali pa imaš slabe evidence.. Žalostno :shock:

ali pa ti nimaš pojma kaj in kateri letnik sploh voziš .... inkje je bilo predelano ... patetično...

Kael je napisal/-a:No js bi takole rekel: če se je nekdo javno odločil prqt umazano perilo, je prav, da postreže s ustrezno dokumentacijo (slika, račun, servisne knjižice, itnp) pa da vidimo, kako je na stvari. Tudi meni bi bilo zelo v interesu vedeti, da morda tudi ta firma ni to, kot kar jo poznam jaz in izkušnje naše družine. Glede nato da smo jim skupno zaupali kar lepo goro denarja, bi bil dokaznega gradiva močno vesel. Zaenkrat pa meni tole bolj smrdi po blatenju s strani njihove konkurence.

Sestra ima na Ibizi sistem DLM (TSI motor) - dosedaj sta bili dve težavi: enkrat je nekaj škripalo pri armaturki - se je nekaj odvilo, smo pritrdili (nobenega tehničnega problema). Drugič je crknil neka pumpa tega sistema: sestri dali nadomestni avto, 3 ure, pa je že dobila svojega in veselo dalje na plin. Res mogoče pri 2600 € vredni investiciji ni ravno prijeten občutek, da ti neki crkne po nekaj tisoč km, vendar izkušnje pravijo, da kaj zna crknit povsod - vendar pa ponovno odnos in popravilo tako kot se spodobi - skrajno profesionalen odnos s strani Iq sistemi oz. Prinsa.

sem v življenju videl že veliko avtov ob cesti , ki so bili vredni prek 50.000€...torej nekih 20 naprav....

ne vem če imajo kaj od tega , kar so napisali ...no do sedaj je dejstvo , da razen ene slike - se ne ve od kje jr - niso pokazali nobenih konkretnih dokazov ..
plin je cnej k bencin

brs
Novinec

Napisal/-a brs Pe apr 19, 2013 9:07 pm

Plinaš, popolnoma se strinjam s teboj!
Jaz sem Lipovska že pred enim tednom vprašal določena vprašanja, pa mi ni na nobeno odgovoril.
Jasno je, da gre za kritiko brez osnove.
Kot sem že večkrat povedal imam jaz Zavoli in ne Prins a vseeno se mi ne zdi prav, ko nekdo tako piše po forumu.

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Pe apr 19, 2013 9:17 pm

Tist da pri plinexu rečejo da je sistem razvit prav za tvoj avto so tudi meni rekli, ko sem sprašval za čisto drugi avto :D, predvidevam da to kaka komercialna finta :mrgreen:.
Drugače pa tale megane http://www.plineks.si/galerija/renault- ... rbo-250ps/ je od mojega kolega, pa mi še ni kdaj jamral da nebi delalo tako kot mora, ga pa tud ravno ne špara :D. Sva se nekaj časa nazaj pelala v en klanc v tretji brzini pa so šla kolesa kr v prazno, saj takrat ni kaj metalo iz plina :mrgreen:. Zadevo so mu pa montirali na matični enoti v Mislinji.

Drugače pa ko sem nekaj časa nazaj omenjal da se mi spet včasih prižge lučka check engine, so mi rekli da bi lahko to nakazovalo menjavo injektorjev, ki bi se naj menjali nekje okoli 100kkm. Na plinu imam prevoženih ca. 95kkm, kar bi res lahko bil tudi vzrok. Ampak kolikor opažam, je bolj verjetno da je to od kvalitete plina. Ker če bi bili res injektorji krivi, potem bi verjetn se lučka večkrat prižigala. Se je pa ponavadi prižigala pri 130-140km/h, avto je nekako zgubljal moč oz. kot bi ga nekaj zadrževalo da ne gre bolj, sicer ga niti nisem pol več tiščal. To kolikor sem opazu se mi dogaja na lpg-ju ki sem ga toču na MB24. Nazadnje sem ga pa toču na OMV-ju, pa je avto do 180km/h šel lepo tekoče brez kakih zadržkov. Je kdo še kaj takega opazu pri točenju lpg-ja na MB24?
Zadnjič spremenil pinny, dne Pe apr 19, 2013 9:35 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury Pe apr 19, 2013 9:31 pm

A ta chech engine lučka ti potem kar naprej gori ali ugasne?

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Pe apr 19, 2013 9:34 pm

Kako sekundo gori pol pa ugasne
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov