BoBeR52 je napisal/-a:Katero priporočate za 1.6 bencinski motor ki dela pod bolj športnimi obrati ? Če že, naj bo vsaj olje solidno![]()
lp
svetilnik je napisal/-a:Da nebi karkoli zafrknil bi prej vprašal, če je prava izbira za ford focusa 1.8 tdci (09) motorno olje Castrol Edge 5-30?
svetilnik je napisal/-a:Pa ravno sem ga hotel nabaviti. Kaj mi priporočujete, ker mislim, da lahko v ta motor točim bolj malo vrst olj.
TrijoAdijo je napisal/-a:Namesto da kompliciraš, pa sprašuješ za Edge, ki niti pod razno ne paše v tvoj motor, raje vlij notr predpisanega (5w-30,A1B1,Formula F), menjaj ga na 10kkm, pa ne boš mel nobenih problemov. Pa še tu pa tam se ga da dobit dost ugodno (nekje tut po 7eur na liter).
LP!
lizard je napisal/-a:Praktično vsi novejši dizli tam do 2.0 litra prostonine z DPF-jem imajo priporočeno 5W-30 olje, ki ustreza standardu C. To je standard za čistot, saj taka olja podaljušujejo življenje DPF-ja. Se pa najdejo tudi bencinarji ki imajo priporočeno 5W-30, a bolj redko. Ta gradacija omogoča tudi malo nižjo porabo, saj je olje ko je segreto manj viskozno kot xW-40 olje.
lizard je napisal/-a:Res je. 1.9 dizli (domnevam da je ta), so imeli (v primeru, da nimajo DPF-ja) predpisano olje 5W-40. Zdaj imajo pa Fiatovi dizli vključno do 2.0 JTDm predpisano 5W-30 C2, tovarna pa (kakopak) priporoča Selenio WR Pure Energy 5W-30, ki zadostuje C2 standardu. Za dizle brez DPF-ja pa je to bila Selenia WR 5W-40, za starejše dizle pa Selenia TD. Italjani pa ne bi bili italjani če ne bi pri 2.4 dizlu (v Alfi 159) priporočali 5W-40 Selenio WR, ki pa ni ustrezna za dizle z DPF-jem, ker ne zadosti C3 standardu za čistost in se s tem poveča možnost okvare DPF-ja. Ne vem v čem je fora, očitno Selenia nima primernega olja pa so priporočili tisto ki je najbliže. Moj predlog za ta motor je sicer Motul 8100 X-Clean 5W-40 C3. Za 2.4 pa očitno 5W-30 ni dovolj viskozno. To glede 2.4 pišem zgolj tako informativno, mogoče komu pride prav.
ales66 je napisal/-a:Total quartz 10W-40 ali 5W-40
zrmkf je napisal/-a:Pozdravljeni!
Zanima me, katero olje naj nabavim za avto Peugeot 306, 1.4 motor? Kolikor sem gledal se priporoča olja znamke Esso? Kakšne gradacije mora biti olje, 10W-40?
Najlepša hvala za odgovore in lep pozdrav
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov