Joie de vivre! je napisal/-a:Razlika je v tem, da Cliota vsi poznamo, Octavio tudi, in je zato veliko bolj zanimivo slišati kako drugo ime... To sta bila edina primera, ki sem jih navedel, ker se nanašata na dva "domača" avtomobila. Takih primerov je po svetu še na stotine in jih nima vseh smisla omenjati, ker bo tema postala zatežena, se ti ne zdi, Lignage?
Lignage je napisal/-a:Joie de vivre! je napisal/-a:Razlika je v tem, da Cliota vsi poznamo, Octavio tudi, in je zato veliko bolj zanimivo slišati kako drugo ime... To sta bila edina primera, ki sem jih navedel, ker se nanašata na dva "domača" avtomobila. Takih primerov je po svetu še na stotine in jih nima vseh smisla omenjati, ker bo tema postala zatežena, se ti ne zdi, Lignage?
V to temo dodajamo:
1.) Znane avtomobile z neznanimi obrazi (Badge engineering)
2.) Neznane verzije znanih avtomobilov
3.) Avtomobile, ki se drugod prodajajo pod drugim imenom kot pri nas
Zgoraj sem naštel tri "zakone" po katerih se ravnamo v tej temi in so jasni.
Moj prispevek ni bil izven teme. Ne morem pa vedet kaj je tebi všeč, pa kaj je tebi zateženo. Sicer pa ni nujno, da zdaj nalimamo vse take avte, ki se drugje prodajajo pod drugim imenom, če omenimo pa še kakšnega, ki je mogoče poleg tega, da ima drugo ime še malo oblikovno spremenjen se mi pa to zdi čisto v redu.
Poleg tega je Kia Opirus avto, ki se prodaja na slovenskem trgu, prej v temi smo pa limali tudi takšne, ki jih Evropa nikoli ni videla. Mogoče bi se morali od začetka držati nekega pravila: znani avtomobili = avtomobili prodajani na našem (Slovenskem trgu).
lp, mm
Joie de vivre! je napisal/-a:Prav je, da kdaj pa kdaj tudi malce polemiziramo. V tem ni nič slabega.
Joie de vivre! je napisal/-a:
Moje mnenje:
- Lignage, sprejemam tvoje argumente in obljubljam, da se ne bom več vmešaval v vaše ODLIČNO znanje in delo.
![]()
Joie de vivre! je napisal/-a:Avstralski novinarji so zgroženi, kupci pa navdušeni, saj je Barina za tretjino cenejša od prejšnje, pa Holden še vedno zasluži z njo več denarja kot s Corso. Prodaja se kot tople žemljice.
Joie de vivre! je napisal/-a:VW Derby (Mehika) je preoblečena seat cordoba:
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov