Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Če jan 04, 2007 1:25 pm

Samo men ne gre v glavo, zakaj samo ena žarnica oz. luč strese, ne pa obe. (vsaj pr men je tak blo). Neka finta pol more bit, ker če bi blo normalno bi verjetno obe tresle :D . Aja pa glede tega kaj je moteče, mene bolj motijo navadne halogenke. Jaz nevem kaj folk se sploh več ne pobriga kam jim svetijo lampe al kaj. Pa 3/4 jih ma levo previsoko čeprav more desna dalje svetit. Dajte malo gledat no. Kmečka pamet vam kaže da če vam sveti po vrhu tabl (smerokazov za mesta), da so verjetno te maaalo previsoke a? :evil:
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
ShowDown
Novinec

Napisal/-a ShowDown Če jan 04, 2007 1:51 pm

Mene pa zanima naslednje: V kratkem dobim avto z sistemom AFL (v ovinkih se luči obračajo) in me zanima, če je kdo kit montiral v avto s tem sistemom?

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Lumpy_ Če jan 04, 2007 2:12 pm

ShowDown je napisal/-a:Mene pa zanima naslednje: V kratkem dobim avto z sistemom AFL (v ovinkih se luči obračajo) in me zanima, če je kdo kit montiral v avto s tem sistemom?

Brez xenona tud montirajo ta sistem v avte?

Uporabniški avatar
DonFilipo
Novinec

Kraj: 18S; 172W - najdi na karti

Napisal/-a DonFilipo Če jan 04, 2007 2:38 pm

Lumpy_ je napisal/-a:
ShowDown je napisal/-a:Mene pa zanima naslednje: V kratkem dobim avto z sistemom AFL (v ovinkih se luči obračajo) in me zanima, če je kdo kit montiral v avto s tem sistemom?

Brez xenona tud montirajo ta sistem v avte?

tudi montirajo, ja. ampak mi je nekaj cudno. eno o luci za ovinke drugo pa adaptivne luci. ponavadi imajo luci za ovinke samo eno dodatno zarnico na boku. adaptivne pa se giblje zaromet po x in y osi. mogoce ti dobis luci za ovinke in ne adaptivne. ponavadi so adaptivne dosti drazje in vecinoma pridejo z xenonom. ne poznam izjeme.
drugace pa naj nebi bilo problemov zato ker je zelo kratka pot premikanja (manj kod 10mm).
--= Hasta La Vista Don =---

Impreza STi 330 SE
440i
R1200 RT

Uporabniški avatar
ShowDown
Novinec

Napisal/-a ShowDown Če jan 04, 2007 4:57 pm

V corsi je AFL, mislim da, brez ksenona. Na ceniku je pisalo 'halogenski žarometi s sistemom AFL'. AFL vključuje obračanje luči v ovinkih+stranske luči pri počasnejših zavojih.

Uporabniški avatar
Sokol
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a Sokol Če jan 04, 2007 6:54 pm

sem ugotovil kaj se mi trese.Trese sem mi notranji okvir luči, na katerem prej ni bilo svetlobe sedaj pa ko imam xenon pa je!In to je tisto tresenje ki ga vidim.Se pa trese kar precej.

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Če jan 04, 2007 8:14 pm

Morda pa se vam trese komplet notranja luč, ki se uravnava desno-levo, navzgor-navzdol in ne žarnica :roll:

Uporabniški avatar
Sokol
Novinec

Napisal/-a Sokol Če jan 04, 2007 8:17 pm

sej sem napisal da se mi trese notranji okvir pri luči.Koliko sem gledal je žarnica vredu.

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Če jan 04, 2007 8:31 pm

Pardon, sm mev v bistvu v mislih ves folk, ki se jim trese :oops:, ker pomoje se vsem trese notranji okvir :roll:

Uporabniški avatar
Sokol
Novinec

Napisal/-a Sokol Če jan 04, 2007 8:34 pm

ni se treba pardonirat :D
ima kdo kašno rešitev kako preprečit to tresenje?

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Lumpy_ Če jan 04, 2007 8:47 pm

Ko sem mel halogenke not, ni bilo tresenja. Nevem zakaj bi naenkrat blo potem. Kolego ko mi je montiral je reko da špange,ki držijo žarnico niso prilagojene za xenon,zato ne držijo tak kot bi mogle. Na začetko se mi je kar treslo,tud ko sem stal na mestu sem vido vibracije svetlobe čis minimalno, zdaj pa naenkrat ne več vsaj 3 mesce že. Nevem. Glavno da ne trese več :twisted:

Erw
Nov uporabnik

a4

Napisal/-a Erw Če jan 11, 2007 9:31 pm

Spoštovani kolegi potrebujem vašo pomoč. Imam A4 letnik 2003, ki ima originalno ksenon kratke luči. Pred kratkim sem opazil, da mi desna žarnica sveti vijolično - kaj to pomeni? A bo morda kmalu crknila? Zanima me tudi, ker tega nikjer ne zaslediš kateri tip ksenonskih žarnic je vgrajen. Ali so to morda D2R ali D2S? Kje se dobijo po ugodni ceni? Hvala.

Uporabniški avatar
DonFilipo
Novinec

Re: a4

Napisal/-a DonFilipo Pe jan 12, 2007 5:45 pm

Erw je napisal/-a:Spoštovani kolegi potrebujem vašo pomoč. Imam A4 letnik 2003, ki ima originalno ksenon kratke luči. Pred kratkim sem opazil, da mi desna žarnica sveti vijolično - kaj to pomeni? A bo morda kmalu crknila? Zanima me tudi, ker tega nikjer ne zaslediš kateri tip ksenonskih žarnic je vgrajen. Ali so to morda D2R ali D2S? Kje se dobijo po ugodni ceni? Hvala.

Ce gre zarnica "proti koncu potem" sveti bolj proti beli oz. rumeni barvi. Mogoce pa je druga zacela svetiti bolj blede barve pa se ti zdi da je desna bolj vijolcna, v bistvu je pa ta ostala enaka.
Za poizvedbo kateri tip zarnice se je treba pozanimati tudi na servisu. Lahko je D2S ali D2R, a to se ni vse kar moras vedeti o zarnici. so tudi drugi podatki.

Impreza STi 330 SE
440i
R1200 RT

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Pe jan 12, 2007 6:01 pm

Kateri?

Uporabniški avatar
DonFilipo
Novinec

Napisal/-a DonFilipo Pe jan 12, 2007 6:06 pm

Cash je napisal/-a:Kateri?

Temperatura in tip grla. D2R in D2S je samo podatek ce je zasencena ali ne. Verjetno je nezasencena in ima Bayonette grlo, ampak treba preveriti. nekateri proizvajalci imajo dolocene modifikacije na grlih, zato da samo njihove zarnice pasejo.

Impreza STi 330 SE
440i
R1200 RT

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Re: a4

Napisal/-a MacTron Pe jan 12, 2007 6:14 pm

v etki pise... tole D1S

Slika
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Erw
Nov uporabnik

Napisal/-a Erw Pe jan 12, 2007 6:14 pm

Don, žal se ne strinjam, desna žarnica sveti vijolično ter občutno slabše kot leva. Kar je seveda zelo opazno v temi saj je sedaj osvetlitev vijolična namesto bela. Morda v pomoč ta ista žarnica je preden je začela svetiti vijolično utripala, sicer komaj opazno, vendar je. Kaj pa glede cen? Kje se ugodno kupi? Kdorkoli.
Priponke
3.5.05 audi 004.jpg

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Pe jan 12, 2007 6:22 pm

DonFilipo je napisal/-a:
Cash je napisal/-a:Kateri?

Temperatura in tip grla. D2R in D2S je samo podatek ce je zasencena ali ne. Verjetno je nezasencena in ima Bayonette grlo, ampak treba preveriti. nekateri proizvajalci imajo dolocene modifikacije na grlih, zato da samo njihove zarnice pasejo.

Aha, no ma sej to sm vedu, razen grla ne :roll:

Uporabniški avatar
DonFilipo
Novinec

Napisal/-a DonFilipo Pe jan 12, 2007 11:05 pm

Erw je napisal/-a:Don, žal se ne strinjam, desna žarnica sveti vijolično ter občutno slabše kot leva. Kar je seveda zelo opazno v temi saj je sedaj osvetlitev vijolična namesto bela. Morda v pomoč ta ista žarnica je preden je začela svetiti vijolično utripala, sicer komaj opazno, vendar je. Kaj pa glede cen? Kje se ugodno kupi? Kdorkoli.

ce utripa je lahko tudi balast. ce je sprememba barve in moci potem je lahko tudi zarnica. sprememba barve kaze da je zarnica res na koncu. ponavadi gre v bolj bledo barvo. zgleda da se tudi v violcno spreminja, kar je dokaj cudno ampak OK. Cudno je zato ker je barva dolocena z temeraturo, ta pa je odvisna od kolicine merkurija. cim vec ga je - bolj vijolcna je. ponavadi gre navzdol. zgleda da gre lahko tudi obratno :idea:
Zarnice se da kupiti ze pri boljsih prodajalcih avtoopreme in tuninga, nekaj sem tudi zasledil v Salomoncu in sicer neka tunning firma prodaja neoriginalne zarnice. cena je bila 10-12K sit (tolko je tudi na eBayu).
Rabis pa D1S barve pa ne vem, amapk prodajalci imajo tudi kataloge iz katerih je to razvidno. Po moji izkusnjah je pri Audiju okoli 6000K.

Impreza STi 330 SE
440i
R1200 RT

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Pe jan 12, 2007 11:11 pm

Tudi pri mojem bratrancu je na laguni ena xenonka postala vijolična :roll:
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov