Pero je napisal/-a:Matjaž87 je napisal/-a:Pozdravleni
dans sem šov gledat en avto. Ma vgrajeno plinsko napravo lovato. Prodajalec pravi da se plin preklopi ročno , obrate na 2000rpm ali več in preklopiš. Reku je tud da ko je na plin zraven kuri še vedno kuri benci, po njegovih besedah 1litr na 100km. Je to možno? Na plin ga nisem uspev vozit ker je mev prazen rezervar, sej vem da mogoče nalaga sam ko sem mu reku da bi rad sprobu je reku da ni problema, ker ni blo časa nisva šla tankat. Dejav je tudi da mora bit avto segret na delovno temperaturo ko preklopiš na plin ker drugače lahko frderbaš računalnik avta? je to sploh možno?
Govori se o safranu 3.0, 123kw , l.96, plin je biv montiran v BIH in ni homologiran.
Hvala in lep pozdrav
Matjaž
Nekateri se preklopijo sami, nekatere moraš ročno. Pogoj za oboje je dovolj velika temperatura in nekaj obratov motorja več.
Ko dela na plin dela samo na plin. Verjetno je mislil da k skupni porabi v povprečju prišteješ še liter benza ki ga rabiš za zagon avta. Krajše ko so relacije več bo šlo benza.
Če avto ni segret bo bolj slabo delal na plin. Računalnik verjetno ne gre, lambdi pa sigurno ne koristi.
Pred nakupom pa sigurno sprobaj še na plin (če sploh dela) pa pozanimaj se za stroške legalizacije.
esem je napisal/-a:Point je v tem, da dela hkrati na plin in bencin - kar je vsem novo, saj tega do sedaj ni bilo. In zato po novem ne velja niti: "da plinske naprave ni možno vgraditi v motorje z direktnim vbrzgom v glavo motorja. To je sicer držalo še pred slabim letom dni, danes pa je možno predelati tudi tovrstne motorje. "Pero je napisal/-a:Matjaž87 je napisal/-a:Pozdravleni
dans sem šov gledat en avto. Ma vgrajeno plinsko napravo lovato. Prodajalec pravi da se plin preklopi ročno , obrate na 2000rpm ali več in preklopiš. Reku je tud da ko je na plin zraven kuri še vedno kuri benci, po njegovih besedah 1litr na 100km. Je to možno? Na plin ga nisem uspev vozit ker je mev prazen rezervar, sej vem da mogoče nalaga sam ko sem mu reku da bi rad sprobu je reku da ni problema, ker ni blo časa nisva šla tankat. Dejav je tudi da mora bit avto segret na delovno temperaturo ko preklopiš na plin ker drugače lahko frderbaš računalnik avta? je to sploh možno?
Govori se o safranu 3.0, 123kw , l.96, plin je biv montiran v BIH in ni homologiran.
Hvala in lep pozdrav
Matjaž
Nekateri se preklopijo sami, nekatere moraš ročno. Pogoj za oboje je dovolj velika temperatura in nekaj obratov motorja več.
Ko dela na plin dela samo na plin. Verjetno je mislil da k skupni porabi v povprečju prišteješ še liter benza ki ga rabiš za zagon avta. Krajše ko so relacije več bo šlo benza.
Če avto ni segret bo bolj slabo delal na plin. Računalnik verjetno ne gre, lambdi pa sigurno ne koristi.
Pred nakupom pa sigurno sprobaj še na plin (če sploh dela) pa pozanimaj se za stroške legalizacije.
Voith je napisal/-a:bencin gre dol samo zaradi krize in zaradi preprečevanja panike. ko bo ta situacija delno prebrodena, bo šel bencin nazaj v skyhigh številke.
v evropi velja, da je plin pribljižno evro cenejši od bencina na liter.
to pomeni, da na tank prišparamo toliko evrov kolikor litrov tankamo.
slovenija temu pravilu cen še ne sledi, bo pa v to prisiljena tako ali drugače, ker že sedaj plačuje penale zaradi neurejenosti na tem področju.
kakorkoli se obrne, je plin prihodnost diesel pa je umazana preteklost, bencin pa je nekje v sredini.
me pa res zanima kako bo diesel klubu všeč, ko se enkrat resno začnejo izvajati protipolucijski ukrepi, kot so prepovedi dizlov po mestih in podobno.
Voith je napisal/-a:mja. pri tem nesmeš pozabt, da avstrijci svoje otroke spravijo v klet za dvajset let.
zmer, ko se peljem skoz avstrijo mam v žepu na telefonu vtipkano številko slovenske policije in prst na tipki call.. nikol neveš kdaj te bojo vsi te stari strički in tete zaprli pod svoje idilične hiške.. se mi je od nekdaj sumljivo zdel kako to da v avstriji ni nikjer nobene mladine :>
tko, da če pol to postaviš v prespektivo, ugotoviš, da je v avstriji ta plin še najmanjši problem
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov