Debate, ki niso vezane na ostala področja...

On
Novinec

Napisal/-a On Sr avg 13, 2008 12:05 pm

Ne NI varneje! To pa zato, ker ko se umikaš avtomatsko spremeniš stil vožnje, predvsem hitrost in smer. To govorim iz lastnih izkušenj!Zgodilo se mi je, da je voznik osebnega vozila, seveda mislil iz prijaznosti, se umkniti ob rob ceste, zapeljal nehote na bankino ko je hotel zapeljati nazaj na cesto ga je katapultiralo čez nasprotni vozni pas!! Predstavlaj si da sem ga takrat prehiteval oz. bog nedaj da je nasproti pripelal tovornjak, ker bi v tem primeru šli VSI na drug svet!!! In pa še nekaj, iz motornega kolesa zgleda prespektiva čisto drugače kot iz avtomobila, zato vsaka obupna prespektiva iz avtomobila zgleda na motroju OK... (Naj me kdo popravi, in utemelji komentar, če misli drugače)

Izjema pri umikanju so zastoji na cestah, beri kolonah. Priporočam vožnjo mimo ustavljenih vozil v razliki maksimalno 20Km/h, ker se tukaj tudi kaj hitro zalomi (odprtje vrat, gledanje voznikov naprej in s tem avtomatsko zavijanje levo,desno...)

Še nekaj glede motoristov: Vsak dober motorsi ve, da je hitrost nad 160Km/h na regionalnih oz podeželjskih cestah samoumor!!

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Sr avg 13, 2008 1:09 pm

@Mišek: na pečici še nisem doživel da bi tovornjak nepotrebno sekal ovinke, potem proti poljčanam, po hosti(nevem kak naj drugače napišem :P ) tam pa grem vsak ovinek čist za bankino. Isto grem reskirat proti bankini z prehitevanjem na ravnini pred kamnolomom.

Glede prehitevanja kolesarjev pa lahko rečem, da vozniki ne razmišljajo, da lahko veter potegne kolesarja proti njim, sploh kadar gre mimo tovornjak.
Pa ko gre kak frajer pregitevat slabih 10cm od kolesarja, nasproti pa kolona avtov, alimpa v nepregledni ovinek :? js takrat preventivno rajši povečam varnostno razdaljo in narahlo zabremzam, ker zarad bedarije drugaga res nočem dobit kolesarja pod kolesa.
LP Rok

Uporabniški avatar
5cho
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a 5cho Sr avg 13, 2008 2:50 pm

@On:
A potem je boljš, da vozim po levi strani voznega pasu, do bodo imeli motoristi večji užitek čez polno črto skakat al kaj? Lej lepo sem napisal, da se umaknem na desno stran voznega pasu NE NA BANKINO, ker če zapelješ na bankino si lohka hitro na drugem pasu, ker te zabriše ven. Tega me je nauču moj inštruktor v avtošoli in tega se držim kot pijan plota.
Torej ignorirajmo motoriste, naj prehitevajo z vožnjo po nasprotnem pasu in ne se jim umikat! To je point. J***š kulturo in defenzivno vožnjo.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Sr avg 13, 2008 5:15 pm

5cho nikar si ne razbijaj glave z vprašanjem kaj bi motoristi radi. Eni pizdijo, ker se jim vozniki vsaj malo ne umaknemo na desni rob asfalta in s tem nakažemo, da smo jih videli, drugi pizdijo ker nekateri to počnemo in jim kvarimo ritem vožnje. Pač takšen je njihov odnos na cesti in smo jim vsi ostali pač zgolj še ena ovira več na njihovi cesti/dirkališču in jim motimo doseganje najboljših časov.

Potem imaš naslednje, ki te grdo pogledajo, ker se pred semaforjem nisi tako postavil, da bi se on lahko zdrenjal mimo in štartal kot prvi. V glavnem, dokler bo tak ego odnos motoristov na cestah bodo žrtve padale in tukaj ni pomoči.

Žal ne pomagajo nobeni zakoni, nobeni policaji, nobene ograje.. pomagali bi mogoče le drastični ukrepi o katerih se potihom že razmišlja - prepoved motociklov (za vožnjo v prometu), ki bodo imeli moč večjo kot 4kg/KM.

Se opravičujem vsem motoristom, ki se obnašajo normalno in se zavedajo, da cesta ni samo njihova in da morajo oni kot hitreši prilagoditi vožnjo ostalim in ne obratno: z zgoraj napisanim nisem mislil na vas in vas ne mečem v isti koš, ker nekateri resnično veste kako se je potrebno obnašati v prometu. ;)

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Če avg 14, 2008 7:45 am

@BBoss: se strinjam. Jaz se nikoli ne umikam motoristom (razen ob zastoju, kjer grem avtomatično na skrajno desno stran voznega pasu, zaradi rešilcev), ampak vozim predvidljivo, na sredi voznega pasu in ne spreminjam nenadoma smeri in sloga vožnje. To je po mojm bolj važno, da lahko motorist (ali avto) normalno načrtuje prehitevanje in da mu ne skačeš levo-desno. Ker motorist je navaden udeleženec v prometu (in ne intervencijsko vozilo) in se mora kot vsak prepričati, da je cesta nasproti prazna in z zadostno vmesno razdaljo prehiteti pred seboj vozeči avto.
Ne vem, zakaj bi jaz moral zdaj še ves čas študirati, kako in kdaj se bom umikal vsakemu motoristu, ki se mi prilima na rit in se mu ne da par sekund počakat na frej cesto.

lp
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Če avg 14, 2008 9:22 am

On je napisal/-a:FBR...

Verjetno nikoli nisi imel motorja in upam da ga tudi neboš imel!! Prav zaradi takih kot si ti, ker se umikajo voznikom motornih koles na umazan, beri "na bankino" in s tem te zasipavajo z peskom in prinašajo nesnago na cestišče se večina pametnih odloči takoj pred takega voznika in jaz nisem izjema. S tem ko se umikate in s tem posledično zmajšate hitrost ogrožate sebe in voznike za sabo.

Nimaš vseh čistih... in če ti je dolgčas se raje ne obešaj na moje besede.
Za vsakega normalnega voznika je logično da se umaknem skrajno desno DO ROBA cestišča! Al kaj ti mislš da bom jst njivo oral zato da bo frajer elegantiš mim pršu?!?? :?: :!: :!:

Bistvo je, da vozniki motorjev (beri sploh striktno cestni) pretiravate in greste čez meje... potem poči v ovinku z 100+kmh ko vas izsilijo (čeprav vas praktično in teoretično ne izsilijo), ker vas dejansko še ni v vidnem polju zaradi velike oddaljenosti (seveda veliko prehitra vožnja poskrbi za ta problem).

Torej po logiki ne moreš nekaj izsilit kar še ne obstaja na cesti!

Očitno vsi mislijo da so Stonerji in Rossiji na cesti... pa verjamite da imajo taki dovolj pameti da vedo, da tudi oni ne bi rešili takih situacij...

On
Novinec

Napisal/-a On Če avg 14, 2008 10:43 am

FBR...

Najprej si kupi motor, nato z njim naredi 50 000Km po cestah in kakih 2000 na dirkališču pa boš vedel o čem govorim.

Hočem samo povedati kakšna je stvar v praksi in ne širiti slabe volje po forumu. Tako kot je energetikXX napisal: VOZI PO SVOJE in ne moje besede obračat in govorit da moramo z avtomobili voziti skrajno levo, LEPO te prosim :roll:

Še enkrat si preberi iz mojega posta, kaj se lahko zgodi če se hočeš umikati skrajno desno. To so moje lastne izkušnje

Strinjam se pa s tem FBR, Da če se voziš čez naselje 100Km/h plus je res da te vsak voznik kaj hitro spregleda in zgodi se hitro kaj takega kot je bilo pri Litiji :cry: , vendar naj vsak motorist to pri sebi razčisti, jaz sem si to do dobra razščistu iz lastnih izkušenj.

Razni Rossiji in Stonerji: Raskirajte 1000Eur in si privoščite vikend Grobnika, Panonia Ringa ali kaj podobnega... Verjemite na koncu se je še vedno izplačalo...

Vsem želim VELIKO VARNIH KILOMETROV, tudi tebi FBR...

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Če avg 14, 2008 1:20 pm

On je napisal/-a:Vsem želim VELIKO VARNIH KILOMETROV, tudi tebi FBR...

Hvala, enako ;)

Uporabniški avatar
Bel-Tirid
Poznavalec foruma

Kraj: Bled

Napisal/-a Bel-Tirid Po avg 18, 2008 4:08 pm

Jest bi rabu sam enga krožnega pa 3 ovinke
Slika Slika

Uporabniški avatar
mire
Poznavalec foruma

Kraj: koper

Napisal/-a mire Po avg 18, 2008 4:47 pm

mene samo zanima ce ve kdo kaj se je zgodilo v nedeljo nekje v okolici novega mesta tam ko je tisti 14km dol odsek kjer so dve polne crte ko se je zaletel rover v mercedesa
LP
rocna - bok - streha
Pravopis spreglej

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n To avg 19, 2008 3:10 pm

http://24ur.com/novice/crna-kronika/ni- ... ozila.html

Ma jst se takim nesrečam sploh ne čudim.
Slika

trolly23
Novinec

Napisal/-a trolly23 Sr avg 20, 2008 2:13 pm

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Sr avg 20, 2008 7:33 pm

rutenka je napisal/-a:http://24ur.com/novice/crna-kronika/usodna-prehitra-voznja-2.html
Željko RIP
Sožalje svojcem

Tole je pa ostalo od Swifta...
http://www.delo.si/clanek/65742
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
H2
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a H2 Sr avg 20, 2008 11:54 pm

Je to bil uporabnik foruma slučajno?

R.I.P in sožalje svojcem!

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Če avg 21, 2008 7:28 am

Zelo zahrbten ovinek za vse, ki si na soški cesti dajo duška in ne poznajo ceste. Pred tem je namreč cesta dovolj ravna, v vasi žaga pa nato za skoraj 90 stopinj zavije na levo čez most... Pred nekaj leti je nekdo (sicer domačin..) na podoben način s calibro 'spregledal' ta ovinek in utonil.

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Če avg 21, 2008 9:29 am

Ja, domačini ta ovinek poznamo, po včerajšnjem pričevanju enega vaščana, s katerim sem se pogovarjal, pa je ta ovinek poznal tudi preminuli 24-letnik..preden je zletel s ceste naj bi v tisti noči 2x ali 3x zaporedoma poskusil z veliko hitrostjo zvoziti skozi ta ovinek..glede na to, kar sem slišal iz prve roke, bi rekel, da je to bolj malomarnost, kot pa nesreča.

Vseeno, preminuli naj počiva v miru!
Človek brez problema, to strašna je stvar!

bizgec
Novinec

Napisal/-a bizgec Če avg 21, 2008 11:50 am

Vsak ovinek in del ceste je lahko zahrbten,če ne upoštevaš cestno prometnih predpisov.Ovinek je v naselju,je označen itd.Če bi bil res tako zahrbten,bi zletel ven vsak mesec ali teden en avto ali motor.
Omenjeno cesto sem prevozil neštetokrat z avtobusom,kamionom,avtom,kombijem,itd. Doslej,niti pozimi,nisem imel težav na omenjenem ovinku.
Nočem pametovati,ker nisem bil niti zraven,niti ne vem o tej nesreči nič,ampak zgleda,da je bil vzrok nespametna vožnja.Lahko rečem le ubogi svojci.Naj počiva v miru.

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Pe avg 22, 2008 7:56 am

Za razsvetliti ozadje nesreče na Žagi..

http://www.primorska.info/novice/928/smrtna_nesreca
Človek brez problema, to strašna je stvar!

Uporabniški avatar
rutenka
Novinec

Napisal/-a rutenka Pe avg 22, 2008 8:46 am

Kot je firediver povedal naj bi tisto noč mladci preizkušali rally sposobnosti. Domačini naj bi 3 minute pred nesrečo obvestili policiste da dirkajo skozi vas, vendar se je še pred prihodom policije zgodilo najhujše.
Povsem nepotrebna in nespametna zadnja poteza voznika, edina sreča je da jo je vsaj sovoznik bolje odnesel. Upam da bo to vsaj koga izučilo!
lakom lačen hoče papico

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Pe avg 22, 2008 9:03 am

Jaz ne vem kako je lahko narod tako neumen... delat take pizdrarije po cestah... jaz ne vem.

Pa kaj ta šmrkat res misl da je Schumacher?!... sej ko bi imeli štoparico bi vidl da nimajo pojma verjetno.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 19 gostov