Vsak vozi po svojih sposobnostih ... fizicnih...prihicnih ...... in navsezadnje tudi po financnih

Gosic je napisal/-a:
Tako vozi za mano enih 100m, ko mi dopizdi in pritisnem na bremzo
MateSLO je napisal/-a:Tako je to v nasi ljubi dezelci. Ce vozis po omejitvah si pac b****, d****, pes, konj .... samo clovek ne.
Vsak vozi po svojih sposobnostih ... fizicnih...prihicnih ..
sašo5 je napisal/-a:Gosic je napisal/-a:
B O L A N O....
MateSLO je napisal/-a:Tako je to v nasi ljubi dezelci. Ce vozis po omejitvah si pac b****, d****, pes, konj .... samo clovek ne.
Vsak vozi po svojih sposobnostih ... fizicnih...prihicnih ..
b**** si, če stisneš brenzo........kaj te boli k.... če je na "braniku" ko mu bo dopizdilo, te bo prehitel, ti spredaj pa vozi svojo vožnjo, pač po omejitvah, tako kot si si zamislil...
Gosic je napisal/-a:
Gosic je napisal/-a:.... ko mi dopizdi in pritisnem na bremzo, ......šel sem sicer v rdečo, ko je lih rmena ugaslna pa naprej......
CHAN je napisal/-a:Pločevina bo ostala cela in mogoče še kaj, če nakažeš vozniku zadaj, ki ima premajhno varnostno razdaljo s svetlobnimi signali - 4 smerniki ali v skrajnem primeru zadnja meglenka. V večini primerov bo voznik zadaj začel upoštevati daljšo varnostno razdaljo - dostikrat ne gre samo za objestnost ampak za neprevidnost in zamišljenost.
Zakaj nas zmotijo "počasneti" pred nami? Pred časom so znanstveniki razložili ta "pojav" na zelo preprost način: vsaka sprememba hitrosti vožnje je za človeški organizem podzavestni stres, ki ga posameznik različno premaguje - nekateri s preklinjanjem, drugi z izzivanjem, spet tretji s prehitevanjem v škarje in podobno. Kolikokrat nas "zmoti", ko pridemo z avtoceste, kjer smo vozili cca 130 km/h ter postanemo notranje nemirni, če se moramo potem po naselju peljati 50 km/h!?! Zato mi ni nerazumljivo obnašanje marsikaterega voznika, ki prehiteva počasnejšo kolono od njega (četudi pelje kolona povsem dinamično), potem pa zapelje čez cca 300m do bližnjega bifeja. Je sicer svojevrstno premagovanje podzavestnega stresa, ki pa je sicer skrajno iracionalno in po možnosti še bolj nevarno.
nebivedu je napisal/-a:Imaš primerke, ko mu meglenka, vsi štirje smerniki, en smernik, zmanjševanje hitrosti in ne vem kaj vse, ne pomaga. Vozi ti za ritjo kak meter od tebe in to par kilometrov.
CHAN je napisal/-a:nebivedu je napisal/-a:Imaš primerke, ko mu meglenka, vsi štirje smerniki, en smernik, zmanjševanje hitrosti in ne vem kaj vse, ne pomaga. Vozi ti za ritjo kak meter od tebe in to par kilometrov.
V takšnih primerih pa sem že dostikrat nakazal na kakšni ravnini, primerni za prehitevanje, z desnim smernikom naj me že prehiti in ne spravlja v nevarnost.
Sem pa se že tudi ustavil na kakšnem avtobusnem postajališču oziroma, kjer je bilo možno ustaviti ter ga spustil naprej. Posebej na kakšnih neznanih cestah, kjer se "domače kamikaze" počutijo, kot lokalni Schumacherji. Čez cca 5 min jih pa itak vidiš pred bližnjem bifejem - očitno se bojijo, da se jim pivo segreje...
nebivedu je napisal/-a: Ti pa ne znaš ravno dobro brati. Ko mu nakazuješ z smerniki (vsemi štirimi ali z enim), pa mu prižigaš meglenko, pa zmanjšuješ hitrost in te človek še vedno ne prehiti, vozi pa ti meter za ritjo, kaj potem narediš? Ustavljal se zaradi idiota ne bom, raje zapeljem na pesek ob cesti in mu zmečem kamenja na prednjo havbo in šipo, da potem vidi, da se mora umaknit ali pa prehitet, Če bi pa tak še kej sral, sem pa pripravljen tudi zablokirat gume in mu nastavit kljuko v katero se bo napičil s svojim avtom.
Povhen falus imam zagovarjanje takih modelov in prilagajanja njim (ustavljane, da bo idiotek lahko dalje odpeljal). Zakaj bi se jaz njim prilagajal? Ker so kreteni in bom imel škodo na avtu zaradi njih? Brez veze, štango našvasat pod odbijač, pa še mal ojačitev, pa blokirat gume. Nej se potem znajde. Sicer pa imamo policijo, pa naj take izmečke že enkrat spravijo iz cest.
CHAN je napisal/-a:nebivedu je napisal/-a: Ti pa ne znaš ravno dobro brati. Ko mu nakazuješ z smerniki (vsemi štirimi ali z enim), pa mu prižigaš meglenko, pa zmanjšuješ hitrost in te človek še vedno ne prehiti, vozi pa ti meter za ritjo, kaj potem narediš? Ustavljal se zaradi idiota ne bom, raje zapeljem na pesek ob cesti in mu zmečem kamenja na prednjo havbo in šipo, da potem vidi, da se mora umaknit ali pa prehitet, Če bi pa tak še kej sral, sem pa pripravljen tudi zablokirat gume in mu nastavit kljuko v katero se bo napičil s svojim avtom.
Povhen falus imam zagovarjanje takih modelov in prilagajanja njim (ustavljane, da bo idiotek lahko dalje odpeljal). Zakaj bi se jaz njim prilagajal? Ker so kreteni in bom imel škodo na avtu zaradi njih? Brez veze, štango našvasat pod odbijač, pa še mal ojačitev, pa blokirat gume. Nej se potem znajde. Sicer pa imamo policijo, pa naj take izmečke že enkrat spravijo iz cest.
Moj moto je pač: "Pametnejši odneha!" Zaradi varnostnih aspektov in ne zaradi zagovarjanja ter prilagajanja voznikov s takšnimi manirami!
Policista in sodnika na cesti se ne grem, ker kot si sam pravilno ugotovil, imamo policijo, da spravijo izmečke z naših cest. Linča, poznanega iz obdobja zgodovine v sodobni demokratični družbi pač ne poznamo več, mar ne?
S prišvasanimi štangami ter ne vem s čim še se kaže takisti agresivni slog vožnje. Raznorazne gladiatorske borbe naj se že umaknejo s cest!
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov