Debate, ki niso vezane na ostala področja...

MateSLO
Novinec

Napisal/-a MateSLO Ne apr 19, 2009 8:27 pm

Tako je to v nasi ljubi dezelci. Ce vozis po omejitvah si pac b****, d****, pes, konj .... samo clovek ne.
Vsak vozi po svojih sposobnostih ... fizicnih...prihicnih ...... in navsezadnje tudi po financnih :D

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Ne apr 19, 2009 9:05 pm

Gosic je napisal/-a:
Tako vozi za mano enih 100m, ko mi dopizdi in pritisnem na bremzo

B O L A N O.... :roll: :bonk

MateSLO je napisal/-a:Tako je to v nasi ljubi dezelci. Ce vozis po omejitvah si pac b****, d****, pes, konj .... samo clovek ne.
Vsak vozi po svojih sposobnostih ... fizicnih...prihicnih ..

b**** si, če stisneš brenzo........kaj te boli k.... če je na "braniku" ko mu bo dopizdilo, te bo prehitel, ti spredaj pa vozi svojo vožnjo, pač po omejitvah, tako kot si si zamislil...

noj
Novinec

Kraj: Arja Vas

Napisal/-a noj Ne apr 19, 2009 10:06 pm

Moje mnenje je, da je 99% slovenskih voznikov totalno nesposobnih! Zato pa ne krivim njih, saj večina nima nima možnosti dobiti znanja, del pa nima niti prirojenih sposobnosti za vožnjo avtomobila. Take, ki se tega zavedajo, in sploh ne sedejo za volan, ampak to pustijo tistim, ki obvladajo, nadvse spoštujem. Večina se pač ne. Za takšno stanje, pa je kriva država s svojimi zakoni za večjo varnost, potem policija, ki jih nadvse sposobno izvaja, ter avtošola, ki te ne nauči niti bočnega parkiranja. Poleg tega pa še vseslovenska miselnost vsakega posameznika, da je poklican na ta svet samo zato, da jemlje izvajanje reda na cesti v svoje roke...

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Ne apr 19, 2009 10:25 pm

sašo5 je napisal/-a:
Gosic je napisal/-a:

B O L A N O.... :roll: :bonk

MateSLO je napisal/-a:Tako je to v nasi ljubi dezelci. Ce vozis po omejitvah si pac b****, d****, pes, konj .... samo clovek ne.
Vsak vozi po svojih sposobnostih ... fizicnih...prihicnih ..

b**** si, če stisneš brenzo........kaj te boli k.... če je na "braniku" ko mu bo dopizdilo, te bo prehitel, ti spredaj pa vozi svojo vožnjo, pač po omejitvah, tako kot si si zamislil...

Sploh ne razumeš. Fora je v tem, da kaj ko bi jaz zagledal oviro in zabremzal. Predstavlej si ti da bi se ustavlal, čez skoči otrok, avto za mano me porine naprej, otroka zbijem.. Hja pobič, zato je varnostna razdalja in človek si mora nekak zapomnit. Za vsazga palca raste. In zato ni reda nikjer ker je zmer dve plati sveta : eni ki so za in eni ki niso. Zato pa so umrli trije mladi, zato pa je tam umru motorist, za njih pa še postavlajo ograje, povzeto iz Nemčije, da bo ja loh še bl prtisnu na gas, ker ga nebo vrglo pod ograjo ampak bo drsal po cesti, če slučajno pade. To je zame bolno, ker se folku dovoli nekaj, zakoni pa pišejo drugače, znaki pa pišejo drugače. In tudi mi smo se nekoč zabavali in popivali v Portorožu, večer se je končal v mlaki krvi, frend umiral v naročju , govorim iz izkušenj in vem kako je ko je človek vesel ,še posebej pijan: vse je naše. Zato se je pa treba mal brzdat, pa če maš audija, bmwja alpa lado. Zakon je zakon.

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Po apr 20, 2009 8:07 am

Problem je, da je narod živčen, nobenega potrplenja, samo neko rinjenje nekam. Koliko primerov vidim, ko se ti vozi čist za ritjo pa samo čaka kdaj bo prehiteval, s tem da je pred menoj in iz nasprotne smeri kolona. Potem te pa prehiti pa vozi mogoče 100 metrov bolj naprej kot prej, čez 500 metrov pa zavije k svoji bajti. Zakaj je šel 500 m. pred domom prehitevat ne vem. Mogoče zato, ker je s tem prišel 5 sekund prej domov. Problem je, da je ta človek očitno zlo živčen in enkrat se lahko zgodi, da bo šel praktično pred domačim pragom v škarje prehitevat in bo ubil ali pa hudo poškodoval nekoga, ki ni čisto nič kriv.

Po drugi strani je pa na semaforjih nepotrebo cincanje. Spelje, potem pa se 30 pelje, namesto, da bi normalno potegnil, vrag 200 metrov rabi, da ga spravi na 50. Ampak, nesmeš pa zaradi tega onemu spredaj v kuferan zlezit zaradi tega, pa prehitevat nekje sredi naselja.

LinuxFuter
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a LinuxFuter Po apr 20, 2009 8:32 am

Gosic je napisal/-a: zavije na desn pas... peljal sem 60, tako kot je omejitev, audi veliko več.. mislil sem si pač sej prehitel me bo po desni ane..

Če je šel na desni pas zato da te prehiti, si bil ti na levem, kar je pa tudi malo mimo, tudi če so vsi pasovi vozni, ne pa prehitevalni+vozni.

noj
Novinec

Kraj: Arja Vas

Napisal/-a noj Po apr 20, 2009 8:50 am

Gosic je napisal/-a:

Bravo! In ti si ta, ki je poklican na ta svet, da nas boš rešil pred propadom! Dobr da mamo tudi kakšnga tazga okol sebe... Upam, da se ti bo naslednič, ko boš pritisnil na bremzo zaletel u rit, da si zlomiš tilnik, pa ostaneš hrom... Pol pa govoriš kok te drugi ogrožajo... Najprej se potrud, da boš sam sebe nehu ogrožat! ;) Ker s takim početjem počneš ravno to!

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Po apr 20, 2009 9:15 am

Pločevina bo ostala cela in mogoče še kaj, če nakažeš vozniku zadaj, ki ima premajhno varnostno razdaljo s svetlobnimi signali - 4 smerniki ali v skrajnem primeru zadnja meglenka. V večini primerov bo voznik zadaj začel upoštevati daljšo varnostno razdaljo - dostikrat ne gre samo za objestnost ampak za neprevidnost in zamišljenost.
Zakaj nas zmotijo "počasneti" pred nami? Pred časom so znanstveniki razložili ta "pojav" na zelo preprost način: vsaka sprememba hitrosti vožnje je za človeški organizem podzavestni stres, ki ga posameznik različno premaguje - nekateri s preklinjanjem, drugi z izzivanjem, spet tretji s prehitevanjem v škarje in podobno. Kolikokrat nas "zmoti", ko pridemo z avtoceste, kjer smo vozili cca 130 km/h ter postanemo notranje nemirni, če se moramo potem po naselju peljati 50 km/h!?! Zato mi ni nerazumljivo obnašanje marsikaterega voznika, ki prehiteva počasnejšo kolono od njega (četudi pelje kolona povsem dinamično), potem pa zapelje čez cca 300m do bližnjega bifeja. Je sicer svojevrstno premagovanje podzavestnega stresa, ki pa je sicer skrajno iracionalno in po možnosti še bolj nevarno.

Uporabniški avatar
naliM
Novinec

Kraj: Maribor - okolica

Napisal/-a naliM Po apr 20, 2009 9:32 am

Gosic je napisal/-a:.... ko mi dopizdi in pritisnem na bremzo, ......šel sem sicer v rdečo, ko je lih rmena ugaslna pa naprej......

Klasičen kretenizem s tvoje strani. Najprej delanje gužve, potem pa vožnja v rdečo. Res premišljeno in varno...
Se je res tako težko umakniti na desni pas, če je ta prost? Bi to res tako hudo prizadelo tvoj ego?
Če bi se umaknil na desni pas kot je to prevideno v zakonu, ne bi niti opazil, da si komu napoti, oni bi šel mirno mimo in izognila bi se kritični situaciji.

LP,

Milan

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Po apr 20, 2009 1:01 pm

če se ti kdo vozi za ritjo sam mal pritisneš predal za zavoro, sam tolk da se luči zadaj prižgejo. Tak lepo pokažeš tistemu zadaj, kaj misliš glede varnostne razdalje.

Me je pa danes totalno ob živce spravil en tovornjakar adrie, ki ni jebal sistema in je držal cel čas kolono za sabo. Za povrhu pa začel rinat čez črto, ko sma ga dva šla prehitevat. Tam pa mi je res spipalo in sem mu trobil, zabremzal na njegovo hitrost in mu pokazal na avtubusno ter prižgal desni žmigavec, al on se rajši čoha po desnem ušesu z levo roko, ko da bi se umaknil :evil:
LP Rok

smuky
Novinec

Napisal/-a smuky Po nov 23, 2009 12:07 am

Včeraj zjutraj grem pa jaz na šiht in na moji strani na čist nepreglednem ovinku vidim jaz točno pred mano na sred ceste,ko se en dec sprehaja.Zdaj ali je bil gluh ali je pa bil pijan do amena in sploh ni vedel,da kje hodi....
Še dobro,da sem vozil počasi in da sem bil že orenk zbujen,ker bi ga lahko res povozu in glih točno na čist nepreglednem ovnku je bil ma jebemtiš majmune. :bonk

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To nov 24, 2009 7:58 am

CHAN je napisal/-a:Pločevina bo ostala cela in mogoče še kaj, če nakažeš vozniku zadaj, ki ima premajhno varnostno razdaljo s svetlobnimi signali - 4 smerniki ali v skrajnem primeru zadnja meglenka. V večini primerov bo voznik zadaj začel upoštevati daljšo varnostno razdaljo - dostikrat ne gre samo za objestnost ampak za neprevidnost in zamišljenost.
Zakaj nas zmotijo "počasneti" pred nami? Pred časom so znanstveniki razložili ta "pojav" na zelo preprost način: vsaka sprememba hitrosti vožnje je za človeški organizem podzavestni stres, ki ga posameznik različno premaguje - nekateri s preklinjanjem, drugi z izzivanjem, spet tretji s prehitevanjem v škarje in podobno. Kolikokrat nas "zmoti", ko pridemo z avtoceste, kjer smo vozili cca 130 km/h ter postanemo notranje nemirni, če se moramo potem po naselju peljati 50 km/h!?! Zato mi ni nerazumljivo obnašanje marsikaterega voznika, ki prehiteva počasnejšo kolono od njega (četudi pelje kolona povsem dinamično), potem pa zapelje čez cca 300m do bližnjega bifeja. Je sicer svojevrstno premagovanje podzavestnega stresa, ki pa je sicer skrajno iracionalno in po možnosti še bolj nevarno.

Imaš primerke, ko mu meglenka, vsi štirje smerniki, en smernik, zmanjševanje hitrosti in ne vem kaj vse, ne pomaga. Vozi ti za ritjo kak meter od tebe in to par kilometrov.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
exide
Stalni uporabnik

Kraj: Radovljica

Napisal/-a exide To nov 24, 2009 8:10 am

V nedeljo se je našel en b****, ki mi je vozil čisto za ritjo, potem me pa prehti in zmanjša hitrost na 90km/h, jaz ga pač prehtim nazaj, ne bom se po avtocesti vozil 90. In ko sem prehiteval tip po gasu, zraven mi je pa še osle kazal, itak sem ga normalno prehitel je imel prešvoh avto :) , potem mi je pa spet vozil čisto za ritjo in mi je dopizdilo in sem samo vklopil vse 4 žmigovce zmanjšal hitrost in potem zabremzal. Tipu ni zneslo in, da ne bi priletel v mene je zavil na odstavni pas. Potem je tip normalno držal varnostno razdaljo in ko sem zavil na izvoz in je tip peljal mimo me je samo ves bled pogledal, ni več kazal oslov :)

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan To nov 24, 2009 8:23 am

nebivedu je napisal/-a:Imaš primerke, ko mu meglenka, vsi štirje smerniki, en smernik, zmanjševanje hitrosti in ne vem kaj vse, ne pomaga. Vozi ti za ritjo kak meter od tebe in to par kilometrov.

V takšnih primerih pa sem že dostikrat nakazal na kakšni ravnini, primerni za prehitevanje, z desnim smernikom naj me že prehiti in ne spravlja v nevarnost.
Sem pa se že tudi ustavil na kakšnem avtobusnem postajališču oziroma, kjer je bilo možno ustaviti ter ga spustil naprej. Posebej na kakšnih neznanih cestah, kjer se "domače kamikaze" počutijo, kot lokalni Schumacherji. Čez cca 5 min jih pa itak vidiš pred bližnjem bifejem - očitno se bojijo, da se jim pivo segreje...

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Kraj: Mal naokol

Napisal/-a xsara To nov 24, 2009 8:52 am

ma stalno obstajajo eni in isti bedaki, ki uživajo, da ti rinejo za ritjo, kljub temu, da mu na vse mogoče načine hočeš pokazati, da ne drži varnostne razdalje (prednjačijo predvsem vozniki nemških vozil-se ve katerih), najbolje se je takemu čimprej umakniti in ga spustiti naprej, ko ga je.e, naj sebe spravlja v nevarnost in ne še mene, aja mamo tudi take, ki mi rinejo za ritjo, kljub temu, da vidjo nalepko baby on board, tazga pa bi rade volje demoliru in zakopu, če bi se kaj zgodilo :roll: ....
citroen for life, aja and fiat too, aja pa še mitsubishi.......

Uporabniški avatar
blackmagic
Stalni uporabnik

Kraj: Fram

Napisal/-a blackmagic To nov 24, 2009 9:14 am

Who cares about
the shining of the sun
when the earth is black
\,,/ 666 \,,/

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu To nov 24, 2009 1:57 pm

CHAN je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:Imaš primerke, ko mu meglenka, vsi štirje smerniki, en smernik, zmanjševanje hitrosti in ne vem kaj vse, ne pomaga. Vozi ti za ritjo kak meter od tebe in to par kilometrov.

V takšnih primerih pa sem že dostikrat nakazal na kakšni ravnini, primerni za prehitevanje, z desnim smernikom naj me že prehiti in ne spravlja v nevarnost.
Sem pa se že tudi ustavil na kakšnem avtobusnem postajališču oziroma, kjer je bilo možno ustaviti ter ga spustil naprej. Posebej na kakšnih neznanih cestah, kjer se "domače kamikaze" počutijo, kot lokalni Schumacherji. Čez cca 5 min jih pa itak vidiš pred bližnjem bifejem - očitno se bojijo, da se jim pivo segreje...

Ti pa ne znaš ravno dobro brati. Ko mu nakazuješ z smerniki (vsemi štirimi ali z enim), pa mu prižigaš meglenko, pa zmanjšuješ hitrost in te človek še vedno ne prehiti, vozi pa ti meter za ritjo, kaj potem narediš? Ustavljal se zaradi idiota ne bom, raje zapeljem na pesek ob cesti in mu zmečem kamenja na prednjo havbo in šipo, da potem vidi, da se mora umaknit ali pa prehitet, Če bi pa tak še kej sral, sem pa pripravljen tudi zablokirat gume in mu nastavit kljuko v katero se bo napičil s svojim avtom.
Povhen falus imam zagovarjanje takih modelov in prilagajanja njim (ustavljane, da bo idiotek lahko dalje odpeljal). Zakaj bi se jaz njim prilagajal? Ker so kreteni in bom imel škodo na avtu zaradi njih? Brez veze, štango našvasat pod odbijač, pa še mal ojačitev, pa blokirat gume. Nej se potem znajde. Sicer pa imamo policijo, pa naj take izmečke že enkrat spravijo iz cest.

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan To nov 24, 2009 3:19 pm

nebivedu je napisal/-a: Ti pa ne znaš ravno dobro brati. Ko mu nakazuješ z smerniki (vsemi štirimi ali z enim), pa mu prižigaš meglenko, pa zmanjšuješ hitrost in te človek še vedno ne prehiti, vozi pa ti meter za ritjo, kaj potem narediš? Ustavljal se zaradi idiota ne bom, raje zapeljem na pesek ob cesti in mu zmečem kamenja na prednjo havbo in šipo, da potem vidi, da se mora umaknit ali pa prehitet, Če bi pa tak še kej sral, sem pa pripravljen tudi zablokirat gume in mu nastavit kljuko v katero se bo napičil s svojim avtom.
Povhen falus imam zagovarjanje takih modelov in prilagajanja njim (ustavljane, da bo idiotek lahko dalje odpeljal). Zakaj bi se jaz njim prilagajal? Ker so kreteni in bom imel škodo na avtu zaradi njih? Brez veze, štango našvasat pod odbijač, pa še mal ojačitev, pa blokirat gume. Nej se potem znajde. Sicer pa imamo policijo, pa naj take izmečke že enkrat spravijo iz cest.

Moj moto je pač: "Pametnejši odneha!" Zaradi varnostnih aspektov in ne zaradi zagovarjanja ter prilagajanja voznikov s takšnimi manirami!
Policista in sodnika na cesti se ne grem, ker kot si sam pravilno ugotovil, imamo policijo, da spravijo izmečke z naših cest. Linča, poznanega iz obdobja zgodovine v sodobni demokratični družbi pač ne poznamo več, mar ne?
S prišvasanimi štangami ter ne vem s čim še se kaže takisti agresivni slog vožnje. Raznorazne gladiatorske borbe naj se že umaknejo s cest!

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu To nov 24, 2009 5:03 pm

CHAN je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a: Ti pa ne znaš ravno dobro brati. Ko mu nakazuješ z smerniki (vsemi štirimi ali z enim), pa mu prižigaš meglenko, pa zmanjšuješ hitrost in te človek še vedno ne prehiti, vozi pa ti meter za ritjo, kaj potem narediš? Ustavljal se zaradi idiota ne bom, raje zapeljem na pesek ob cesti in mu zmečem kamenja na prednjo havbo in šipo, da potem vidi, da se mora umaknit ali pa prehitet, Če bi pa tak še kej sral, sem pa pripravljen tudi zablokirat gume in mu nastavit kljuko v katero se bo napičil s svojim avtom.

Moj moto je pač: "Pametnejši odneha!" Zaradi varnostnih aspektov in ne zaradi zagovarjanja ter prilagajanja voznikov s takšnimi manirami!
Policista in sodnika na cesti se ne grem, ker kot si sam pravilno ugotovil, imamo policijo, da spravijo izmečke z naših cest. Linča, poznanega iz obdobja zgodovine v sodobni demokratični družbi pač ne poznamo več, mar ne?
S prišvasanimi štangami ter ne vem s čim še se kaže takisti agresivni slog vožnje. Raznorazne gladiatorske borbe naj se že umaknejo s cest!

Dokler ne bodo policisti delali to kar morajo in ko bodo nehali bit državni inkasanti za polnjenje proračuna, ne bom dal štang dol z avta, ko bodo pa delali tako kot se spodobi in take voznike brez varnostne razdalje odstranili s cest, bom pa tut jst dal navadne odbijače na avto. Zakaj bi se jim umikal? Zato, ker grem prej od doma, da se lahko lepo po omejitvah pripeljem na cilj? On pa zamuja in se mu mudi? Boli me k zanj, jst se bom še po omejitvah vozil po cestah, on pa če mi bo za ritjo, bo kasiral, kar mu gre. Če bo pa še kej težil, pa še kak količek zapoje, da mu bodo osnove bontona prej prišle v glavo.

MateSLO
Novinec

Napisal/-a MateSLO To nov 24, 2009 5:21 pm

A se ni bol preprosto umaknat navsezadnje kot pa imet milijon problemov zaradi tega ker mu boš zabremzal in se ti bo zaletel v rit? :roll:
Tiste 5s boš pa že potrpel ko se boš ustavil pa speljal ...
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov