ma_hi je napisal/-a:Drugače povedano če je omejitev na regionalni cesti 90 km/h, pred mano pa vozi trola s 60 km/h, a potem ta trola meni krati kakšne pravice, saj bi jaz rad vozil 90?
peroRS je napisal/-a:Raje ne bi odkrito napisal kaj si mislim o tebi in podobnih!
gofra je napisal/-a:Obnasas se kot egoisticen brezbrizen otrok. V prometu nisi sam. Dober voznik se v prometu situacijam PRILAGAJA - ampak ne, ti ne, ker imas pravico, kajne? Kaj pa moja pravica, da vozim 130 km/h? Kje bova prisla skupaj? Bos ti pospesil ali jaz bremzal? Ce bremzam jaz, bo kratena moja pravica, ce bos pospeseval ti, bos prikrajsan ti...vidis, da je totalno trapasto tvoje razmisljanje?
In ziher sem (se pustim pa prepricat v nasprotno), da nimas nobenih tehtnih argumentov zakaj ti je pod castjo stopit na pedalo za plin, pac pa to pocnes...kako ze...ker je tvoja pravica, a ne?
Ne bom rekel, da moras divjat - PRILAGODI SE RAZMERAM. In se bom jaz, in se bo nekdo tretji in na koncu bomo vsi veseli...
S tem se strinjam, ampak to je bolj priporočilo kot zapoved.BBoss je napisal/-a:Tudi Dars je izdal zloženko v kateri je lepo napisal, da prehitevanje na AC z manjšo hitrostjo od dovoljene (ob normalnih vremenskih in cestnih pogojih seveda) sicer ni v nasprotju s predpisi je pa skregano z bontonom vožnje
sonic je napisal/-a:
Stvar je v tem: ko vozim po AC, naštimam tempomat na 140 kmh po števcu (kar je 130 realnih, sem preveril z GPS). Vozim itak po voznem pasu, če moram prehiteti pa še malenkost po gasu stopim in takoj po prehitevanju grem nazaj na desni pas.
Ampak še vedno se kdaj najde pacient, ki v tistem trenutku vmes pripizdi s svojimi 180+ kmh in če mora za moment malo stopiti z gasa, bo očitno na licu mesta umrl al kaj.
peroRS je napisal/-a:Cross je napisal/-a: Vsekakor pa ne odobravam pizduliranja, ne od unga spredaj ali zadaj, in še nikol mi ni na misel pršlo da bi poblendu komurkoli, osebno raje prehitim po desnem, spustim en pogled in grem po svoje.
Raje ne bi odkrito napisal kaj si mislim o tebi in podobnih!
CHAN je napisal/-a:V Sloveniji je opazen vsesplošni trend vozniškega neznanja ter nepoznavanja predpisov. Veliki večini načeloma ni jasno, kaj spada pod izsiljevanje ostalih ter posledično v nekaterih primerih pod ogrožanje udeležencev v prometu.
Prehitevalni pas je pač namenjen PREHITEVANJU, z namenom, da se čimprej zopet vrneš na voznega. Priporočljivo glede na večanje prometa ter zaradi boljše fluktuacije prometa je, da se ob prehitevanju pospeši.
Izsiljevanje pa pomeni VEDNO, da mora zaradi tebe nekdo zavirati, se umikati, ipd. Četudi je zanimivo opazovati voznike, ki se umikajo na vozni pas zavirajoč, čeprav ni pred njimi prometa.
Izsiljevanje pomeni nepremišljeno, neprevidno prehitevanje - izsiljevanje voznika na prehitevalnem pasu, četudi ta vozi 300/h.
Izsiljevanje pomeni nepravočasen umik na PROSTI vozni pas, ter s tem delanje kolone za sabo.
Izsiljevanje seveda pomeni nepremišljeno zaviranje, prehitevanje po desni strani, ipd...
Izsiljevanje pa pomeni seveda tudi nepremišljena vožnja za "ritjo", blendanje, ipd - četudi nam včasih zavre kri...
Slika z naših cest ter avtocest se pač kaže tudi v vsakodnevnih statistikah ter številu mrtvih na cestah.
IcEm4n je napisal/-a:peroRS je napisal/-a:Cross je napisal/-a: Vsekakor pa ne odobravam pizduliranja, ne od unga spredaj ali zadaj, in še nikol mi ni na misel pršlo da bi poblendu komurkoli, osebno raje prehitim po desnem, spustim en pogled in grem po svoje.
Raje ne bi odkrito napisal kaj si mislim o tebi in podobnih!
ja in kaj bi ti v takem primeru naredil? Ti bi se kar mirne volje vozil za njim 90!? Ne verjamem.
northface je napisal/-a:Mimogrede, tedensko se vozim po avstrijskih avtocestah pa se mi še ni nihče tako brutalno zalepil na rit kot se to dogaja v Sloveniji.
peroRS je napisal/-a:northface je napisal/-a:Mimogrede, tedensko se vozim po avstrijskih avtocestah pa se mi še ni nihče tako brutalno zalepil na rit kot se to dogaja v Sloveniji.
Jaz kadarkoli se peljem skozi Avstrijo dam tempomat na 140kmh in mi skoraj nikoli ni treba zavirat, razen ob kakšnih omejitvah. Tam se ve red, tovornjak tovornjaka skoraj ne vidim, da bi prehiteval, ljudje se držijo voznega pasu, vozi se tekoče in zastojev skoraj ni, razen če se zgodi kakšna nesreča ali pa dela na cesti. V Nemčiji so vozniki še bolj kulturni in je promet še na višjem nivoju, zato tudi potrebe po tiščanju ni razen za dušo.
Pri nas je pa vsak dan slabše...promet se povečuje, ceste in vozniška kultura je pa na nivoju izpred 20 let in več.
Po forumu brska: Google [Bot] in 6 gostov