Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Na AC/HC s 3 pasovi v eno smer morajo vozila voziti po skrajnem desnem pasu, ki ni zaseden. 150 €

Vem za ta člen in se ga držim
158
59%
Vem za ta člen, a se ga praktično ne držim
18
7%
Prvič slišim
52
20%
Vedno vozim po prehitevalnem pasu
9
3%
Pravila me ne zanimajo, vozim po občutku in brez oviranja drugih
29
11%

Skupaj glasov : 266

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Re: Cepci na cesti

Napisal/-a maniaxxx Če dec 23, 2010 6:05 pm

~toMmy~ je napisal/-a:
domen_ je napisal/-a::lol: :lol: :lol: Če mački stopiš na rep zacvili.

Točno se je pokazalo kaj si nekateri predstavljajo pod "dinamična vožnja".

Prvi del velja tudi zate! ;)

Drugi del je itak brca v temo, speedfreak in X-hair se pa res ne skrivata za "dinamično vožnjo", kar lepo odkrito napišeta! :D

speedfreak je napisal/-a:
lil indian je napisal/-a:Tuki se gre za izredne razmere. Me zanima, kteri frajerji se po snegu vozijo 90 - no verjetno obstajajo tud taki, sej ni redkost, da se v takih razmerah kdo znajde v kakšnem grabnu. :lol:

Js se vozim 90 ali še več..pa sm še živ.

x-hair je pa car :mrgreen:

Zgleda da nas je več po čudežu živih in kar je še bolj šokantno, tudi po jarkih ne kampiramo! :D

To je tist kar js ze dolg bluzim tle gor, folk ne zna vozit in za ene je dinamicna voznja 50 po magistralkah...
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Če dec 23, 2010 6:39 pm

speedfreak je napisal/-a:To je tist kar js ze dolg bluzim tle gor, folk ne zna vozit in za ene je dinamicna voznja 50 po magistralkah...

To je točno to, kar se v tejle temi že od začetka pregovarjamo - za ene, kot recimo Domen je 50km/h že strašno velika hitrost in jo tako dojema. Zanj smo vsi ostali pač le idioti, kreteni in norci in ga ne bo nič prepričalo v nasprotno. To, da nima ustreznih pnevmatik (slabe, stare, čipšit napol zastonj roba, itd) pač ni faktor in je prepričan, da kdor takole namensko ne omogoči prehitevanja (samo par sekund pa x-haira ne bi več bilo v njegovi bližini) po njegovem mnenju v bistvu skrbi za splošno zdravje in varnost vseh posebej pa samega X-haira, da se mu ne bi ja kaj zgodilo zaradi vožnje z nadsvetlobnimi 70km/h.

To je to v čemur se pogovarjamo in še recimo lil indian, ki se je strašno hudovala nad divjaki in do neke mere zagovarjala počasne neodločneže je nekaj postov nazaj ugotovila o čem smo nekateri, ki smo ožigosani za divjake, poskusili razložiti, da na AC res ni problem tista peščica blendačev in v rit tiščačev ampak vsaj nekaj desetkrat večja množica takih, ki jih omenja lil indian.

lil indian je napisal/-a:Drugač pa, če sm se še par dni nazaj pohvalila s precej mirnim tednom na cestah, za te zadnje dni ne morm tega rečt. :roll: Predvsem mam v mislih vožnjo po avtocesti od CE do LJ in nazaj - ne vem če sm že kdaj vidla tok budal na enem kupu. Js res ne vem, kaj ni jasno ljudem, da si drznejo izsiljevat na avtocesti, ko so take hitrosti. Pa sej ne vem, sploh si ne bom več upala nekoga prehitevat, brez strahu, da bo norec kr naenkrat skoču pred mene na prehitevalni pas (možnost za kej takga se seveda še tok bolj poveča, ko se nekdo na voznem pasu približuje tovornjaku, in ne, ne more mal prbremzat). Takim bi blo treba takoj izpite pobrat, pa še kakšno bolj vzgojno kazn naložit.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če dec 23, 2010 6:44 pm

speedfreak je napisal/-a:To je tist kar js ze dolg bluzim tle gor, folk ne zna vozit in za ene je dinamicna voznja 50 po magistralkah...

Saj po eni strani razumem, da se jajcajo, ni mi pa jasno zakaj je treba še vsem ostalim na vso silo onemogočit (varno) hitro vožnjo. :evil: Razna kampiranja na levem pasu, pritiskanje po gasu, ko jih prehitevaš, nabijanje en drugemu na rit v koloni itd. Komu na čast to počenjat, sam vedno omogočim mirno prehitevanje hitrejšemu, če je to le možno!
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Kraj: Varšavski lok

Napisal/-a domen_ Če dec 23, 2010 6:49 pm

BBoss je napisal/-a:To, da nima ustreznih pnevmatik
Aja če maš nove gume pa lohk 70km/h po zasneženi nepregledni cesti pelješ? Lol, še en frajer :cry :cry
za ene, kot recimo Domen je 50km/h že strašno velika hitrost in jo tako dojema.
Daj nabavi si nova očala, da boš malo bolje videl razmere na cesti na tistem filmčku od x-haira.

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Če dec 23, 2010 6:56 pm

speedfreak je napisal/-a:
lil indian je napisal/-a:Tuki se gre za izredne razmere. Me zanima, kteri frajerji se po snegu vozijo 90 - no verjetno obstajajo tud taki, sej ni redkost, da se v takih razmerah kdo znajde v kakšnem grabnu. :lol:

Js se vozim 90 ali še več..pa sm še živ.

x-hair je pa car :mrgreen:

x2 :mrgreen:

Uporabniški avatar
airmike
Uporabnik

Kraj: Rogaška Slatina

Napisal/-a airmike Če dec 23, 2010 6:58 pm

domen_ je napisal/-a:
Aja če maš nove gume pa lohk 70km/h po zasneženi nepregledni cesti pelješ? Lol, še en frajer :cry :cry
za ene, kot recimo Domen je 50km/h že strašno velika hitrost in jo tako dojema.
Daj nabavi si nova očala, da boš malo bolje videl razmere na cesti na tistem filmčku od x-haira.

Pač plundra.....big deal....tip ga pa pač ni spusto naprej....veliki balkanski ego jebiga. Vam povem izkušnjo iz avstrije ko sem peljal po zaviti gorski cesti in dohitel VW Tuarana....na prvem možnem mestu je ustavil za robom in me spustil naprej. Pa mu ni blo treba nič blendat pa trobit. Je pač oceno da je varneje za njega in njegove otroke če me spusti naprej kot pa da tvega da ga grem prehitet na nepreglednem mestu.....

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Napisal/-a domen_ Če dec 23, 2010 7:08 pm

je varneje za njega in njegove otroke če me spusti naprej kot pa da tvega da ga grem prehitet na nepreglednem mestu
Še ena cvetka :DDD :DDD :DDD Očitno je ocenil, da ti tudi spadaš med te objestne voznike..

Uporabniški avatar
airmike
Uporabnik

Napisal/-a airmike Če dec 23, 2010 7:10 pm

domen_ je napisal/-a:
je varneje za njega in njegove otroke če me spusti naprej kot pa da tvega da ga grem prehitet na nepreglednem mestu
Še ena cvetka :DDD :DDD :DDD Očitno je ocenil, da ti tudi spadaš med te objestne voznike..

Zakaj? ker sem se pripeljal za njega in se z varnostno razdaljo vozil za njim dokler se ni umakno?

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Napisal/-a domen_ Če dec 23, 2010 7:18 pm

Saj sam praviš: ker se ti je on umaknil zato, ker bi ga sicer ti lahko prehitel kar na nepreglednem mestu.

Uporabniški avatar
naliM
Novinec

Kraj: Maribor - okolica

Napisal/-a naliM Če dec 23, 2010 7:24 pm

Vedno bolj strah me je zapeljat na cesto zaradi očitno nesposobne klientele, ki predstavlja krepko več, kot polovico udeležencev v cestnem prometu.
Mene so desetletja nazaj v avtošoli učili, da če te dohiti hitrejši, mu moraš omogočiti, da te varno prehiti. In to enostavno pravilo lepega obnašanja na cesti večini ni jasno. :roll:
Kar se tiče hitre vožnje po snegu ima vsak svoje predstave in kratkoku..než v Mercedesu pred X-hairom je bil daleč od normalne vožnje (razen, če je bil na letnih gumah, ker je denar za zimske pustil pri nedeljskih mašah), pa tudi zloglasni X-hairom se je peljal le tekoče.

Hitra vožnja po snegu z običajnim avtom je zame recimo tole:

http://www.youtube.com/watch?v=DT53g90zuRc

Uporabniški avatar
airmike
Uporabnik

Napisal/-a airmike Če dec 23, 2010 7:25 pm

domen_ je napisal/-a:Saj sam praviš: ker se ti je on umaknil zato, ker bi ga sicer ti lahko prehitel kar na nepreglednem mestu.

Jaz ga nebi prehitel na nepreglednem mestu....samo on tega ni vedel. Je pa očitno da si tak obsedem z to varnostjo na cesti da v teh postih vidiš sam to kar hočeš videt oz. vzameš kaj iz konteksta.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Če dec 23, 2010 7:32 pm

domen_ je napisal/-a:

Mah ti si zasnežen pa nepregleden. Drugač pa verjamem ja, z biciklom zna bit taka hitrost res problematična. =P

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Napisal/-a domen_ Če dec 23, 2010 7:43 pm

airmike je napisal/-a:
domen_ je napisal/-a:Saj sam praviš: ker se ti je on umaknil zato, ker bi ga sicer ti lahko prehitel kar na nepreglednem mestu.

Jaz ga nebi prehitel na nepreglednem mestu....samo on tega ni vedel. Je pa očitno da si tak obsedem z to varnostjo na cesti da v teh postih vidiš sam to kar hočeš videt oz. vzameš kaj iz konteksta.
Lej, ti si kot razlog, da se je on umaknil, navedel strah pred prehitevanjem na nepreglednem mestu. Zakaj točno to? Zakaj pa ne: umaknil se je, ker si pač vozil hitreje, on pa je bil naložen, z otroci, ali kaj takega. To, da nisi tega napisal zame ni nobeno naključje (ali pa se morda vsi v Avstriji umikajo, ker jih je strah nespametnih prehitevanj? Majo že tolk slabih izkušnj s tem?..). Seveda gre z roko v roki s tem, da se ti x-hairova vožnja ne zdi nič posebnega. Tu je čisto jasno kam pes taco moli.

Js se ne oglasim dostikrat, ponavadi le preletim takšne teme, tukaj pač sem se. Zato, ker je treba bolj naglas obsoditi takšno neprimerno vožnjo, to pač ni za na cesto. Ne toleriram nobenega opravičevanja objestne vožnje, tudi če nekateri to hočejo pod pretvezo povedati s kakšnimi lepimi besednimi skovankami tipa "dinamična vožnja" ipd. Jasno je, kam pes taco moli.

rosonero
Novinec

Napisal/-a rosonero Če dec 23, 2010 7:47 pm

Dokler nimamo podatka s kakšno hitrostjo sta se x-hair in oni drugi vozila je tala debata malo brezpredmetna.

KO oz ČE bo zapisal kakšne so bile hitrosti čisto na žačetku posnetka, kakšna je bila hitrost recimo tik preden sta plug srečala in kakšna ko mu je "nakazoval", do tedaj je vse skupaj samo prepucavanje....
Božiček je car, eno noč na leto dela, ostalo ma dopust......

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Napisal/-a domen_ Če dec 23, 2010 7:54 pm

Saj je x-hair napisal: 50km/h.

rosonero
Novinec

Napisal/-a rosonero Če dec 23, 2010 8:04 pm

1. Samo njegova ( takoj na začetku posnetka )

2. Od obeh ( malo preden sta srečala plug )

3. Njegova/od obeh v času njegovega "nakazovanja"

Potem pa lahko debatiramo ....
Božiček je car, eno noč na leto dela, ostalo ma dopust......

kamal
Novinec

Napisal/-a kamal Če dec 23, 2010 8:06 pm

rosonero je napisal/-a:Dokler nimamo podatka s kakšno hitrostjo sta se x-hair in oni drugi vozila je tala debata malo brezpredmetna.

KO oz ČE bo zapisal kakšne so bile hitrosti čisto na žačetku posnetka, kakšna je bila hitrost recimo tik preden sta plug srečala in kakšna ko mu je "nakazoval", do tedaj je vse skupaj samo prepucavanje....

Poglej konec posnetka pa ti takoj jasno. Ob srečanju s plugom prvi avtomobil bremza v ovinku ima težave s stabilnostjo avtomobila pa se komaj premika. Med plugom in avtom 1,5 metra prostora. Vozi čisto ob robu tako, da skoraj povozi tisti štor potem, pa direkt po sredini in po gasu. To ti vse pove.
Se vidmo ko se zagledamo.

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Napisal/-a domen_ Če dec 23, 2010 8:54 pm

rosonero je napisal/-a:1. Samo njegova ( takoj na začetku posnetka )

2. Od obeh ( malo preden sta srečala plug )

3. Njegova/od obeh v času njegovega "nakazovanja"

Potem pa lahko debatiramo ....
Js si takole razlagam: na začetku je on peljal hitreje in ga je (Mercedesa) dohitel. Potem sta se nekaj časa peljala cca 50km/h in srečala plug. Tam sta upočasnila (to pa ne vem na koliko), nakar ga je hotel prehiteti.

Po pravici povedano: tudi tisti poskus prehitevanja je precej štorast in nevaren, tako se že ne prehiteva (zdaj bo ponos "dinamičnih voznikov" prizadet :lol: ). Iz posnetka se vidi, da ko je imel dovolj prostora, torej takoj za tem ko gre plug mimo, sploh še ni razmišljal o prehitevanju. Šele ko plug že šel mimo se je odločil za prehitevanje. Ampak cesta se je potem že zožala, in to preveč za varno prehitevanje. Potem mu je pa samo še objestno lezel v rit in trobil.

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS Če dec 23, 2010 9:02 pm

domen_ je napisal/-a::lol: :lol: :lol: Če mački stopiš na rep zacvili.

Točno se je pokazalo kaj si nekateri predstavljajo pod "dinamična vožnja".

Se strinjam 2x. Celo 3x.

Pa ne govorit, da je to normalno, da se tako vozi.
Ravno o takšnem ''norcu'' sem jaz pisal v eni temi, ko me je poizkušal in tudi uspel prehiteti na skoraj isti ozki lokalni cesti, kot na posnetku, samo da ni bilo snega.

Najprej mi je vozil 5 minut za ritjo (kot naš ''norec'' na posnetku), potem je vijugal za mano (isto kot na posnetku), sem jaz že mislil kakšen k****n je za mano, potem pa še prehitel.

Zelo si pokazal svojo kulturo, s tem vijuganjem, trobljenjem in vožnjo za ritjo. Ampak ti si pač ''dinamični'' voznik, kot že omenjeno.

Uporabniški avatar
lil indian
Nov uporabnik

Napisal/-a lil indian Če dec 23, 2010 9:04 pm

Men je zanimivo to, da ponavadi ravno tisti, ki so sveto prepričani v svoje vrhunske šoferske sposobnosti in se z njimi zlo radi hvalijo, pol pristanejo v kakšnem jarku al pa, bog ne daj, v kakšnem drugem avtu. Poznam kr dost takih. Neki je vozit hitr ampak pametno, neki pa brezglavo tiščat po gasu. Eni so pač budale. Ekstremno hitra vožnja se mi zdi pa nevarna v vsakem primeru, če ne zarad drugega, pa zato ker nikol ne veš, kaj te čaka za naslednjim ovinkom. Tle pri nas so recimo ceste kr dost ovinkaste, pa na večini odsekov ni nobenih pločnikov, pol je pa še ograja čist ob cesti in je ful nevarno za pešce, ki se nimajo praktično kam umaknt. Zna bit zlo nevarno, če en brezglavo pridivja izza ovinka.
ho paura di cadere, ma voglia di volare ...
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov