Kdo je rekel, da linki na poraba.com niso ok? Hmm...pobič, to so tvoje besede,ne moje.Za razliko od tebe navajam dejstva na podlagi zapisov na poraba.com,
Če bi bilo tole res, ne bi izbral najmanjšo porabo za dizla in največjo za bencinarja iz poraba.com, ampak bi vzel povprečje, dragi fordaš. In to povprečje, bi vsebovalo tudi tale dva zapisa, ki sem jih jst linkal (ki ju mirno ignoriraš, ker ti bolje veš kot tisti, ki vpisujejo porabo ane) in nikakor ne tvojih subjektivnih izkušenj, ki so odvisne od tvojega sloga vožnje, relacij in še česa... Pa dobro, razumem da malo mešaš zadeve, saj si verjetno že res v letih, če že mene imenuješ pobič.
navajam dejstva na podlagi lastnih izkušenj z obema motorjema
Pa ti kdaj prebereš za sabo? Dejstva na podlagi lastnih izkušenj? Protislovje much?

Tu delaš glavno napako... Tvoje izkušnje (očitno zelo pristranske) so, vsaj ko se gre za porabo v primerjavo s goro objektivnih zapisov vredne natančno 0, pa če jih še tako poveličuješ. Ti nisi povprečje no, daj si vbij to v glavo...
Dejstvo je tudi, da se s temi razlikami nikakor ne moreš sprijaznt,ker nimaš nikakršnih izkušenj in si raje mažeš oči, zato je tvoj post tudi temu primeren (beri: primitiven).
Seveda ti podrobno poznaš moje izkušnje ane. Spet sem te dobil, da pametuješ o zadevaš, o katerih niti približno nimaš pojma... Nimam si kej mazat oči, ker sem popolnoma nepristranski tukaj, gledam le na objektivna dejstva za razliko od tebe in zgolj popravljam tvoje napačne podatke, ki lahko koga zavedejo. Nimam pa nobenih preferenc glede dizl/bencin/plin, to je razvidno iz tem v katerih sem sodeloval. Se pa spomnim kako si ravno ta (tvoj - bivši?) 1.8 tdci poveličeval ob vsaki priložnosti in nič drugače ni sedaj tu v tej temi. Jst si želim le objektivne racionalne razprave. In ravno tu si pogorel na celi črti...