Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Prins
Nov uporabnik

Re: Avtoplin - stari znanec?

Napisal/-a Prins Pe maj 17, 2013 8:33 am

Spoštovani forumaši,

kot obljubljeno vam posredujem "razplet" zgodbe o nedelujočih vozilih s Prins napravami (namišljenih).
Že takoj smo posumili, da gre za blatenje kakšnega od konkurentov, saj omenjenih vozil ni v naši (Prins) bazi podatkov.
Zdaj se je to očitno tudi potrdilo.
Ne le, da omenjenega Opel Astre GTC 1.8, letnik 2009 nismo predelali pri nas, tudi za Cherokee se je izkazalo, da ni "naš".
Telefonske številke že več kot 3 tedne ne moremo priklicati. Morda naključno?
Poleg tega objavljena registrska številka KR-H4-512 ne pripada vozilu Cherokee in ne g. Hočevarju.
Zaradi varstva podatkov ne bomo objavljali kateremu vozilu ali kateri osebi pripada.
Upam, da si bodo tisti, ki so si vzeli čas za blatenje Prins imena, raje vzeli ta čas za svojo glavno dejavnost (karkoli že to je) in izboljšanje kvalitete svojega dela.

Za nas je ta tema zaključena.
Smo pa bili in bomo vedno pripravljeni pomagati vsem, ki imajo težave s plinskimi napravami ne glede na to kje so vgrajene.
Bistveno je, da so stranke zadovoljne in širijo dober glas o plinu.

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Pe maj 17, 2013 8:59 am

@prins: sej drugega niti ni bilo za pričakovati, saj dokaznega gradiva obtožb, slik servisne, ipd nismo nikoli videli.

iziboy
Stalni uporabnik

Kraj: močvirje

Napisal/-a iziboy Pe maj 17, 2013 9:12 am

Očitno je ''g. Hočevar'' ali kdorkoližeje precej amaterja da se je na takole diletantski način spravil na konkurenco(druge razlage pač ne vidim). Bravo g. Zdovcu da ima živce za takšne in podobne nabijače, hkrati pa škoda da mora tratiti čas za takšne zgodbe, ko bi najbrž lahko počel kaj bolj produktivnega :evil: :evil: :evil:
VSE KAR SE DA RAZDRET, SE DA TUD NAZAJ SESTAVIT!

dareduc
Nov uporabnik

Napisal/-a dareduc Ne maj 19, 2013 4:15 pm

Tisti ki se ukvarjate z vgradnjo plinskega sistema,mi na hitro odgovorte ali deluje motor vseeno,če vzamemem varovalko ven,ki je ne vem zakaj dopolnilno vstavljena poleg akumulatorja.Strokovnjak,ki mi je to montiral ni imel pojma kaj je delal in čemu služi varovalka.Vse podrobnosti bom razkril,če ne bodo rešili problem mojega avta.Seveda ker imam taxi službo bi raje videl,da jim uspe odpravit napako.Zgube imam veliko 5 dni vozim na bencin in 1000km do servisa in nazaj. Povem vsem bodočim plinašem bodite zelo previdni komu zaupate saj veste - lastna hvala - cena mala.

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Ne maj 19, 2013 7:26 pm

Plinski sistem bi moral biti popolnoma neodvisen, zato ima svojo varovalko. Čejo vzameš ven bi moral bencinski del delovati nemoteno.

P.S.
1000 km do servisa?! Tko je to če greš v bivšo Jugo montirat :roll:

Uporabniški avatar
mtl
Stalni uporabnik

Kraj: Vetrovno mesto

Napisal/-a mtl Ne maj 19, 2013 8:38 pm

Eno vprašanje: ker kar vestno spremljam porabo plina, mi le ta kaže, da je poraba pri določenem ponudniku plina višja kot pri ostalih. Ste tudi sam kaj takega opazili? Trenutno ne bi o tem za koga gre, ker bi rad naredil vsaj še par tankov, da se izloči morebitna napaka zaradi spremenjenih pogojev vožnje.

Še opazka: zanimivo, da je v Avstriji zelo malo LPG črpalk, hkrati pa precej CNG.

iziboy je napisal/-a:P.S.

Mnjah, jaz ne bi rekel, da je to prevladujoča izkušnja. Dol imajo bistveno več izkušenj z LPG-jem, saj je baje 70% bencincev predelanih na plin. Hkrati so tudi nekatere avtomobile predelane v Sloveniji vozili dol na ''nastavljanje''. Seveda je pa vse odvisno od majstra. Vsekakor lahko tudi dol nabašeš na slabega.
Še več pametovanj na Mtl blog.

bomber111
Novinec

Napisal/-a bomber111 Po maj 20, 2013 5:27 am

Jaz sem veliko testiral porabo

Najmanj Petrol, nato omv,
Največ MB24, plinarna Verovškova

Razlika od najmanj do največ slabega pol litra/100, takon da cenovno je Petrol zame najbolj ugoden.

Sem pa kak dober mesec nazaj tankal na hrvaškem, nekje v Zagrebu po 10 centov ceneje na liter in ni bila popraba nič večja. Občuten prihranek.

mucek
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a mucek Po maj 20, 2013 7:00 am

So razlike - lahko tudi občutne, saj je predpisano razmerje butan-propan zelo široko odmerjeno. Butan in propan nimata iste energetske učinkovitosti in posledično se glede na razmerje obeh plinov seveda spreminja tudi domet.

Lp, g

Nejko
Novinec

Napisal/-a Nejko Po maj 20, 2013 7:32 am

So zelo velike razlike....
Jaz imam porabo nekje okoli 12 litrov, ko pa sem med prazniki naredil po Italiji cca 1500km samo na plin pa se je poraba gibala med 13 in 14 litri.

dareduc
Nov uporabnik

Napisal/-a dareduc Po maj 20, 2013 3:38 pm

iziboy je napisal/-a:Plinski sistem bi moral biti popolnoma neodvisen, zato ima svojo varovalko. Čejo vzameš ven bi moral bencinski del delovati nemoteno.

P.S.

Malo morgen da bi šel v jugo to montirat---zelo priznana firma je to delala priznana sedaj v narekovajih.Iziboy varovalka je povezana z motorjem na bencin in ko je crkla in pač čakal stranko z ugasnjenim motorjem sploh ni zakašlu-verglu je, ni pa bilo haska,da bi motor zalaufu.varovalko zamenju in avto pelje na bencin -saj ko ga vklopim na plin mi piska,da je hudič v ušesih.

dareduc
Nov uporabnik

Napisal/-a dareduc Po maj 20, 2013 3:46 pm

imam Chevroleta Tacumo 1,6 in 109ks plin tankam na molu in po mestu ima avto porabe 12l. na bencin pa prav danes 9.5l-10l izven mesta še nisem vozil,da bi opravil kontrolo.
Zanima me,če kdo koga pozna,da ima isti avto na plin in njegove izkušnje.
Jaz imam samo sranje in v Sredo bom pustil avto na servisu,da se odločijo kaj bodo storili z plinsko napeljavo! ?

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Po maj 20, 2013 3:56 pm

Aja... ti si mislil da imaš še 1000 km do servisa?

Priznana firma ki montira ''priznane pro'' sisteme?!?! Ne rabiš poimensko...že vemo... :evil:

Ne vem no, pri meni če potegnem vse varovalke plinskega sistema ven, celo če snamem glavni konektor s plinskega računalnika, bencin dela normalno.

dareduc
Nov uporabnik

Napisal/-a dareduc Po maj 20, 2013 7:15 pm

1oookm sem naredu ko sem vozil avto na odpravljanje napak. ,v Sredo mi bodo dali nadomestno vozilo in imajo zadnjo šanso,da rešijo problem--potem tožba !
pri mojem avtu če crkne varovalka med vožnjo bo avto delal,ko bom ugasnil motor avto ne vžge.,sedaj bom do Srede vozil na benz saj mi na plin sploh ne preklopi takoj se izklopi.
Iziboy ni mi jasno ko vgradijo plin,da ne zrihtajo vse od A do Ž in potem naknadno moramo menjati svečke sam,da je račun večji,homologacija kdo to ureja ?

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Po maj 20, 2013 10:02 pm

Jah tko je pri nas...vsak šalabajzer lahko počne kar hoče in za po vrhu še reče da je najboljši!
Menjava svečk po vgradnji plina ni obvezna, je pa za nekatere avte priporočljiva, škodi pa ne nobenmu.
Čisto po zakonu, bi moral ''posamično odobritev predelave vozila'' (homologacijo) urediti vsak lastnik osebno sam. Problem je, da pregledniki na ustanovah, nimajo nobenega(ali pa slabo) znanje o plinskih napravah in njihovih komponentah, tako da je pregled bolj kot ne pobiranje denarja. Po moje bi bilo bolje, da bi vozilo homologiral monter in tako na licu mesta zagovarjal svoje delo.

P.S.
mislim da še nihče pri nas ni šel ''do konca'' v smislu tožbe. Upam da boš prvi, ker bi (tudi) to pomagalo da se ta trg pri nas malo prečisti.

dareduc
Nov uporabnik

Napisal/-a dareduc To maj 21, 2013 5:30 am

Moram v tožbo saj imam avto na SP TAXI služba in na vse živo so mi obljubljali,da bo to oh pa naj SUPER delovalo,na dan naredim 200km in na plin sem prevozil od tega 10.000km ampak v tem času sem bil pri njih 4x v obe smeri 140km..-560km
Dokler bomo tiho bodo drugi srali po nas in delali kar želijo.

Uporabniški avatar
žuža
Nov uporabnik

Napisal/-a žuža To maj 21, 2013 12:47 pm

dareduc je napisal/-a:Nisem zasledil,da bi kdo omenil koliko porabi benza avto pozimi predno preklopi na plin ? Za pomlad in do jeseni bomo privarčevali ko se po 500m.preklopi na plin pozimi pride do velike spremembe ! Včeraj sem po 2mesecih naredil 1-vi servis 10.000km in samo zamenjava plinskega filtra 35€ in na1000l plina 15€ olja za ventile in da sem v tem času že 4x bil na servisu ker mi je piskalo v avtu ko sem vozil na plin - nekaj zamenjali in danes mi ni avto piskal ampak cel delovni čas trokiral.Imam, taxi službo -potem veste kako srečo sem imel,da ni kaka stranka bruhala.Kot opažam imam samo jaz smolo z vgradnjo plina v moj avto.šerolet 1.6 Tacuma 79kw l.2009

Meni je pozimi pri -14 zjutraj na plin preklopilo po dobrem kilometru. Uporabljam Zavoli.

lp,
Žuža
Vozim na plin ter za okolje in denarnico skrbim.

Uporabniški avatar
žuža
Nov uporabnik

Napisal/-a žuža To maj 21, 2013 1:07 pm

dareduc je napisal/-a:
iziboy je napisal/-a:Plinski sistem bi moral biti popolnoma neodvisen, zato ima svojo varovalko. Čejo vzameš ven bi moral bencinski del delovati nemoteno.

P.S.

Malo morgen da bi šel v jugo to montirat---zelo priznana firma je to delala priznana sedaj v narekovajih.Iziboy varovalka je povezana z motorjem na bencin in ko je crkla in pač čakal stranko z ugasnjenim motorjem sploh ni zakašlu-verglu je, ni pa bilo haska,da bi motor zalaufu.varovalko zamenju in avto pelje na bencin -saj ko ga vklopim na plin mi piska,da je hudič v ušesih.

A lahko navedeš konkretno ime firme, da bodo tudi ostali (sploh potencialni novi uporabniki avtoplina) vedeli?

Lp,
žuža
Vozim na plin ter za okolje in denarnico skrbim.

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury To maj 21, 2013 1:11 pm

dareduc je napisal/-a:Moram v tožbo saj imam avto na SP TAXI služba in na vse živo so mi obljubljali,da bo to oh pa naj SUPER delovalo,na dan naredim 200km in na plin sem prevozil od tega 10.000km ampak v tem času sem bil pri njih 4x v obe smeri 140km..-560km
Dokler bomo tiho bodo drugi srali po nas in delali kar želijo.

Nisi ne prvi ne zadnji. Moj avto je bil 7x pri monterjih pa še vedno ne dela tako, kot bi moral na plin(MIL lučka se prižiga). Ko jim omenim vračilo potnih stroškov pa samo nekaj mencajo...

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a pavlich To maj 21, 2013 5:28 pm

bom izkoristil kar to temo za eno vprašanje,

oče je kupil opel vectro 1.6 16v, 2003 letnik, in bi jo predelal na plin, zasledil sem da so z opli težave sploh pri tej mašini, kako je zdaj z vsem tem?
avto ima 79.000km, 100 konjev, koliko se izgubi na moči,katerega predelovalca priporočate v okolici LJ(ali pač da ni ravno 200km stran), kakšen je približen strošek?

hvala, lp

rs5
Novinec

Napisal/-a rs5 To maj 21, 2013 6:09 pm

V lj. imaš hribar-ja na vrhniki pa casermana slednji je meni naštelal avto da mi laufa tako kot mora.Vgrajujeta pa oba za zloglasni plineks samo s to razliko da vesta kaj delata ne nekaj na pamet.Glede motorja ti bo kakšen drugi znal več povedat moje mnenje je da če je sistem pravilno skalibriran nebi smelo bit težav in okvar.Se pa pozna neka malenkost na moči pa poraba je enih 20% večja.Torej če ne bo delal vsaj 30.000 letno in pa relacija dalša od cca 30km. je dodro premislit če se splača vgradnja se pa cena giba okoli 1300€ .
lp
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 42 gostov