Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Re: Ali vam najeda daljša vožnja v službo?

Napisal/-a Daedalus Pe avg 29, 2014 3:31 pm

hahehihoh je napisal/-a:Morda bi moral že prej napisati, da imam možnost odhoda v južnejšo državo. Stvar je taka, da v podjetju kjer zdaj delam, dol odpirajo/selijo del proizvodnje in bi radi, da bi nekdo, ki cel proces že zelo dobro pozna, tam bil stalno. To bi bilo morda eno do dve leti, potem bi se najbrž vrnil - tam bi uvajal v delo druge ljudi. Imam na izbiro, iti ali ne iti.

Če je tako in če nimaš še familije bi se tudi jaz odločil, da grem. Zakaj? 30% višja plača+cene, ki so južno od nas (predidevam, da se proizvodnja NE seli na Hrvaško) pomeni, da boš veliko privarčeval! In če je to za 2 leti je to kar v redu začasen dodaten prihodek.

Nenazadnje pa se boš na jugu precej lažje vklopil v družbo, jezikovne ovire so minimalne in ljudje so zelo fajn.

PS: edin pazi, da se preveč ne zrediš. :twisted:

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Pe avg 29, 2014 3:54 pm

Na jug? Bivša YU in ni CRO?? Si sam?? Če si se samo spokaj!

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Pe avg 29, 2014 4:37 pm

Tako je. Primer življenja v strogem centru Beograda (takega, študentsko zapravljivega in praktično brez kuhanja doma!): stroški 500€/mesec...vključno z nastanitvijo.

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Pe avg 29, 2014 5:30 pm

če ni cro in je še zmeraj bivša juga, gram sam osebno dol za isto plačo 8)
litr bencina, litr olja ;)

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Pe avg 29, 2014 5:45 pm

Itak :D :D Srbija,Bosna ufuraš se s folkom,spoznaš babe in te boli za cel svet.Edino če boš delal/živel v kakih yebinah bogu za hrbtom

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Pe avg 29, 2014 6:24 pm

čare je napisal/-a:Itak :D :D Srbija,Bosna ufuraš se s folkom,spoznaš babe in te boli za cel svet.Edino če boš delal/živel v kakih yebinah bogu za hrbtom

Tudi Bolgarija ali Romunija nista slabi. Cene ravno tako nizke, življenje pa dosti bolj umirjeno kot pri nas. Glede na to, da je v igri projekt za dve leti sploh nebi razmišljal in bi takoj pograbil. Konec koncev kolikorat v življenju dobiš priložnost voditi tak projekt...
Če izpelješ tole, ne boš le strokovnjak na svojem področju ampak boš dobil tudi reference kot manager/vodja. Resen korak naprej v karieri.

Lp Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Kraj: daleč še iz Vrhnike

Napisal/-a ojnica Pe avg 29, 2014 7:38 pm

Se strinjam z vami, ko dobiš možnost jo zagrabiš, kot pa ne, problem je ker si želiš te možnosti pa ne prideš do tega. :roll:

zundapp
Stalni uporabnik

Napisal/-a zundapp Pe avg 29, 2014 8:01 pm

Kaj si pa ti napisal?

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Napisal/-a tristan01 To sep 02, 2014 7:33 am

ojnica je napisal/-a:Se strinjam z vami, ko dobiš možnost jo zagrabiš, kot pa ne, problem je ker si želiš te možnosti pa ne prideš do tega. :roll:

Sonček možnosti so povsod in za vse, le videti jih moraš. Če pa samo sanjaš o priložnostih pa gre življenje mimo, ti pa obsediš kjer si.

Lp Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Napisal/-a ojnica Če sep 04, 2014 1:00 pm

OFF !!!!!

Ne vem, vsak vidi to drugače :DDD

Če podjetje da ven razpis, da iščejo nekoga za vodenje v trgovini, se prijavi 500 ljudi, možnost je bila, problem pa je preveč kandidatov. Izberejo mogoče kar nekoga, ki ga že zaposleni priporoča.
Če pa se kdo rat ˝štuli˝ pa upam da ni dobil kakšne varnostnike pred se :roll:
Tole, kar se njemu ponuja pa res ni za zamudit.

P.s. Upam, da ko greste kam na obisk se prej najavite :roll: vsaj jaz se vedno, tud za ogled nečesa (mobi, stroj, avto...), en dan prej, pred odhodom, ko grem na pot in nato par minut pred domom prodajalca.

Nikola_Tesla
Stalni uporabnik

Napisal/-a Nikola_Tesla Če sep 04, 2014 1:09 pm

*
Vse je OK dokler te ne "gurnejo" v kako žarišče "smrtonosne prašine".

https://www.youtube.com/watch?v=3KJLZ2U6hgQ

https://www.youtube.com/watch?v=vt9v1APMJao

Lp.

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Napisal/-a ojnica Če sep 04, 2014 1:19 pm

OFF

No za mene so taki mal usekan, k se vozijo iz MB v LJ vsak dan :huh: Zakaj, ker imajo MOŽNOST dobit v okolici LJ stanovanje pa tega ne izkoristijo. Tud iz KP vsak dan do LJ je crazy :huh: medtem ko iz Kranja v LJ pa je še vredu ali iz Ivančne/POstojne do LJ ni tolk hudo.

Če vidijo samo stroške v povrnitvi za gorivo so pa še :huh: bolj računaš 2 uri življenja za vožnjo, zastoji, gume, vzdrževanje, nabavna cena avta, motor tud ne bo zdržal 10 let in 500.000km, svinja tud sanja kokuruz :lol: razen, če je to kak passat 1.9, ki res prleze do te cifre.

Seveda najbolj enostavno se je usedt v avto in odpeljat 100km stran an šiht pa pol nazaj, tko da TRISTAN1 eni majo možnosti za najet stanovanje pa tega ne izkoristijo, tko da ne tipkat proti meni.....kot da sem ˝lopov˝..... :lol:
Zadnjič spremenil ojnica, dne Če sep 04, 2014 1:27 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Nikola_Tesla
Stalni uporabnik

Napisal/-a Nikola_Tesla Če sep 04, 2014 1:24 pm

*
Skuriš 6000€ letno goriva + še ostalo vzdrževanje vozila zaradi povečane obrabe.

7 šihtov si dejansko za volanom na mesec .... seveda to ni plačani čas ....

Za nekoga je to biznis . . .
Zadnjič spremenil Nikola_Tesla, dne Če sep 04, 2014 1:30 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Napisal/-a ojnica Če sep 04, 2014 1:29 pm

Problem je vzdrževanje, vsi pa tud nimajo AC 500m stran imajo do šihta poleg AC še nekaj regionalne ceste.

Poznam primer NM-PO :huh:

Pa sej ni to NEMčija :mrgreen:

matejxx
Uporabnik

Napisal/-a matejxx Če sep 04, 2014 1:59 pm

ojnica je napisal/-a:OFF

No za mene so taki mal usekan, k se vozijo iz MB v LJ vsak dan :huh: Zakaj, ker imajo MOŽNOST dobit v okolici LJ stanovanje pa tega ne izkoristijo. Tud iz KP vsak dan do LJ je crazy :huh: medtem ko iz Kranja v LJ pa je še vredu ali iz Ivančne/POstojne do LJ ni tolk hudo.

Če vidijo samo stroške v povrnitvi za gorivo so pa še :huh: bolj računaš 2 uri življenja za vožnjo, zastoji, gume, vzdrževanje, nabavna cena avta, motor tud ne bo zdržal 10 let in 500.000km, svinja tud sanja kokuruz :lol: razen, če je to kak passat 1.9, ki res prleze do te cifre.

Seveda najbolj enostavno se je usedt v avto in odpeljat 100km stran an šiht pa pol nazaj, tko da TRISTAN1 eni majo možnosti za najet stanovanje pa tega ne izkoristijo, tko da ne tipkat proti meni.....kot da sem ˝lopov˝..... :lol:

Če bo vse po sreči se bom tudi jaz začel vozit v Ljubljano. In mi na pamet ne pride, da bi šel živet v Ljubljano. Pač sem od malega navajen življenja na podeželju in bi bilo za mene bolj ubijajoče živeti v bloku, kot pa dnevno delat 100 ali več km.

br3mz1
Nov uporabnik

Napisal/-a br3mz1 Pe sep 05, 2014 9:09 pm

Meni se ni porblem peljati dalec, ceprav se trenutno vozim 25 km v eno stran. Pogoj pa je, da se PELJES. Danes sem sel na obisk do kolega v Bonn in je od bloka do bloka razdalje 42 km in sem za to razdaljo potreboval 1 uro in 47 minut. Raje bi se vozil 200 km in porabil isto casa, kot pa "samo" 42 takih kilometrov.
Sicer pa, vsakemu svoje :).

Edit: slo se je pa za relacijo Köln - Bonn.

Lp,
Bremzi

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim So sep 06, 2014 10:06 am

br3mz1 je napisal/-a:Meni se ni porblem peljati dalec, ceprav se trenutno vozim 25 km v eno stran. Pogoj pa je, da se PELJES. Danes sem sel na obisk do kolega v Bonn in je od bloka do bloka razdalje 42 km in sem za to razdaljo potreboval 1 uro in 47 minut. Raje bi se vozil 200 km in porabil isto casa, kot pa "samo" 42 takih kilometrov.
Sicer pa, vsakemu svoje :).

Edit: slo se je pa za relacijo Köln - Bonn.

Lp,
Bremzi

Se strinjam. Kar se tega "daljša vožnja" tiče bi jaz gledal predvsem čas vožnje. Zadnjič sem moral v konici skozi Ljubljano..več časa sem vozil tistih 15-20 km kot pa recimo od Ljubljane do Novega Mesta, kjer se gre za 3x daljšo razdaljo. Je bila tista vožnja po AC izjemno prijetna, pa ni bilo neke gužve. Seveda se tudi tam zabije, ampak če bi lahko izbiral 15 km skozi LJ v konici in 70 km take vožnje ali podobne kot je recimo v Kr. Goro ali Bohinj, raje izberem slednji dve.

Mi pa vožnja predstavlja res užitek, svobodo in tisti "čas zame". Se precej bolj sprostim, kot pa recimo na kavču pred TV, čeprav sem stalno pozoren in verjetno pod napetostjo, ampak psihično mi je super. Pa včasih mi celo paše brez radia ipd. Edino stat v kolonah res ne maram.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare So sep 06, 2014 2:44 pm

Recimo da se tako relacijo vozi eden od zaposlenih v recimo štiričlanski družini.Torej eden hodi delat v ljubljano,v MB-ju ima stanovanje in njegova žena dela tudi v MB (otroci hodijo v šolo).On najame stanovanje in plačuje zanj in še za tistega v MB...In po tvoje se bolj splača najet stanovanje kot se vozit.Glede kilometrov na vozilih jih ma pa marsikateri že čez pol miljona samo da lastniki tega ne vejo.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare So sep 06, 2014 2:52 pm

Pa če potne stroške računajo po kilometrini verjemi da se splača vozit dnevno iz LJ v MB,ker kilometer je 0,18€ relacija MB-LJ-MB je 250 km,maš nek avto ki ob normalni vožnji po AC požre 6 litrov,liter nafte pa je 1,355€/l zdaj pa računaj sonček.Pa recimo da dela 20 dni.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Napisal/-a tristan01 Ne sep 07, 2014 8:12 pm

Sonček nič ne tipkam proti tebi, le težko razumem razmišljanje kot ga imaš. Že tako je v življenju kup ovir in omejitev, ti pa si postavljaš še dodatne in jočeš da priložnosti ni.

V tem primeru se omejuješ na kake pol ure vožnje.

Povedal ti bom malo nesramno. Živiš bogu za hrbtom, kjer rabiš do prve civilizacije skoraj pol ure. Če hočeš priložnost se boš moral odpravit malo dlje. Če nimaš kakšnega edinstvenega znanja brez katerega svet ne more obstajat ti ne bo nihče potrkal na vrata doma in ti ponudil tega o čemer sanjaš. Tako kot smo naredili vsi ostali boš moral tudi ti svojim sanjam slediti dokler jih ne uloviš, ti pa toplo priporočam da si postaviš čim manj ovir.

Lp Tristan01
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov