cc09 je napisal/-a:
cc09 je napisal/-a:Tist znak za obveščanje ti že na daleč pove, da se levo ne zavija. Da se, je presenečenje, ki sledi v križišču. Tam bi morali postavit tablo, ki bi določila kako se razvršča, ali pa kaznovat tiste, ki se razvrstijo na levo, to se strinjam. Problem je pa v tem, da najbrž po predpisih cesta ni dovolj široka za dva pasova, nočejo pa delat gužve in vseh postavit na desno.
Zato je tisto križišče čisto pravo slovensko.
Še zmeraj je pa dejstvo, da ti ne smeš po desni mimo nekoga, ki nima levega žmigavca. Tudi če se je on razvrstil narobe, še ne pomeni, da smeš ti delat prekršek.
~toMmy~ je napisal/-a:
Žal te moram razočarat, ampak stvari ne razumeš!![]()
Ne gre za nepoznavanje predpisov, ampak za zavestno kršenje le teh zaradi povečanja pretoka prometa, ter verjetno v večini primerov tudi solidarnosti do voznikov, ki tam zavijajo desno (oz. levo v drugem primeru). Razumeš, da če se postaviš desno, ko greš naravnost, morajo vsi, ki hočejo desno, čakat v koloni? Če se postaviš levo, jim pa sprostiš pot in na ta račun se lahko precej zmanjša kolona zadaj.
Če bi bilo idealno, bi za takšno gostoto prometa tam bila dva pasova vsaj pred križiščem, če ne tudi dalje. Zaradi poddimenzionirane infrastrukture to pač ni mogoče, verjetno sploh zakon ne dopušča dveh pasov na to širino (avtocesta, tovornjaki, ...).
Torej najboljši nasvet v tem primeru je, da uporabiš čredni nagon!
Beri je napisal/-a:~toMmy~ je napisal/-a:
Se strinjam, ker na sliki nista dva pasova,......... lahko si edino avtor umišlja da sta
_furby_ je napisal/-a:Jaz si to naceloma razlagam kot en pas in vija. Itak sem tam samo parkrat na leto
matejxx je napisal/-a:~toMmy~ je napisal/-a:Vse takšne, ki se vam zdi v tistem križišču delat sranje/gužvo in ste pripravljeni na buren odziv ostalih, samo da se brezpogojno držite predpisov, še enkrat sprašujem:
Če na kakšni cesti, kjer se po par kilometrov ne sme prehitevat dohitite kakšen ciganski voz s konjsko vprego, ki gre 10 km/h, se pol ure vozite za njim?
Ti bom lepo po pravici povedal, da bi ga prehitel. Toda to kršenje zakona ni enako kot pa to, ki ga je podal avtor teme.
Predstavlja si da se vozim po cesti in za menoj se vozi nek tujec iz Nemčije. Ko bom prišel do takšnega voza, bom pogledal če imam prosto vklopil smerokaz in prehitel voz. Ta tujec bo za menoj sigurno vedel kaj delam, in bo tudi sam naredil enako.
Toda v primeru tega križišča pa to ni enako. Tam se bi po tem takem jaz razvrstil na levo stran za vožnjo naravnost, tujec pa nebi vedel, da je vožnja naravnost na levi strani in bi ostal na desni. Ker on ne more vedeti koliko vozil dnevno zavije levo. Ali je eno vozilo, ali 1000 vozil ali pa nobeno, on tega enostavno ne more vedeti.
Saj je logično, da se vsi ki vozijo naravnost postavijo v levo, toda za nekoga, ki pa se tam vozi prvič pa ga lahko to malo zmede, ker se vsi ravnajo proti pravilom. Zato pa bi moral kdo postaviti vprašanje na odgovorno osebo, pa naj nam oni odgovorijo na vprašanje. Mogoče pa bodo potem popravili oznake.
Dursum je napisal/-a:Jaz bi ga tudi prehitel, ko s tem nebi ogrožal drugih udeležencev. V mojem primeru pa se krši zakon v gruči vozil in omogoča zavijanje v desno s tem pa ogroža ostale, kar pa je meni malo manj sprejemljivo oz. kot pravim me ne moti samo ne mi trobit in mahat
matejxx je napisal/-a:~toMmy~ je napisal/-a:Vse takšne, ki se vam zdi v tistem križišču delat sranje/gužvo in ste pripravljeni na buren odziv ostalih, samo da se brezpogojno držite predpisov, še enkrat sprašujem:
Če na kakšni cesti, kjer se po par kilometrov ne sme prehitevat dohitite kakšen ciganski voz s konjsko vprego, ki gre 10 km/h, se pol ure vozite za njim?
Ti bom lepo po pravici povedal, da bi ga prehitel. Toda to kršenje zakona ni enako kot pa to, ki ga je podal avtor teme.
Predstavlja si da se vozim po cesti in za menoj se vozi nek tujec iz Nemčije. Ko bom prišel do takšnega voza, bom pogledal če imam prosto vklopil smerokaz in prehitel voz. Ta tujec bo za menoj sigurno vedel kaj delam, in bo tudi sam naredil enako.
Toda v primeru tega križišča pa to ni enako. Tam se bi po tem takem jaz razvrstil na levo stran za vožnjo naravnost, tujec pa nebi vedel, da je vožnja naravnost na levi strani in bi ostal na desni. Ker on ne more vedeti koliko vozil dnevno zavije levo. Ali je eno vozilo, ali 1000 vozil ali pa nobeno, on tega enostavno ne more vedeti.
Saj je logično, da se vsi ki vozijo naravnost postavijo v levo, toda za nekoga, ki pa se tam vozi prvič pa ga lahko to malo zmede, ker se vsi ravnajo proti pravilom. Zato pa bi moral kdo postaviti vprašanje na odgovorno osebo, pa naj nam oni odgovorijo na vprašanje. Mogoče pa bodo potem popravili oznake.
denko4 je napisal/-a:Meni je logično, da se še posebno tisti, ki se tam prvič vozi, postavi na levi pas, ker od daleč je na tabli videti, da se da iti naravnost in desno in ne veš čemu služi tista cesta na levo.
~toMmy~ je napisal/-a:Pa si ti prepričan, da se kulturno vedeš, ko se vključuješ v kolono na levi al se trudiš malo "dokazat", da imaš "prav"?
~toMmy~ je napisal/-a:Sicer pa daj v mediji, zateži policiji in boš potem tam lepo vsakič kot i**** stal v dvakrat daljši koloni, bo pa vse po predpisih!
sonic je napisal/-a:V tistem križišču nisem vsak dan, a vseeno dokaj pogosto, in definitivno se mi ne zdi med bolj problematičnimi točkami, je dosti drugih...
sonic je napisal/-a:Avtorju teme: kaj je v bistvu namen te teme - ali v dotičnem križišču prihaja do nevarnih situacij? In če da, ali je fora v tem da kot tretji opazovalec vidiš druge
da imajo s tem probleme, ali imaš probleme (zgolj) ti?
.com je napisal/-a:prevečkrat se špilamo šerifa na cesti; naj za to poskrbijo ustrezni organi, do takrat pa boš dobival fakiče in grde kretnje, če boš stal na desni; žal, tako pač je in bo...
.com je napisal/-a:idealna rešitev je, da zožajo pas z belimi črtami ob strani, pri križišču pa pas za naravnost pomaknejo/zamaknejo majčkeno na levo, da omogočijo lažji prehod vozilom, ki želijo zaviti desno ... pa bo ''mir''
Dursum je napisal/-a:Bistvo teme je osvestiti ljudi, da vozijo napačno
Dursum je napisal/-a:Beri je napisal/-a:~toMmy~ je napisal/-a:
Se strinjam, ker na sliki nista dva pasova,......... lahko si edino avtor umišlja da sta
S čim se ti zdaj strinjaš? Kje sem jaz kot avtor omenil, da sta dva pasova? Enosmerno vozišče je in pred križiščem se je tudi tu potrebno razvrstit. Res ne vem a pišem kitajsko ali nekateri preberete samo prvi stavek.
Dursum je napisal/-a:Se tebi ta matematika izide, ker meni se ne? Razvrščamo se ravno z razlogom, da se lahko odpeljemo mimo razvrščenih, zakaj bi se po tvoje sicer razvrščali?
Po forumu brska: Google [Bot] in 20 gostov