Kaj če pa pride kasneje do kake napake zaradi poseganja, ti bo avto po hribu pobegnu ko bo ročna spustila, če ga boš v leru pustil?
Po moje je še vedno najcenejša in najboljša rešitev dobro skrito stikalo, ki prekine elektriko in ga ne moreš vžgat. Če je fajn skrito potem nimajo šans da ga odpeljejo, ker ne verjamem da imajo toliko časa da ga najdejo. Razen če si tako neumen kot nekateri ko objavljajo na Facebook koliko časa jih ni. Sem na morju, sem na smučanju. Lopovi so povsod in spremljajo vse tudi Facebook, Forume itd...
Sicer pa nič ni stoprocentno, zadnjič sem gledu oddajo FBI-ja in so rekli da so znanstveniki najbolj napredno ključavnico na beli hiši odprli samo z žico in izvijačem. Večina ropov je dobro premišljenih in po statističnih podatkih je vlomov v nepremičnine največ v dopoldanskem času, ko so ljudje v službah. Vlomov v vozila pa največ ponoči. Po moje naša policija veliko premalo naredi za ozaveščenost in pri nas se nekateri policisti veliko premalo potrudijo, ko se prijavo kakšne sumljive zadeve.
Enkrat je kolega prijavil več vozil brez tablic, ki so se nekje kopičila in redno menjevala sami megani, golfi 5, škode torej taka ki jih največ kradejo. Policist je bil tako len da je od vseh vozil preveril samo prvo in je šel. Največje razočaranje je bilo pa to, da je potem kolega od drugega policaja ko je še enkrat prijavil zvedel, da so na tistem območju že našli ukradena vozila in tistih vozil ob drugi prijavi ni bilo več.
Meni ko so enkrat vdrli v vozilo, se policaj ni čisto nič potrudil. Rekel je verjetno ga ne bomo nikoli našli, prstnih odtisov ne moremo vzet, ker so uporabli sprej, napisal zapisnik in je šel. Kaj pa delajo Amerikanci, za Slovence kao butasti Amerikanci. Nastavljajo avte, ki so vabe, avto ki je pod nadzorom policije in celo ključe notri pustijo. Ko se usedeš in odpelješ te pa zaklenejo v avtu in ugasnejo motor na daljavo.
Ali pa pustijo avto odklenjen na nekem trgovskem parkirišču in notri na zadnjem sedežu npr. televizor, lap top in čakajo v zasedi. In ko ropar vzame televizor, hopa. Naš si.
Enkrat sem pa gledal oddajo kako so shekal novega grand cherokeeja in ga od doma preko računalnika upravljal.
https://www.youtube.com/watch?v=MK0SrxBC1xsTorej avto kupovat na wireless in podobno kramo je za sodobne lopove velika usluga. Še Teslo so na Kitajskem shekali in noben varnostni sistem ni brez lukenj in še ti pametni telefoni so katastrofa za poštenega uporabnika, kaj vse lahko preko njih dobijo.
Občutljive zaupne podatke večina vplivnih držav še vedno piše na pisalni stroj pa smo leta leta 2016, tudi bela hiša. Potem veš kako so splet in elektronski sistemi varni. Niso.