Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
ajatola
Novinec

Re: eksplozija honde civic na Dolenjski cesti

Napisal/-a ajatola So maj 31, 2014 1:11 pm

čare je napisal/-a:
ajatola je napisal/-a:
čare je napisal/-a:Jaz mislim da mama ni nič kriva,mene bolj skrbi zakaj se je nov avto vžgal.3 in 5 letni otrok vžigalnika ne moreta proižgat,šibic ne znata tako da avto se je vžgal sam od sebe.Zakaj??

O ja pa zna otrok prižgati vžigalnik bodi brez skrbi.sam tukaj ni bil vžigalnik kriv ,ker pravijo,da je nekaj eksplodiralo.možna je tudi eksplozija baterije.sem imel enkrat priliko tudi to videt.pa tud v eni trgovini,ki je pogorela do tal je povzročil požar akumulator in sicer nov na polici

Zna ga že samo teh novih z varovalom ne more,ker z kakšnim mam še jaz probleme ko je trd ko sto mater,sicer pa ja tukaj nek vir ognja ni bil problem.

To je pa tudi res da so varovala še za stare problem.ej spomnim se mojega mulca ko je mel pet let.sem ga vprašal kako se fajrcek odkene.kaj misliš ,da ni znal.mulc ga je strokovno pržgal
Šalo na stran.v tem avtu je bilo nekaj narobe.kje ma pa baterijo odzadaj al kako.

gorazdkop
Nov uporabnik

Napisal/-a gorazdkop So maj 31, 2014 3:32 pm

Smilijo se mi neposredno vpleteni zaradi poškodb in travm, ki še pridejo.

Smilijo se mi pa tudi naši forumski intelektualci, ki se spoznajo na prav vse zadeve v tej galaksiji in s tako lahkoto obsojajo :roll:

Moje življenjske izkušnje (ta moja ugotovitev je ugotovljena na zelo zelo majhnem vzorcu populacije in upam, da ne drži na splošno) pa kažejo, da take forumske brihte, v večini primerov rosne mladosti, kar nakazuje manjko izkušenj, ne blestijo ravno v realnem življenju po kakšnih nadpovprečnih dosežkih. Žal.

bucko_99
Novinec

Napisal/-a bucko_99 So maj 31, 2014 3:59 pm

Lahko ga 99krat daš vn pa enkrat ne pa se zgodi štala. Na žalost je v tem primeru tudi del krivde matere, ampak to je stvar za odvetnike ne za mene. Jaz jo samo "obsojam" da če je šla po fasungo bi lahko dala froce ven, ker to v parih minutah nisi fertik.

V medijih piše da je prišlo do eksplozije, kaj mislite da je bolj verjetno baterija ali gorivo ali kaj?

@gorazd kop: men se pa ti smiliš zarad tega, ker ne preneseš dve različnih mnenj o eni stvari. Mogoče bi lahko naredil kakšno prešernovo raziskovalno nalogo pisanje po forumu v povezavi z nadpovprečnimi dosežki v življenju. :)

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Ne jun 01, 2014 9:30 am

sašo5 je napisal/-a:
Speedfighter je napisal/-a:Noben normalen človek ne pusti tri ali petletnega otroka v avtu in gre v trgovino, pa četudi samo za pet minut!

točno tako - AMEN :!:

Točno to sem sam napisal samo drugače se sliši. Se strinjam!!!!

lp

Uporabniški avatar
Zmaj78
Novinec

Kraj: Mazda Mx-6 2.5i 24v LPG

Napisal/-a Zmaj78 Ne jun 01, 2014 5:37 pm

Žal udeleženim s svojim modrovanjem ne bomo kaj prida pomagali, upam da se čim bolje izteče celotna zadeva. ;)

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 Ne jun 01, 2014 5:56 pm

Zmaj78 je napisal/-a:Žal udeleženim s svojim modrovanjem ne bomo kaj prida pomagali, upam da se čim bolje izteče celotna zadeva. ;)

Slika
Sex turns gay people into Mexicans.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Po jun 02, 2014 8:10 am

Imam enoletnico doma, pa mi na misel ne pade, da bi jo samo pustil v avtu, razen če je to res dobesedno 1 min in bi hkrati imel avto ves čas pred očmi. Sploh pa ne, če na avto sije sonce, ker je v parih minutah notr lahko savna.
Pri 3-5 letnikih je pa itak nevarno že to, da lohk spustijo ročno in avto zapelejo po klancu. Skratka otrok sam v avtu nima kaj počet.
Izgovor, da si skočil samo po kilo kruha, je smešen. Če rabiš kilo kruha, jo vzameš s sabo, če jih imaš preveč pa greš potem, ko je z otrokom partner/stari starši/itd.

Pa ne to zdj enačit s permisivno vzgojo, ker nima veze s tem. Določene stvari v današnjem svetu so prenevarne, otroci pa premalo izkušeni, da bi lahko sami letali okoli takih zadev. Jasno, da pustiš otroka, da se sam igra na igrišču, ne boš ga pa samega pustil v delavnici ali ob prometni cesti.

No, upam da ne otroka ne bosta imela trajnih posledic, čeprav pri hudih opeklinah bo šlo težko brez.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Po jun 02, 2014 8:45 am

Čista malomarnost. Frocov se v avtu ne pušča samih brez nadzora.
Zakaj pa je honda gorela, pa bojo že ugotovili.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Po jun 02, 2014 8:51 am

Baje da sploh ni res, da jih je pustila v avtu.
Zapeljala naj bi se do parkirišča pri Hoferju zato, da bi otroke ven vzela in ni hodila po fasungo.
Sej če vzameš iz te zgodbe ven fasungo nič ne ostane.
Mediji naredijo svoje...

Uporabniški avatar
mtl
Stalni uporabnik

Kraj: Vetrovno mesto

Napisal/-a mtl Po jun 02, 2014 8:58 am

Energetik81 je napisal/-a:Imam enoletnico doma, pa mi na misel ne pade, da bi jo samo pustil v avtu, razen če je to res dobesedno 1 min in bi hkrati imel avto ves čas pred očmi. Sploh pa ne, če na avto sije sonce, ker je v parih minutah notr lahko savna.
Pri 3-5 letnikih je pa itak nevarno že to, da lohk spustijo ročno in avto zapelejo po klancu. Skratka otrok sam v avtu nima kaj počet.
Izgovor, da si skočil samo po kilo kruha, je smešen. Če rabiš kilo kruha, jo vzameš s sabo, če jih imaš preveč pa greš potem, ko je z otrokom partner/stari starši/itd.

Pa ne to zdj enačit s permisivno vzgojo, ker nima veze s tem. Določene stvari v današnjem svetu so prenevarne, otroci pa premalo izkušeni, da bi lahko sami letali okoli takih zadev. Jasno, da pustiš otroka, da se sam igra na igrišču, ne boš ga pa samega pustil v delavnici ali ob prometni cesti.

No, upam da ne otroka ne bosta imela trajnih posledic, čeprav pri hudih opeklinah bo šlo težko brez.

Vidiš, kako smo različni. Sam pa otroka ne pustim na igrišču samega, ker je cesta par metrov stran in v igri lahko otrok (čeprav se kar dobro zavedata teh zadev) steče na cesto pred avto.
Ju pa brez težav pustim v avtomobilu, ker jima 100% zaupam glede tega: oba zadaj v otroških sedežih pripeta in točno tako me tudi počakata. Seveda pa ne gre tukaj za pol ure, ampak za minutko, dve, največ 5 minut, če skočim po nekaj v trgovino. Običajno tudi parkiram tako, da je iz trgovine avto na očeh. Če je pa slučajno zunaj 40 stopinj ju pa seveda ne pustim noter kljub odprtih oknih.

Po moje večina (žal ne vsi) staršev ve, kaj lahko otroku pusti in kdaj ga lahko pusti samega. Tako da, obešat se na to žensko, da ju je (če ju sploh je) pustila v avtu, je brez veze. Otroci brez težav to preživijo, seveda se tega ne dela, če niso sposobni počakat pri miru ali pa, če je zunaj vročina. Pa dobro je, da v avtomobilu ni kakšnih nevarnih snovi. Ampak to itak sodi k zdravemu razumu.
Še več pametovanj na Mtl blog.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Po jun 02, 2014 9:02 am

hippo je napisal/-a:Baje da sploh ni res, da jih je pustila v avtu.
Zapeljala naj bi se do parkirišča pri Hoferju zato, da bi otroke ven vzela in ni hodila po fasungo.
Sej če vzameš iz te zgodbe ven fasungo nič ne ostane.
Mediji naredijo svoje...

Glede na tole sliko tukaj je kar lepo parkirala. Če ti avto gori, ne bi noben peljal čez celo parkirišče, parkiral in nato reševal. Večina bi ustavila na cesti in to je to.
Verjetno zadeva s fasngo kar drži.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
mtl
Stalni uporabnik

Kraj: Vetrovno mesto

Napisal/-a mtl Po jun 02, 2014 9:19 am

Sranje ej, upam da bosta malčka preživela s čim manj težavami.
Dobro, da so ju spravili ven.
Še več pametovanj na Mtl blog.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Po jun 02, 2014 9:58 am

bucko_99 je napisal/-a:
Novinar na televiziji je rekel, da so priče rekle da ni šla po drobnarijo ampak po nakupih zato je mene osebno razjezilo. Z polnim vozičkov v trgovini to ni malenkost. Malenkost je če se gre po kilo kruha pa liter mleka.

to večina tukaj gor, ki zagovarja "puščanje" otrok v avtu ne zastopi_povrhu vsega pa določeni pacienti to enačijo s hišo/domom oz. celo sekret omenjajo... :roll:

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Po jun 02, 2014 10:22 am

Novinarji pišejo neka dejstva za katera očevidka trdi, da ni tako kot so novinarji zapisali. Konec koncev kakšen narod sploh smo. Nek didžej snema goreč avtomobil, tip nekaj metrov pred gorečim avtomobilom mirno poriva nakupovalni voziček, drug tip na prehodu ogleduje... v gorečem avtu pa dva majhna otroka. Do groba bi me žrlo, da bi bil tam in nič ukrepal.
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA Po jun 02, 2014 11:11 am

yashica: x2
In USA you drive car.
In Soviet Russia car drives you.
In Japan car BREAKS you.

Uporabniški avatar
eentox
Uporabnik

Napisal/-a eentox Po jun 02, 2014 11:52 am

yashica je napisal/-a:Novinarji pišejo neka dejstva za katera očevidka trdi, da ni tako kot so novinarji zapisali. Konec koncev kakšen narod sploh smo. Nek didžej snema goreč avtomobil, tip nekaj metrov pred gorečim avtomobilom mirno poriva nakupovalni voziček, drug tip na prehodu ogleduje... v gorečem avtu pa dva majhna otroka. Do groba bi me žrlo, da bi bil tam in nič ukrepal.

Točno to sem najprej videl na sliki... ne rečem, da si včasih šokiran kaj se dogaja, ampak če si zraven bodi vsaj koristen in pomagaj ne pa da gledaš, slikaš in delaš gužvo, raje se pogrezni v zemljo kot da si egoističen firbec :roll:
Chuck Norris je enkrat prišel dvakrat

Uporabniški avatar
arijan
Novinec

Napisal/-a arijan Po jun 02, 2014 12:42 pm

Težko je reč zakaj niso ukrepali. Niti ne moreš reč da bi ti ukrepal, dokler se ne pojavi taka situacija. Takrat ne razmišljaš ampak samo reagiraš. In lahko sam sebe presenetiš kako se odrežeš v taki situaciji. Pozitivno ali negativno.

Za tiste ki so pa bili zraven, pomisli zakaj bi tekel do avta, ki je zagorel, pri zadnjem koncu kjer je tank, ko ga lahko raznese. Sploh pa mogoče niso vedeli, da je kdo v avtu.

https://www.youtube.com/watch?v=-Gys2daNMP8
Tukaj se lahko vidi česa so sposobni ljudje, ko vedo da je nekdo v nevarnosti.

jordan
Novinec

Napisal/-a jordan Po jun 02, 2014 1:02 pm

Prihaja generacija zelo razvajenih otrok, seveda je to posledica že precej razvajenih staršev. Vcasih ni bil problem, če je otrok čakal v Stojenki ali Fičku, nikomur to ni bilo nenormalno. Ni bilo varnostnih pasov na zadnji klopi, airbagov in otroških sedezev. Se spomnim, da sem naredil v OŠ neko manjšo neumnost, pa mi je tovariš dal tako klofuto, da sem iz stola padel. Ko grem danes h hceri na govorilne ure, vidim, kako so profesorji ujetniki učencev in njihov staršev. Danes otroci zivijo v vati.

Pa naj mi kdo odgovori, pri koliko letih je dopustno otroka pustiti samega v avto, da te nimajo ljudje za nenormalnega? Verjetno, ko dopolni 18. let, do takrat pa moraš imeti privezanega na sebe. Ker nov avto lahko eksplodira v vsakem primeru, ne glede na to, kdo je notri.

cordo
Novinec

Napisal/-a cordo Po jun 02, 2014 1:23 pm

sašo5 je napisal/-a:
Speedfighter je napisal/-a:Noben normalen človek ne pusti tri ali petletnega otroka v avtu in gre v trgovino, pa četudi samo za pet minut!

točno tako - AMEN :!:

Sem absolutno nenormalen , ker me mulca čakata v avtu da na tank šteli plačam račun. Včasih tudi ženo pustim v avtu. Kako sem neodgovoren.
Starši vemo, da so nekateri otroci reklama za duracel in redbula obenem. drugi pa so bolj statični od kipa v muzeju.....

Uporabniški avatar
scoop
Novinec

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a scoop Po jun 02, 2014 1:38 pm

jordan,.... :-D Tocno tako !!! :-D
Peugeot 407, 2.0 HDI
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov