Energetik81 je napisal/-a:Imam enoletnico doma, pa mi na misel ne pade, da bi jo samo pustil v avtu, razen če je to res dobesedno 1 min in bi hkrati imel avto ves čas pred očmi. Sploh pa ne, če na avto sije sonce, ker je v parih minutah notr lahko savna.
Pri 3-5 letnikih je pa itak nevarno že to, da lohk spustijo ročno in avto zapelejo po klancu. Skratka otrok sam v avtu nima kaj počet.
Izgovor, da si skočil samo po kilo kruha, je smešen. Če rabiš kilo kruha, jo vzameš s sabo, če jih imaš preveč pa greš potem, ko je z otrokom partner/stari starši/itd.
Pa ne to zdj enačit s permisivno vzgojo, ker nima veze s tem. Določene stvari v današnjem svetu so prenevarne, otroci pa premalo izkušeni, da bi lahko sami letali okoli takih zadev. Jasno, da pustiš otroka, da se sam igra na igrišču, ne boš ga pa samega pustil v delavnici ali ob prometni cesti.
No, upam da ne otroka ne bosta imela trajnih posledic, čeprav pri hudih opeklinah bo šlo težko brez.
Vidiš, kako smo različni. Sam pa otroka ne pustim na igrišču samega, ker je cesta par metrov stran in v igri lahko otrok (čeprav se kar dobro zavedata teh zadev) steče na cesto pred avto.
Ju pa brez težav pustim v avtomobilu, ker jima 100% zaupam glede tega: oba zadaj v otroških sedežih pripeta in točno tako me tudi počakata. Seveda pa ne gre tukaj za pol ure, ampak za minutko, dve, največ 5 minut, če skočim po nekaj v trgovino. Običajno tudi parkiram tako, da je iz trgovine avto na očeh. Če je pa slučajno zunaj 40 stopinj ju pa seveda ne pustim noter kljub odprtih oknih.
Po moje večina (žal ne vsi) staršev ve, kaj lahko otroku pusti in kdaj ga lahko pusti samega. Tako da, obešat se na to žensko, da ju je (če ju sploh je) pustila v avtu, je brez veze. Otroci brez težav to preživijo, seveda se tega ne dela, če niso sposobni počakat pri miru ali pa, če je zunaj vročina. Pa dobro je, da v avtomobilu ni kakšnih nevarnih snovi. Ampak to itak sodi k zdravemu razumu.