NoF3ar je napisal/-a:Napredni tečaj varne voznje obstaja tudi na vranskem. Osnovni je pa itak totalna bedarija. Namreč naklucno spodnasanje zadka se spreobrne v stalno levo ali desno tako da cisto vsako napako resis z 20" naklonom volana za 1s. Voznja v krogu ("na ledeni podlagi") je tudi brezvezna saj dokler lahko novopečen voznik postavi rekord, ne da bi sploh čutil da kaj zanasa avtomobil. Največja napaka je da nemoreš opravljati tega tečaja takoj po narejenem izpitu, tako da do takrat ko lahko opravlaš dobiš vse te izkušnje na cesti ali na praznem makadamskem parkirišču. Osebno se nisem odelezil tega, ker se niti eden ni prišel navdušen nazaj!
NoF3ar je napisal/-a:Napredni tečaj varne voznje obstaja tudi na vranskem. Osnovni je pa itak totalna bedarija. Namreč naklucno spodnasanje zadka se spreobrne v stalno levo ali desno tako da cisto vsako napako resis z 20" naklonom volana za 1s.
NoF3ar je napisal/-a:Voznja v krogu ("na ledeni podlagi") je tudi brezvezna saj dokler lahko novopečen voznik postavi rekord, ne da bi sploh čutil da kaj zanasa avtomobil.
NoF3ar je napisal/-a: Največja napaka je da nemoreš opravljati tega tečaja takoj po narejenem izpitu, tako da do takrat ko lahko opravlaš dobiš vse te izkušnje na cesti ali na praznem makadamskem parkirišču. Osebno se nisem odelezil tega, ker se niti eden ni prišel navdušen nazaj!
NoF3ar je napisal/-a:Maksimalna hitrost katero bodo zacetnikom dovolili je 40km/h vse ostalo je podiranje rekordov, avto brez pomogal z savinimi s3 gumami je bilo pri 42km/h otročje lahko voziti (gledal zraven, tako povedala voznica), oziroma če bi zaklenil volan se bi sam vozil dokler nebi zmanjkalo goriva.
NoF3ar je napisal/-a:Res je morali bi nabrati izkušnje, vendar ta osnovni tečaj je tako osnovni da vsak ki je bil na makedamu in naredil vsaj 10.000km se je z vsem tem ze srečal na cesti. Edina uporabna vaja mi je varnostna razdalija, ker sploh mladi vozniki pozabljajo kako slabo primejo bremze na teh low budget avtomobilih, ampak spet to ni vredno trimestne cifre €€€.
NoF3ar je napisal/-a:Glede okvar na avtomobilih, jaz sem 3x gledal celoten program on vsakokraj je vsaj 1-2 avtomobil ostal na poligonu predčasno (sicer v 95% zaradi prebitja kablov za svečke). Saj avtomobili niso narejeni da jih zaliva voda od spodaj navzgor. Dez pada iz zraka in ne iz tal pod pritiskom "5barov"
NoF3ar je napisal/-a:Maksimalna hitrost katero bodo zacetnikom dovolili je 40km/h vse ostalo je podiranje rekordov, avto brez pomogal z savinimi s3 gumami je bilo pri 42km/h otročje lahko voziti (gledal zraven, tako povedala voznica), oziroma če bi zaklenil volan se bi sam vozil dokler nebi zmanjkalo goriva.
Res je morali bi nabrati izkušnje, vendar ta osnovni tečaj je tako osnovni da vsak ki je bil na makedamu in naredil vsaj 10.000km se je z vsem tem ze srečal na cesti. Edina uporabna vaja mi je varnostna razdalija, ker sploh mladi vozniki pozabljajo kako slabo primejo bremze na teh low budget avtomobilih, ampak spet to ni vredno trimestne cifre €€€.
Glede okvar na avtomobilih, jaz sem 3x gledal celoten program on vsakokraj je vsaj 1-2 avtomobil ostal na poligonu predčasno (sicer v 95% zaradi prebitja kablov za svečke). Saj avtomobili niso narejeni da jih zaliva voda od spodaj navzgor. Dez pada iz zraka in ne iz tal pod pritiskom "5barov"
NoF3ar je napisal/-a:...
nebivedu je napisal/-a:Kako so v asvtriji govorili inštruktorji? Za nas so imeli slovensko govoreče, ki so bili stalno zraven. Non stop smo bili tudi v povezavi preko UKV postaj, kjer nam je vsakemu posebej povedal, kje delamo napako in kako naj jo popravimo.
Poleg tega si šel čez vsako vajo nekje 4 do 5x, čez nekatere tudi večkrat in potem še z različnimi hitrostni. Recimo 40, 50 in 70km/h, da vidiš koliko je u bistvu razlike pri zaviranju.
Tukaj si pa lahko pogledaš kako je to za naš klub zgledalo v Celovcu za osnovni kao začetni tečaj, čeprav so bile hitrosti kr malo višje kot za čiste začetnike.
https://www.youtube.com/watch?v=PXkXTMr3s9E&feature=youtu.be
ban je napisal/-a:Če imaš desno roko skos na menjalniku, ga boš prej ko slej uničil, baje.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov