cene pa bom smatral mojo nizanje glave za pizdarijo ki sem jo naredo in da sem se use skup zajebo da mi zdaj avto slabse gre!

upam da je joke bil
lp
lisko1 je napisal/-a:swiftrider da te mal poravim..... nimam golfa ampak R5 dizla:) u bistvo pa zlo podobn motr kot pa golf......... ista kubikatura... ista moč:)
Drgač me pa prav mal briga kok mi gre sam da mi pije okol 5:))
Ja uno z oljem........ hm možn sicer je...... sam oki verjetn tud ni blo sam zarad olja. Je pa možn. Isto ko ona fora da vodo špricaš poleg u cilinder pa se pol voda razgradi na H pa O to pa vsi vemo kaj pomen to dvoje skupi- ubijalska explozija:)
Pa se tud na začetk sliš čudn : vodo bom šprical u cilinder.........)
ule je napisal/-a:lisko1 je napisal/-a:swiftrider da te mal poravim..... nimam golfa ampak R5 dizla:) u bistvo pa zlo podobn motr kot pa golf......... ista kubikatura... ista moč:)
Drgač me pa prav mal briga kok mi gre sam da mi pije okol 5:))
Ja uno z oljem........ hm možn sicer je...... sam oki verjetn tud ni blo sam zarad olja. Je pa možn. Isto ko ona fora da vodo špricaš poleg u cilinder pa se pol voda razgradi na H pa O to pa vsi vemo kaj pomen to dvoje skupi- ubijalska explozija:)
Pa se tud na začetk sliš čudn : vodo bom šprical u cilinder.........)
Zakaj pa ne bi blo možno tisto z oljem? Primer: recimo da ti avto na avtocesti ali pa kjer koli med vožnjo začne noret. Potem pa recimo poizkušaš ugasnit motor, pa ne ugasne ampak obrati še zmeraj rastejo, dokler ne zariba. Meni se zdi čisto možno da zaradi slabše kompresije, začne prihajati olje v zgorevalni prostor in ker ima pač olje veliko energijsko vrednost.
super98 je napisal/-a:Temu se reče ibertura! Pri zluftanih dizlih se pogosto dogaja! Avto se pregreje in začne šopat pregreto olje v zgorevalni prostor (čez odušnik). Avto ti začne laufat na olje, zato ne pomaga če ga ugašaš na ključ (zapiraš dovod nafte). Dobi pa avto nenormalno moč! No in avto nenormalno vleče dokler ne požge vsega olja iz karterja potem pa krc!
super98 je napisal/-a:Če se vam to zgodi, nogo dol iz gasa, met v najvišji prestavi, bremzo do konca pa še rpčno zategnt, da motor crkne...če nočete generalne delat!
jaz2di je napisal/-a:super98 je napisal/-a:Temu se reče ibertura! Pri zluftanih dizlih se pogosto dogaja! Avto se pregreje in začne šopat pregreto olje v zgorevalni prostor (čez odušnik). Avto ti začne laufat na olje, zato ne pomaga če ga ugašaš na ključ (zapiraš dovod nafte). Dobi pa avto nenormalno moč! No in avto nenormalno vleče dokler ne požge vsega olja iz karterja potem pa krc!
Kot sem zgoraj ze napisal, sem to dozivel (razen koncnega krc!) in je res tako (spektakularno!), prav tako je vzrok gotovo v tem olju, saj mi je zelo izkusen serviser povedal da je to znana stvar. Povrhu vsega je bil dim za mano sivo-moder in ne crno-rjav (kot je sicer kadar pritisnem na gas)kar baje pomeni da gori olje...
super98 je napisal/-a:Če se vam to zgodi, nogo dol iz gasa, met v najvišji prestavi, bremzo do konca pa še rpčno zategnt, da motor crkne...če nočete generalne delat!
Noga dol z gasa pri meni ni pomagala - je kar vleku ko zmesan naprej, pomagalo je da sem poleg tega se mocno zaviral, ne spomnim pa se ali sem pritisnil kaj na sklopko...ampak to je bilo dovolj da se je po par sekundah umiril. Rocne ni bilo treba, motorja ni bilo treba crknit.
Mogoce pa bo ta efekt spodbudil folk da se spusti v nov adrenalinski sport ... jaz ze vem kaj bom naredil ko bo cas za nov avto - sel bom na zadnjo in edino sportno voznjo z mojim traktorjem
imilet1 je napisal/-a:JA SAM PIJE PA TUD K KONJ PR 170KM/H TKO DA RAJ zmanjsam NA 120
Meni je sel golf I 1.6 d brez problema 170-180 samo je bil predelan, ker je imel 5 prestav pa sumim da je imel mal predelano masino. Na morje sem ga pa tudi cez 200 po stevcu spravil
Redman je napisal/-a:Ce verjames al pa ne meni je vseeno, probat pa nazalost ne moreva ker sem ga ze prodal nazaj prejsnjemu lastnikubi ti pa rade volje pokazal. Ta avto je sel nenormalno za golfa d. Pa se slika stevca na avtocesti mimo Vrbe.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov