Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d To feb 10, 2004 1:05 am

hehe upam da se je zajebaval!
cene pa bom smatral mojo nizanje glave za pizdarijo ki sem jo naredo in da sem se use skup zajebo da mi zdaj avto slabse gre! :D :D
upam da je joke bil
lp

Uporabniški avatar
swiftrider
Novinec

Kraj: črnuče

Napisal/-a swiftrider To feb 10, 2004 1:39 am

Lisko ti maš zdej prevelke gume na golfu, zato ti manj kaže, gre pa enk hitr... pa še ne zavrti se tok pa ne dobi dost moči ker ne pride v obrate kjer ma večjo moč...

Drgač pa tale s kompresijo je huda ja. Pa to da kr ti žre olje gre bolš, pa ne me jebat čez usta u rito no, to ne more bit res da tak folk obstaja :shock:

Avto s 5 prestavami ma lahk 5. isto k nek drug 4., sam da jih ma manj do tja, se da mašino mal slabš izkorist, al pa če dejanske pospeške merš, kr ni šaltanja, lahk gre clo mal bolš, sam ne me napadt, to je tko tko.
Tko k moj swift ma končno po ravnem 180 v 4. 5500rpm, v 5. gre pa 165, ma pa pr 165 v 5. 4000rpm, tko k od mami 206 1.6 16v pr 130 v 5.
Use je odvisno od razmerja. 5. se ne reče 5.kr je pršla iz vesolja in je taka in povsod ista, usaka je lahk drgačna, taka k nekje četrta, razmerje pač, logika, no. Na dragu mam pa prednost k ne zgublam s šaltanjem, čeprou bi z drugim menjalnikom ob popolnem šaltanju bil valda bolši. Zato sm napisu da je to tko-tko,... 1. do 60, 2. do 110, 3. do 160...

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko To feb 10, 2004 3:20 am

swiftrider da te mal poravim..... nimam golfa ampak R5 dizla:) u bistvo pa zlo podobn motr kot pa golf......... ista kubikatura... ista moč:)

Drgač me pa prav mal briga kok mi gre sam da mi pije okol 5:))
Ja uno z oljem........ hm možn sicer je...... sam oki verjetn tud ni blo sam zarad olja. Je pa možn. Isto ko ona fora da vodo špricaš poleg u cilinder pa se pol voda razgradi na H pa O to pa vsi vemo kaj pomen to dvoje skupi- ubijalska explozija:)
Pa se tud na začetk sliš čudn : vodo bom šprical u cilinder......... :))
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
monster_d

Napisal/-a monster_d To feb 10, 2004 3:37 am

Odvisn je od prestav oz manjalnika!
Jugo ma recimo koncno v 4ti!
in v peti ti nikov toliko nebo sel, peta je pac varcevalna samo da avto dela pod manjsimi obrati, top je use :wink:

Uporabniški avatar
ule
Uporabnik

Kraj: Babno Polje

Napisal/-a ule To feb 10, 2004 11:05 am

lisko1 je napisal/-a:swiftrider da te mal poravim..... nimam golfa ampak R5 dizla:) u bistvo pa zlo podobn motr kot pa golf......... ista kubikatura... ista moč:)

Ja uno z oljem........ hm možn sicer je...... sam oki verjetn tud ni blo sam zarad olja. Je pa možn. Isto ko ona fora da vodo špricaš poleg u cilinder pa se pol voda razgradi na H pa O to pa vsi vemo kaj pomen to dvoje skupi- ubijalska explozija:)

Zakaj pa ne bi blo možno tisto z oljem? Primer: recimo da ti avto na avtocesti ali pa kjer koli med vožnjo začne noret. Potem pa recimo poizkušaš ugasnit motor, pa ne ugasne ampak obrati še zmeraj rastejo, dokler ne zariba. Meni se zdi čisto možno da zaradi slabše kompresije, začne prihajati olje v zgorevalni prostor in ker ima pač olje veliko energijsko vrednost.

Uporabniški avatar
super98
Uporabnik

Napisal/-a super98 To feb 10, 2004 12:36 pm

ule je napisal/-a:
lisko1 je napisal/-a:swiftrider da te mal poravim..... nimam golfa ampak R5 dizla:) u bistvo pa zlo podobn motr kot pa golf......... ista kubikatura... ista moč:)

Zakaj pa ne bi blo možno tisto z oljem? Primer: recimo da ti avto na avtocesti ali pa kjer koli med vožnjo začne noret. Potem pa recimo poizkušaš ugasnit motor, pa ne ugasne ampak obrati še zmeraj rastejo, dokler ne zariba. Meni se zdi čisto možno da zaradi slabše kompresije, začne prihajati olje v zgorevalni prostor in ker ima pač olje veliko energijsko vrednost.

Temu se reče ibertura! Pri zluftanih dizlih se pogosto dogaja! Avto se pregreje in začne šopat pregreto olje v zgorevalni prostor (čez odušnik). Avto ti začne laufat na olje, zato ne pomaga če ga ugašaš na ključ (zapiraš dovod nafte). Dobi pa avto nenormalno moč! No in avto nenormalno vleče dokler ne požge vsega olja iz karterja potem pa krc! Če se vam to zgodi, nogo dol iz gasa, met v najvišji prestavi, bremzo do konca pa še rpčno zategnt, da motor crkne...če nočete generalne delat!
TJUNING PA TO...

Uporabniški avatar
ule
Uporabnik

Napisal/-a ule To feb 10, 2004 12:46 pm

super89 :Ja točno to.

swiftrider: kaj boš pa zdej komentirov?

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko To feb 10, 2004 12:55 pm

Emmmmmmm sej nisem reku da ni možno , ker z vodo tud vemo da se da pridobit kr nnekaj pa je to voda! No ja...... men se lih to verjetn ne more zgodit na mojem dizlu..... ker odušnik ni speljan direkt u sesalni kanal amapk ma narjen posebi kondenzator za olje tko da se plini kondezirajo in stečejo nazaj u motor. Tko da tudi če mi olje vrže prek odušnika bo priteklo nazaj u motor.
Kaj morš........ R5 dizl............ ULTRA ŠPORTNI TRAKTOR:)))
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

jaz2di
Nov uporabnik

Napisal/-a jaz2di To feb 10, 2004 4:32 pm

super98 je napisal/-a:Temu se reče ibertura! Pri zluftanih dizlih se pogosto dogaja! Avto se pregreje in začne šopat pregreto olje v zgorevalni prostor (čez odušnik). Avto ti začne laufat na olje, zato ne pomaga če ga ugašaš na ključ (zapiraš dovod nafte). Dobi pa avto nenormalno moč! No in avto nenormalno vleče dokler ne požge vsega olja iz karterja potem pa krc!

Kot sem zgoraj ze napisal, sem to dozivel (razen koncnega krc!) in je res tako (spektakularno!), prav tako je vzrok gotovo v tem olju, saj mi je zelo izkusen serviser povedal da je to znana stvar. Povrhu vsega je bil dim za mano sivo-moder in ne crno-rjav (kot je sicer kadar pritisnem na gas) :) kar baje pomeni da gori olje...

super98 je napisal/-a:Če se vam to zgodi, nogo dol iz gasa, met v najvišji prestavi, bremzo do konca pa še rpčno zategnt, da motor crkne...če nočete generalne delat!

Noga dol z gasa pri meni ni pomagala - je kar vleku ko zmesan naprej, pomagalo je da sem poleg tega se mocno zaviral, ne spomnim pa se ali sem pritisnil kaj na sklopko...ampak to je bilo dovolj da se je po par sekundah umiril. Rocne ni bilo treba, motorja ni bilo treba crknit.

Mogoce pa bo ta efekt spodbudil folk da se spusti v nov adrenalinski sport ... jaz ze vem kaj bom naredil ko bo cas za nov avto - sel bom na zadnjo in edino sportno voznjo z mojim traktorjem :)

Uporabniški avatar
ule
Uporabnik

Napisal/-a ule To feb 10, 2004 4:32 pm

:D :D

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Nu-NRG To feb 10, 2004 6:58 pm

jaz2di je napisal/-a:
super98 je napisal/-a:Temu se reče ibertura! Pri zluftanih dizlih se pogosto dogaja! Avto se pregreje in začne šopat pregreto olje v zgorevalni prostor (čez odušnik). Avto ti začne laufat na olje, zato ne pomaga če ga ugašaš na ključ (zapiraš dovod nafte). Dobi pa avto nenormalno moč! No in avto nenormalno vleče dokler ne požge vsega olja iz karterja potem pa krc!

Kot sem zgoraj ze napisal, sem to dozivel (razen koncnega krc!) in je res tako (spektakularno!), prav tako je vzrok gotovo v tem olju, saj mi je zelo izkusen serviser povedal da je to znana stvar. Povrhu vsega je bil dim za mano sivo-moder in ne crno-rjav (kot je sicer kadar pritisnem na gas) :) kar baje pomeni da gori olje...

super98 je napisal/-a:Če se vam to zgodi, nogo dol iz gasa, met v najvišji prestavi, bremzo do konca pa še rpčno zategnt, da motor crkne...če nočete generalne delat!

Noga dol z gasa pri meni ni pomagala - je kar vleku ko zmesan naprej, pomagalo je da sem poleg tega se mocno zaviral, ne spomnim pa se ali sem pritisnil kaj na sklopko...ampak to je bilo dovolj da se je po par sekundah umiril. Rocne ni bilo treba, motorja ni bilo treba crknit.

Mogoce pa bo ta efekt spodbudil folk da se spusti v nov adrenalinski sport ... jaz ze vem kaj bom naredil ko bo cas za nov avto - sel bom na zadnjo in edino sportno voznjo z mojim traktorjem :)

Glej, da bos imel seboj kamero, da posnames! :) :twisted:
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

h

Napisal/-a imilet1 To feb 10, 2004 9:53 pm

JA SAM PIJE PA TUD K KONJ PR 170KM/H TKO DA RAJ zmanjsam NA 120

Uporabniški avatar
ule
Uporabnik

Re: h

Napisal/-a ule To feb 10, 2004 9:59 pm

imilet1 je napisal/-a:JA SAM PIJE PA TUD K KONJ PR 170KM/H TKO DA RAJ zmanjsam NA 120

Ja to je pa tudi res. Konec z varno porabo.

Uporabniški avatar
Redman
Nov uporabnik

Napisal/-a Redman To feb 10, 2004 10:26 pm

Meni je sel golf I 1.6 d brez problema 170-180 samo je bil predelan, ker je imel 5 prestav pa sumim da je imel mal predelano masino. Na morje sem ga pa tudi cez 200 po stevcu spravil. 8) Je pa kmalu slo tesnilo na glavi tako da ne priporocam takih vaj. Sem pa kupil ta avto od enga ki se dosti ukvarja z golfi tako da je bil mehansko res zrihtan. Mi je kar malo zal ker sem ga prodal ker sem se res poceni vozil z njim. :cry:

Uporabniški avatar
shusuglao
Novinec

Re: h

Napisal/-a shusuglao To feb 10, 2004 10:45 pm

imilet1 je napisal/-a:JA SAM PIJE PA TUD K KONJ PR 170KM/H TKO DA RAJ zmanjsam NA 120

:lol: :lol: ja medtem pa svizec zavija v folijo
najprej tebi.....: ne gre ti 170 km/h

Meni je sel golf I 1.6 d brez problema 170-180 samo je bil predelan, ker je imel 5 prestav pa sumim da je imel mal predelano masino. Na morje sem ga pa tudi cez 200 po stevcu spravil

in še tebi: ni ti šel 170 niti 180 še manj pa 200 :lol: :lol:

in če gre še komu toliko, mu plačam za 5l nafte pa gremo probat, ker bi srčno rad videl
10 minut časa vzame in nič ne stane
Slika
Clan Renault kluba Slovenija

Uporabniški avatar
Redman
Nov uporabnik

Napisal/-a Redman Sr feb 11, 2004 8:52 pm

Ce verjames al pa ne meni je vseeno, probat pa nazalost ne moreva ker sem ga ze prodal nazaj prejsnjemu lastniku ;) bi ti pa rade volje pokazal. Ta avto je sel nenormalno za golfa d. Pa se slika stevca na avtocesti mimo Vrbe.
Slika

Uporabniški avatar
ule
Uporabnik

Napisal/-a ule Sr feb 11, 2004 9:12 pm

:con

Uporabniški avatar
monster_d

Napisal/-a monster_d Sr feb 11, 2004 9:43 pm

OK photoshop vrjetno ni! :wink:
Sam useeno nevidim na cesto ce je ravnina ali klanec :D :D :D

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Napisal/-a Nu-NRG Sr feb 11, 2004 11:33 pm

Jaz sem se danes z svojim 1.6 16V 90KM po ravnem peljal 195km/h. Prvic vidu tolk velik. Prov smejal se mi je .. lep dan je mel :)

Sorry za offtopic :)

LP, Klemen
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

Uporabniški avatar
shusuglao
Novinec

Napisal/-a shusuglao Sr feb 11, 2004 11:51 pm

Redman je napisal/-a:Ce verjames al pa ne meni je vseeno, probat pa nazalost ne moreva ker sem ga ze prodal nazaj prejsnjemu lastniku ;) bi ti pa rade volje pokazal. Ta avto je sel nenormalno za golfa d. Pa se slika stevca na avtocesti mimo Vrbe.

lepo da si sliko pokazal ampak po ravnem tole ni šlo (lahko pa da števec tako zelo narobe kaže), še po hudem bregu bi težko vrjel :D

res škoda da nimaš več avta
Slika
Clan Renault kluba Slovenija
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov