s line je napisal/-a: audi a3 1.6 fsi motor z 115KM....
tak avto bi moral it 230km/uro
Zakaj tvoj a3 ni dosegel vec kot 180... mogoce imas kaksen problem z motorjem, je bil klanec navzgor ali veter proti tebi??
RedBaron je napisal/-a:Za 230 km/h pa rabis blizu 200 KM...
Problem pri velikih hitrostih je zracni upor, zato je 115 konjev enostavno premalo za preko 200 km/h.
Tak a3 ima deklarirano koncno hitrost 196 km/h, kar po moje sploh ni malo...
Recimo s-max s 140 KM ima prav tako 196 koncno... tu se pozna vpliv vecje celne povrsine.
Passat z 140KM gre 210 (4motion 206), outlander 140 KM pa 'samo' 187 km/h.
Zakaj tvoj a3 ni dosegel vec kot 180... mogoce imas kaksen problem z motorjem, je bil klanec navzgor ali veter proti tebi??
KtMw je napisal/-a:Živjo,
zanima me, če je še kdo opazil sicer "ne najbolj pomembno" lastnost avtomobila, in to je končna hitrost pri novem VW Passatu.
In sicer pri 1.6 TDI mlinčku (120KM) imajo zapisano, da se zadeva pelje do 206 km/h.
Mi je pa fascinantno, ker se "konkurenti" (npr novi Mondeo, Laguna,...), ki tudi imajo v ponudbi 1.6 dizle s primerljivimi močmi, niti približajo ne tem številkam.
Ima kdo razlago, razen da je mogoče avtomobil super aerodinamičen (je že res, da je malo ožji in nižji od novega Mondea).
LP,
Gregor
s line je napisal/-a:a potem gume tukaj nimajo veze s to hitrostjo ali imajo.
Ja ampak zakaj je moj prejšnji avto 1.6, 74kw 100KM šel do 200km/uro ta pa ima 115 in ne gre, ali bi res šel v peti prestavi preko 180km/uro, moral bi, ker prejšnji je imel 5 prestav in je šel do 200km/uro kljub 15KM manj.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov