Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Sonderklasse
Novinec

Re: So prestižnejše znamke vredne svojega doplačila?

Napisal/-a Sonderklasse Po nov 16, 2015 7:24 pm

-get a life v smislu ker so nekateri nonstop na forumu. jaz pridem zvečer vsake 2-3 dni
-kar se ruganja tiče - v kratkem se ti bom zelo
-mislim da ni poanta hitrosti priprave grafa pač pa rezultat le-tega v katerem sodelovalo čez 80.000 ljudi lol
-ta titula je zelo pomembna za Daimler, saj jim kaže da grejo z oblikovnim slogom v pravo smer-v zmagovalno smer (to dokazuje tudi dejstvo, kot mi rekel Lešnik, da se jim -prijavljajo designerji ki že 15 let pri drugih premium znamkah)
Zadnjič spremenil Sonderklasse, dne Po nov 16, 2015 7:38 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
ex S 600 (W220) /////AMG Paket
ex S 500 (W220)
ex BRABUS R 320 CDI
ex S 420 (W140)
ex E 280 (W124 mopf2)

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 Po nov 16, 2015 7:32 pm

kar se ruganja tiče - v kratkem se ti bom zelo

Mhm, sej vem. Ej, a s Haagom bo kej, al lahk razpakiram?
Sex turns gay people into Mexicans.

Uporabniški avatar
Sonderklasse
Novinec

Napisal/-a Sonderklasse Po nov 16, 2015 7:38 pm

ti ne boš nikamor potoval, samo tvoj denar bo
in nehaj se mi oglašati na moje teme
ex S 500 (W220)
ex BRABUS R 320 CDI
ex S 420 (W140)
ex E 280 (W124 mopf2)

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po nov 16, 2015 7:41 pm

Sonderklasse je napisal/-a:@nebivedu:
- živim v zmoti, da je MB premium znamka ? hahahaha...kaj pa je ? hahaha
- nič ni boljši od ostalih ? podatki kažejo močno drugače
- zaspali so ? khm, toliko inovacij, kot je MB dal ven v zadnjih 15 letih, jih prej ni dal v 50 letih ;) s tem da gre za inovacije, ki jih drugi nimajo ali pa so jih dali ven vsaj 5 let kasneje za MB-jem
- delajo kante? očitno si MB do sedaj videl in ''peljal'' le v prospektu in sanjah :-P
Mi je pa zabavno da o zaspanosti in kantah piše nekdo ki vozi ter zagovarja stare (bom še jaz malo žaljiv, kot si bil ti prej) riževe narastke :D

In spet bom rekel...2 dni me ni, pa zopet romani z 10 min razmaki...Ljudje božji get a life :lol:
Če rabite kaj delati, pridite k meni v firmo, vam takoj najdem delo :roll:

Seveda živiš v zmoti. Mercedesi so kante da ni večjih. V čem so boljši? Ma nič niso boljši. Najnovejši mercedesi gnijejo ko stari subaruji iz leta 90.

Kakšne inovacije neki? A zdej 3x zapiska če nisi prepasan, prej je pa samo enkrat? To je inovacija?

Mbjev verjetno nisem toliko vozil kot ti, ker ne sanjam toliko in si ga ne mečem na znamko MB. Za razliko od tebe pa jih nekaj imamo v familji in bi lahko vsak dan ta jetra vozil. Ampak jih nočem. So mi odurni avtomobili že v osnovi. Še bolj pa mi ratajo, ko taki bumbarji pridejo solit pamet vsem ostalim na ta forum.

Iz znamke, ki jo jaz vozim, težko riž narediš. Ga prej iz zadnjih primerkov j**c od MB. So bolj rižasti, če se že smem tako izrazit.

Sicer pa JB, brabus mojster, brabus power,... Al karkoli je že tvoj nick bil nekoč in danes, umiri se, al pa spokaj s svojim skretom od mercedesa dol s tega foruma, ker samo in izključno delaš kraval na tem forumu. Nekoč si ga, sedaj pa začenjaš enako.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Sonderklasse
Novinec

Napisal/-a Sonderklasse Po nov 16, 2015 8:08 pm

to pa je nivo komunikacije.....in ti si moderator?

nebivedu je napisal/-a:Seveda živiš v zmoti. Mercedesi so kante da ni večjih.
in bi lahko vsak dan ta jetra vozil.
Ga prej iz zadnjih primerkov j**c od MB.
al pa spokaj s svojim skretom od mercedesa dol s tega foruma

Slika

nebivedu je napisal/-a:in si ga ne mečem na znamko MB.
ko taki bumbarji

Slika

nebivedu je napisal/-a:ker samo in izključno delaš kraval na tem forumu.

glede na zgornje dokaze ..če ga kdo dela, ga delaš ti

Jaz sem zgolj:
-predstavil svoj avto v kotičku, ki je temu namenjen
-napisal in argumentiral da je superb zame predrag avto
-napisal poučno besedilo o srečanju z Lešnikom
-napisal poučno besedilo o Brunu Saccu
-predstavil svoje videnje razlogov višjih cen pri premium znamkam, podprto z dokazi (linki,tabelicami,nagradami itd.)
rezultat teh 5 tem: 90 % uporabnikov normalno (pohvale avtu, dodatna vprašanja o avtu, priznavanje da je superb res precenjen, priznanje da je sacco res velik človek, priznavanje da je MB res v vrhu po premium znamkah) 10 % uporabnikov pa nenormalno (pluvanje,žaljenje,izzivanje,laganje itd.)

Nikjer nisem preklinjal, nisem osebno nobenega žalil, nisem žalil avtomobila od nobenega uporabnika (le tebi sem vrnil a na bistveno bolj mili način kot si meni napisal ti).
To kar je tebi uspelo samo v enem topicu, nisem jaz v vseh mojih dosedanjih 195-ih.
Resnično se trudim biti strpen (kljub temu da se me žali in napada iz marsikatere strani, a po drugi strani dobivam tudi zelo prijetna in spodbudna PM sporočila), zelo objektiven, nepristranski - če pa že želi izpasti, da to nisem, pa zadeve podpreti z vsemi argumenti kar se jih da, da se vidi da določeni fakti niso zrasli na mojem zelju pač pa so črno na belem.

In ne, ne zanima me, tudi če si moderator, pričakujem sankcije, ker nisi nič več od nobenega tu in pravila veljajo za vse enako.
Nobeden me ne bo žalil. Nobeden. Če pa že, pa lahko pričakuje po zakonih dovoljene konsekvence od katerih ne bom odstopil.
Dovolj imam tega, da si nekateri lahko dovolite več, kot ostali - predvsem pa živite v zmoti, da zato ne morete imeti problemov.
Tako da pričakujem javno obvestilo uporabniku nebivedu točk, ki jih je kršil ter da se mu pripne rumeni karton.
Tako da, administrator, enaka pravila za vse.
Da raje niti ne objavim rasističnih objav uporabnika nebivedu, ki mi jih je poslal po PM.

Vsi smo kdaj naredili kakšno napako, nič ne rečem - a nekaj je ali se iz nje kaj naučimo in začnemo takoj upoštevati pravilnik ali pa to ne storimo.
In če sankcij ne bo, želim javno objavo kaj je on več od nas vse ostalih, da je nedotakljiv! Naj vidijo vsi ostali člani.
ex S 500 (W220)
ex BRABUS R 320 CDI
ex S 420 (W140)
ex E 280 (W124 mopf2)

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 Po nov 16, 2015 8:36 pm

Jokica

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Po nov 16, 2015 8:56 pm

2 tedna term BANOVCI prijajo ljudem.

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 Po nov 16, 2015 9:01 pm

Brisano by nebivedu

Uporabniški avatar
robertos_664
Uporabnik

Napisal/-a robertos_664 Po nov 16, 2015 9:05 pm

sem ravno mislil vprašat, če so banovci zaprti al kaj? :) ker mi gre že pošteno na kozlanje :roll:

včeraj se mi je še dopadel CLA shooting brake, danes pa mb ne morem več videt :)

Uporabniški avatar
Godward
Uporabnik

Napisal/-a Godward Po nov 16, 2015 9:06 pm

Baje da je sonder malo osamljen v Banovcih in bi rad družbo. Hint: primozek
Renault 5 Campus 1.1/1.4 1992 - prodano
Renault Laguna 1.8 16V 2000 Fairway - prodano
Volvo S80 D5 2003 - prodano
Volvo S60 D5 2010 Summum avt.
Slika

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Po nov 16, 2015 9:17 pm

Vau. Iz teme katera bi celo znala biti zanimiva, je sedaj samo za izbris. Je preveč branja kdo ima daljšega. Ko se govori o prestižnih znamkah, se ne govori samo o eni, govori se na splošno in me je zanimalo če je vredno doplačila. Sicer odgovor poznam, ampak se lahko tudi kaj novega naučim :)

Kar se mene tiče, ja so vredne če si lahko to privoščiš. Če se pa misli živet ob kruhu in vodi samo zato da bo premium avto pred hišo, pa niso vredne. No, razen nekaterim, se najdejo tudi taki ki jedo vsak dan pašteto, samo da je "premium" pred hišo, pa čeprav osnovni model.

Do sedaj sem bolj ali manj zaničeval Renault (pač jih ne maram), VW (fanatiki), MB pa mislim da od sedaj naprej (Sonderklasse - že vzdevek pove vse: http://en.bab.la/dictionary/german-english/sonderklasse ). Avti so recimo da lepi, niso pa "uber ales" in povečini niso uporabni. Ne govorim za "ljudske" varjante C klase, govorim o AMG ali Brabus verzijah, katere so dejansko premium.

Sicer pa, če bi že imel denar in bi gledal za premium znamko, bi gledal bolj za kakim Jaguarjem, na MB verjetno niti pomislil nebi, prej na kak Audi RSx.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Po nov 16, 2015 9:42 pm

Odvisno kaj si želiš od avta in kaj ti avto doprinese. Iz prve roke pa lahko povem, da te nemci drugače obravnavajo, če se iz slovenije v nemčijo na sestanek pripelješ z MB kot pa z kakim drugim avtom medtem, ko je ircem recimo vseeno.

Spectre

Napisal/-a Spectre Po nov 16, 2015 10:07 pm

To je čist res. Belgija in Nizozemska podobno gledata na vozila kot Irska, tam v večjih mestih velik ljudi sploh avta nima. Za Slovence biti brez avta je nekaj težko predstavljivega, pa bi v lj lahko shajal brez težav brez avta. Pri nas je pa dost ljudi zapufanih prav zarad novga avta.

MB A in B sta čist solidna edino kaka plastika v notranjosti ni najboljše. C in višje so pa meni kar v vrhu v svojih razredih. Škoda da ste ga banal.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Po nov 16, 2015 10:22 pm

Iz švedske se je pred leti pripeljala direktorica firme za katero sme delal. Pripeljala se je z Renault 5 baccara. Ko smo se pogovarjal, kako to direktor znane firme, dobra plača, vozi pa R5 in ne kak SAAB ali VOLVO, je lepo povedala. Raje 30 dni dopusta na leto nekje v eksotičnih krajih, kot drag avto tipa saab ali volvo. Taka je bila takrat razlika v miselnosti.

spectre - ta človek je bil, je in bo en sam problem na tem forumu. Vsake toliko časa pride na forum. Včasih je nabijal o safranu, potem je prešaltal na MB in se skrega z vsakim, ki ne sprejme njegove mantre in na splošno se tip zelo rad krega, če mu vsi ne kimajo. Vse, kar je, so njegovi MB avti. Nič pametnega ne doda forumu, ne pove nič, česar nebi našel na netu s parimi kliki in ne pomaga uporabnikom foruma s kakim nasvetom,... Za take zadeve zaradi mene lahko piše tudi na drugih forumih in se tam prereka z vsakim, ki mu kaj proti MB napiše.

Pa ni banan za končno. Za teden dni, mogoče še manj, da se umiri, pa naj premisli ali je res treba stalno delat špetir na tem forumu. Če potem spet ne bo miru, pa za trajno, se ne sekiram prav dosti.
Je namreč zadnje čase zelo mirno na tem forumu, uporabniki kr dosti pomagajo drug drugemu z nasveti, rešitvami, pljuvanja je zelo malo in celo uporabniki, ki so pred časom zapustili forum, se vračajo. Tako da mislim da smo na pravi poti. Sicer je vse odvisno od uporabnikov, ker ti delajo forum živ. In zaenkrat nam gre vsem skupaj dobro.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Po nov 16, 2015 10:30 pm

Spectre je napisal/-a: C in višje so pa meni kar v vrhu v svojih razredih.

Brat ima CLA 180 z vso opremo. Odzunaj dost lep avto, sploh prednji konec z masko je svetoven. Znotraj je pa ta avto kr neki, ne tič ne miš. Ni sicer tok "cheap" kot A, ampak vseeno za tak denar (skoraj 37k je bil z vso opremo) bi se pa lahko Mb potrudil malo bolj.

Spectre

Napisal/-a Spectre Po nov 16, 2015 10:49 pm

Sej ima prav ta ženska. Od Ikeje lastnik sem tut enkrat bral da ima nekega blazno starega volvota pa je milijarder. Pri nas si pa kao neki hudi "privatniki" jemljeje na lizing porscheje, tri firme imajo pa v stečaju in so polno dolžni partnerjem, sam da je na zunaj blišč... doma pa tko kot si reku zelje pa krompir (brez pečenke).

Naredu je največjo napako! Pri CLA-ju se plača dizajn, ker podvozje in medosno razdaljo ima ist kot A, verjetno tudi togo zadnjo premo, kar je čisti drek za dobro vožnjo. Za CLA so na začetku rekli da je "budget" C klasa kupejevske oblike, dejansko dajo pa pri CLA manj popusta kot pri C-ju in plačaš "edinstven" design... a3 limuzina mu je konkurenca.
Če bi kupil C-ja z športnim podvozjem bi se peljal kot gospod. Ima serijsko multi link zadnjo premo, veliko večjo medosno razdaljo kot CLA itd.. Dodal bi še kakšen karbonski zadnji spoiler pride original amg za 350eur in je zlo ličen, spoiler je podoben kot ga ima novi c kupe na prtljažniku. Pa za 38 jurjev bi dobil kar nekaj opreme tudi pri Cju in mogoče celo 2.0 turbobencinerja C200.
Če bi pa vzel C180 bi pa imel isti 1.6turbo motor za 32.000€ in 155 konjev in še 7000 bi imel za opremo brez vštetega popusta, tako pa ima manj konjev in še krajšo medosno in togo premo. Razlika v notranjosti je pa tudi med cla in c kar velika v materialih in vsem, pa še v CLA zadaj odrasel človek z glavo buta v strop... Pa kot sem omenil več popusta dajo pri Cju kot CLA tako da na koncu dobiš več za isti denar. Govorim generalno gledano ko gledam akcijo iz zaloge.

A, B, CLA, GLA imajo vsi isto podvozje samo druge fedre...C in višje je pa potem svoja zgodba...

Uporabniški avatar
masko
Nov uporabnik

Napisal/-a masko Po nov 16, 2015 11:16 pm

Tudi sam sem pred nakupom sedanjega avta (octavia rs), razmišljal o CLA-ju. Ko pa sem vanj sedel, me je presenetilo, kako malo prostora je v njem. Dejansko je to samo A v lepi preobleki.
In spectre imaš prav. Pri octaviji imam multilink in najbrž še kaj za kar precej manj denarja.

Spectre

Napisal/-a Spectre Po nov 16, 2015 11:26 pm

Podobno ko a3 limuzina, zarad kupejevske oblike je streha zadaj odrezana kar se kaže v manjši višini v kabini zadaj. Ti pa tvoja škoda octavija, sam da ti je všeč :)

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu To nov 17, 2015 12:42 am

spectre, bratu je všeč, avto itak dela same relacije iz ljubljane v nemčijo in nazaj, poraba je nikakva pri tem avtu, tako da, brat je zadovoljen.
Meni je osebno je avto lep s sprednjega konca, ampak lastil si ga pa nebi. Škoda bi mi bilo imeti tak avto, ker bi se potem sekiral za vsako novo prasko na parkplacu, za vsako rajso od kamna, za vsako gnilobo zaradi soli. Na žalost novi MB gnijejo resnično kot stari subaruji (al pa vsi japonci) iz leta 90. Štirje sodelavci imajo MB (različne modele), vsi so okoli 4 leta stari in vsi imajo gnil spodnji rob vrat.

Osebno imam raje par hektarov gozda več ali pa vikend na morju, pa vikend v notranjosti, kot pa premium znamko avtomobila. Pa še stare kište so mi precej bolj všeč. Naložiš notri vse za na vikend in greš po vsakem makadamu, slabih cestah in dreku brez da bi se sekiral zaradi avta. Pa že v osnovi lahko vse sam popraviš (kar me tudi veseli).
Če pa še kupiš avto za jurja, se voziš 2 do 3 leta, prodaš za 500 in dodaš 500, pa spet kupiš za jurja in se voziš naprej. Pa tudi če ga razsuješ ali se kaj kritičnega pokvari, ti je vseeno. Kupiš drugega enakega za jurja, iz prvega pobereš dele in jih daš na "novega" pa se voziš dalje. In za jurja se niti ne sekiraš.

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 To nov 17, 2015 5:16 am

Osebno imam raje par hektarov gozda več

X10
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 29 gostov