Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
misty
Novinec

Kraj: dobrepolje

Napisal/-a misty Pe feb 20, 2004 5:24 pm

Daco je napisal/-a:Ubistvu si imel presneto sreco, da so te namerili 79 km/h!
Ce bi ti namerili 2 km/h vec bi dobil 45k brez moznosti polovicke pa se sodnika.
...

hmmm, a ni tud 1 - 3 mesece brez izpita??

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Pe feb 20, 2004 5:24 pm

Courage™ je napisal/-a:Nisn samo na naselje mislo pa da neoš mislo da te napadam al pa kaj ampak me dvigne taki odnos, to je odnos ki ljudi odžene iz foruma, če pa vam je zato vseeno pa lahko samo rečem I REST MY CASE!

Ja pa najbolj se mi zdi bedno ko kdo prjavi da je napihal 0.7 kaj pa sedaj. Jao pol pa folk, kot da je najhujsi morilec. JAO JAO JAO, bog nedaj pa bi pa kdo napisal koliko tock bo dobil, kaksna bo denarna kazen, kaj bodo rekli pri sodniku, kaj......
SlikaSlika

Uporabniški avatar
woolff
Uporabnik

Kraj: Lukavci

Napisal/-a woolff Pe feb 20, 2004 5:29 pm

Jp za mene je tudi car tisti, ki prizna da je zajebal ne pa tisti, ki po njem tolče.

Nikoli ne veš kdaj si sam na vrsti :roll:
Če se bojiš brzine prelepi števec!

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Pe feb 20, 2004 5:52 pm

woolff je napisal/-a:Jp za mene je tudi car tisti, ki prizna da je zajebal ne pa tisti, ki po njem tolče.

Nikoli ne veš kdaj si sam na vrsti :roll:

To na mene zaj leti ?? Ker jas nisn nobenih izgovorov iskal za to kaj sn naredo... Vem da je blo narobe, tolko sn se že sam po glavi dosti, ko pa sn prišo na forum da bi se pozanimal določene stvari ker vez na policiji nimam pa sn dobo taki isti odnos ko ga ma X-Hair zdaj... Pa RegY tut
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
woolff
Uporabnik

Napisal/-a woolff Pe feb 20, 2004 6:10 pm

Nisem tako mislil. To ne leti na nobenega pravim na splošno, če človek naredi sranje in išče rešitev na forumu ga ni treba še dodatno ven kurcat, ampak mu poskušat pomagat. To sem jaz mislil :roll:

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY Pe feb 20, 2004 6:37 pm

saj jaz sem poskušal pomagat - plačaj!
Slika

Uporabniški avatar
eXtreme
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a eXtreme Pe feb 20, 2004 6:42 pm

samo je razlika, ce pride nekdo na forum, vprasat kaj nej naredi, ker ga je radar dobil pri prekoracitvi hitrosti za 5kmh, ali pa za 30kmh!
primer: hodi po cesti, kjer so hise tik ob cesti, cesta pa nima plocnika. in nekdo sibne mimo tebe z 80kmh. Z vidika voznika se avto komaj premika, za tistega ki pa stoji ob cesti pa ni ravno prijetno. mogoce nimate izkusenj, in vam predlagam da se kdaj za foro postavite ob cesto izven naselja.

PS: hetric: glede zabnice sem rekel da nisem preprican. ne precenjuj svojih sposobnosti, kaj in kako dalec vidis, ter kako dobro reagiras, da te nebo ze jutri kaj presenetilo. tistih 500m od talona proti svetemu duhu, je res skoraj ravna cesta, a znak za naselje ima dolocen pomen - ob cesti so hise! v hisah so ljudje, ki v vsakem trenutku lahko poskacejo na cesto! ne glej na vse tako egoisticno, nisi sam v prometu.
Brez zamere, my opinion

LP

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY Pe feb 20, 2004 6:47 pm

eXtreme je napisal/-a:samo je razlika, ce pride nekdo na forum, vprasat kaj nej naredi, ker ga je radar dobil pri prekoracitvi hitrosti za 5kmh, ali pa za 30kmh!
primer: hodi po cesti, kjer so hise tik ob cesti, cesta pa nima plocnika. in nekdo sibne mimo tebe z 80kmh. Z vidika voznika se avto komaj premika, za tistega ki pa stoji ob cesti pa ni ravno prijetno. mogoce nimate izkusenj, in vam predlagam da se kdaj za foro postavite ob cesto izven naselja.

PS: hetric: glede zabnice sem rekel da nisem preprican. ne precenjuj svojih sposobnosti, kaj in kako dalec vidis, ter kako dobro reagiras, da te nebo ze jutri kaj presenetilo. tistih 500m od talona proti svetemu duhu, je res skoraj ravna cesta, a znak za naselje ima dolocen pomen - ob cesti so hise! v hisah so ljudje, ki v vsakem trenutku lahko poskacejo na cesto! ne glej na vse tako egoisticno, nisi sam v prometu.
Brez zamere, my opinion

LP

se podpišem
Slika

Uporabniški avatar
ule
Uporabnik

Kraj: Babno Polje

Napisal/-a ule Pe feb 20, 2004 6:49 pm

peters je napisal/-a:Regy & Co.
Vedno sem zagovarjal vožnjo po pameti!
To pa ni nujno tudi po predpisih. Pri nas table namreč idioti postavljajo, še večji idioti pa zahtevajo, da se jih držiš.
Marsikje tudi krepka prekoračitev predstavlja popolnoma varno vožnjo, kje pa je tudi po omejitvah prehitro...
Voziti po pameti pomeni, da lahko v vsakem trenutku varno odreagiraš in preprečiš nesrečo, neglede na omejitev.
Mimogrede, marsikdo lahko v naselju 30 pelje, pa bo nesposoben predvidevati ali preprečiti nesrečo, če mu otrok (ali kaj drugega) skoči pred avto.

Nismo vsi tako pridni kot so nekateri tukaj. Jaz tudi ne vozim vedno po omejitvah, sploh pa ne če je omejitev 50.
Peters: mislim da si prav napisal tole :wink:

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

lf,

Napisal/-a imilet1 Pe feb 20, 2004 6:52 pm

FANTJE SAM PO PRAVILIH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! FURITE PA SE NEBOSTE PREPIRAL ŠE MANJ PA ZALETAVAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

hetric
Nov uporabnik

Napisal/-a hetric Pe feb 20, 2004 7:06 pm

Ti pa znaš pomagat ni kej-"plačaj!" :D .Nimam nič proti kritikam prov je da so(si zaslužim), sam tud kritika mora ostat kritika ne pa da se pol pluva po nekom, pa se ga u k.... pošilja pač karkoli že...Treba je obojestransko gledat.

hetric
Nov uporabnik

Napisal/-a hetric Pe feb 20, 2004 7:28 pm

eXtreme: enako, vem kje so meje mojih sposobnosti.Na tistem delu niso hiše glih tik ob cesti, pa tud ludje ne skačejo brezglavo po cesti saj majo zraven pločnik.
80km/h je blo par sto metrov ne pa skoz celo vas

Uporabniški avatar
Ledo
Nov uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a Ledo Pe feb 20, 2004 7:36 pm

Ko je glih tema o radarjih da vam opišem še svojo izkušnjo :( ..Pač mam ispit šele 3 tedna 'voznik začetnik' in sem se enkrat pelal zvečer domu in sem skozi mesto po 2-pasovnici pelal 58 km/h..pa me pač 'murjaci' vidijo in lepo zaustvaijo p mi začne tip težit..A SI NORMALEN DA SE TOK PELAŠ..pa še voznik začetnik,ka če zgubiš nadzor nad volanom..pa sej vete tte njihove fore..pa js njem ja uredu gospod pač sem za 8 km/h prehiter vozu pa bom plaču kazen pa je..pa on men:'A veš ti da ti js lahk zarad tega uzemem vozniško bla bla..U istem trenutku se mimo pripelje Hondica(mislim da je bla vti-koker sem še vidu)pa on drug policajc laufa proti nam pa mu kaže radar ko je blo na njem izpisano 146 km/h!!! :shock: :shock: Pa tipa rečeta :'UUUVAAA TALE JE PA RES NOR' pa se začneta smejat ko da sta ne video smšnicah..niti da sta šla z njim niti druge policajce obvestila..boli jih k***..men pa kazen napisala pa srečno pepi.. :twisted: :twisted:

Uporabniški avatar
Daco
Uporabnik

Kraj: Medvode

Napisal/-a Daco Pe feb 20, 2004 8:55 pm

misty je napisal/-a:
Daco je napisal/-a:Ubistvu si imel presneto sreco, da so te namerili 79 km/h!
Ce bi ti namerili 2 km/h vec bi dobil 45k brez moznosti polovicke pa se sodnika.
...

hmmm, a ni tud 1 - 3 mesece brez izpita??

Nisem nikoli slisal (kar pa ne pomeni da ni res... bi mogli nasega Bimmerja vprasat). Mogoce ti lahko sodnik odvzame izpit za 1-3 meseca sam ne verjamem. 45k + sodnik kjer dobis par bonus tock :roll:
Slikaodkleni svojo Nokio brezplačno - www.odkleni.si

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Pe feb 20, 2004 9:35 pm

woolff je napisal/-a:Nisem tako mislil. To ne leti na nobenega pravim na splošno, če človek naredi sranje in išče rešitev na forumu ga ni treba še dodatno ven kurcat, ampak mu poskušat pomagat. To sem jaz mislil :roll:

X-Hair :wink:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Zok
Uporabnik

Kraj: Ponikva

Napisal/-a Zok Pe feb 20, 2004 9:57 pm

Sportivo je napisal/-a:ja pa še to, vidu sem tut že večje prestopnike (tut kake take ki se grjo getaway snemat (pa ne v stockholmu da nebo pomote)).

priznam, da sm tud js en izmed njih, ampak je varnost voznje tuki se vseeno (kljub vecji prekoracitvi omejitve) dosti vecja, kot pa ce bi kak star ata z dvometrskim klobukom vozu po omejitvah, vse skup pa se dogaja navadno ponoci (recimo ob stirih zjutraj), ko so ceste prazne, folka pa ni, sploh pa ne otrok, in na lokacijah, kjer je moznost nesrec majhna (izven naselij), preglednost pa velika, v stanju, ko je voznik v vsakem trenutku pripravljen odreagirat na situacijo, ko lahko gre kaj narobe. nikoli ne vozimo brez rezerve, kot vozijo v GiS, pa so posnetki vseeno zelo atraktivni, saj kamera ne prikaze dejanskega stanja, kakorkoli ze vso stvar obrnes. veliko vlogo pri posnetkih ima zvok, in ta nikogar ne ogroza. s tem pocetjem ne ogrozamo nikogar, razen samih sebe (ponavad 3je folka v enem avtu), na sebe bomo pa seveda tudi pazili, da se nam ne bo kaj zgodilo. :roll: ta voznja je, kljub vsemu, varnejsa kot voznja kake puncare, ki je pravkar naredila izpit, in se vsedla v fotrovga avdija.

peters je napisal/-a:Pri nas table namreč idioti postavljajo, še večji idioti pa zahtevajo, da se jih držiš.
Marsikje tudi krepka prekoračitev predstavlja popolnoma varno vožnjo, kje pa je tudi po omejitvah prehitro...
Voziti po pameti pomeni, da lahko v vsakem trenutku varno odreagiraš in preprečiš nesrečo, neglede na omejitev.
Mimogrede, marsikdo lahko v naselju 30 pelje, pa bo nesposoben predvidevati ali preprečiti nesrečo, če mu otrok (ali kaj drugega) skoči pred avto.

se popolnoma strinjam.

glede policajev (zal sm mel ze kr dost opravka z njimi) ti lahk svetujem sam to, da cimprej placaj. ce ne bos placal v osmih dneh bo cena dvakrat visja, ce pa sploh ne bos placal, pa ti bo davcna zaprla tekoci racun. verjemi, raje placaj, bo zate bolje! in kjer so odseki, znani po radarjih, vozi po predpisih!! na tak nacin nisem se na noben radar naletel cez omejitev, pa nisem glih stara mama, sploh pa ne na motorju, na katerega so policaji takoooo obcutljivi!! ;)
Mondeo mk3 saloon 2.0 TDCi - 186 HP, 408 Nm

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Pe feb 20, 2004 10:01 pm

Da ti polcaj lahko vzame izpit zarad prekoracitve hitrosti 8km/h, pa nisi pili, niti kadil cesa cudnega? :roll:

Glede kazni. Men znajo omejitve delat tezave in ce me ze dobijo na radar, do sedaj so me samo 2x, trkam na les, placam tisto polovicko pa je. Zelo redko kdaj pa peljem tok prevec da bi blo za sodnika. Glede vasi je pa podoben problem v Crni vasi in Lipah, cez barje od Izanke do Podpeci, ene par km je omejitev 50, cesta pa ravna pa na obeh straneh jarka, tko da pesca al pa kolesarja na zelo dalec opazis, razen mogoce ponoci. No, hocem povedat da je izrdeno malo ljudi, morda kaksnih 20, 30% k tam pelejo 50. Najdejo se pa tud taki, k grejo vec k 120.

Uporabniški avatar
Sportivo
Poznavalec foruma

Kraj: Cerkno

Napisal/-a Sportivo Pe feb 20, 2004 10:03 pm

Zok je napisal/-a:
Sportivo je napisal/-a:ja pa še to, vidu sem tut že večje prestopnike (tut kake take ki se grjo getaway snemat (pa ne v stockholmu da nebo pomote)).

priznam, da sm tud js en izmed njih, ampak je varnost voznje tuki se vseeno (kljub vecji prekoracitvi omejitve) dosti vecja, kot pa ce bi kak star ata z dvometrskim klobukom vozu po omejitvah, vse skup pa se dogaja navadno ponoci (recimo ob stirih zjutraj), ko so ceste prazne, folka pa ni, sploh pa ne otrok, in na lokacijah, kjer je moznost nesrec majhna (izven naselij), preglednost pa velika, v stanju, ko je voznik v vsakem trenutku pripravljen odreagirat na situacijo, ko lahko gre kaj narobe. nikoli ne vozimo brez rezerve, kot vozijo v GiS, pa so posnetki vseeno zelo atraktivni, saj kamera ne prikaze dejanskega stanja, kakorkoli ze vso stvar obrnes. veliko vlogo pri posnetkih ima zvok, in ta nikogar ne ogroza. s tem pocetjem ne ogrozamo nikogar, razen samih sebe (ponavad 3je folka v enem avtu), na sebe bomo pa seveda tudi pazili, da se nam ne bo kaj zgodilo. :roll: ta voznja je, kljub vsemu, varnejsa kot voznja kake puncare, ki je pravkar naredila izpit, in se vsedla v fotrovga avdija.

Se popolnoma strinjam s tem. Ob štirih ponoči ni možnosti da bi nagazu otroka, se pa pijanci vračajo domov ob takem cajt :) . Sicer pa tut jaz mislim da je veliko tabl nepotrebnih, na hrvaški so delal mal preiskave in jih je blo 200.000 na nepravem mestu.

Uporabniški avatar
woolff
Uporabnik

Napisal/-a woolff Pe feb 20, 2004 10:07 pm

Jaz pa ne divjam več ponoči odkar bi skoraj zbil pijanega človeka. Peljal sem se iz diskoteke okrog 3 zjutraj (trezen). Potem pa kake 3 km od diskoteke en pijan človek (star ca 25 let) po beli črti proti meni, jaz pa 130 km/h z avtomobilom. Bilo pa je izven (široka cesta z 2m bankinami skozi gozd, ca 3km levo desno nobene hiše) naselja.
Hvala bogu, da ima moj avto ABS in da imam dobre reflekse. Videl sem ga šele takrat, ko sem ga že popolnoma osvetlil z lučmi (oblečen črno).

Ni se za hecat, posebaj pa ne ponoči :roll:

Uporabniški avatar
misty
Novinec

Kraj: dobrepolje

Napisal/-a misty So feb 21, 2004 1:06 am

Daco je napisal/-a:Nisem nikoli slisal (kar pa ne pomeni da ni res... bi mogli nasega Bimmerja vprasat). Mogoce ti lahko sodnik odvzame izpit za 1-3 meseca sam ne verjamem. 45k + sodnik kjer dobis par bonus tock :roll:

Tkole ... sem poiskal mal po arhivu in našel tole:

Prepisano iz odločbe sodnika za prekrške iz 24.07.2001:
blablabla...
Na podlagi člena 39. Zakona o prekrških se obdolžencu izreče varstveni ukrep prepovedi vožnje "B" kategorije za čas 1 (enega) meseca.
blablabla
Za ta prekršek je zagrožena denarna kazen od 45.000,00 tolarjev do 150.000,00 tolarjev ter stranska kazen v višini od 3 do 5 kazenskih točk, možno pa je še izreči varstveni ukrep prepovedi vožnje motornih za čas od enega meseca do enega leta.

Pol je pa še razlaga, da naj bi storil težji prekršek, ki je eden izmed najbolj pogostih vzrokov prometnih nesreč, ...
Ja, tanka je meja med 79 km/h in 84 km/h. Še dobro da mi prekrška niso dokazali :twisted: :P :)

EDITED: to je iz zakona, ki je veljal takrat -> se pravi 24.07.2001. Če so bile od takrat kakšne spremembe na tem področju, ne vem in _nočem_ vedet ;)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov