Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Re: astra k, platišče, ventil, pnevmatika

Napisal/-a tomzzi Ne nov 05, 2017 9:06 pm

Imam že zimske gor od petka.
Vulkanizer mi tega ni naredil, ker nima tega...

lubej
Novinec

Napisal/-a lubej Po nov 06, 2017 1:12 pm

tomzzi je napisal/-a:
Doche je napisal/-a:Imam ze tretji avto s senzorji in ce ni v potovalnem racunalniku opcija "ponastavi oz kalibriraj senzorje" je pa potem v meniju preko radia "reset" ali karkoli druga s senzorji. (2x Renault, 1x Seat)

Pri astri je potrebno na servis, da sparijo, kalibrirajo... Ker so wireless oziroma v samih ventilih...

Edit: obstaja tudi kitajski ponaredek orodja za kalibracijo na ebayu vendar se po moje ne splača, ker ni poceni. Tako, da je potreben obisk servisa ja.
Jaz grem verjetno jutri, ker mi sedaj lučka sveti. Odvisno koliko imajo kaj prosto.

Točno tako, sem se spomnil, da mi je na servisu rekel da bom moral priti k njim da mi sparijo. Cena: 4 eur.
Ne vem pa ali bo to potrebno vsako leto 2x izvest, čisto mogoče :x

Ker gume bom sam montiral gor in dol. Morda nabavim kitajsko napravo iz ebaya. Koliko pa stane in kako se ji reče (link).

Hvala

LP

lubej
Novinec

Napisal/-a lubej Sr nov 08, 2017 10:44 am

Kakšna je cena te naprave, če morda kdo ve.
Me informativno zanima. Kako se ji reče v nemškem jeziku?
Hvala
LP

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Sr nov 08, 2017 3:56 pm

@lubej

evo sem najdel...
V google vpiši EL-50448. Oziroma jih je na eBay, aliexpress velik na voljo.

To je verjetno potrebno potem vsakič "sparit" ko menjaš gume a ne? Tudi če imaš komplet letne in zimske posebej vsake na svojih platiščih?
Ker če je tako potem bom tudi jaz naročil za svojo. To se potem že splača kupit.
Čeprav nevem koliko se lahko zanašaš na te kitajske ponaredke.

Edit:
bi bilo pa tečno za vsakič vozit na pooblaščenega.
Sem bil včeraj pri večjem vulkanizerju oziroma servisu kateri delajo tudi optiko in še kaj. Pa so me odslovil, da če imam original senzorje moram do pooblaščenega, ker oni lahko sparijo oziroma kalibrirajo samo univerzalne... Original pač ne.

Edit 2:
jaz si bom kar naročil. Sicer sem za zdej že zmenjen za v petek, da mi to naredijo samo bom v prihodnje to sam delal.
Imaš cel postopek v samih navodilih avtomobila.

nejc1
Poznavalec foruma

Napisal/-a nejc1 Sr nov 08, 2017 7:01 pm

Ne vem zakaj bi moral to vsako leto delat?! Spariš ko kupiš ventilčke in dokler ne crknejo nimaš kaj mrdat, razen če je kak avto, ki si lahko "zapomni" samo 4 senzorje...

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Sr nov 08, 2017 8:37 pm

Aja to pa nisem vedel...

Kaj pa če rotiraš gume naprej-nazaj? Tudi nima veze?
No saj po eni strani se morda res ne splača tega kupovat saj to itak ne rabiš tako pogosto.

lubej
Novinec

Napisal/-a lubej Če nov 09, 2017 11:56 am

Kje si našel najceneje EL-50448?

Prosim za link. Hvala

Čisto mogoče je, da je potrebno pri vsaki menjavi to nastavit (2 x letno). Meni je vulkanizer rekel, da imajo to napravo in da stane sparitev z avtom 15 eur. Ter da ima opel servis ceno 20 eur. Meni so rekli na oplu 4 eur, morda so se zmotili.

Sem pa v torek naročil gume, felne in ventilčke pri lokalnem vulkanizerju za 700 eur, vzel pa sem conti 860 ki so nekoliko dražje. Zaloga dunlop ws 5 je pošla. Malo dežja in vse se proda :), obsedeno stanje pri vulkanizerjih.
Prihranek napram ceni, ki sem jo dobil na opel servisu je 420 eur.

LP

Uporabniški avatar
Fnatic
Uporabnik

Napisal/-a Fnatic Pe nov 10, 2017 10:22 am

Jaz sem svoje menjal sredi septembra bolj kot ne zato, ker so bile letne že fuč in še do deformacije ene je prišlo pa sem dal pač zimske. Conti ts 860 (če se ne motim). Pa je bilo že takrat kar nekaj ljudi, ki so predčasno menjavali. Zdaj pa zadnji teden, ko se mimo vozim, so pa ornk vrste. Čakaš do 2 uri s tem, da imajo 8 dvigal.
Ba-dum tssssssss =P

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Pe nov 10, 2017 10:30 am

Saj to je fascinantno - bognedaj malo prej mimogrede zamenjati gume (da se ne obrabijo), sedaj pa brez problema čakati 2 uri, pa še vulkanizer kaj spregleda vmes...

Sicer ne vem, kdaj bo ljudem kapnilo, da sta tudi tisti dve uri strošek, ker v tem času ne morejo čisto nič drugega rentabilnejšega delati...no ja, podobno je tudi vsakodnevno čakanje v kolonah na in z dela...
Človek brez problema, to strašna je stvar!

Uporabniški avatar
Fnatic
Uporabnik

Napisal/-a Fnatic Pe nov 10, 2017 2:09 pm

Fascinantno ali ne, vsako leto jih dam prej gor tako kot si rekel, mimogrede. Spomladi pa kasneje tudi mimogrede. Če je name letelo je bilo mišljeno bolj kot ne, da sem jih dal toliko prej zaradi deformacije. Jih pa običajno za zimske menjam proti koncu oktobra nekje oz.kakor pride.
Ba-dum tssssssss =P

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Pe nov 10, 2017 4:32 pm

@lubej

Google je tvoj prijatelj. Dajte nekaj tudi sami najdet. Jaz še nisem iskal kje bi dobil najcenej...
To si vzel univerzalne ventilčke? Oziroma bom tako rekel... Ne original GM-ove?

Drugače pa jaz vedno kmalu po prvem menjam gume. Letos sem bil praktično takoj na vrsti ko sem prišel do vulkanizerja. Nobene gužve.
Zakaj bi čakal zadnje dni in čakal v gužvi.

Isto naredim po zimi. Ne grem takoj menjat na letne. Raje še kakšne pol mesca počakam.

Edit: drugače je na pooblaščencu 16€ kalibracija ventilov. Sem danes zrihtal. Je pa res cena.... Za praktično še ne 5 min posla.

Reaper85
Novinec

Napisal/-a Reaper85 Pe nov 10, 2017 5:51 pm

tomzzi je napisal/-a:Isto naredim po zimi. Ne grem takoj menjat na letne. Raje še kakšne pol mesca počakam.

Tega pa sam nisem ugotovil, da bi bilo 1.4. bolje kot 15.3.
1.4.2016 vem, da sem prišel k malo večjemu vulkanizerju, pa so že stare mame čakale v vrsti (s tem mislim da so šle kar zgodaj menjat). Potem sem šel k enemu serviserju, ki praktično nima prometa in sem bil takoj na vrsti. Letos sem šel 14.3. in nisem imel problemov s čakanjem.
Zdaj ko imam končno spet dva kompleta platišč, bom pa sam menjal.

K ostalim je itak najbolje čim manj hodit. Sem šel ravno iz razloga višje kvalitete k Avtotehni VIS Kranj (tam sem dobil zastonj gume), pa ni bilo nič bolje kot na Gorenjskem. Drugače po mojih izkušnjah velja, bližje greš k LJ, bolje je.
Eno gumo označeno z belo kredo po tekalni plasti mi je potisnil do sovoznikovega sedeža, to moram še očistit. Z eno mi je pa umazal ročaj na zadnjih levih vratih, še vedno se nekaj vidi. Problem je pač, ker imam avto rad povsem v nulo in nimam otrok, da bi mazali avto na zadnji klopi. Takim z otroci verjamem, da bi bilo vseeno. Po eni strani je pa še bolje, da mi ni treba tolk pazit avta, ker povsem nov avto je bil zame katastrofa, zdaj po 4 mesecih je idealno star.
Sicer sem že prej razmišljal o tem in sem čim bolje zaščitil prtljažnik, v vrečke sem vedel da dajejo, da ima vrečka luknjo pa tudi. Valda, če daješ sam noter, daš luknje proti sredini prtljažnika, ali še bolje, luknje navzgor. Da se jim res j**e za en tuj avto, pa pač nisem pričakoval od take firme, če ne bi jih sam pospravil noter. Res pa da so 225/45/17 na platiščih tolk težke, da sem jih komaj dobil ven, tako da lepo pospravit noter mora bit tud kar težavno, ampak sam bi si že vzel čas.
Glede ostalega je bilo pa narejeno profesionalno. Ker enkrat sem peljal k eni avtohiši in sem dobil platišča povsem popraskana, ker je mojster samo 1 mesec nazaj delal kot serviser koles (takrat je sicer dajal občutek da ve kaj dela) eno nadstropje višje. Moja napaka, ker sem predvideval, da so ga tako hitro naučili še menjave gum.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 23 gostov