opankar je napisal/-a:Alfo seveda.
BTW: Vsi samo neki mislte, noben pa nič ne ve. Kera beda.
Quotam in podpisem.Me zanima kok od vas se jih je ze peljalo v 166ki ki ima v nosu V6 in hrumi pri 6000...ne bi hotli nic drugega.
SAFRANE je napisal/-a:Tolk o tem k se eni bojite o kvaliteti Alfe.
SAFRANE je napisal/-a:O obliki ni izgubljati besed-lahko rečem le, da ta avto spada med najlepše poslovne limuzine na svetu. Enako velja za barvne kombinacije in pa materjale+detajle (všit AlfaRomeo emblem v sedežih ipd.).
SAFRANE je napisal/-a:Bmw: ja tehnološko je trenutno zares napreden, veliko novih sistemov in pomagal, novi odlični motorji, vozne lastnosti in lega na cesti ena izmed boljših zame trenutno.
SAFRANE je napisal/-a:Poleg tega še ena slaba lastnost : zadnji pogon.
Na to temo smo že velik povedal,sam vseeno še enkrat: imeti zadnji pogon pomeni:
-bolj paziti v ovinkih
-bolj paziti na spolzkih predelih
-pripraviti se na to, da če je sneg iti vn po ketne ali pa dati škornje gor in iti peš
vse to vam lahko povem iz izkušenj, saj kot že veste smo imeli doma že 8 Mercedesov, ki so imeli vsi na zdanji pogon. Proti koncu so imeli tudi vsi že razne esp-je in asr-e =a ko je malo klanca ti noben sistem ne pomaga!
spet boljše točke za alfo.
SAFRANE je napisal/-a:Če pa bi kupoval rabljen avto pa magar da bi bla oba tm..4 mio sit pa zih kupm Alfo, ker ta stara 5ka je pa zdej ratal že čist čefurski avto
SAFRANE je napisal/-a:1. se opravičujem ker sem se narobe izrazu-nism mislu povedat da so zdej VSE Alfe kvalitetne, govora je bilo samo konkretno za 166-ko, ki pa je sigurno trenutno najkvalitetnejša alfa in sploh če se še tud do 200k km nič ne zgodi, je zame to pokazatelj da je avto zelo kvaliteten.
SAFRANE je napisal/-a:2. Oblika je res subjektiva samo, si pa prvi ki ga poznam da mu 166-ka ni všeč.
Za moje pojme je ravno čokoladna stran 166-ke prednji del, zares športen,eleganten, nos je zelo naprej nagnjen, da deluje havba še daljša avto pa še bolj dinamičen.
SAFRANE je napisal/-a:Ti je mar res bolj všeč korejski prednji del nove 5ke ? ker ta je pa res čisto preveč igriv za tako resno (poslovno) limuzino- čudn okus maš no....
SAFRANE je napisal/-a:3. zadnji pogon: samo tole ti bom reku:
si že vozil mercedesa/bmw-ja pozimi v vas na 750m nad Tržičem ? no jest sem že, fotr pa vsak dan in kadar je bil sneg niti enkrat nismo prišli čist do naše hiše.
Mat je pa z Mondeotom (prednji pogon) in pa tud jest kasnje s Safrane-om (opa spet prednji pogon) brez problema.
Pa so bli to avti ki so bli po 150.000 DM pa mel tud po 300 KM pa vse esp-je,asr,asc+t-je in nevem kera j***a ampak ko je bil sneg in ko je bil klanec se je vse ustavilo, al je pa avto začel zanašat da te je blo loh sram kako more to zgledat enmu k za tabo voz.
[quote"Nixxon"]Zadnji pogon ma svoje prednosti in slabosti. Ko se ga navadiš je zakon.
Povej mi prosim ENO prednost zadnjega pogona pa ti zdejle pošljem en šampanc na dom! ampak nej bo dejansko prednost!
ZAKAJ je že zakon ? spet: povej mi samo EN razlog
[color=orange] [quote"Nixxon"]Na suhi cesti ob normalni vožnji ti v ovinkih ni treba prov nič bolj pazit. Pozimi je res bolš, da se na klancu ne ustaviš, drgač pa ni problem.[/color]
ja na SUHI cesti ti dejansko ni treba nič bolj pazit=to je vse res
sam: bo pa ta cesta malo od dežja,snega ali pa še celo malo poledenela boš pa posran kot nevem kdo ker te avto dejansko ne bo tako obogal kot bi te s prednjim pogonom.
[color=orange][quote"Nixxon"]Če bi bil zadnji pogon res tak bavbav, ga bi že zdavnaj nehal delat, ane. In glede na to da se ga poslužujejo najboljše tovarne na planetu, mora bit kr kul stvar, ane? Tista zima pa večini ljudi ne povzroča problemov. [/color]
ja jest se recimo to čisto skoz sprašujem zakaj ga še delajo, ker dejansko ne vidim niti ene dobre stvari v njem. Od vseh 8 avtov na zadnji pogon ki smo jih mel me niti eden ni prepričal-nasprotno: še celo razočaral.
Si pa predstavljaj: maš ta velko s-klasso se pelješ dam in na ta prvem mal večjim klancem ti avto začne kopat in te zanašat, no avto zapelješ nižje in ga postaviš ob cesto, mimo tebe se pa pelje peugeot 306 kot da ni nič!
tolk o tem....
pa še neki: mercedes in bmw dejansko delata avte zato na zadnji pogon ker je to pač tradicija. Je tud res da večina držav (sploh Nemčija) dejansko nevem kakšnih hribov nimajo, imajo večinoma same ravnine in zrihtane ceste (pretežno avtoceste) in tm pa JA dejansko nič ne more da se ti naredi.
Ampak če si pa opazil če hodiš kam dlje smučat (Italija Švica Avstrija) kjer so to smučišča nad 2.000 m in kjer je res veliko snega, ima večino bimerjev in merc pred hotelom na svojih 2obuvalih" ketne! ker drugače nebi do gor prilezli! spet: govorim ti iz lastnih izkušenj!
Boš reku :" ja sej če mate pa keša da daste loh 150k mark za eno s-o, bi si pa ja loh še enga terenca ubodl" že res, sam si ga pač nismo in v tem primeru v zimi, no pa zima sama res še ni največji primer če se gre za ravne ceste, ampak kakorkoli je pa mal hribčka je pa pizzdraija totalna.
Pa še to: pejd enkrat zjutrej na eno parkirišče pred kakšnimi bloki. In ko plužijo zmerej zasujejo z tistim kupom ki ostane od pluženja avte. No tisti ki imajo na zadnji pogon že čez tisti bogi sneg ne morejo zapeljat in se jebejo pa "žiga-žaga"
tko, da nene...ne boste me prepričal: fantje smo mel pa doma že tolk Mercedesov in pa smo se z njimi prevozili že marsikje tko da res verjemte da za v hrib,sneg,dež,poledice je to NAJSLABŠA varianta.
najboljš je enostavno 4pogon pa magar še diesel da ti ne rabi veliko pa še navora maš zmeri dost
SAFRANE je napisal/-a:kar se tiče rabljene 5ke/166ke
oprosti ampak nevem kakšne razlike pri npr. 5 let starima tudi ni več, največja razlika je le v prvih 2-3 letih potem pa tudi alfi začne počasneje padati.
in ja dejansko ne boš verjel ampak ta 5-ka ki je bila aktualna do sedaj dejansko JE (vsaj pri nam v Kranjstrdamu) postala že čisti čefurski avto.
Nevem zakaj je to kej čudnga, sej jo dobiš že za 2-2,5 mio SIT, tko da nevem kaj se greš.
ALFA SUX
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov