Debate, ki niso vezane na ostala področja...

diesel ali bencin ???

diesel
58
48%
bencin
62
52%

Skupaj glasov : 120

Uporabniški avatar
_spirit_
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a _spirit_ Ne maj 02, 2004 6:24 pm

monster_d je napisal/-a:
_spirit_ je napisal/-a:
monster_d je napisal/-a:
McLaren je napisal/-a:Ma vsi tisti ki govorite, da smrdijo, nikamor ne grejo, da majo čuden zvok itd. verjetno gledate dizle izpred 15 let.
Moderni HDI, TDI CDI, DCI itd pihnejo marsikaterega bencinarja :wink:

Jah tak ti recem, smo dragali in probavali razne fore pa se je tako obnesl...
A3 1.9TDI 90km gre zlo podobno kot honda civic 1.4 90km...
Novi dizli kr trgajo :D (sam pod pogojem da ma turbino) :wink:

monster, te tvoje počasi res postajajo hude... mislim da je nekdo vprašal kaj je bolje dizel ali bencinc in ne to kateri je boljše za dragat!! Kaj mislis da vsi kupujemo avte samo za to da bomo dragali? Mislim te tvoje izjave nimajo veze z anketo, kaj šele s čim drugim...

Hehe, nisem govoro keri je bolj za dragat, sem sam napisal primerjavo...
Tolk o tem, smo mal v off topic sli ja...
Drugace pa glede osnazevanja okolja... nisem reko da je zihr zaradi tega, sem rekel da mogoce...
Mogoce se z leti bolj zjebe zadeva in zacne jebat... kaj te vem...
Zgolj ugotovitve oz moje domneve...
Nisem nikjer napisal da sem preprican v to ok :wink:
lp

Ne, sej ni panike, mene samo moti da primerjaš bencince z dizli izpred 5 -> let nazaj.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne maj 02, 2004 10:16 pm

_spirit_ je napisal/-a:
monster_d je napisal/-a:
_spirit_ je napisal/-a:
monster_d je napisal/-a:
McLaren je napisal/-a:Ma vsi tisti ki govorite, da smrdijo, nikamor ne grejo, da majo čuden zvok itd. verjetno gledate dizle izpred 15 let.
Moderni HDI, TDI CDI, DCI itd pihnejo marsikaterega bencinarja :wink:

Jah tak ti recem, smo dragali in probavali razne fore pa se je tako obnesl...
A3 1.9TDI 90km gre zlo podobno kot honda civic 1.4 90km...
Novi dizli kr trgajo :D (sam pod pogojem da ma turbino) :wink:

monster, te tvoje počasi res postajajo hude... mislim da je nekdo vprašal kaj je bolje dizel ali bencinc in ne to kateri je boljše za dragat!! Kaj mislis da vsi kupujemo avte samo za to da bomo dragali? Mislim te tvoje izjave nimajo veze z anketo, kaj šele s čim drugim...

Hehe, nisem govoro keri je bolj za dragat, sem sam napisal primerjavo...
Tolk o tem, smo mal v off topic sli ja...
Drugace pa glede osnazevanja okolja... nisem reko da je zihr zaradi tega, sem rekel da mogoce...
Mogoce se z leti bolj zjebe zadeva in zacne jebat... kaj te vem...
Zgolj ugotovitve oz moje domneve...
Nisem nikjer napisal da sem preprican v to ok :wink:
lp

Ne, sej ni panike, mene samo moti da primerjaš bencince z dizli izpred 5 -> let nazaj.

To pa zato ker ga jaz z mojim 13 let starim dizlčkom večkrat konkretmo zadimim :P
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
HajdukS
Stalni uporabnik

Napisal/-a HajdukS Po maj 03, 2004 12:57 am

Kako lahko primerjate bencin z dizlom glede športnosti... Dizel motor ne bo nikol tok sporten kot bencinski. NIKOLI. Mclaren ti si res pametn ja, valda da moderni dizli pihnejo bencinarje ce majo vecjo prostornino, intercooler ali/in turbino (ce tega nimajo so gnili in rabis koledar med pospesevanjem-npr. 1.9SDI). Recimo a bi golf 1.9 TDI (130) pihnu 1,9 turbo bencinarja? Mocno dvomim. Zato ne delajte takih primerjav.

Uporabniški avatar
MugenPow
Novinec

Napisal/-a MugenPow Po maj 03, 2004 1:09 am

fantje dejte prvo probat nove dizle pol pa ocenjujte ,jest mam dizla 150 cv pa gre hudo stem da sem meu prej skoz bencin pa negrem nazaj v dizlu je prihodnost to je moje mnenje , sicer pa vsak kupi kar želi :wink: :wink: :wink:
Slika

Uporabniški avatar
HajdukS
Stalni uporabnik

Napisal/-a HajdukS Po maj 03, 2004 8:32 am

Valda, valda u nafti je prihodnost. LOL.

Uporabniški avatar
Quik
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a Quik Po maj 03, 2004 8:49 am

za lepo vožnjo je najbolsi
za divjanje, hude obrate, in sportnost je pa itak bencin
samo odlocit se moras met sportnostjo in $$$ alpa med mal mn sportnostjo pa ti mal vec $$$ ostane.

Uporabniški avatar
gajo_g
Novinec

Napisal/-a gajo_g Pe maj 07, 2004 3:03 pm

vidim da je borba dokaj izenacena sam vseeno se mi zdi da je cena za bencin 200,3 sit prehuda in nesmiselna !!!!!!! tud rad pritisnem po gasu sam se mi zdi ze prevec !! sicer naredim z avtom letno 40-45 tisoc kilometrov in sem se zdej odlocil za bmw 525d 163kM l.01 ! avto gre zelo lepo in ima dobre pospeske pelem se udobno in varno!!pa se poraba ni prehuda 8l nafte kdor ne vrjame mu ni treba !!!!! nemislim se kregat naj si misli svoje itak pa nimam kaj od tega !!!!!!

Uporabniški avatar
_spirit_
Novinec

Napisal/-a _spirit_ Pe maj 07, 2004 3:11 pm

gajo_g je napisal/-a:vidim da je borba dokaj izenacena sam vseeno se mi zdi da je cena za bencin 200,3 sit prehuda in nesmiselna !!!!!!!

In še bo šla gor...

Uporabniški avatar
gajo_g
Novinec

Napisal/-a gajo_g Pe maj 07, 2004 3:18 pm

moja placa pa ostaja nespremenjena !!! :idea:

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Pe maj 07, 2004 3:54 pm

Jaz sem sicer za bencinarje samo zadnje čase so "smrdljivci" vse boljši in boljši ter predvsem - športnejši. Pri BMW serije 3 so šli delat test head to head 2.0 in 3.0 bencinarje in dizle pa so tipčki rekl da je dizl bolj športen in boljši. Drugače pa dokaz da bojo dizli prevladal kar se tiče športnosti je tut recimo t.i "register turbo" tehnologija ki jo recimo razvija OPC za športno verzijo nove astre(dizl) in pa predvsem ena zadeva ki bo čez par mesecev zasijala b BMW serije 5:

"Die Stufenaufladung im BMW 535d.

BMW setzt erneut Maßstäbe im Pkw-Dieselmotorenbau: Die Technologieführerschaft bestätigt erneut der 3,0 Liter-Sechszylinder-Dieselmotor mit Stufenaufladung. Er wird voraussichtlich ab Herbst 2004 für Limousine und Touring unter der Modellbezeichnung 535d lieferbar sein.

Die Leistung dieses innovativen Triebwerks beträgt 200 kW (272 PS). Doch noch mehr beeindruckt der Motor durch seine unvergleichliche Charakteristik: Schon bei 1.200 min–1 stellt die zweistufige Turboladertechnik 500 Newtonmeter Drehmoment zur Verfügung; sein Maximum von 560 Newtonmeter wird bei 2.000 min–1 erreicht. Nur 6,6 Sekunden vergehen, bis der 535d die 100 km/h-Marke erreicht.

Mit der zweistufigen Turboaufladung ist es den BMW Ingenieuren erstmals gelungen, das beim Anfahren oder Beschleunigen aus niedrigen Drehzahlen für Turbomotoren typische „Turboloch“ zu schließen. Praktisch bedeutet dies eine fulminante Beschleunigung aus allen Drehzahlbereichen. Und selbstverständlich erfüllt auch dieser Hochleistungsdiesel die anspruchsvollen EU4-Emissionsgrenzwerte."

Pa naj gdo reče da dizli niso vse bolj cool :D
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

frza
Novinec

Napisal/-a frza Pe maj 07, 2004 4:07 pm

DIZL POWA :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Slika

Uporabniški avatar
_spirit_
Novinec

Napisal/-a _spirit_ Pe maj 07, 2004 7:13 pm

gajo_g je napisal/-a:moja placa pa ostaja nespremenjena !!! :idea:

Ali pa celo nižja (bog ne daj...) :lol:

Uporabniški avatar
_VeNoM_
Mojster foruma

Kraj: Lj-Krško

Napisal/-a _VeNoM_ Pe maj 07, 2004 7:25 pm

Rjuhar je napisal/-a:Moja politika, ki jo tudi prakticiram - za familienwagen en 100 konjski turbodiesel, zame pa en špricig bencinar.

Sicer je pa to tko, kot bi vprasal, s cim naj jes kosilo, z zlico al z vilco...

se strinjam z tabo!!!

oz se podpišem!! :-P

Uporabniški avatar
TURBO16V
Nov uporabnik

Napisal/-a TURBO16V Pe maj 07, 2004 7:40 pm

Js mam recimo mareo karavan 1.9 TD 100KM, bolj za sebe pa R5 GTturbo.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Pe maj 07, 2004 9:07 pm

Moje osebno mnenje je, da če letno delaš 20.000 km in več, se ti splača dizel, drugače pa ne. Recimo za kakega trgovskega potnika, ki naredi ogromno km na leto, je dizel kot ulit zanga. 8)
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
HajdukS
Stalni uporabnik

Napisal/-a HajdukS So maj 08, 2004 2:54 pm

Drugače pa dokaz da bojo dizli prevladal kar se tiče športnosti je tut recimo t.i "register turbo" tehnologija ki jo recimo razvija OPC za športno verzijo nove astre(dizl) in pa predvsem ena zadeva ki bo čez par mesecev zasijala b BMW serije 5:

Ja naslednji F1 ferrari bo mel dizelski motor. A ti ves kaj je bencin pa kaj je nafta? Bolse uprasanje, a si kdaj slisal za izraz fizika al pa kemija? pišuka pa sej veste da ne more bit dizel hitrejsi, kdo bo pa tok hitr drva nalagu?

Uporabniški avatar
Viper123
Uporabnik

Kraj: Jesenice

Napisal/-a Viper123 So maj 08, 2004 3:05 pm

Če mi ne bi bilo mar za porabo in bi imel navojo enako močna motorja, en turbo dizel drugi, turbo bencinar, bi brez premišljevanja vzel bencinca! :!:

Samo kaj ko je tisti če samo če :mrgreen: in v RL temu ni tako. Dizel ima pač prednost, kar se ekonomičnosti tiče, pod pogojem, da prevozite kar nekaj tisoč kilometrov na leto.

Drugače pa dizel pravgotovo ni prihodnost :lol: Prihodnost so gorilne celice in podobna eksperimentalna goriva. :wink:

LP
Slika

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI So maj 08, 2004 3:05 pm

HajdukS je napisal/-a:
Drugače pa dokaz da bojo dizli prevladal kar se tiče športnosti je tut recimo t.i "register turbo" tehnologija ki jo recimo razvija OPC za športno verzijo nove astre(dizl) in pa predvsem ena zadeva ki bo čez par mesecev zasijala b BMW serije 5:

Ja naslednji F1 ferrari bo mel dizelski motor. A ti ves kaj je bencin pa kaj je nafta? Bolse uprasanje, a si kdaj slisal za izraz fizika al pa kemija? pišuka pa sej veste da ne more bit dizel hitrejsi, kdo bo pa tok hitr drva nalagu?

You are not very smart are you? :lol: :lol: :lol:
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
HajdukS
Stalni uporabnik

Napisal/-a HajdukS So maj 08, 2004 3:09 pm

Hm... Zakaj tako sodis?

Uporabniški avatar
HajdukS
Stalni uporabnik

Napisal/-a HajdukS So maj 08, 2004 3:12 pm

Viper... hvalabogu.... vsaj en ki ve kaj govori.... :idea:
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten