Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Misak
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Misak To jun 08, 2004 1:21 am

Ok, kar se mene tice, rad mam hitro vozno in vse to ampak nesrece pa ne provociram - vem kdaj ni vec zdravo podje.bavat folka. In nekoga silt d prehiteva v skarice zna tut koga druzga potegnt v nesreco ne sam njega. A je res nekemu tezaku na zadnjem odbijacu tezko nakazt d nej te prehiti, pa vozi veselo dalje. Pa (pre)hitra vozna bo prej njega ubila k tebe. Po drugi strani ce je treba prehitevat, pa d dobis b*****, k pospesi --> po hupi, nakazat d zavijes, in zavij. Ce kdo kej uprasa, ZVCP pravi, da vozilo, ki je prehitevano ne sme pospesiti oz. mora po potrebi celo upocasniti svojo voznjo. Imas vso pravno podlago da to storis. In stvar je preverjena :) Ljudje postavlajo avtomobile na nos tkrt :) Pleha si ta ista budala ne bo pustila krivit :D.. Plus takmu potem se sm pa ke mal po bremzi skoct sam tok skos gledat d nau res pokal. Drgac pa tistga k je zivcen cim prej mim. Dl k je stran rajs ga mam :).
Da bi zmanjšali število prometnih nesreč na naših cestah,
bi morali moškim prepovedati točiti alkohol.
In ženskam bencin!

Uporabniški avatar
der_Alte
Novinec

Napisal/-a der_Alte To jun 08, 2004 2:42 am

Ja. Se mi zdi, da bo to v novem ZVCP. Zaenkrat še ni prekršek, če pospešiš. ;) Samo... dokler ne gre oni za menoj na sosednji pas... me prav nič ne prehiteva (sploh, ko taki ne poznajo smernikov) in lahko pospešujem do predpisane hitrosti kolikor me je volja. :twisted: Ko me prime taka pasivna nasilnost. :) Zaradi mene... naj oddivjajo naprej... samo če so tako nesposobni, da ne morejo mimo nekoga, ki zanalašč vozi po predpisih...

PS. Po mojih izkušnjah, so taki nasilneži v ne preveč dobro "upedenanih" mikro avtih s spojlerji in šibkimi motorji. Jasno, da ne gre nikamor.

PPS. Od Novega mesta do Ivančne Gorice skozi Žužemberg je tista pot, na kateri srečaš take "matadorje" ;)

Uporabniški avatar
Airborne
Novinec

Napisal/-a Airborne To jun 08, 2004 2:49 am

Ne vem no Zelenooka :roll: , neki je da ga ne spustiš pred sebe ali za sabo če je nasprotni vozni pas prazen,pol valda da mu pokažeš če te že namerno nervira, samo če je pa nasprotn promet se pa nimaš kej zajebavat pa se MORAŠ čimbolj potrudit da ne pride do nesreče, zlo pomaga v takih situacijah da maš občutek kdaj pospešit da se prehitevalec lažje umakne za tabo in kdaj upočasnit da te prehiti: moraš res ful dobr predvidevat, in boš vidla boš hvaležna če bo kdaj obratno in se boš mogla ti nazaj na svoj pas spravt ko boš mela 20 m pred sabo nasproti vozeč avto.
l.p.
Born to be wild !

Uporabniški avatar
Airborne
Novinec

Napisal/-a Airborne To jun 08, 2004 2:58 am

Pa še spomnu sem se ene fore k sem mel na Cliotu l. 97 naštiman, pa da se tut na drugih avtih. Normalno ma tak Clio zadaj eno meglenko, jaz sem dal pa žarnico tudi v drugo zadnjo luč in ko sem prižgal zadnjo meglenko sta posvetili močni rdeči luči na na levi in na desni strani in je zgledalo kot da bremzam. Če se mi je kdo pri večji hitrosti pa z ful močnejšim avtom nesramno prlepu na rit , sem dal sam prej v nižjo prestavo pol pa prižgal meglenko in po gasu, in kar naenkrat je bil fuuuul za mano :P
Sam poudarjam da to samo kadar je bil kdo res čist za ritjo.
l.p.
Born to be wild !

Uporabniški avatar
swiftrider
Novinec

Kraj: črnuče

Napisal/-a swiftrider To jun 08, 2004 3:34 am

Jst pa tko na kšni relaciji ne prenesem nobenga pred niti za sabo in se ga skušam znebit, razn če ga poznam.

Pa če gre kdo pred tabo prehitevat tistga pred njim, mu ne takoj prostora zapret, predvsem če je kaka bolj nepregledna cesta, ker lahk da mu ne bo ratal...
Švoh, ampak lahek 8)
!New! White blinkers-Chicks go crazy! :mrgreen:

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Tomaz40 To jun 08, 2004 7:06 am

Zok je napisal/-a:eni pravte kok vam gre na zivce ko vas kir ne spusti naprej pa znara ko ne morte prehitevat, drugi pa glih to delate... ...se dobr d so pol vse drugi krivi... :roll:

Se podpišem pod to.

Lilith je napisala bedaki na cesti, kjer jih kritizira. To ne pomeni da se morte javit kdo je večji bebec na cesti, kar jih očitno kar nekaj misli. Enipišete da vam gre na živce, če vas kdo ovira pri prehitevanju in takoj se najde cel kup idiotov, ki se s tem hvali!!! Pa tema je odprta kot KRITIKA in ne pohvala!!!!!

Jest vozim svoj tempo, če me kdo prehiti, ga z veseljem spustim naprej, ker se mu mogoče kam mudi. Če se mu tko močno mudi, mu dam celo žmigavc in tut mal zabremzam na ravnini.

Ne vem kdo pa koliko vas je pisal da se po mestu vozite po omejitvah, ko pridete na odprto cesto pa pohodite samo zato da vas ne prehiti. No čestitam ampak zame ste popolni idioti in bi vam blo treba vzet vozniško, pa fejst zacolat.

Če na taknačin vozijo tisti, ki imajo radi avtomobile in vožnjo, potem ugotoviš, da je največ idiotov na slovenskih cestah prav s tega foruma.
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Uporabniški avatar
Pirček
Novinec

Kraj: LJUBLJANA

Napisal/-a Pirček To jun 08, 2004 7:47 am

der_Alte je napisal/-a:....., ki zanalašč vozi po predpisih...

HAHAHAHA, izjava tedna............. :lol: :lol: :lol: :lol: .........

najprej premisli kaj boš napisal!!......... :?
Beam me up, Scottie!!
Slika
Slika
Zvestoba do roba!!

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic To jun 08, 2004 8:11 am

Naživce mi gre pa to, ko folk teži pa trob avtošolam, že tko so usi presrani, pol jim pa še uni težijo, pa prehitevajo, pa direkt pred njih,

Meni gre pa še bolj na živce, da nekateri inštruktorji na prometne ceste prezgodaj spuščajo učence, ki očitno še ne obvladajo dovolj najbolj osnovnih veščin vožnje. S tem močno ovirajo ostali promet (kar je gotovo tudi v nasprotju s predpisi), delajo pa tudi slabo uslugo učencu, saj je po nepotrebnem izpostavljen prevelikemu stresu. Naj si najdejo eno prazno ploščad/parkirišče da učenci tam dobijo osnovni občutek za avto (tako je naredil moj inštruktor).[/code]

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic To jun 08, 2004 8:32 am

Kaj pa prehitevanje na avtocestah? Kolikokrat na prehitevalnem pasu težijo osebki, ki vozijo med 100 in 120 kmh, včasih kar vztrajajo v nedogled.
Po drugi strani me pa razpizdijo tudi razni "frajerji", ki mi pripizdijo za rit, ko ravno jaz prehitevam, potem pa kar trobijo in blendajo, čeprav imam takrat že jaz na števcu vsaj 150-160. Kam pa naj se umaknem?, a naj zapeljem v avto, ki ga trenutno prehitevam, zato da bo lahko en z audijem konstantno vozil 180+ ..?.jao jao

Uporabniški avatar
Bel-Tirid
Poznavalec foruma

Kraj: Bled

Napisal/-a Bel-Tirid To jun 08, 2004 9:31 am

Jest pa nimam teh problemov, če te prehti z gajbico se mu lepo smeješ, nej se pele i****.

Samo 1x sm zajebov, k me je en hotu prehtet(na poti v solo) jest sm pa CDje iskov in sm pelov po sredini in ga zaprem, tip bremza, sam poj sm znizov na 40 in dav zmigovc nej me prehti :)
Slika Slika

Uporabniški avatar
der_Alte
Novinec

Napisal/-a der_Alte To jun 08, 2004 3:43 pm

Nalašč... seveda... drugače predpise vedno kršimo, sploh kar se tiče predpisanih hitrosti. Vsaj za malenkost. :lol:

Sploh pa... če bi kdo natančno prebral, sem lepo napisal, da ne pospešujem, če me prehiteva, ker menim, da je to podlo. Dokler je pa *za* menoj, naj se pa potrudi. Pritisnem na plin ob znaku za konec naselja recimo in se po treh sekundah peljem 90 in ne grem hitreje. Zdaj, če se hoče peljat hitro... pa naj se. Mu nič ne branim. :P Mi gredo pa na živce, ker cincajo pa vozijo čisto za ritjo. Hočem samo malo povečat varnostno razdaljo. :roll:

Podobne "igrice" s pitjem krvi, se da lepo it v Ljubljani. Tipičen primer je recimo Dolenjska cesta. Omejitev je 50. Voziš lepo 50 zraven nekoga, ki gre tudi 50. Za tabo je pa kakšen živčen, ki skače po obeh pasovih zadaj. Pa malo zaostaneš, pa spet malo naprej... nekaterim pustiš luknjo, da prehitijo, če sploh zdržijo toliko časa. Sem že doživel, da je tak "živc" šel prehitevat čez dvojno polno črto. Priznam pa, da mi je bil svojevrsten užitek, ko sem ga malo pozneje videl v "obdelavi". Pri Semenarni so bili možje v modrem. :twisted: :twisted: :twisted: Takrat samo lepo pomahaš. :hi

Uporabniški avatar
Loopz
Stalni uporabnik

Napisal/-a Loopz To jun 08, 2004 4:08 pm

ah...vsi smo kdaj bedaki na cesti... :wink:
GTI
ITR
E30

Uporabniški avatar
misty
Novinec

Kraj: dobrepolje

Napisal/-a misty To jun 08, 2004 6:23 pm

der_Alte je napisal/-a:...Podobne "igrice" s pitjem krvi, se da lepo it v Ljubljani. Tipičen primer je recimo Dolenjska cesta. Omejitev je 50. Voziš lepo 50 zraven nekoga, ki gre tudi 50. Za tabo je pa kakšen živčen, ki skače po obeh pasovih zadaj. Pa malo zaostaneš, pa spet malo naprej... nekaterim pustiš luknjo, da prehitijo, če sploh zdržijo toliko časa. Sem že doživel, da je tak "živc" šel prehitevat čez dvojno polno črto. Priznam pa, da mi je bil svojevrsten užitek, ko sem ga malo pozneje videl v "obdelavi". Pri Semenarni so bili možje v modrem. :twisted: :twisted: :twisted: Takrat samo lepo pomahaš. :hi

hehe, bravo :evil:
sam prosim da boš kdaj v situaciji, ko boš moral nujno (in pod nujno ne mislim na kakšen sestank...ker to ni nujno..oz. vredno norenja) nekam pridt...in ti bo en tak b**** zapiral pot. Sorry...ampak tistega, ki ga boš naredu živčnega, bo delal neumnosti kje naprej od tebe (ko te bo prehitu), lahko pa tud teb

sreča da na kakšnega takega nism naletu k sm mogu pokojno babico peljat v lj na urgenco...in ja, po dolenjki je šlo 50 sam v neposredni bližini križišč in prehodov za pešce.

ahhh, boš že na enga "pravga" naletu... :P

torej: še zmer zagovarjam da če se nekomu mudi, ga spust naprej, več škode ti lahko nardi (posredno in neposredno) če ga boš dražu, zapiral, whatewer, kot pa če ga ob PRVI varni priložnosti spustiš mimo. Zadovoljna bosta dva.

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Napisal/-a Tomaz40 To jun 08, 2004 6:37 pm

misty je napisal/-a:
der_Alte je napisal/-a:...Podobne "igrice" s pitjem krvi, se da lepo it v Ljubljani. Tipičen primer je recimo Dolenjska cesta. Omejitev je 50. Voziš lepo 50 zraven nekoga, ki gre tudi 50. Za tabo je pa kakšen živčen, ki skače po obeh pasovih zadaj. Pa malo zaostaneš, pa spet malo naprej... nekaterim pustiš luknjo, da prehitijo, če sploh zdržijo toliko časa. Sem že doživel, da je tak "živc" šel prehitevat čez dvojno polno črto. Priznam pa, da mi je bil svojevrsten užitek, ko sem ga malo pozneje videl v "obdelavi". Pri Semenarni so bili možje v modrem. :twisted: :twisted: :twisted: Takrat samo lepo pomahaš. :hi

hehe, bravo :evil:
sam prosim da boš kdaj v situaciji, ko boš moral nujno (in pod nujno ne mislim na kakšen sestank...ker to ni nujno..oz. vredno norenja) nekam pridt...in ti bo en tak b**** zapiral pot. Sorry...ampak tistega, ki ga boš naredu živčnega, bo delal neumnosti kje naprej od tebe (ko te bo prehitu), lahko pa tud teb

sreča da na kakšnega takega nism naletu k sm mogu pokojno babico peljat v lj na urgenco...in ja, po dolenjki je šlo 50 sam v neposredni bližini križišč in prehodov za pešce.

torej: še zmer zagovarjam da če se nekomu mudi, ga spust naprej, več škode ti lahko nardi (posredno in neposredno) če ga boš dražu, zapiral, whatewer, kot pa če ga ob PRVI varni priložnosti spustiš mimo. Zadovoljna bosta dva.

:bow :bow :bow
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d To jun 08, 2004 7:52 pm

Loopz je napisal/-a:ah...vsi smo kdaj bedaki na cesti... :wink:

:bow
lepa, kratko in drnato povedano :wink:
:bow

LCA
Nov uporabnik

Napisal/-a LCA To jun 08, 2004 9:06 pm

Če me kdo v nepregledni ovinek prehiti al pa v škarje, vedno zmanjšam hitrost pa po možnosti še mal v desno dam, da ja nebi prišlo do nesreče. Zarad egota se enostavno ne splača riskirat nesreče.
Tudi če sem glih med pospeševanjem in vidim da me en prehiteva, spustim gas, nej me varno prehiti.

Uporabniški avatar
der_Alte
Novinec

Napisal/-a der_Alte To jun 08, 2004 9:10 pm

misty je napisal/-a:sreča da na kakšnega takega nism naletu k sm mogu pokojno babico peljat v lj na urgenco...in ja, po dolenjki je šlo 50 sam v neposredni bližini križišč in prehodov za pešce.

Ja seveda... sploh je nujno do urgence it, če se pelješ po Dolenjki ven iz mesta, ne?

:huh: :ue

Zapiral? A zdej se niti 50 ne smem peljat, kjer je omejitev 50? :noro Preden, kdo ven potegne pravilo, da moraš vozit po skrajnem desnem voznem pasu... tisti pas pač ni bil prazen. :con Sem jaz vozil po njem.

Uporabniški avatar
blazz
Novinec

Kraj: Logatec

Napisal/-a blazz To jun 08, 2004 9:39 pm

Ma ja, "nujnih" primerov mam jest poln qrac vsak ponedeljek zjutraj, ko grem od punce iz Zagorja do Ljubljane. Pismo ej, vsak primitivc k ma 5 minut cajta in tolk dobr uč, da vid da mam GO tablico, pa se me lot prehitevat. Pa ni važno, kolk leti. Vsakič ujamem kakšno kolono in potem tekoče pičimo lepo okrog 100 proti LJ (naselja izvzeta). Ampak naj bo kolona še tako dolga in še tako tekoča, se zmeraj najde par cvetk k tiščijo v škarje, izsiljujejo itd. In pol pridemo na semafor za na obvoznico in vidim avto, k je prej noru kt bk, ene 6,7,8 avtou pred mano, ma komu na čast!?!?!? Za 5 minut pa jest ne mislem špilat Bojana Križaja med avtomobili.

Pa še na uno od Loopza: Sm že rešu polno situacij (v desno po travi, radiranje gum, da je lohk ljubitelj škaric zapelav not itd), so pa tud že mene drugi rešval, da ni prišlo, do vaginarije :twisted: , kj češ, nisem bil pozoren. Samo v takih primerih VEDNO s kakšnim znakom pokažem opravičilo al zahvalo! K najbel mi grejo na qrac pa tisti friki k prehitevajo v škarje, pa mislejo kok jim je stegnil, v resnic pa oba ostala udeleženca žlajfava, da bo enmu cepcu spet znesel cel avto dam prpelat!!!

Uporabniški avatar
zelen00ka
Novinec

Kraj: Domžale

Napisal/-a zelen00ka Sr jun 09, 2004 9:53 am

Hum narobe ste razumel lilith in airborn.....po naselju pelem tko k je treba zivc mi pa poc ce se mi kaksen prepotentnez nalima na rit tkokot je ze der_alte napisu da niti havbe ne vids vec......v tem primeru ne pospesujem nej me prehiti sam kaksno so prov taki da radi provocirajo zanalasc in se ti vozjo za ritjo ne da bi te prehitel, ko je pa konc naselja pa valda ne bom pr omejitvi 90 pelala 50 :roll: no nikol pa ne delam tega da mu ne pustim prehitet....nej prehiti sam nej se mi pa ne voz 2 cm za ritjo!
wroooom wroooom

Uporabniški avatar
zelen00ka
Novinec

Kraj: Domžale

Napisal/-a zelen00ka Sr jun 09, 2004 9:53 am

Monsta :) caki caki un kesl si ti sam reku da ti bom jz tankala hehehe ne jaz :)
wroooom wroooom
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov