Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
[SlasH]
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a [SlasH] Sr jun 16, 2004 8:52 am

Nixxon je napisal/-a:
maky je napisal/-a:sicer pa še ena misel... če že imaš firmo ki se ukvarja z uvozom rabljenih vozil iz tujine ne kapiram zakaj pri nas sploh gledaš za avti... :? :? dokaži "strankam" kaj lahko zrihtaš...

Točno to. To je tako kot če bi npr. direktor Mercedesa vozil BMW al pa Audi.

Te bo stranka vprašala: A ste tega tud uvozil iz Nemčije. Pa boš ti reku, ne tega pa ne, pri nas, pa si bo takoj mislila, OK, zakaj on sam noče avta iz tujine???

In po drugi strani je to zelo močan prodajni argument: Ja sej jest sm tud svojga iz Nemčije prpelou, bo stranka takoj pomislila da, če ga je zase vzel, potem že morjo bit to dobri posli.

Good point!
Let there be rock!

Uporabniški avatar
Bel-Tirid
Poznavalec foruma

Kraj: Bled

Napisal/-a Bel-Tirid Sr jun 16, 2004 2:19 pm

SAFRANE je napisal/-a:
Nixxon je napisal/-a:
maky je napisal/-a:sicer pa še ena misel... če že imaš firmo ki se ukvarja z uvozom rabljenih vozil iz tujine ne kapiram zakaj pri nas sploh gledaš za avti... :? :? dokaži "strankam" kaj lahko zrihtaš...

Točno to. To je tako kot če bi npr. direktor Mercedesa vozil BMW al pa Audi.

Te bo stranka vprašala: A ste tega tud uvozil iz Nemčije. Pa boš ti reku, ne tega pa ne, pri nas, pa si bo takoj mislila, OK, zakaj on sam noče avta iz tujine???

In po drugi strani je to zelo močan prodajni argument: Ja sej jest sm tud svojga iz Nemčije prpelou, bo stranka takoj pomislila da, če ga je zase vzel, potem že morjo bit to dobri posli.

Narobe sta me razumela-žal mi je

če nista opazila že cel čas govorim o Audi Bank AG>ta pa je v Nemčiji
in ponudbe 88 € za 2.0 A6, ca. 300 € za 3.0 in ca. 600-700 € za A8 so ponudbe iz Nemčije-torej TUJINE ! a drži ? no edin za tistga a8 na Verovškovi sm se res zagrel-vendar ker imajo toliko slabšo ponudbo bo odpadel->še en dokaz ki ga lahko "serviram" stranki: da so tudi pogoji financiranja vozil v tujini boljši!

Loopz:
1.) od kje bi pa ti lahko vedel kolk men moj biznis cveti ? tko da ne govori stvari o katerih ne veš kako stojijo.
2.) verjemi da se ne ukvarjam cel dan s tem kakšen avto si bom kupil-nč bat
tisti ki me malo bolj poznajo lahko vidijo da sem na forumu samo občasne dni in čase, saj sem tudi po več dni v Nemčiji,Franciji,Belgiji,Nizozemski, kjer podpisujem pogodbe z raznimi centri in od koder uvažam vozila.
To da razmišljam kakšen avto si bom kupil mi je čisti hobby in neke vrste že kar užitek in veselje ko pomislim na to!
3.) zakaj vsi mislite da firma kupi avto na leasing,kredo,posl.najem samo v primeru da ji ne gre najbolje ? od kje vam take informacije lepo vas prosm ? ko sem še delal na Mercedesu sem prodal firmi LEK,d.d. S 500 4matic =avto je bil 27 mio = a mislte da so ga skeširal ? ne! vzel so ga lepo na leasing! (pa so ena firma ki v SLO neki šteje! enako bi ti lahko povedal še za marsikero firmo, pa so vse dobro cvetoče) ker je enosatvno butasto dajati take vsote za en avto, ki je če dejansko pogledamo res da samo potrošni material, saj vedno na ceni samo izgublja (dražji avti še bistveno več) in ne priodbiva
4.) loopz če bi ti vsak teden hodil v Nemčijo,Francijo,Niz in podobno=a ti ne bi blo tud pol mal pomembno al ti avto kuri 14 al pa 10 L ? ....

Tko da ja no....nč bat avto bom sigurno vzel v Nemčiji-to sm se že odloču
kerga pa, pa še ne vem-res pa je da se tudi meni vedno bolj zdi pametnejša varianta a6....

Josephe: po eni strani imaš sigurno prav-res je da enemu c5 sigurno čisto nič ne manjka, je lep in kar se komforta tiče sigurno šišne vse a6-ke!
vendar pozabljaš neki-in to me je naučil fotr ko je bil še direktor slo firme v nemčiji.
Nemci so kar se tega tiče zelo natančni in zoprni-rekli ti bodo: če ti ne kupuješ naših stvari tudi mi ne bomo tvojih! in zato je mogu fotr takrt fuat Mercedesa->pa bi bila ena nevem npr. Legend-ka isto super.
Enako velja zame->če hočm da bom naredil pogodbo z npr. Audi Muenchen je sigurno najboljša varianta da vozim prav audija, vendar že v vsakem primeru bo boljše in lažje priti skozi če bom vozil nemca kot pa npr. francoza,korejca ipd.
vem da se to sliši smešno,vendar verjemite mi da to dejasnko se dogaja in da dejansko to tko je

LP
JOHNY 8)

"ma gunle je pršu z eno kio, k neki uvaža, was ist los? hehe kia :D "

To je res, prvi utis veliko pomeni, če boš stopil iz a6, jest bi iz S-klase( sm iz Bleda, doma na hribu pa fotr z meco lahko pride gor, z BMWjem bom še vidu.) In če bo safi stopiv iz a6, lahko rečem da ga bodo 4x bolj jebali, kot nekdo ki bo prišel z cenejšim avtom.

Tudi to če bo kupec prišev k tebi, bo koj vidu, pr temule pa folk kr dost uzaža, garant je dobr.

Še posebej zdej ker si mlad in te folk bl malo j**e, a6 to spremeni 8)
Slika Slika

Uporabniški avatar
Loopz
Stalni uporabnik

Napisal/-a Loopz Sr jun 16, 2004 4:37 pm

imaš prov...pri nas te večina folka res oceni po tistem, kar nosiš, ješ, predvsem pa po tistem kar voziš...druga plat pa je, da si o tem mislijo vse najslabše, v obraz se ti smehljajo, pri sebi pa potiho mislijo svoje...pomoje da vsi vemo kam cikam...ampak kaj bi se delal lepega...v principu sam nisem veliko boljši...imidž pač vlada 8) ...

Uporabniški avatar
LaserJaMM
Novinec

Napisal/-a LaserJaMM Sr jun 16, 2004 9:46 pm

Folk mal počekirajte kako se kupujejo avti v USA.. tm je vse na leasing.. Zato ma folk vsak let nov hud avto... tega balkanska logika nebo nikol dojela :)
Cuore Sportivo

Uporabniški avatar
Drasoss
Novinec

Napisal/-a Drasoss Sr jun 16, 2004 10:35 pm

No da se še jaz umešam mal. Safy glej mislm da tebe bolj matra mesečno odplačevanje kot pa kater avto a6/a8. Kokr kol obracas a6 pa je seksi pa je luskan ovo ono a8 vseen ROX. Zdej je pa od tebe odvisen a bos lohka pacau mesečno za obrok KER mi nevemo tvoje financno stanje si bos moru sam poračunat input output!
Če nisi prepričan sam vase oz. ce ti kje zaskriplje pol vzem A6.

Sicer pa mislm da si se že odlocil pravilno za A6...

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Če jun 17, 2004 7:20 am

V čem je res fora da sprašuješ tle na forumu kjr avto naj (TI) kupiš...jz ga kupm zase in ga sam tud izberem...? Sori za mal grob "ton" sam ne vem zkua bi ti drug zbiral avto...a se ne znaš sam odločt...šit od tebe pa res neb rad avta dubu z nemčije, sej bi ti ga trgovc gor zbral...najdražjega pa najbrž najslabšega...
Drgač pa ok, res ne vem kko ti biznis stoji, u bistvu mi je tud vseen, ampak se čist strinjam s tistm kar je Loopz povedu...če maš tuk keša, kup! tak drag avto, ne pa da ga "najameš" samo za "nek se vidi" vidi fore...Drgač pa to kar je tle ratal v debati ni ameriški sistem kupovanja avtomobila, ampak čist slovenski, zato ker je pr nas nacionalni šport - tekmovanje kdo ma bolš avto...in tud v tem primeru se avto očitno kupuje zato, da se bo dobilo na imidžu :roll: ...Samo moj mnenje, pa brez zamere.

Jz bi zbral pa A6...pač mi je lepši, nč druzga...

LP
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
woolff
Uporabnik

Kraj: Lukavci

Napisal/-a woolff Če jun 17, 2004 7:42 am

Če že mora biti audi naj bo A6. Je trenutno zelo topla žemljica :D
Če se bojiš brzine prelepi števec!

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Napisal/-a Tomaz40 Če jun 17, 2004 7:58 am

Na žalost morm rečt, da tisti, ki prepričujejo Johnny-a nej skešira avto nimajo pojma o pojmu. Dejte razumet, da namesto da skešira 20 mio, jih lahko cca 10 mio vloži v svojo firmo. Da ne govorimo o tem, da velika večina firm kupuje na lizing avtomobile, jahte,...ker se to pač bolj splača. Edini, ki skeširajo so firme, ki imajo ali slabega finančnika al pa kupujejo katrce za svoje zaposlene. Nujno pa je povedat tut to, da če bo avto kupil na firmo, bo še 3 leta imel z njim stroške in bo tako plačal manj davka.

Da sploh ne omenim kdo je lohk tko prizadet, da kupi A8 z vso opremo, star 5 let in s prevoženimi 300k km in zanjga plača 3 oz. 4 mio. Za tak denar dobiš novo elantro al pa celo sonato (ne poznam cen).

Johnny prvoščim ti tko lep avto in brez problema povem, da sem ti fouš.

LP Tomaž
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Če jun 17, 2004 8:23 am

Staril, zakon tole... :shock: Ce ti rata - svaka ti cast, samo dobr preracunej, da se naus zajebov...

Sam neki me zanima - ti bos s tem lizingom v 4 letih zapravu cca 9 mio, se pravi cca 2.2 mio na leto - torej te bo avto vseskup prisel cca 190 jurjev na mesec. To pa zato, ker ti po preteku pogodbe v bistvu avto ne ostane, ampak gre. Ce bi ga kupil, bi ga takrat tud lahko prodal, je pa res, da ne vem kok cene do takrat zgubi... Vrjetno je izracun dokaj izenacen. Ce se ti da napisat, ce se motim?

Drugac sm pa js za A6, predvsem zarad ugodnosti - ni a8 tok vec vredn...
Vglavnem, ko ga kupis ves kdo rabi en krog. :roll:
Preden ga bos pa nazaj vrnil, bova pa nardila engine swap... Bom js spredne zice nazaj premaknil, pa bova v mojga pugelna stlacla dizlaca... :D

Ih vunse dih fil gluk JOHNNY makaroni 8) !

AJA, pa tema se prestavla v kupovanje starih avtomobilov oziroma sanjarjenje.

JOKE :P :P
Slika

drejc
Novinec

Napisal/-a drejc So jun 19, 2004 2:13 pm

No tole berem pa vidim da eni pojma nimate, kakšno debato je on načel. Sami firmi, se VEDNO splača imeti en kredit, da ga plačuje in si s tem vrača DDV, ki bi ga v nasprotnem primeru dajalo državi. Za enako vsoto denarja, se lahko financiraš za boljši izdelek.
Osebno je meni tudi a8 hujši in bolj eleganten ( primeren svojemu denarju). Sem se pa 2 dni nazaj voziv z novim a6, je pa tud kar vredu avtek, mal so tastarga popravl, ni pa nič pretresljivga. Tukaj moraš preračunat, kaj se ti bolj splača, navsezadnje je a8 dvojna cena a6-ke. :D

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky So jun 19, 2004 2:18 pm

no kle si se pa mejčkeno zmotil... mi smo do sedaj vse avtomobile ki smo jih preko firme vzeli vzeli na keš... ddv smo isto dobili nazaj... s tem da smo imeli gotovinski popust in avto takoj naš...
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi So jun 19, 2004 4:12 pm

PorscheGT3 je napisal/-a:Bom kar tu postal.

Imam en problem kajti ne vem kaj naj si kupim.Vzel bom na poslovni najem in se odločam med Ferrarijem 360 Spider in Ferrarijem 575M.

Najlepša hvala za nasvete!

Gospot, tvoja objava bo zbrisana, ker ni v kontekstu in prosm da se od sedaj naprej vzdrzis smetenja in tezenja na forumu. Ne delej sramote najbolsi znamki vozil na svetu! :?
Slika

Uporabniški avatar
Bel-Tirid
Poznavalec foruma

Kraj: Bled

Napisal/-a Bel-Tirid So jun 19, 2004 4:38 pm

maky je napisal/-a:no kle si se pa mejčkeno zmotil... mi smo do sedaj vse avtomobile ki smo jih preko firme vzeli vzeli na keš... ddv smo isto dobili nazaj... s tem da smo imeli gotovinski popust in avto takoj naš...

Pr ns smo pa mel ene, pizdarije, k je fotr vzev MBja na firmo in je avto kao luksuznega razreda in pov pičke ne proftiraš z temu.
Slika Slika

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky So jun 19, 2004 4:52 pm

Bel-Tirid je napisal/-a:
maky je napisal/-a:no kle si se pa mejčkeno zmotil... mi smo do sedaj vse avtomobile ki smo jih preko firme vzeli vzeli na keš... ddv smo isto dobili nazaj... s tem da smo imeli gotovinski popust in avto takoj naš...

Pr ns smo pa mel ene, pizdarije, k je fotr vzev MBja na firmo in je avto kao luksuznega razreda in pov pičke ne proftiraš z temu.

vzeli audi a6 pred 5 leti, vzeli mb ml-a takoj ko je prišel ven ravno zaradi davkov... smo meli preveč + pa smo raje avto vzeli kot pa dali $ državi... naredili prepis pred 3 leti ko smo dobil domov obvestilo da lahko vojska v primeru vojne zapleni vozilo (samo firmam)... prepis je bil narejen čez 3 dni :wink:
SlikaSlika

PorscheGT3
Nov uporabnik

Napisal/-a PorscheGT3 So jun 19, 2004 4:57 pm

Pugi je napisal/-a:
PorscheGT3 je napisal/-a:Bom kar tu postal.

Imam en problem kajti ne vem kaj naj si kupim.Vzel bom na poslovni najem in se odločam med Ferrarijem 360 Spider in Ferrarijem 575M.

Najlepša hvala za nasvete!

Gospot, tvoja objava bo zbrisana, ker ni v kontekstu in prosm da se od sedaj naprej vzdrzis smetenja in tezenja na forumu. Ne delej sramote najbolsi znamki vozil na svetu! :?

He he zakaj potem to ne velja za Safrana?Vprašanje je itak enako.

Drugače pa; zakaj si jaz ne morem privoščiti takega vprašanja, ki je popolnoma realno tako kot Safranovo?

Ne delaj sramote slovenskemu jeziku z besedami kot so gospot. :roll:

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi So jun 19, 2004 5:40 pm

Gospot, mal se umir, pa ne delej sramote porscheju. Ce bo se en post offtopic bom vse brisal. Zdj pa mir, pa ce mas kej pametnega za povedat, vredu, ce pa mislis smeti zganjati, bos pa samo men delo delal... :?
Slika

Uporabniški avatar
[SlasH]
Uporabnik

Napisal/-a [SlasH] So jun 19, 2004 5:44 pm

maky je napisal/-a:
Bel-Tirid je napisal/-a:

vzeli audi a6 pred 5 leti, vzeli mb ml-a takoj ko je prišel ven ravno zaradi davkov... smo meli preveč + pa smo raje avto vzeli kot pa dali $ državi... naredili prepis pred 3 leti ko smo dobil domov obvestilo da lahko vojska v primeru vojne zapleni vozilo (samo firmam)... prepis je bil narejen čez 3 dni :wink:

Če se skeširaš kot firma za avto imaš en problem- amortizacijo.
Pri operativnem lizingu oz. poslovnem najemu pa ti avta ni potrebno amortizirati.
Let there be rock!

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Ne jun 20, 2004 9:05 pm

Jah safran ce tko pogledas je pa 300 eur 720 jurjev... se pravi ene 5 povprecnih plac...

Pa sej je hudo vseskup, sam a pismo, a ni mal prevec dnarja tole vseskup. Priporocam res, da parkrat premisles in se dobro posvetujes, da se ne bos zajebal...

LP
Slika

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Ne jun 20, 2004 9:05 pm

ooooo :shock: I think I just pissed my pants...je enkrat reku Clarkson s Top Gear-a...
LEPOOOO :shock: :shock: :shock:
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
_VeNoM_
Mojster foruma

Kraj: Lj-Krško

Napisal/-a _VeNoM_ Ne jun 20, 2004 9:14 pm

ej normaln je čist lep no uglavnem SAFRAN normaln avto je čist lep brez tega grdga rihtannja! :wink:
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov