Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
BaSe
Uporabnik

Kraj: Maribor

Re: pravila in bonton v prometu!!

Napisal/-a BaSe Ne jan 05, 2003 11:50 pm

KIJ JASNO!!!!

Ker sem tud mariborčan in skoro VSI mariborčani smo hitro razburljivi, tudi sam se včasih derem na one loleke, ki samo znajo na gas in po bremzi tišat, drugo pa tak ne uporabljajo.

Mi je en enkrat vzel prednost na neki ulici ki je viden stop znak na km. Seveda jaz po bremzi začnem rajsati, potem pa še trobiti. Oni tip pa ven iz avta pa se začne dret na MENE... ko se je približeval avtu, sem stopil iz avta z kijem v roki(takrat bi ga lahko tak premlato) Ko me on vidi (sem mislil da ga bo spusto za eno kafe žličko) se mi začne opravičevati.Ja prvo je bil frajer potem pa posran.

Vsem priporočam kaj za samoobrambo, kajti dandanes je vse več ČUDAKOV na cestah!!

Razlog:

Vedno več nesreč

G-4S

Napisal/-a G-4S Ne jan 05, 2003 11:54 pm

Na zahtevo uporabnika smo prispevek izbrisali.

G-4S

Re: Re: pravila in bonton v prometu!!

Napisal/-a G-4S Ne jan 05, 2003 11:59 pm

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Po jan 06, 2003 8:04 am

a lahko pol tožiš voztnika kamiona al pa vsaj dobiš kupon?
BTW ko sm mel še golfa 2D, mi je pa najbolj blo všeč, če se mi je kdo zapiču za rit, pa sm pol iz 5. v tretjo šaltu pa spustu tak dimni oblak da se ni nč vidl nazaj! pol pa je on zadaj mel varnostno razdaljo!)

[Sporočilo uredil/a zupi13 na dan 06.01.2003 ob 10:06 GMT]
Slika

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Napisal/-a RedBaron Po jan 06, 2003 11:04 am

GFors pravi:
Glede vožnje po avtocesti: jaz nikoli ne dajem desnega žmigavca (mi ga niti ni treba po pravilih) , levega pa zmeraj (razen če daleč okoli ni nobenga). Večinoma vozim po prehitevalnem pasu, ne samo zato ker sem ponavadi hitrejši, ampak tudi zato, ker je desni ponavadi zjeban od tovornjakov (če vozim po kolesnicah se ne počutim varno). Seveda če je kdo hitrejši, se mu umaknem, še preden se mi približa (veliko gledam v vzvratno ogledalo), seveda pa ne zmeraj in za vsako ceno (ne zato ker bi ga hotel zafrkavat, ampak ker okoliščine ne dopuščajo, pa nej me preskoči, če je tok brz...)

Kolikor jaz vem, je treba na AC VSAKO spremembo vožnje nakazat s smernikom, tudi če ni nikogar blizu.

Po prehitevalcu se NE VOZI, ampak PREHITEVA, torej, ko prehitiš in če je vozni pas prazen, nimaš nobenega vzroka, niti pravice :) vozit po prehitevalcu.

Glede kijev, fak ej, nisem vedel, da tolk velik ljudi tovori s sabo razne kije :O

Pa bi ga res uporabli v primeru, če te nekdo izsili:?
Men se zdi barbarsko, nekomu polomit rebra, sam zato, ker si mogu 5m špure vlečt :(

Uporabniški avatar
pro2c
Stalni uporabnik

Napisal/-a pro2c Po jan 06, 2003 11:39 am

kiji in podobno: je ze dobro imeti nekaj za samoobrambo not, ce pa mislis da je to vse potem se motis, poznam se hujse kraje kot so npr. Poljcane ali Makole - ni voznika brez sekire ali noza v avtu! - to je zastrasujoce - podivjani domacini! :)
SlikaRenault Klub Slovenija [http://rk.avtomobilizem.com]

Uporabniški avatar
donCapeli
Nov uporabnik

Kraj: obala

Napisal/-a donCapeli Po jan 06, 2003 1:04 pm

evo še mene: jaz tudi vozim dokaj po vozniškem bontonu, pa če kdo nrdi kaj narobe me ne sekira, ki itak mi gre dosti stvari na živce pri vožnji drugih kaki kretenov, ki se resno sprašujem kako so sploh naredili izpit. sploh ne trobim, (kot to počne moja sestrca(poleg sredinca))
res da ko sem bil mlad, sem tudi jst vozil dokaj za ritjo, zdaj sem se tudi tega odvadil.
nečesa pa tudi jst ne morem: odmetavanja ogorkov po cesti- sprašujem se če tudi v domači dnevni sobi to ljudje počnejo, da vržejo kr na tla čik.
a zdej spomladi, pa bo treba dat s5 kako palco v avto, za kakega skuterista, ki bo izzival !! včasih je že grožnja dovolj
Ko pogledaš v ogledalce, vidiš mene, ki za tabo vozim 8)
Slika

dolfe
Novinec

Napisal/-a dolfe Po jan 06, 2003 4:25 pm

Hm, jaz sicer kadim v avto, ampak ogorki in pepel gredo v pepelnik... Ni mi pa jasno, zakaj vas to tako moti, če kdo pred vami meče ogorke iz avta? Meni osebno je čisto vseeno kaj leti ven iz avta pred menoj, dokler to ni kakšna velika in težka stvar, ki bi lahko poškodovala moj avto, če bi ga zadela.

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Kraj: Lucija, Slovenija

Napisal/-a BiMMER Po jan 06, 2003 4:30 pm

GFors pravi:
Evo, da še jaz povem svoje:
najbolj me moti:
- neenakomerna vožnja tistega pred mano (mi ni problem voziti recimo počasneje od omejitve, me pa neznosno moti, če tisti pred mano vozi enkrat npr. 70 potem spet 85, potem vidi policaje gre 40, potem spet 90, vidi ovinek, ki je zelo "hud" in gre spet 60...)
- neupoštevanje pravila zadrge (jao a so ljudje res tok trdi al kaj??? Ne samo, da te ne spustijo predse, tudi, ko jih ti spuščaš, te gledajo namesto da bi peljali... sori, ampak ustaviti se mi pa res ne da)
- starejši ljudje in ženske (ne vse seveda).... ma bol zblojene na cesti res težko vidiš (kot da še niso slišali za tekočo in sproščeno vožnjo - glavno da oni pridejo iz točke A v točko B and nothing else mathers...)
- "biznismeni" s telefoni in "hudimi" avti - itak da ni na cesti nobenga razen njih, ki pa na žalost niti vozit ne znajo, čeprav mislijo, da to pride z denarjem, mobitelom in "hudim" avtom v paketu... +za njih CPP ne veljajo
- draganje kamionov... enkrat sm zgrešu izhod iz obvoznice zarad dveh cepcev v kamionih, ki sta se prehitevala (bil sem ujet med en kamion na desni, enega pred sabo in neprekinjeno kolono avtov za sabo); brzina je bila med 60 in 70 km/h
- BREZOBZIRNOST
- še kaj bi se našlo, žal

Glede vožnje po avtocesti: jaz nikoli ne dajem desnega žmigavca (mi ga niti ni treba po pravilih) :D, levega pa zmeraj (razen če daleč okoli ni nobenga). Večinoma vozim po prehitevalnem pasu, ne samo zato ker sem ponavadi hitrejši, ampak tudi zato, ker je desni ponavadi zjeban od tovornjakov (če vozim po kolesnicah se ne počutim varno). Seveda če je kdo hitrejši, se mu umaknem, še preden se mi približa (veliko gledam v vzvratno ogledalo), seveda pa ne zmeraj in za vsako ceno (ne zato ker bi ga hotel zafrkavat, ampak ker okoliščine ne dopuščajo, pa nej me preskoči, če je tok brz...:D)

GForce, kot bi mi vzel besedo z jezika! Prav vse to k tebe moti tudi mene!
Mogoče edino še to, k ljudje na avtocesti ne gledajo kdo se vozi za njimi in ti skoči ven, ne da bi pogledal, če je kdo zadaj, pol se pa še umaknit noče!
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

Uporabniški avatar
din
Uporabnik

Napisal/-a din Po jan 06, 2003 5:08 pm

Ste že itak vse variante napisali, bi samo povdaro kaj me najbolj moti: neenakomerna vožnja, nonstop na zavori, polaganje ovinka pri 20km/h npr. preden zavija v levo gre najprej na desno ??? placa pa kolko češ, stanje pred krožnim prometom čeprav ima dovolj prostorja, nekultura na AC nasploh (ko sem prišel iz potovanja iz Španije me je na SLO AC kar malo strah postalo), zadrga itak (verjetno pol SLO ne ve kaj je to), Busarji ti pa itak niso normalni me je že tudi zrino na levo špuro pa čeprav sem mu bil ob boku še preden je dal smerokaz, drugače dam vedno prednost avtobusu pa še kaj bi se našlo.
Slika

G-4S

Re: Re: Re: pravila in bonton v prometu!!

Napisal/-a G-4S Po jan 06, 2003 9:04 pm

Uporabniški avatar
donCapeli
Nov uporabnik

Kraj: obala

Napisal/-a donCapeli Po jan 06, 2003 9:54 pm

enkrat me je ob 2h zjutraj en italijan(zanic soferji) prehitel na ravni magistralki z enim peugeotom V6. tm je blo omejeno 90 in jest sm vozu 80... nic kaj, je hitrejsi nej gre. pridem u ovinek IN GLEJ GA ZLOMKA: tip pred mano vozi 40 !! (ovinek je bil bl izi pa sem vseeno sel 70), ok je kaj videl... pol na ravnici ga spet izgubim, ker je bil dovolj hiter. Spet pridem v ovinek in tip mi spi sredi ovinka..40 km/h,,, pol sm ga pa mel polna jaj*a in sem se mu prilimal na rit...(je bila ena serija ovinkov) tip je tko popizdu, da je ustavu avtu sredi ovinka, dal vse 4 zmigavce in prisu ven mi tezit, sam do mojga avta ni mogu pridet, ki sem vozu v rikverc tko kot je on proti meni hodu :) pol se je pa sam usedu v avtu in zginu iz obličja.
frajerji italijanski, ki ne vejo vozit. sploh nimajo tko za polagat izpit kot mi. teorija, prakso imajo dolocen cas v spremstvu izkusenih voznikov, s tem da morajo oznacit da so zacetniki v tistem avtu(velik P). ce po dolocenem casu nimajo karambola dobijo izpit.
pol pa drži se bontona za njimi vozit! (vsako jutro ko grem delat)
Ko pogledaš v ogledalce, vidiš mene, ki za tabo vozim 8)
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov