Slide je napisal/-a:ThARippA je napisal/-a:1.8T ima maksimalni navor pri 1750 obratih in tak ostane nekje do dobrih 4K, tako da ne govoriti da imata 1.8 in 1.8T enako navora in da pri nizkih obratih ni razlike.
In ja, če delaš relacijo moraš kar krepko tiščati pedal za gas da ti pride poraba nad 10.
Ah dej no...pust tehnične podatke...pa ne govort, da sm jz reku da mata 1.8 pa 1.8 T isti navor in da pr nizkih obratih ni razlike...to ni moja izjava...reku sm pa da ma dost navora v primerjavi s konkurenco...
in ni res kar ti bluziš, da ga je že za normalno vožnjo treba v obrate tišat...ne vem sicer, ampak zgleda da ga še nis pelu...
In ne vem kaj zate pomen krepko tišat, da ti pride poraba nad 10...pomoje to ni nben tiščanje...Glede obratov je pa tud CupraR pošteno povedal...da turbina ornk prime šele pri nekje 3000 vrtljajih in ne pr 2000(1750) kot obljubla tovarna, če bi pa poznal princip delovanja turbine, bi pa vidu zakaj v zlo nizkih obratih turbina ne pomaga...je pa res da ma VAG dost majhne turbine in so tud obrati kjer začne vlečt dost nizki za turbaša...v primerjavi z recimo Imprezo, ki se zbudi šele nekje od 3500-4000...
pa tud izjavi da mora mirkat za porabo pod 10 je čist za verjet,tko da to je to...
če ti mislš da lhk 1.8T mašino tiščiš in ti bo žrla 9 si v veliki zmoti, zavajaš pa tud tistga k je to temo odpru...Mene bolj mal briga kok teb žre 1.8T, ampak dejstvo je da zna ta mašina žret tud več...razen če bo tko ko sm napisu, vozu izrazito umirjeno...očitno tko voziš ti(nč slabga)kar pa ob avtomobilih za katere se odloča močno dvomim...ali pač!?
Sicer pa kot že ničkolikokrat....AntiC...kup 1.8T
pa LP
Iz tegale je nastal že cel prepir

.
Govoril sem o navoru, ne o tem, kako turbina 'ornk prime' (za katero vem, da več kot je obratov, hitreje se vrti, njena pomoč pa eksponentno narašča), prav tako sem primerjal navor med 1.8 in 1.8T, ne med avtomobili nasploh. 1.8 ima na splošno res kar nekaj navora, samo ga doseže pri 2x toliko obratih kot 1.8T, kar pomeni, da za enako speljevanje moraš speljati s precej več vrtljaji - večja poraba. Že po tovarniških podatkih ima NA 0.6 l večjo porabo, pri zmerni vožnji (kot jo imam, recimo, jaz), pa se razlika RAVNO zaradi turbine še poveča, saj lahko bolj tekoče voziš v nižjih obratih in tako manj porabiš, in pri tem ni važno to, da turbina bolje prime nad 3000K obrati. Pri speljevanju in nizkih obratih turbina pomaga in pika.
Če misliš, da imajo dizli ogromen navor v dizelskih obratih (1800-2800) kar sami od sebe pa primerjaj navor pri SDIju in TDIju. Ja, turbina je kriva. Pa TDI 90 KM kuri manj kot SDI 68 KM ...
Nikjer nisem napisal, da pri tiščanju kuri 9l, toliko pokuri pri zmerni vožnji, glede relacije in 10l pa to - če tiščiš gas do konca (takrat je trenutna poraba tudi 50l / 100km) si takoj na 110, 120, več pa na naših cestah itak ne moreš iti. Potem pa to hitrost bolj kot ne vzdržuješ (še enkrat, govorim o relaciji) in poraba že po par km pade pod 10l. Razen če v tretji tiščiš 120. Potem ti bo vsak avto (ki je tega sposoben) kuril 20+.
Vozil sem pa oba (ti turbinca očitno še nisi), pa se razlika defenitivno pozna. Če ti voziš 1.8 NA ti še ni bilo treba tega vzeti osebno in napasti vsakega, ki iz SVOJIH izkušenj pove nekaj, kar nasprotuje tvojim predstavam, dobljenim ob vožnji drugega motorja.
V tej temi sem pa s tem postom zaključil. X-Hair, CupraR in jaz (ki imamo izkušnje s tem motorjem, s tem da ima CupraR, če sem prav razumel, 180KM + dvignjen tlak turbine) smo svoje povedali, ostalo pa bi bilo le smetenje teme.