Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Norden
Novinec

Napisal/-a Norden Ne jul 04, 2004 10:05 am

Če se ne motim, je nekdo odprl ta topic, ker ga zanima, ali je bolj ugoden nakup dizelski ford mondeo ali fiat marea.
Ne vem, kaj tu torej išče škoda octavia, ki niti slučajno ne sodi v polje topica. Če kdo tako malikuje škodo, naj si odpre svoj topic in jo hvali do nezavesti.

dirty
Nov uporabnik

Napisal/-a dirty Ne jul 04, 2004 10:40 am

Pazi le na to, da boš znal gledati nepristransko in te ne bo določena blagovna znamka povlekla na »stranski tir«.

Ja bom pazil, kot kaže pa je zate že prepozno :hi . Jest namreč nisem pristaš nobene znamke. Veliko več kot na znamko dam na kvaliteto :bere in uporabnost nekega vozila. Ne spadam med tiste, ki jim je edino važno kaj piše na riti avtomobila in iz katerega koncerna je.

Tako glede na tvoje pomanjkljivo znanje in kot kaže privrženost neki avtomobilski znamki, ne upoštevaš dejstvo, da je potrebno o kvaliteti modela MONDEO razpravljati od leta 1993 naprej. To sem navedel, če pa ti narobe razumeš oz tvoje pojmovanje modela MONDEO sega le od leta 1998 naprej tvoj problem

Jaz samo mislim, da zgodovinski podatki :con nimajo ne vem kakšne vrednosti. Tip kupuje avto za 2 mio sit in dvomim, da bo to starejši letnik kot je 1998. Se pravi avto nekje v rangu ki jo predstavlja omenjena statistika. Saj tudi nekoga ki kupuje rabljenega golfa 4 ne zanimajo napake golfa 1.

In prosim ne mešat zraven ostalih modelov ŠKODE oz FORDA, ker o tem ni bilo govora oz ni tekla debata.

:noro
Ne vem :ue . Se mi zdi, da je nekdo omenjal koncern VAG in njihovo pregovorno kvaliteto. Podatki so služili le spodbijanju te trditve :-:o .

LP :vrum

gib`sea
Nov uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a gib`sea Ne jul 04, 2004 12:27 pm

ce lahko se jaz malo vskocim v debato. gospod mojster miha tvoja izjava da je fiat in ford zaostal za škodo je pa oslarija. poglej kaj vse lahko dobis v stilotu, puntotu nenazadnje v pandi(mali mestni avto) in kaj v octaviji. pa se malo zamisili nad serisko opremo pande in octavije pa pol povej kdo je zaostal. sej lahko tud golfa zravn stejes!

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Ne jul 04, 2004 3:37 pm

Norden – kupcu (VALDO) želim pojasniti, da je nakup omenjenih avtomobilov lahko tvegan (uvoz iz tujine). Kar sem tudi pojasnil na primeru avtomobila mojega prijatelja. Slednji pa ni osamljen primer, saj gre za veliko število kupcev, ki so na tak način kupili »mačka v žaklju«.
Tako sem ponudil rešitev – avto, kateri »izhaja« predvsem iz domačih logov, nekoliko dražji, vendar povsem konkurenčen. Žal moj predlog ni dosegel svojega namena (predlog VALDU), ampak se je začelo dokazovanje določenih dejstev, ki nekaterim niso znani in jih kot kaže tudi nočejo doumeti.
Očitno, tu ne smeš nikomur napisati karkoli pozitivnega o drugi blagovni znamki avtomobila, katerega sam vozi. ŠKODE pa so kot tu zgleda nekaterim posebno »v zobeh«. Po mojem prepričanju gre tu predvsem za veliko pomanjkanje znanja o avtomobilizmu, pa tudi neko pregovorno slovensko nevoščljivost.
Ne gre za hvaljenje do nezavesti, ampak predlog, kako naj kupec svoj denar investira tako, da bo od tega tudi posledično imel želene in pričakovane koristi, ne pa morebitne težave in dodatne stroške.

LP

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Ne jul 04, 2004 3:42 pm

DIRTY – verjetno si veliko šolskega pouka »prešprical«. Sklepam glede na to, da te muči neznanje branja, logičnega sklepanja in razumevanja teksta, katerega prebereš.
- nikjer nisem omenjal VAG-ovo kvaliteto ampak VAG-ovo tehnično naprednost
- nikjer nisem omenil »ostali modeli ŠKODE«, ampak je bilo kot odgovor VALDU z besedo ŠKODA mišljena OCTAVIA – katero je tudi VALDO imenoval na kratko ŠKODA
- Glede okvar avtomobila FORD MONDEO se je moj zapis nanašal na splošno kakovost avtomobila (skozi celotno obdobje prodaje)
Konec koncev je vse skupaj lepo napisano pa si preberi – če znaš, potem pa poizkusi vse skupaj povezati in razumeti. In če ne daš na to kaj piše na riti avtomobila oz daš na kvaliteto in uporabnost avtomobila te beseda ŠKODA OCTAVIA ne bi smela motiti. Ker pa temu očitno ni tako očitno pljuvaš avtu o kateri veš bore malo. Zato pa menim, da je vsako nadaljnje odgovarjanje na tvoje pomanjkljive izjave, ki so posledica pomanjkanja določenih znanj, žal le brezkoristno trošenje energije. Kar pa nima smisla početi.

LP

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Ne jul 04, 2004 3:51 pm

GIB'SEA – Ne vem kako lahko enačiš količino serijske opreme s tehnično naprednostjo. Po mojem prepričanju to ne gre skupaj. Če pa že obvelja tvoja, kako si lahko razlagaš dejstvo, da npr
- STILO, pa niti v predhodnika BRAVO-BRAVA nisi premogel recimo 4 kolesnega pogona kot npr. v OCTAVIJI
- da PUNTO nima na seznamu primerljivega dizelskega motorja z 130 »konji«,
- PANDO pač ne moreš primerjat, ker ŠKODA nima konkurenčnega modela
Če pa pogledaš količino serijske opreme z druge strani. Koliko možnih kombinacij recimo motor, oprema ti ponuja eden ali drugi? Recimo FABIA-PUNTO
- FABIA premore ponuditi 4 dizelske in 5 bencinskih motorjev – PUNTO 2 dizelska in 4 bencinske motorje, pa da ima FABIA v 5 vratni različici samo glede možnih kombinacij motor-oprema kar 20 različic, PUNTO pa 8
Po mojem gre pri tehnični naprednosti predvsem za vlaganje energije, sredstev in še česa v napredek posamezne znamke in posledično pridobivanje določenih konkurenčnih prednosti. Katere naj bi po željah proizvajalca nagradili kupci z nakupom (kar pa se ne zgodi vedno).
Glede tehnične naprednosti sem prepričan, da je bil FIAT pred dobrimi tremi desetletji zelo napredna blagovna znamka, predvsem pa veliko bolj kot danes. Dovolj je če pogledaš npr FIAT 128 (4-vratna »različica« naše »stoenke«); imel je npr. sprednji pogon, prečno postavljen motor, odmično gred v glavi, dobro litrsko moč motorja … kar večina takratne konkurence ni premogla. Če bi nadaljevali z razvojem takega tempa bi danes imel njihov primerljiv motor posledično več moči kot npr konkurenca oz v nekem podobnem razmerju do konkurence kot takrat, enako velja za recimo podvozje in ostale »sestavne« dele avtomobila.

LP

Uporabniški avatar
RoadRunn3r
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a RoadRunn3r Ne jul 04, 2004 4:24 pm

buahahahaha Majstr Miha dej prosim pejd še enkrat prebrat tale topic od začetka do konca :lol:

Uporabniški avatar
super98
Uporabnik

Napisal/-a super98 Ne jul 04, 2004 5:13 pm

Jst sm mnenja da je mojster miha navedel ene par tapravih dejstev in argumentov zakaj škoda...
TJUNING PA TO...

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Ne jul 04, 2004 5:25 pm

mojster miha zakaj zavraga bi ti dal u puntiča 130 konjskega dizla? to bi letel k sneta skira

drgač pa tveganje vedno obstaja, ko se odločš za določen auto ker ti je ušeč, ga lepo pelješ na en pooblaščen servis kjer ti ga prklopjo na tester in ti povejo REALNE kiliometre in če ga majo v bazi
če je v bazi ti lahko povejo za vse servise opravlene na autu, vse to te stane ene 20000
poleg tega lahk pr uvozniku zahtevaš papirje od auta in če jih nima potem je auto uvožen
aja forde pa fiate se vsaj splača uvažat, škod pa ne (govorim za rabljene)

in potem ko maš use podatke o autu se šele odločš za nakup, mačka v žaklju lahk pa še zmer kupš
mojster miha glej sam da ti ne bo kšn trgovc prodau škode z zbitimi kilometri....

aja problem zbitih kilometrou je samo v servisnih intervalih...
ker če ima auto 100 000 km manj po števcu kot realno potem maš probleme ker ne veš kdaj morš naprimer jermen menat ipd
podpis

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Ne jul 04, 2004 7:55 pm

LUBLANCAN – 130 dizel »konjev v »puntiču« (sicer obstajajo v tej kategoriji avtomobilov še močnejši dizelski »stroji – o tem kdaj drugič) - da si enostavno tovarna oz njena blagovna znamka pridobi določene konkurenčne prednosti. Te naj bi služile boljši prodaji – kar pa ni nujno, da se zgodi.
Problem kupovanja avtomobilov je en sam; določeno tveganje, da bo avto, ki ti je enostavno všeč, resnično imel lastnosti, katere si plačal oz ti jih je prodajalec obljubil. Dokler avto služi svojemu namenu in ne povzroča večjih stroškov od predvidenih oz pričakovanih je vse OK. Problem nastane, ko se na avtu pojavijo določene napake. Ki jih je treba odpraviti, kar seveda pomeni tudi stroške.
Če govorimo o cenah nekaterih nadomestnih delov in cene zamenjave-popravila le-tega, gredo stroški v 100 in več tisoč tolarjev višine (predvsem če govorimo o originalnih rezervnih delih in pooblaščenih servisih).
Omenjeno se lahko zgodi pri domačih kot pri tujih avtomobilih. Pri tujih tveganje poveča dejstvo, da v določenih evropskih državah drugače cenijo in pojmujejo denar, kot pri nas, pa tudi splošno pojmovanje avtomobila in vsega kar sodi zraven je drugačen. Na kratko imajo drugačne kriterije, kdaj mora avto »od hiše«.
Tudi delovanje (poštenost) servisov, kamor avto voziš na redno vzdrževanje ali pa večje popravilo je pri nas vprašljivo. Problemi pri nas so že z uveljavljanjem pravice do 100 % kritja stroškov s strani proizvajalca oz njegovega zastopnika pri popravilih v okviru garancijskega roka, ali pa razumevanja in priznavanja neke napake ki je ali ni tovarniška oz servisna napaka, in v kolikem % stroške krije proizvajalec. Sedaj pa se ti zanesi na njih pri nekem 5, 6 let starem avtomobilu.
Glede omenjenega imamo pri nas še zelo ohlapno zakonodajo, posledično je stranka-kupec slabo zaščiten. Žal
Meni sigurno ne bo nihče prodal ne ŠKODE in drugega rabljenega avta z "sumljivo" kvaliteto. Kupujem rabljene avtomobile izključno od lastnika katerega poznam.

LP

dirty
Nov uporabnik

Napisal/-a dirty Ne jul 04, 2004 11:08 pm

Mojster Miha 20.6.2004 ob 16.29:
po mojih ugotovitvah je zelo dobro in kvalitetno izdelana, predvsem pa bi glede na to, da je ŠKODA »član« koncerna VAG to tudi pričakoval

Mojster Miha 4.7.2004 ob 16.42:
- nikjer nisem omenjal VAG-ovo kvaliteto ampak VAG-ovo tehnično naprednost

:ue
Sej ne vem, ali je to sploh potrebno razlage :sadd , dejstva govorijo sama zase. No ja Mojster Miha, če ne veš kaj pišeš to ni moj problem.

Glede samega nakupa pa takole. Pri vsakem avtu se lahko zaj...š. Ne glede katere znamke je, ne glede ali je star ali nov. Lahko 100 ljudi kupi avto ki jim gre brez problemov, ti pa kupiš tistega ki so ga delali med malco s sendvičem v roki :pij: . Če kupuješ star avto in si se odloču za Mareo ali Mondea ti svetujem, da probaš oba peljat in vidiš kakšne občutke imaš v obeh. Probaj, :vrum probaj :vrum in še enkrat probaj :vrum . Premisli, kaj so ti prednosti, število konjev, prostornost, malenkosti, dolžina,... Premisli tudi za kaj ga boš potreboval in kakšen je tvoj stil vožnje. V glavnem naredi seznam prioritet in se odloči za eno znamko. Ko pa se boš končno odloču, potem izberi znotraj te znamke pravega, vedno se temeljito pozanimaj :bere o konkretnem avtu in avtomehanika zraven pa to.
Pa kljub vsem možnim ukrepom, ti bo šlo slej ko prej kaj narobe in se bo kaj pokvarilo, takrat si boš zaželel :huh: , da bi izbral drug avto.

LP :EE

Norden
Novinec

Napisal/-a Norden Ne jul 04, 2004 11:53 pm

Mojster Miha je napisal/-a:blablabla

Kot vse kaže, se kupec odloča med forom in fiatom. Če bi ga zanimala škoda, bi najbrž napisal tudi ta avto.

Kdo pa je rekel, da je škoda ne vem koliko bolj zanesljiv in varen nakup in da se jih ne uvaža iz tujine? Res je, da se iz tujine praviloma uvažajo dražja in bolj ugledna vozila, kar pa škoda nikakor ni, zato imaš verjetno kar prav.

In kdo, ljubi bog, bi bil nekomu nevoščljiv zaradi škode?????? Saj tega nisi mogel resno misliti?

Po tem, ko smo nekje drugje poslušati v neskončnost slavljenje mazde, nas bodo še tu skušali prepričati, kako nepokvraljiv, tehnično popoln in sploh najboljši avto je škoda? Ne rečem , octavia je ugoden nakup, saj dobiš za dokaj ugoden denar tako nekoliko slabše izdelano golfu podobno vozilo, to je pa tudi vse.

Tu se tako ali tako odločamo med fiatom in fordom, o kaki škodi pa kje drugje kdaj drugič.

gib`sea
Nov uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a gib`sea Po jul 05, 2004 7:33 am

mojster miha lepo da si se postavo za svojo skodo! z par dejstvi si jo tudi lepo predstavil vendar ne mores vstrajat in trdit neke neumnosti ki bi si jih ti zelel da bi bile. marea in mondeo sta vsaj tako ce ze ne bol napredna avta kot skoda. mogoce je res skoda nekoliko bol kvalitetno narejena skupaj, kar sicer jaz dvomim (ford se mi zdi bol) kar pa se vedno ni tehnologija. poglej tudi kdo je izumil tehniko ki jo uporablja skoda. koncern VAG tako da se z 4 kolesnim pogonom in 130PS dizlom ne hvali kaj prevec kot z skodino tehniko, ker potem lahko fiat da v punta tudi 170km dizel od alfe pa se kurci kako tehniko ima itd. pa nima smisla. skoda je zal le poceni vstop v koncern VAG in je temu primeren tudi avto. ne kujem drugih v zvezde samo meni osebno se zdi nakup mondea ali mareje celo bolsi od nakupa octavije. aja pa se skodina kvaliteta. pri hisi imamo 3 fiate (ce te zanima kire vprasaj ampak mislim da ni pomembno ker se po tvoje vsi kvarijo) najstarejsi je star 13let. na cesti pa me je do zdaj pustla edino sluzbena skoda!

lp

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Nu-NRG Po jul 05, 2004 2:59 pm

1. Tle se poskusa neki uporabnik foruma pozanimat o Ford Mondeu in Fiat Marei!
2. Mislm da mu tole en falus pomaga ..
3. Zakaj se, cim se bolj glasno omeni ali pljune neko znamko, pol avtomobilizma skrega med seboj?
4. Tale topic mi deluje bolj kot "Mojster Miha uber alles"

LP, Klemen
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

valdo
Nov uporabnik

Napisal/-a valdo Pe jul 09, 2004 8:04 am

Zdravo.

evo po dopustu sem spet tle. Vidm da vas je dobr odpeljalo.

Men je uspelo prodat avto, tako da grem zdej v akcijo nakupa. Kar je blo uporabnega napisanega bom uporabil.

Hvala vsem.

viš mi lak

Uporabniški avatar
RoadRunn3r
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a RoadRunn3r Pe jul 09, 2004 8:11 am

http://www.mojavto.net/aktualno/clanek.php?id=7

Mal je tud sreče :wink: preberi si članek meni se zdi kr uredu.

Uporabniški avatar
audi-fan
Novinec

Napisal/-a audi-fan Pe jul 09, 2004 8:46 am

Sicer ne vem če ti tole kaj pomaga:

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=120390

ampak opreme pa ima nekaj. Pa tudi cena za gotovino verjetno ni zadnja. Takšen je bil tudi moj o katerem sem nekaj napisal.
LP

valdo
Nov uporabnik

Napisal/-a valdo Pe jul 09, 2004 9:32 am

Helo.

očitno še nič ne bo. "kupec" me je klical in mi skenslal nakup.

zdej pa spet od začetka prodajat.

je pa tale mondeo res kr carski na pogled.

vinci
Novinec

Napisal/-a vinci Pe jul 09, 2004 9:38 am

Jaz bi smo za nazaj mal pokomentiral kar se tice naprednosti posamezne znamke.Ce bi se ta naprednost merila po tem da ima neka znamka v tem primeru VAG dober avtomatski menjalnik DSG,stiri kolesni pogon in mocan dizelski motor neka druga pa pac ne to se ne pomeni da je ta znamka slabsa oziroma manj napredna.Te stvari so odvisne predvsem od znamke do znamke kajti vsaka znamka sama doloci prioritete kaj bodo ponudili v avtu in ali bojo probali z neko novo zadevo ki jo prej niso imeli.Tako da gre tukaj predvsem zato ali se stvar ponudi ali ne ne pa zato da neka znamka pa naj bo to Fiat,Skoda ali Ford ne bi bila sposobna naresti dolocene stvari.Gre pa tudi za ugled znamke oziroma kaj si o doloceni znamki ljudje predstavljajo kot primer ce nekdo kupi Subaruja ve da dobi dober 4x4 pogon,dobre vzdrzljive motorje in nasplosno zelo kvaliteten avto ampak nima pa dizelskega motorja v ponudbi pa to se ne pomeni da Subaru ni napreden samo ocitno imajo se zmeraj dobro prodajo in se se niso odlocili za ta korak da bi ponudili dizelski motor.Podobna se je obnasala Honda ampak danes ima dizelski motor nima pa recimo 4x4 pogona.
Ena stvar ki me moti pri ljudeh je to zagovarjanje znamk do onemoglosti.Sam vozim Renoja ki ima tako dobre kot tudi slabe strani in jih zmeraj povem vsakemu tako da ne razumem kako nekateri tako superiorno govorite o doloceni znamki ali modelu.
Kar se pa nakupa tice mislim da sta tako Marea kot tudi Mondeo dobra avtomobila in ne zgresis z nakupom.Druga stvar je pa kaksen avto dobis ce bos dobil dobrega se bos z obema vozil vredu ce pa je avto slab je vseeno katere znamke je.Predvsem naj ti ga pregleda tvoj mehanik to je najvec kar lahko storis.

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Pe jul 09, 2004 9:46 am

valdo je napisal/-a:Helo.

očitno še nič ne bo. "kupec" me je klical in mi skenslal nakup.

zdej pa spet od začetka prodajat.

je pa tale mondeo res kr carski na pogled.

pa RECARO!!!!!!!!!
fordi dizli bi naj bli bolj vzdržljivi od fiatovih ker so preizkušeni , čeprav JTD tehnika ima tut veliko plus točk! mel sk AR 2,4 JTD, ki ima isti motor kot marea 2,4 JTD, pa je O.K., forda s takim motorjem pa še nism vozu in bi ti moral en z izkušnjam povedat več.

ja ja, une je pa s škodo čist odnesl! ;)
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov