Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Po avg 09, 2004 5:03 pm

@Eliminator, mislim da je Pugi hotel povedat da kratke relacije škodijo bolj dizlom kot bencinarjem, ne pa da kratke razdalje škodijo bolj kot dolge samo dizlarjem al kako si ti razumel...mogoče sm pa jaz tebe razumel narobe :noro
Skratka, bencinar se že v zelo kratkem času ogreje in torej tudi na kratki relaciji motor ne trpi zaradi nizke temperature olja oziroma hladnega motorja nasploh, dizel se pa na kratkih relacijah sploh ne segreje na delovno temp. , kar pa ni najbolj zdravo...Sem probu kar se da preprosto, torej ne me kritizirat zaradi nestrokovnosti :wink:

LP
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Eliminator
Nov uporabnik

Napisal/-a Eliminator Po avg 09, 2004 5:12 pm

Slide: Ja, to pa je res. Se pravi, če avto rabiš pretežno za kratke relacije, se bolj splača bencinar, ker z dizlom (stroškovno) ne pridobiš na porabi, imaš pa lahko v primerjavi z bencinarjem večje stroške zaradi obrabljenosti. To mi sicer štima, nisem pa ravno prepričan, da za dizle splošno velja, da naredijo manj km kot bencinarji. Če to drži, potem ta logika odpade. Ali pa se motim?

Si me kar prav razumel, če prav razumem :-P

Uporabniški avatar
Gti-Driver
Novinec

Napisal/-a Gti-Driver Po avg 09, 2004 5:21 pm

[quote="Eliminator"]Slide: Ja, to pa je res. Se pravi, če avto rabiš pretežno za kratke relacije, se bolj splača bencinar, ker z dizlom (stroškovno) ne pridobiš na porabi, imaš pa lahko v primerjavi z bencinarjem večje stroške zaradi obrabljenosti. To mi sicer štima, nisem pa ravno prepričan, da za dizle splošno velja, da naredijo manj km kot bencinarji. Če to drži, potem ta logika odpade. Ali pa se motim?

Kdo je pa kaj govoru o tem da dizli nardijo manj km od bencinarjev. Pri krajših razdaljah sam dizelski motor bol trpi. :wink:

Eliminator
Nov uporabnik

Napisal/-a Eliminator To avg 10, 2004 8:15 am

@Gti-driver: ja sej ravno to meni ne gre v glavo. Če je na splošno življenjska doba bencinarjev in dizlov glede kilometrine podobna, potem domnevna večja obraba dizla pri hladnem delovanju v primerjavi z bencinarji nima pomena oz. tega po tej logiki ne moreš šteti v minus dizlu. A ne?

Uporabniški avatar
RR_MK2
Nov uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a RR_MK2 Sr avg 18, 2004 5:56 pm

A kdo spremlja rast cen dizla oz. benza 95? :lol:
http://vw-audi-club.si {irc: #vw-audi}
SlikaSlika
VW-AUDI CLUB SLOVENIA officialy borned 22.04.2004

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Nu-NRG Sr avg 18, 2004 6:24 pm

RR_MK2 je napisal/-a:A kdo spremlja rast cen dizla oz. benza 95? :lol:

Jap .. dizl je zdej nazadnje kar fajn poskocu ;)
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Sr avg 18, 2004 8:09 pm

Nu-NRG je napisal/-a:
RR_MK2 je napisal/-a:A kdo spremlja rast cen dizla oz. benza 95? :lol:

Jap .. dizl je zdej nazadnje kar fajn poskocu ;)

Pa smo spet začel...... sam tko za info naj povem da tudi če se dizl podraži za 20 sit...... me pride na tank 800 sit ali na mesec okol 2000 sit več......... za to pa mislim da se noben ne sekira...... ne pa tko kot mate bencinci ko se benz podraž za 3 tolarje pa že vik in krik :P
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Sr avg 18, 2004 11:19 pm

Cist prav da gre dizl gor, vi najbolj dimite :lol:

Uporabniški avatar
1.8T
Novinec

Napisal/-a 1.8T Če avg 19, 2004 8:09 am

Kaj se tolko kregate... ce hocete sparat, pejte z busom al pa z vlakom. Jaz grem vsako jutro v sluzbo z vlakom (ponavadi z dizlom :twisted: ).

Ko se pa peljem po cesti, pa se ne vozim zato, da bom sparal. V tem primeru bi raje doma ostal. :roll:

/jan

Uporabniški avatar
TomyBoy2
Uporabnik

Napisal/-a TomyBoy2 Če avg 19, 2004 8:36 am

Evo maky samo za tebe. :)
Slika
Po dolgem, dolgem času sem zopet malo oglašam in vidim, da se strasti še vedno niso umirile med diezel in bencinar "fan-i" :) Tako je tudi prav.
Maky te bom kar tukaj vprašal, malce off topic. Imaš mogoče, ali kdo drug, kakšne nove slike A4-ke. V prodajo pride decembra ali januarja in kot so mi v salonu poveda,l ne bo samo Face Lifting. Septembra grejo, na prvi ogled. Fotoaparati seveda strogo prepovedani.

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky Če avg 19, 2004 8:42 am

hehe si pa šparal... meni ni ratalo čez 1100 priti sam sm meu pa tud 150 prevoženih pa še 140 sm se peljal :wink: :-P :-P
drugače maš pa pm :wink:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
pubi2cv
Novinec

Kraj: Breg pri Polzeli

Napisal/-a pubi2cv Če avg 19, 2004 1:04 pm

Prasci....še cviček so podražil :EE
pubi
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 3 gostov